Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evlenmek İstediğim Erkek..! (1 Kullanıcı)

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
1- Müslüman olmalı..
2- Namuslu, Ahlaklı, imanlı, dini kültürü olmalı...
3- Saygın ve güvenilir olmalı...
4- Kadın haklarını bilmeli... Bilmek yetmez uyguluyarak göstermeli...
5- Okumasını sevmeli...
6- Ailesini geçindirecek kadar geliri olmalı...
7- Bilinçli olmalı, kompleksli olmamalı...
8- Şakacı ama seviyeli olmalı...
9- Aile sorumluluğunu kaldırabilmeli...
10- Temiz ve düzgün giyinmeli...
11- Aile içinde kimseyi kimseye ezdirmemeli...
12- Hatam olursa bana yalnız iken söylemeli... Herkesin yanında eleştirmemeli ve bağırıp çağırmamalı...
13- Yuvanın müşterek olduğunu bilmeli... Kimsenin etkisinde kalmamalıdır...
14- Şakaları erkek gibi olmalı... Kadınsı şakalar yapmamalı...
15- Kendisi için süslenen hanımını farketmeli ve ne güzel yakışmış diyerek iltifat etmelidir... Ve bunu ihmal etmemelidir...

iktibas

Selamün Aleyküm..
Bence bu maddelerin hiç biri zor bişeyler içermiyor. Hepsinin bir kişide olması zor da olsada imkansız değil. Bu özelliklerde çokta insan olduğunu düşünüyorum..Yeter ki doğru kişiyi bulabilmek lazım..Tabii bu da kısmet işi..Rabbim hakkınızda ve hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin..

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aylin... sende benle yaşıtsın..ozaman bende evde kaldım:a03:

ya ben oyle demek istemdım ama yanliş cumle kurdum sanırım yada vakıf olmadık :a11:
yok yok bu özlellıkler ve hatta daha fazlasını istedıgım ve bu özlellıklerde olanların yoklugundan dolayı evde kaldık dıom ya ben:)
yanı bende madde sayıyı 15 degıl :) 25 35 45 saydıkca cogalıyo cogaldıkcada bulunması guc oluyo hoş arama gibi bi zahmettede bulunmuyoruz ya o da ayrı bi konu..
acıklama geregı duydum
selam ve dua ile.

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim herkesin evlenmek istediği insanın bu vasıfları taşımasını ister inşallah hepimizin eşide böyle vasıfları taşır

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
ewet bir erkekte böyle şeyler bulunmalı ama buda 10 85 te var bece

umit_c

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.umitcoskunsu.com
amin arkadaşlar..rabbim bekar bayanlara imanlı hayırlı bir eş..biz bekar erkeklerede imanlı hayırlı bir eş nasip eylesin inşallah.. aminnnnnnnnnnnn

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
ya ben oyle demek istemdım ama yanliş cumle kurdum sanırım yada vakıf olmadık :a11:
yok yok bu özlellıkler ve hatta daha fazlasını istedıgım ve bu özlellıklerde olanların yoklugundan dolayı evde kaldık dıom ya ben:)
yanı bende madde sayıyı 15 degıl :) 25 35 45 saydıkca cogalıyo cogaldıkcada bulunması guc oluyo hoş arama gibi bi zahmettede bulunmuyoruz ya o da ayrı bi konu..
acıklama geregı duydum
selam ve dua ile.

kardeşim kusura bakmayın ama aklıma bişey takıldı.
bütün saydıgınız 15 hatta dediğiniz gibi 25 35 45 e çıkan maddelerin kaçta kaçı sizde varki sizde karşınızdakinden istiyorsunuz???

efendiler önce kendinize bakın siz yapabiliyorsanız hepsini sonra böyle birini isteyin yok valla bu maddelerin 2 si var sende sen karşıdakinden 20 sini istiyorsun unutmaki herkes layıgına gider herkes layıkıyla evlenir sen 2 maddelik düzeninle 20 liği istesende sana nasib olmaz.

bilmem anlatabildimmi..?

vesselam...

