Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eti yenmez, sütü içilmez insan, neden yaratılımş? (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Derin bir tefekkürle okudum.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah.. İnsanoğlundan önce yeryüzünün eski sakinleri cinler idi.. Fakat yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmalarından dolayı cismen uzaklaştırıldılar yeryüzünden.. Allah c.c'yi hakkıyla hamd eden meleklere dahi tanınmayan bir manevi mevki bahşedildi insana.. Meleklerin, insanın niçin yaratıldığına dair, Rabbimize sordukları sualin hikmeti yeryüzü sahnesinde zamanla tecelli edecekti, insan adına.. Rabbimiz c.c, Zariyat'ta da bildirdiği üzere, kendi Zat'ını bilmeleri ve kendisine ibadet etmeleri için yarattığını buyurduğu insanoğluna hizmetkar varlıklar ve bir ortam halk etti.. Her şey insan içindi.. İnsanın, En Güzel'e yönelmesi, O'na taatte bulunması, cinlere ve meleklere ihsan edilmediği nimetlere ve ihsanlara gark olması için..
O nura gark olabilmek ve cismimizdeki, ruhumuzdaki sırlara, harikalıklara tefekkür eyleyip, Biricik'in rızasına, hoşnutluğuna nail olmak duası ile..Emeğinize sağlık olsun.
Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Selam ve Dua ile..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam Değerli Kardeşimiz..

Ve Aleykumselam Değerli Kardeşimiz..

Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Derin bir tefekkürle okudum.. Rahman c.c razı olsun, sevabınızı yazsın inşallah.. İnsanoğlundan önce yeryüzünün eski sakinleri cinler idi.. Fakat yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmalarından dolayı cismen uzaklaştırıldılar yeryüzünden.. Allah c.c'yi hakkıyla hamd eden meleklere dahi tanınmayan bir manevi mevki bahşedildi insana.. Meleklerin, insanın niçin yaratıldığına dair, Rabbimize sordukları sualin hikmeti yeryüzü sahnesinde zamanla tecelli edecekti, insan adına.. Rabbimiz c.c, Zariyat'ta da bildirdiği üzere, kendi Zat'ını bilmeleri ve kendisine ibadet etmeleri için yarattığını buyurduğu insanoğluna hizmetkar varlıklar ve bir ortam halk etti.. Her şey insan içindi.. İnsanın, En Güzel'e yönelmesi, O'na taatte bulunması, cinlere ve meleklere ihsan edilmediği nimetlere ve ihsanlara gark olması için..
O nura gark olabilmek ve cismimizdeki, ruhumuzdaki sırlara, harikalıklara tefekkür eyleyip, Biricik'in rızasına, hoşnutluğuna nail olmak duası ile..Emeğinize sağlık olsun.
Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Selam ve Dua ile..

Allah CC. razı olsun cümlemizden inşallah...
Güzel ve edebi yorumlarınızla bizlere katkı sağlıyorsunuz...
Eğer bizler niçin yaratıldığımız hakkıyla bilsek ve gerekleriniğ de yerine getirsek inşallah Yüce Yaradanımız CC. bizleri Razı olduğu kulları zümresine ilhak edecektir...
Bütün dualarınıza gönülden amin Aliye kardeşim...
Allaha emanet olunuz...

zeynep1111

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim hepimizi şükreden, şükretmeyi bilen kullarından eylesin

mavci

Yönetici
...

...

“Rezzak Cenab-ı Hak’tır. Rızkı O verir. Onun verdiği rızkı elde etmek için verdiğiniz uğraşı, namaza bahane göstermeyin.”

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

“Ben cinleri ve insanları, ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım.
Ben onlardan rızık istemiyorum, beni beslemelerini de istemiyorum.
Şüphesiz rızık veren, sağlam kuvvet sahibi ancak Allah’tır.”

(Zariyat: 56-58)

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
kıymetli bu güzel paylaşımınız için binlerce kez allah razı olsun sizden.......
Allahu teala hiç bir şeye muhtaç değildir.yaratılmakla biz kıymetlendik.şereflendik.
Insanları ve cinleri bana ibadet etmeleri için yarattım.yani allahu tealayı tanımak ve inanmak için yaratıldık.insanlara bana kulluk etmeleri için yarattım.selametle kalın.

mavci

Yönetici
Ve Aleykumselam...Ve Rahmetullahi...Ve Berakâtühu..

Ve Aleykumselam...Ve Rahmetullahi...Ve Berakâtühu..

"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
kıymetli bu güzel paylaşımınız için binlerce kez allah razı olsun sizden.......
Allahu teala hiç bir şeye muhtaç değildir.yaratılmakla biz kıymetlendik.şereflendik.
Insanları ve cinleri bana ibadet etmeleri için yarattım.yani allahu tealayı tanımak ve inanmak için yaratıldık.insanlara bana kulluk etmeleri için yarattım.selametle kalın.

Allah Celle Celalühu cümlemizden razı ve hoşnut olsun değerli kardeşim inşallah...
O'nun rızası ve emri doğrultusunda yaşamak duasıyla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt