Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Estetik Yaptırmak Caiz Mi? (1 Kullanıcı)

fatmanur20

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Ocak 2009
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
26
Estetik Ameliyatı Câiz mi?
Cenab-ı Hak buyuruyor:
"Allah şeytana lanet etti ve o şöyle dedi "Onları mutlaka saptıracağım, mutlaka onları boş kuruntulara sokacağı ve onlara emredeceğim, hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim: Allah'ın yaratışını değiştirecekler." (Nisa Suresi 119)
Allah Resulu buyuruyor:
"Allah, iğreti saç takana da taktırana da, dövme yapana da, yaptırana da lanet etsin."
Bir kadın Peygamberimize gelerek
"Ey Allah'ın resulu, kızım, kızamık çıkardığı için saçları döküldü. O'nu evlendirdim, kendisine peruk takabilirmiyim? dedi.
Allah Resulu "Peruk takana da taktırana da Allah lanet etsin" buyurdu.
Diğer bir hadis-i şerifte:
"Güzellik için iğne ile dövme yapan ve yaptıran kadına, tüy yolan ve yolduran kadına, dişlerini seyrekleştiren ve Allah'ın yaratmasını bozan kadına Allah lanet etsin."
Hadis-i Şerifte "Güzelik için dişlerini birbirinden ayıranlar" ifadesi meseleyi açık bir şekilde izah ediyor. Bir kadın veya erkeğin zaruret olmadan dişlerini inceltmesi, burnunu ve göğsünü düzelttirmesi, yüzünü gerdirmesi Allah Resulü'nün lanet ettikleri şeylerdir, haramdır.
Ancak doğuştan insanın hareketine veya konuşmasına zarar veren "altı parmak, yapışık parmak veya yarık dudak" gibi organlar düzeltilebilir.
Ayrıca konuşma veya harekete zarar vermeyipte ruhsal yönden zarar veren insanın her girdiği mecliste başkalarının dikkatini çekecek, kendini hakir gösterecek, hissi veya psikolojik olarak kendisini ızdırap içinde bırakacak çirkin bir yer varsa kendini üzen bu asli sıkıntıyı giderme niyeti olduğu müddetçe böyle bir ameliyata mahsur yoktur.
Herhangi bir kaza sonucu meydana gelen yaralarda estetik ameliyatla eski durumuna getirilebilir.
Hiçbir zaruret olmadan yalnız güzellik maksadı ile yapılan değişiklikler, ameliyatlar haramdır.

(alıntı)
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,142
Tepki puanı
7,437
Puanları
163
Yaş
52
Konum
Alanya
Güncelleme ?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt