selamun aleykum değerli üyeler
çok güzel olur hemde yapmak çok basitti
en fazla 20 dakikanızı alar
kendi yaptığım tarifi yazdım :a32:
MALZEMELER
_bir paket tuzsuz ekmek (yani etimek)
_bir poşet krem şanti (yani bir paketin içinde iki poşet oluyor onun bir tanesi )
_bir su bardağı süt
şerbeti için
_2,5 su bardağı şeker
_2,5 su bardağı su
kreması için
_3 su bardağı süt
_3 kaşık nişasta
_bir paket vanilya
_bir yumurta sarısı
_bir kaşık margarin
YAPILIŞI
şeker ve suyu tüpe koyun şire için.
bu sırada sütle krem şantiyi yapın ve sertleşmesi için dolaba koyun.
şerbet kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kısın 1-2 dk daha kaynasın .Sonra tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve soğuması için bir köşeye kaldırıın. Soduguktan sonra kremayı yapın ve etimeklerin üzerine dökün.
(kremanın altını söndürdükten sonra vanilyayı dökün.)
krema soğuduktan sonra kremşantiyi de üzerine sürün . İsteğe bağlı hindistan cevizi dökerek servis yapın.
afiyet olsun
not:dikdörtgen fırın tepsileri için bu malzemenin iki katını koyarsak tam doluyor
çok güzel olur hemde yapmak çok basitti
en fazla 20 dakikanızı alar
kendi yaptığım tarifi yazdım :a32:
MALZEMELER
_bir paket tuzsuz ekmek (yani etimek)
_bir poşet krem şanti (yani bir paketin içinde iki poşet oluyor onun bir tanesi )
_bir su bardağı süt
şerbeti için
_2,5 su bardağı şeker
_2,5 su bardağı su
kreması için
_3 su bardağı süt
_3 kaşık nişasta
_bir paket vanilya
_bir yumurta sarısı
_bir kaşık margarin
YAPILIŞI
şeker ve suyu tüpe koyun şire için.
bu sırada sütle krem şantiyi yapın ve sertleşmesi için dolaba koyun.
şerbet kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kısın 1-2 dk daha kaynasın .Sonra tepsiye dizdiğiniz etimeklerin üzerine dökün ve soğuması için bir köşeye kaldırıın. Soduguktan sonra kremayı yapın ve etimeklerin üzerine dökün.
(kremanın altını söndürdükten sonra vanilyayı dökün.)
krema soğuduktan sonra kremşantiyi de üzerine sürün . İsteğe bağlı hindistan cevizi dökerek servis yapın.
afiyet olsun
not:dikdörtgen fırın tepsileri için bu malzemenin iki katını koyarsak tam doluyor