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Allh hayırlısını versin kardeşim.
Umarım dileğiniz gibi bir insanlar karşılaşırsınız hepinizde...

ecthelion

Kayıtlı Kullanıcı
toplam madde sayısı az geldi bana P: ))

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
yahu ben üzülüyorum bayan kardeşlerimizi böyle pembe hayallerle böyle bu 15 maddedeki gibi eş beklemelerine gerçekten böyle biri varmı yani inanıyormusunuz bu zamanda böyle birinin olacagına..

neyse siz hayallere devam edin bakalım..

bu maddelerin hangisi hayal?hepsi birden çokmu geldi?uslubunuz çok alaycı halbuki müslümanlığı inanarak yaaşayan bir müminde olması gereken özellklerden bahsediyoruz hiç biride zor değil hakiki olarak yaşayanlardan olduktan sonra evet böyleleri var hemde sayıları azınsanmayacak kadar çok duayla vesselam

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Selamün Aleyküm..
Bence bu maddelerin hiç biri zor bişeyler içermiyor. Hepsinin bir kişide olması zor da olsada imkansız değil. Bu özelliklerde çokta insan olduğunu düşünüyorum..Yeter ki doğru kişiyi bulabilmek lazım..Tabii bu da kısmet işi..Rabbim hakkınızda ve hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin..

Bu özelliklere sahip olursa bir erkek TAM ADAM olur...:a15:
İnşallah...
Allah CC. gönlünüze göre, hayırlı ve GÜZEL olanı nasip etsin kardeşim...:a12:

aynen anlatılmak istenen anlaşılmış:))

yorum yazan fikrini beyan eden herkeze teşekkürler selam evvelde ve ahirde üzerinize olsun vesselam

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim kusura bakmayın ama aklıma bişey takıldı.
bütün saydıgınız 15 hatta dediğiniz gibi 25 35 45 e çıkan maddelerin kaçta kaçı sizde varki sizde karşınızdakinden istiyorsunuz???

efendiler önce kendinize bakın siz yapabiliyorsanız hepsini sonra böyle birini isteyin yok valla bu maddelerin 2 si var sende sen karşıdakinden 20 sini istiyorsun unutmaki herkes layıgına gider herkes layıkıyla evlenir sen 2 maddelik düzeninle 20 liği istesende sana nasib olmaz.

bilmem anlatabildimmi..?

vesselam...

bu nasıl bir tarzdır nasıl bir ithamdır anlayamadım geldınız gunden berı bakıyorumda karsınıza almişsniz butun bayanlrı pardon ama benı nerden tanıyorsunda sen bende 2 tanesının oldugunu idaa edıyorsun
ALLAHm ya size yazmak istedıgım o kadar sey var kı su an sinirden ama yazmayacam sevındrımeyecem seytanı
ve arkadsımızın paylaşimini gasp etmeyecem
sizi ALLAH a havale edıyorum.

keceemre

Kayıtlı Kullanıcı
1- Müslüman olmalı..
2- Namuslu, Ahlaklı, imanlı, dini kültürü olmalı...
3- Saygın ve güvenilir olmalı...
4- Kadın haklarını bilmeli... Bilmek yetmez uyguluyarak göstermeli...
5- Okumasını sevmeli...
6- Ailesini geçindirecek kadar geliri olmalı...
7- Bilinçli olmalı, kompleksli olmamalı...
8- Şakacı ama seviyeli olmalı...
9- Aile sorumluluğunu kaldırabilmeli...
10- Temiz ve düzgün giyinmeli...
11- Aile içinde kimseyi kimseye ezdirmemeli...
12- Hatam olursa bana yalnız iken söylemeli... Herkesin yanında eleştirmemeli ve bağırıp çağırmamalı...
13- Yuvanın müşterek olduğunu bilmeli... Kimsenin etkisinde kalmamalıdır...
14- Şakaları erkek gibi olmalı... Kadınsı şakalar yapmamalı...
15- Kendisi için süslenen hanımını farketmeli ve ne güzel yakışmış diyerek iltifat etmelidir... Ve bunu ihmal etmemelidir...

iktibas

İnşAllah olurda pek zannetmiyorum 16 madde olarak bir tek yakışıklıda olmalı demediğin kalmış ...Yinede Allah istediğin gibi versin...

GEVHER

Yönetici
selamün aleyküm...

Dinimize uygun bir evlilik yapabilmek hepimiz için önemli bir mesele.
Peygamber Efendimiz, dininizin yarısını evlenerek kurtarırsınız diyor çünkü..

Herkesin bu konuda düşünceleri farklıdır , buna göre de kriterler azalır ya da çoğalır..
Ama mutlaka anlaşılamayan yönler, beğenilmeyen huyla olacaktır.
İki farklı karakter , iki farklı nefis aynı hane içinde olduğu müddetçe...

eş adaylarında mutlaka bayanlar ve erkekler için davranış kalıpları , kişilik özellikleri çok önemlidir.
Ama benim naçizane fikrime göre KİŞİNİN KALBİNİN , ALLAH C.C VE HZ.MUHAMMED (s.a.v) SEVGİSİ İLE DOLU OLMASI kriter olarak yeterlidir.

Allahı tam teslimiyetle seven kişi , eşinin kendisine bir emanet olduğunun bilincindedir.
Peygamberimizin sünnetlerinin uygulandığı bir hane ise sıcacık muhabbet dolu bir yuvaya dönüşür. Tüm farklılıklara ve sıkıntılara rağmen..

Rabbim hepimize Allah sevgisiyle dolu , islamiyeti Kur'an ve sünnet ışığında yaşayacağımız yuvalar nasip etsin..

Allaha emanet olun.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Nasibüke yûsubike velev kâne taht-el cebel...
:a03:

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
İnşAllah olurda pek zannetmiyorum 16 madde olarak bir tek yakışıklıda olmalı demediğin kalmış ...Yinede Allah istediğin gibi versin...

ben burda bu özelliklere ait eş arıyorum diye bir konu açmış değilim farkındaysanız konunun altında alıntı yazıyor beyendiğim bi yazıyı paylaştım sadece eyvallah mevla herkezin gönlüne göre versin vesselam:)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
selamün aleyküm...

Dinimize uygun bir evlilik yapabilmek hepimiz için önemli bir mesele.
Peygamber Efendimiz, dininizin yarısını evlenerek kurtarırsınız diyor çünkü..

Herkesin bu konuda düşünceleri farklıdır , buna göre de kriterler azalır ya da çoğalır..
Ama mutlaka anlaşılamayan yönler, beğenilmeyen huyla olacaktır.
İki farklı karakter , iki farklı nefis aynı hane içinde olduğu müddetçe...

eş adaylarında mutlaka bayanlar ve erkekler için davranış kalıpları , kişilik özellikleri çok önemlidir.
Ama benim naçizane fikrime göre KİŞİNİN KALBİNİN , ALLAH C.C VE HZ.MUHAMMED (s.a.v) SEVGİSİ İLE DOLU OLMASI kriter olarak yeterlidir.

Allahı tam teslimiyetle seven kişi , eşinin kendisine bir emanet olduğunun bilincindedir.
Peygamberimizin sünnetlerinin uygulandığı bir hane ise sıcacık muhabbet dolu bir yuvaya dönüşür. Tüm farklılıklara ve sıkıntılara rağmen..

Rabbim hepimize Allah sevgisiyle dolu , islamiyeti Kur'an ve sünnet ışığında yaşayacağımız yuvalar nasip etsin..

Allaha emanet olun.

Allah razı hoşnud olsun ebeden daimen hayırlı akşamşar

keceemre

Kayıtlı Kullanıcı
Hayır sizde yanlış anladınız gaha doğrusu son cümlem yanlış olmuş genelleme yapmak istedim Allah herkesin gönlüne göre versin demek istedim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt