Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Everest'te ilk ezan (1 Kullanıcı)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
25 Ağu 2008
Mesajlar
1,220
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Suudi Arabistan'dan Faruk Saad Hamad Al-Zuman, dünyanın en yüksek tepesi olan Everest'te ilk ezanı okuyarak ülkesi, Arap ve Müslüman dünyası için gurur verici bir ilke imza attığını söylüyor.
Al-Zuman, Everest'e 21 Mayıs 2008'de tırmanmıştı. Al-Zuman'dan çok önceleri zirveye tırmanan 5 Türk vardı. Bunlardan ilki Nasuh Mahruki. 21 Mayıs 1995'te Everest'in zirvesine çıkan ilk Türk olan Mahruki, "Çok şükür ki ben Everest`e tırmanan ilk Müslüman dağcıyım" demişti. Mahruki'yi 23 Mayıs 2001'de Nepal yönünden Everest'te tırmanan Tunç Fındık takip etmişti. Elif Eylem Maviş de 15 Mayıs 2006'da Everest'e tırmanarak zirveye tırmanan ilk Türk kadın olmuştu. 2007'de de Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde Mustafa Kalaycı ve Tunç Fındık Everest'e birlikte tırmanmıştı. Eğer Everest'e çıkan Türklerden biri ezan okuduysa, Al Zuman, şimdilik kazandığı "Everest'te ilk ezanı okuyan dağcı" unvanını Türklere kaptırmış olacak. Şimdi herkes Türk dağcılardan gelecek cevabı bekliyor.
Arab News'in haberine göre 30 yaşındaki Suudi Arabistanlı dağcı, tırmanışıyla ilgili de bir kitap yazdı. Hayatının en büyük ihtirasını zirveye çıkarak gerçekleştirdiğini söyleyen Al Zuman, zirveye çıktığında 25 dakika orada kaldığını ve bu sürede ezan okuduğunu, fotoğraf çektirdiğini ve Suudi Arabistan bayrağını salladığını anlattı. Tırmanışının ardından 'Suudi Arabistan'ın Sir Edmund Hillary'si' takma adını alan Al- Zuman, zirveye adımını attığında ''Vav. Bu Allah'ın yarattığı. Subhanallah'' demiş.

CİHAN
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
YÜKSEĞE..
YÜKSEĞE..
EN YÜKSEĞE..
DİKİLSİN BU BAYRAK EN YÜKSEĞE...
YÜKSELEN MÜCADELEMİZİN..
NE DUR NE DURAK..
ENGELCİLERİ EZE EZE...
ALLAHUEKBER..
Paylaşım için teşekkürler gönüldaş...
BESMELE...SELAM...DUA...
 

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2009
Mesajlar
13,384
Tepki puanı
6
Puanları
0
emeğinize sağlık kardeşim
paylaşım için teşekkürler
selametle
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt