Cahide
Sucuk malzemeleri
Ev Yapımı Sucuk Tarifi

Sucuk malzemeleri
- 2.5 kg. Az yağlı dana eti
- 200 veya 300 gr.iç yağı
- 2 iri baş sarmısak
- 2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber (Ben bolca acı biber kullandım)

Ev Yapımı Sucuk Tarifi
- Eti, iç yağını, sarmısakları kııyma makinasından geçirin
- Baharatlarını ekleyip yoğurun ve ikinci kez makinadan geçirin.
- Tekrar iyice yoğurun. İkiye bölün ve iki ayrı pamuklu, bez torbanın içine koyun..
- Bezin içinde elinizle yayıp, merdaneyle üzerinden geçerek düzleyin.
- Balkonun serin bir köşesine pamuklu bir örtü serin.
- Sucuk torbalarını bu bezin üzerine koyun.
- Torbaların üzerine düz bir tahta veya sini koyup, en üstede ağırlık koyun. Ben su dolu bidonlar koydum. Su damacanaları da koyabilirsiniz.
- Bir gece bu şekilde bekleyen sucukları ertesi gün ipe asın.
- Bir hafta kadar ipte asılı kalsın. Arada elinizle kontrol edin.
- Bastırdığınız zaman eliniz içine gömülmeyecek ama hafif yumuşak olacak şekle gelince ipten alın ve sucukları torbalardan çıkarın.
- Bir el büyüklüğünde parçalara kesip buzdolabı poşetlerine koyun. Derin dondurucuda muhafaza edin.
- İstanbul gibi nemli yerlerde sucuğu kurutmak sanırım zor olacaktır. Sucuğu ayazda kurutmak, güneşte kurutmaktan daha etkili bir yöntem. Benim size tavsiyem, ayaz havalarda en azından iki gün sucuğu dışarda bekletmeniz. Fakat asmadan önce presleme işini yaparak içinde hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin. Eğer nemli bölgelerde sucuk yapanlar varsa, tecrübelerini bizimle paylaşmaları çok faydalı olacaktır.