Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Evinizi seviyor musunuz? (1 Kullanıcı)

İLK VAHİY

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevbequran.com
Evinizi seviyor musunuz?
http://www.tevbe.org/forum/anketleriniz/61156-evinizi-seviyor-musunuz.html

salon.jpg

1- Ev dekorasyonu ile ilgili yazıları okumaktan hoşlanır mısınız?

2-Dilediğiniz gibi harcama olanağını bulduğunuz parayı evinize bir süs eşyası almak için harcar mısınız?

3-Evinizi toplu ve temiz tutmak için ev halkının da size yardımcı olmasını ister misiniz?

4-Evinizin boyasını yenileyeceğiniz zaman
virgul.gif
duvar renklerinin canlı ve içaçıcı olmasına dikkat eder misiniz?

5-Evinizin duvarlarını süslemek için ucuz tablolar almaya özen gösterir misiniz?

6-Özel günlerde size hediye verenlerin evinizde kullanabileceğiniz eşyalar getirmelerini tercih eder misiniz?

7-Evinizi temizlemek için arkadaş toplantısına gitmemeyi göze alır mısınız?

8-Tatil günlerinde evinizde dekorasyon değişiklikleri yapmak size zevk verir mi?

9- Evde yapılması gereken işleri zamanında yapmaya özen gösterir misiniz?

10-Eviniz için neler yaptığınızı anlatmaktan zevk alır mısınız?

sorularımıza ‘evet’ ya da ‘hayır’ yanıtını verin.’Evet’ yanıtları size 5 puan kazandıracak.

Değerlendirme

50-40 puan/

Siz evinizi gerçekten çok seviyorsunuz. Ev kadını olmasanız da bu
virgul.gif
bir şeyi değiştirmez. Evinizi süslemek
virgul.gif
içinde mutlu bir yaşam sürdürülecek bir yere dönüştürmek için her türlü fedakarlığı göze alabilirsiniz.Eviniz sizin küçük dünyanız sayılıyor. Mutluluğu burada bulduğunuz kesin.

40-30 puan/

Evinizin her zaman çok sevimli ve derli toplu olmasını istiyorsunuz ama bazen başka uğraşlar size daha cazip geliyor. Zaman zaman da ev işi yapmanın sonunun gelmeyeceğini
virgul.gif
kendinizi boşu boşuna yorduğunuzu düşünüyorsunuz.Böyle düşündüğünüz zaman her şeyi olduğu gibi bırakabiliyorsunuz.

30-20 puan/

Sakın evinizi sevdiğinizi söylemeyin. Aslında sizin için eviniz geceleri uyumaya gittiğiniz bir barınak. Ev işlerini yapmak size ağır geliyor.Belki çocukken de arkadaşlarınızla evcilik oyunu hiç oynamadınız.Ev işlerini yapmak için kendinizi zorluyorsunuz. Zaten yapan birileri mutlaka oluyordur.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
biz kirada oturoyoruz öle asmal yapıştırmalı olmaz.

Hem parada yok zaten kıtı kıtına yetiyor bize Allah bizi bu durumdan kurtarmasın
dahada kötü duruma düşürsün
ben fakirliği çok seviyorum:a03:

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
evimi severim :)daha kötüsünü istemektense olduğum duruma şükretmeyi onunla yetinmeyi daha doğru buluyorum:)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı

Hem parada yok zaten kıtı kıtına yetiyor bize Allah bizi bu durumdan kurtarmasın
kardeşim siz iyi misiniz.Allah korusun sizin bu duanız yüzünden daha kötü duruma düşerseniz ne olcak.:a35:

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c Az verip Aratmasın Cok verip Azdırmasın ...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleykum,

Fakirliği sevmek demek az olana kanaat etmek demek,az olsun diye verilenin geriye alınması için veya artırılmaması için dua edilmez,madem ki yok sabır gerek,ALLAH TEALA sana zengin olmayı layık görürse eğer bununla övünmelisin ki,zenginin fakire karşı olan sorumluluklarını yerine getirebilesin,bir bakarmısın imzana ne yazıyor sen O sevabı almak için para sahibi değil isen sana bu gücü veren Hak Teala ya al benden bunları demen yanlış olur yapman gereken dua '' ALLAHIM azmayacağım kadar mal ver bana verki ehlimi ele muhtaç etmeyeyim verki fakir kardeşlerimle paylaşayım verki hac gibi umre gibi vazifelerimi yerine getireyim...'' diye olmalıdır.Baki selamlar kardeşim...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel nasihatler veriyorsunuz Allah razı olsun kardeşlerim ama benim bu fakirliğe bağlılıpm haytımda hep olmuştur hiç bir zaman kendimi zengin gibi hissedemedim Allah bana zenglik verise görevlerimi yaparım ama gönlüm hep fakirlikde kalacaktır

Allah sizi ve bizi isdediğimiz şekilde rahmetler inşallah.

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel nasihatler veriyorsunuz Allah razı olsun kardeşlerim ama benim bu fakirliğe bağlılıpm haytımda hep olmuştur hiç bir zaman kendimi zengin gibi hissedemedim Allah bana zenglik verise görevlerimi yaparım ama gönlüm hep fakirlikde kalacaktır

Allah sizi ve bizi isdediğimiz şekilde rahmetler inşallah.

ben deiklerinize düşüncelerinize katılıyorum
tabi bu halimizede şükürler olsun rabbime:a03:ahım şahım zengin insannları görüyoruz
hepsi aynı değiltabi
fakir olup günahlardan uzak durmak daha iyiy
:a12:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt