Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eva de Vitray-Meyerovitch (4 Kullanıcı)

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
1909 yılında Fransız bir ailenin çocuğu olarak doğan Eva de Vitray-Meyerovitch Katolik ve aristokrat olarak yetiştirilir.
Latince-Grekçe bölümünü bitirerek liseden mezun olur. Ardından hukuk tahsilini tamamlar ve felsefe doktorası yapar.
Bu yılları hep kilisede ve rahibelerin içinde geçer.
Kafasını meşgul eden onca soruya alabildiği tek cevap, çoğu kez "Tanrı'ya dua et de sorularını gidersin" şeklinde olunca,
artık gönlüde rahatsız olmaya başlar.
Felsefe doktorasıyla da aklı iyice karışan Eva Hanım konsillerin aldığı kararlara uymak zorunda olmasından
duyduğu büyük bir rahatsızlıkla artık bir arayışa girmeye karar verir.

Hıristiyanlığın onu bir çıkmaza sürüklediğini ve bu çıkmazların onu arayışa ittiğini düşünür.
Sonunda Eva Hanım, Hıristiyanlığın İslam'dan üstün bir din olmadığına karar verir.
Günün birinde eski bir dostunun hediyesi bu fırtınalı gönlü sükuna erdirir.
Bu hediye Doktor Muhammed İkbal'in "İslam'ın Yeniden İnşası" isimli eseridir.
Sanki bir anda tüm sorularına yanıt bulduğu hissine kapılan Eva Hanım,bahsi geçen kitapta adı ve şiirleri sık sık geçen Mevlana'dan çok etkilenir.
Artık Eva Hanım'ın ruhu sükuna ermiş ve Müslüman olmuştur.
Canından çok sevdiği Mevlana’sını ise şeyhi ve yol göstericisi olarak görmektedir.
Türkiye'yi ve insanımızı çok sevdi.
Prof. Dr. Eva di Vitrey Meyeroviç (Eva de Vitray-Meyerovitch), Müslüman olduktan sonraki adıyla Havva Hanımefendi,
24 Temmuz 1999'da rahmet-i Rahmân'a kavuştu.

Mevlâna ile İkbal'in hemen hemen bütün eserlerini Fransızca'ya çevirdi.
Gerek bu önemli tercümeleri, gerekse yaptığı salon ve radyo konuşmalarıyla çok sayıda
Fransız aydının İslâm'a ısınmasına ve pek çok kişinin de Müslüman olmasına vesile oldu.

Bir Fransız olması ve bir bayan olması sebebiyle bir sürü engel yaşayarak gidebildiği hac farizasından şöyle bahseder:

“ben hacda olağanüstü bir birlik ve bütünlük duygusuna erdim.
Kocaman bir vücudun bir hücresi olma, kovandaki arı olma, damarlarda dolaşan kan içinde al veya akyuvar olma duygusuna kavuştum.
Ne de olsa şaşırtıcı bir bilinçlenmedir hac…Aynı istikamete yönelmiş,
aynı şekilde dua eden milyonlarca erkek ve kadını birleştiren büyük bir kardeşlik kanaati uyanır sizde.
Ramazan ayında oruç tutulurken duyulan hissi andırıyor biraz, fakat daha da yoğunluklu olarak…

İslam’ın içinde olmak , Müslüman olmak budur zaten, yani insanın maddi ve manevi bir cemaate ait olduğunu hissetmesidir”

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık kardeşim. ALLAH razı olsun.
ALLAHu TEALA birine hidayet nasip ederse o elbette doğruyu bulacaktır muhakkak.

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

fidanras

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyanın en önemli kadın bilimadamlarından biri olarak kabul edilen bu kadın pek çok dili bilmesinin yanı sıra;

1-tasavvuf antolojisi
2-mevlâna ve tasavvuf
3-konya ve kozmik raks (sema)
4-mekke
5-evliya menkıbeleri
6-islâm’da ibadet
7-islâm’ın güler yüzü
8-mesnevî – mevlâna celâleddin rumî (farsça’dan tercüme)
9-fîhi mâfih – mevlâna celâleddin rumî (farsça’dan tercüme)
10-rubailer – mevlâna celâleddin rumî (farsça’dan tercüme)
11-dîvan – mevlâna celâleddin rumî (farsça’dan tercüme)
12-câvidnâme – muhammed ikbal (farsça’dan tercüme)
13-gülşen-i raz – şebüsteri (farsça’dan tercüme) gibi pek çok eseri mevcuttur.

Fransız aristokrasisi içinde doğmuş, Anglikan bir büyük anne tarafından Katolik mezhebinde yetiştirilmiş ve
bir Yahudi'ye eş olan bu hanımefendi, seçkin tabakaya mensup çocukların okuduğu okullarda eğitim görmüş.
O bir profesör; bir çok ülkenin pek çok üniversitelerinde dersler, konferanslar vermiş.
Fransa'nın dünya çapında en saygın bilim ve araştırma kurumu olan İlmî Araştırmalar Millî Merkezi'nde yönetici ve uzman olarak çalışmış.
Yüzyılımız'ın en ünlü bilim ve fikir adamlarını yakından tanımış, kendileriyle ortak çalışmalar yapmış. İkbal'i, islâm'da Dinî Düşüncenin Yeniden İnşası'ndan okumuş.
Bu kitabı okurken, İkbalin Üstad'ım dediği Mevlâna Celaleddin Rûmî'yi keşfetmiş.
Mevlâna'yı keşfettikten sonra müslüman olmuş. İkbal'i, Mevlâna'yı, İslâm'ın güleryüzünü Batı'ya tanıtabilmek için klâsik Farsça'yı, Arapça'yı öğrenmiş;
bundan sonraki hayatını buna adamış.

İşte kendi ifadeleriyle Prof Eva de Vitray-Meye-rovitch: 'Çevremi kuşatan gelenekçilikten ıstırap duyuyordum ve sıkıntılarımı rahiplerime anlatacak olsam,
bana hepsi de aynı şekilde şüphelerden uzak durmamı öğütlüyor ve bu şüpheleri benden gidermesi için Rabbime dua etmem gerektiğini söylüyorlardı.
18 yaşıma gelip de felsefe okumaya başlayınca, duyduğum bu huzursuzluk dayanılmaz bir hal aldı. Bu şartlarda gidip kudas âyini yapmak bana nâhoş görünürdü.
Onun için hepsinden vazgeçmeyi tercih ettim. İlişkimi kökünden kestim.
' Mistikleri okuyarak ve Hind felsefesini öğrenerek inanç boşluğunu doldurmaya çalışır ancak başarılı olamaz.

'Mutlak'ın susuzluğunu çekiyordum ve hayli huzursuzdum.
Benim hâlim, daha ziyade, geceleyin kendisini duyacak birini arayan bir geminin attığı imdat işaretini andırıyordu.'
İmdat işaretinin cevabı, Bilimsel Araştırmalar Millî Merkezi'ndeyken gelir.
Esaslı dostlarından biri olan İslamabad Üniversitesi rektörünün yıllar sonraki ziyaretiyle kendisi için yeni bir dönem başlar: Uzun zaman konuştuk.
Yanımdan ayrılırken, bana küçük bir kitap uzattı ve şöyle dedi: Sizin dinî meselelere her zaman ilgi duyduğunuzu biliyorum.
Şu kitabı bir okuyun; bu, bizim büyük üstâdımız İkbal'in önemli bir eseridir.' Bir süre sonra sadece göz atmak niyetiyle okumaya başladığı bu kitabı çok sever,
sorularının cevap bulduğunu görür. Bu kitabı o kadar sever ki hemen tercümesine girişir:
'Müslüman olmuştum, hem de hiçbir şeyi inkâr etmeden.
Ne Tevrat'ı inkâr ediyordum, ne de İncil'i. Sadece beni her zaman rahatsız etmiş olan hususları, konsillerin kararlarını,
Allah'ın şu gibi veya bu gibi olduğuna karar vermek için Roma 'da toplanmış o beylerin dogmalarını bir tarafa bırakıyordum.

'Müslüman olduktan sonra İkbalin, Mevlâna'ntn arkasına düşer, izlerini takip eder; bu iki önemli insanın yaşadığı coğrafyaları tanır:
'Benim için İslam'ı keşfetmek, kaybedilenleri yeniden bulmak, ayrı düştüklerime tekrar kavuşmak gibi bir şey oldu.
Benim kendimi evimde hissettiğim yegâne ülke, meselâ Paris değildir; ben Paris'te hayran hayran dolaşan bir turist gibiyim.
Kendimi gerçekten evimde hissettiğim tek ülke. Türkiye'dir; Türkiye'ye ayak basınca, evine tekrar kavuşan bir kedi gibiyimdir.'

'Mevlâna'nın mesajının oldukça âcil ve oldukça evrensel olduğunu düşündüğüm için hayatımı ona vakfettim' der.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim güzel bir paylaşımdı RABBİM müslümanlar dahil herkese hidayet nasip etsin inşallah günümüzde müslüman kardeşlerimizde islamı yaşamıyor ve yaşatmıyorlar ALLAHA CC emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm
rabbim hidayet nasip etmiş ne güzel...hak yolunda çalışmalar yapmış hamdolsun
emeginize saglık kardeşim
selam ve dua ile________

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
uy başlığı görünce şaşırdım nedir diye...
Mevlana yaşanır anlatılmaz...tasavvuftan antoloji olmaz kanaatindeyim..tasavvufun izahı tasavvuftur
aşk imiş her ne ki var alemde ilm kıylü kal imiş ancak

mansur27

Kayıtlı Kullanıcı
kalplerimizi kudret parmakları arasında tutan rabbim bizleride sana çevir bizleri şerlere şeytanın oyunlarına bırakma

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt