Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eşinizi Kesfetmeye Varmisiniz? (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.selam ve yürekten samimi dualrımla.hayırlı ve bereketli geceler olsun selametle.

selamünaleyküm
ISHAKYAKUP kardes yazisinda kötümser degilim, gercekciyim demis ama
evlilikle ilgili bir tek olumlu veya güzel söz sarf etmemis.
hic kimse evliligin kolay birsey oldugunu iddia etmiyor zaten.
insan ayni anne babadan oldugu, birlikte ayni evde büyüdügü kardeslerle anlasamiyor bazen. buna karsilik (aslinda) yabanciniz olan bir insanla ayni evde yasamak, onun huylarina alismak, anlamaya calismak vs. nasil kolay olur.
iste bu yüzden kaan kardesin yazdigi gibi, yerine göre hay hay demesini bilirsek, hersey
cok daha kolay olur.

ayşe21

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kaan kardeşim, çok faydalı bi paylaşımda bulunmuşsunuz Allah razı olsun.
Wesselam:H

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

esselamu aleykum kaan kardeşim paylaşiminiz için şahsiniza çok teşekkür ederim.yazi hedefinde güzel ama.. Biz de bir kaç yerinde mesaj verelim inşaallah..

bir hanım bana mektup yazmış, şöyle yazıyor özetle:

"kocam benden soğudu. Artık beni sevmiyor, hiç mutlu değiliz. Ne yapabilirim?"

bir adamın ineği varmış. Inek kafasını küpün içine sokmuş ki, içindeki suyu içsin diye. Inek, kafasını sokmuş sokmasına amma, çıkaramamış! Sahibi gitmiş bir komşusuna durumu anlatmış. "ineğin başı küpten çıkmıyor, ne yapacağım şimdi ben?" komşusu da demiş ki, "ineğin kafasını kes!" adam kafasını kesmiş. Fakat kafa hâlâ küpün içinde, "şimdi ne yapacağım?" diye sormuş yine komşusuna. Komşusu da "küpü kır!" demiş... Tabii olan ineğin kafasına olmuş.

Işte rastgele biriyle aile hayatımızla ilgili bulduğu çözümler böyle olur. Danışacağınız kişinin hayat tecrübesi ve ilmi olması gerekir.

Bana göre evlilikte mesut olmak isteyen, mutlaka mesut olur!.. Mesut olmak veya olmamak insana ait bir şeydir. Insanın insana üstünlüğü yoktur. Insanları üstün kılan prensipleridir. En iyi prensipler de islamiyet'te toplanmıştır. Gerçek manada islamî hayatı yaşayanlar, bugünkü hayata isyan etmiş gibidir. Bu isyanın ağırlığı her yönde kendini gösterse de, müslüman, islam'ı yaşamanın saadetine erer.

Tebessüm etmesini bilen, eşini tenkit etmeyen, eşinin akrabalarına iyi muamele eden, dargın durmayan ve yüksek sesle konuşmayan hanımdan veya erkekten, eşi neden soğusun?

üstat bediüzzaman buyurmuş ki: "bir ailenin saadet-i ebediyesi, koca ve karı mabeynindeki bir emniyet-i mütekabile (karşılıklı güven) ve samimi bir hürmet ve muhabbetle devam eder." (hanımlar rehberi) bu bediüzzaman bir ailenin saadeti-ebediyesi demiş..bu bediüzzaman acaba hangi aileden bu örneği almiş..geçmişinde nakşibendi şeyhlerinden de icazet almiş..nasil vermişler buna icazeti...bu hiç evlenmemiş..aileden nasil bahseder...?yok yok buraya kadar olani etkilemediyse?ben hanimim bir hanimi en iyi ben bilirim bediüzzaman nasil olurda hanimlar rehberi yazar?haah işte şimdi oldu....

insanlık tarihi boyunca her insan, ister yalnız olsun ister başkalarıyla beraber olsun, huzurlu olmanın yolunu aramıştır. Huzursuzluk, dışarıdan gelen bir şey değildir. Huzursuzluk, bizim içimizdedir.

Huzursuzluğun sebebini dışarıda arayan, yanlış adrese gitti. Bir arada yaşamanın sırlarını bulursak, (bu da prensiplerle olur) eşimizden neden soğuyalım?

şair diyor ki,

"ne bende sabr-ı sükûn

ne sende vefadan zerre

iki yoktan ne çıkar

fikredelim bir kere"

eşler arasına soğukluk girebilir. Bu gayet tabiidir. önemli olan bu aşamada ne yapıldığıdır. Yani buzları nasıl eritebiliriz?

Bazı hanımlar böyle zamanlarda eşinden uzaklaşmanın, ailesinin veya akrabalarından birinin yanına gitmenin çözüm olabileceğini düşünüyor. Bu, her zaman çözüm değildir... Soğukluk daha çoğalabilir.

Yani iyimser olmak...

Buyrulmuş ki,
"eşinizin hoşunuza gitmeyen tarafları olursa sabredin; ona mukabil allah size bazı mükâfatlarda bulunacak, hayırlı çocuklar, ev bark gibi..." "güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır."

eşinden hoşlanmayan şöyle düşünecek; "allah bana bu derdi verdi, başka dertler vermez. Kader der ki, bu dert buna yeter, başka dert vermeyelim..."

herkesin derdiyle sefasının çarpımı birbirine eşittir. Allah'ın adaletini düşünmek lazım...

Evlilikte "hay hay" demeyi bilmek birçok sorunu çözmeye yeter. Eşimizin istekleri islam'a uygun olduğu müddetçe, "hay hay karıcığım, hay hay kocacığım" desek, ne olur yani?.. Izzet-i nefsimize gölge mi düşer?.. Kavga da biter gürültü de biter. "ben problem kişi olmayacağım, aldığın kararlara uyarım" demek herkesi rahatlatır. Ben, yardımcılarıma diyorum ki, "senin çalışmalarına karşı çıkmam. Bu iş esnasına ben işçiyim, patron sensin!" herkes memnun oluyor. Hanıma kolay kolay "hayır" demem. Istekleri islam'a ters düşmüyorsa, "hay hay hanım" diyorum, mesele halloluyor.

çok dindar bir arkadaşım vardı. Karısı da görgülü, kültürlü bir hanımdı. Karısı boşanmak istemiş. Yahu ne oldu dedik, niye ayrılıyor eşin senden? Verdiği cevap aynen şu: "benden sadece kibarlık beklemiş, onu da bulamayınca ayrılmaya karar vermiş! Ben bu kadınla nasıl barışacağım?"

ona dedim ki: "önce kendinle barış, sonra eşinle barışırsın!.."

yani iş, eşinizi keşfetmeye çıkmaktan başlıyor...

alıntıdır......

kaan kesin anlamişsindir...
Istersen anlama...

Selametle.

neslihantozan

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
pastalar2008.blogcu.com
İşte rastgele biriyle aile hayatımızla ilgili bulduğu çözümler böyle olur. Danışacağınız kişinin hayat tecrübesi ve ilmi olması gerekir.

eline sağlık
selametle......

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kaan abi emegine saglik suan icinde bulundugum durumdan dolayi bu denli degerli bilgilere cok ihtiyacim vardi Allah senden razi olsun Rabbimize emanet ol selam ve dua ile...

esra1203

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilikte karşılıklı sevgi saygı ve anlayış şart ama.. zamandanmı yoksa hayat şartlarındanmı bilmiyorum insanlar patlamaya hazır bomba gibi herkes herseyin farkında ama iş uygulamaya gelince nedense çoğumuz sınıfta kalıyoruz..

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum yuvalarimiza sahip cikalim insallah, Allah yuvalarimizi , evlatlarimizi ve nefislerimizi seytanin serrinden korusun insallah... selam ve dua ile....

Kaan Erdem

Yönetici
mevlam hepimiz hakkında hayırlısı nasip,kısmet,ihsan eylesin.selam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalın.

Evlilikte karşılıklı sevgi saygı ve anlayış şart ama.. zamandanmı yoksa hayat şartlarındanmı bilmiyorum insanlar patlamaya hazır bomba gibi herkes herseyin farkında ama iş uygulamaya gelince nedense çoğumuz sınıfta kalıyoruz..

selamunaleykum yuvalarimiza sahip cikalim insallah, Allah yuvalarimizi , evlatlarimizi ve nefislerimizi seytanin serrinden korusun insallah... selam ve dua ile....

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm efendi kardeşim...güzel bir yazı ama gerçekten uzak. bir hayalden ibaret..izin verirsen bazı eleştirilerim olacak...

bu tür paylaşımlarından anlaşılıyor ki...kaan kardeşim henüz bekarsın..ve evliliği "evlilik ve mahremiyetleri" kitaplarında ki gibi sanıyorsun

"erkek kendi vazifelerini yapacak, kadın kendi vazifelerini yapacak her şey güllük gülistanlık" işin aslı öyle değiiill.. ve evlilik bu kadar kolay değil..

unutmayın ki kadınların en hayırlılırı olan efendimiz'in hanımları annelerimiz erkeklerin en mükemmeli olan muhammed mustafayı sıkıntıya sokmuşlardır..efendimiz günlerce mescid'te yatmıştır..hatta mevla teala; "ey habibim dilersen sen onların hepsini boşa" diye ayet bile gelmiştir...

şimdi...
bu yazdıklarım sadece realitedir..kötümserlik değil...
ve bu yazdıklarıma bakarak aklınıza kötü bi evliliğim olduğu gelmesin..her şey yolunda, ayrıca bu gün benim evliliğim'in yıldönümü.. evet 3 yıl önce tam bu gün evlenmiştim... bu konuya girmemin bir sebebi de bu...

efendi kardeşim kaan umarım bana kızmamışsındır...

selamün aleyküm..

selamün aleyküm ishakyakup kardeşim.birazda ben size önerilerde bulunayım.ne de olsa ben bu konuda sizden daha tecrübeliyim:evetbakınız sizden daha tecrübeli olduğum tek konu:Bben 10 yıllık evliyim.Rabbim eşinizle sizi iki cihanda da mutlu etsin.sadece kadınlar erkekleri sıkıntıya düşürüyor gibi bir tutum sergilediniz.malesef tek taraflı olmuyor.evliliğin en tehlikeli dönemleri 3,5,7.yıllarıdır.zamanla çiftlerin öyle farklı yönleri ortaya çıkıyor ki bir an benim evlendiğim bu kişimi diye şok yaşıyorsunuz.

kaan kardeşim ishakyakup kardeşimin anlattığı gibi çokta karamsar olmamak gerek.ama yuvayı ayakta tutan kişinin daha çok kadın olduğuda bir gerçektir.evet malesef sudan sebeplerle anasının evine gidip kocasını zor durumda bırakan ,evliliği çocuk oyuncağına çeviren kadınlarımız da var.Kadın annedir,anaçtır.depremlere,fırtınalara karşı her zaman dayanıklı olmak zorundadır.zorundadır diyorum çünkü kadın erkeklere göre daha sabırlıdır.ben çekemem,boşanırım olur biter diyen çiftler yüzünden ortada kalmış milyonlarca aile sıcaklığını hissedemeyen ,boşluğa düşen çocuklarımız vardır.

evet ishakyakup kardeşimizin söylediği bir şey çok doğrudur.herşey güllük gülistanlık olmuyor.ama ne olursa olsun 10 yıllık evliliğimden ne kadar badireler atlatmış olsak da Rabbime şükürler olsun ki bir daha dünyaya gelsem birdaha bu sıkıntıları çekip evliliğimi devam ettirirdim ve yine eşimle evlenirdim.

kaan kardeşim Rabbim sana ve tüm kardeşlerimize hayırlı eşler nasip etsin inşallah.(bu arada eşim de yanımda ishak yakup kardeşime hak veriyor ve kaan kardeşim evlenme diyor):a16:Rabbime emanet olun.

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam değerli ablamız ve değerli abimiz (eşiniz) haklarımızda herşeyin hayırlısı olsun.selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli günler olsun selametle kalınız.

selamün aleyküm ishakyakup kardeşim.birazda ben size önerilerde bulunayım.ne de olsa ben bu konuda sizden daha tecrübeliyim:evetbakınız sizden daha tecrübeli olduğum tek konu:Bben 10 yıllık evliyim.Rabbim eşinizle sizi iki cihanda da mutlu etsin.sadece kadınlar erkekleri sıkıntıya düşürüyor gibi bir tutum sergilediniz.malesef tek taraflı olmuyor.evliliğin en tehlikeli dönemleri 3,5,7.yıllarıdır.zamanla çiftlerin öyle farklı yönleri ortaya çıkıyor ki bir an benim evlendiğim bu kişimi diye şok yaşıyorsunuz.

kaan kardeşim ishakyakup kardeşimin anlattığı gibi çokta karamsar olmamak gerek.ama yuvayı ayakta tutan kişinin daha çok kadın olduğuda bir gerçektir.evet malesef sudan sebeplerle anasının evine gidip kocasını zor durumda bırakan ,evliliği çocuk oyuncağına çeviren kadınlarımız da var.Kadın annedir,anaçtır.depremlere,fırtınalara karşı her zaman dayanıklı olmak zorundadır.zorundadır diyorum çünkü kadın erkeklere göre daha sabırlıdır.ben çekemem,boşanırım olur biter diyen çiftler yüzünden ortada kalmış milyonlarca aile sıcaklığını hissedemeyen ,boşluğa düşen çocuklarımız vardır.

evet ishakyakup kardeşimizin söylediği bir şey çok doğrudur.herşey güllük gülistanlık olmuyor.ama ne olursa olsun 10 yıllık evliliğimden ne kadar badireler atlatmış olsak da Rabbime şükürler olsun ki bir daha dünyaya gelsem birdaha bu sıkıntıları çekip evliliğimi devam ettirirdim ve yine eşimle evlenirdim.

kaan kardeşim Rabbim sana ve tüm kardeşlerimize hayırlı eşler nasip etsin inşallah.(bu arada eşim de yanımda ishak yakup kardeşime hak veriyor ve kaan kardeşim evlenme diyor):a16:Rabbime emanet olun.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selam ve dua ile başlıyorum yuce rabbim öyle bir inzitam içinde yaratti ki eger kadın kendini ustune dusenı erkek kendi üstüne dusenı yaparsa elbette evlilikler yolunda gider bu benım fikrim birde söyle bakıyorum olaya esler birbirlerine verilmiş cennet kapısı anahtarıdır rabbim bize hayırlı evlilikler nasip etsin inşALLAH hayırlı es'e ve hayırlı cocuklara sahip olur rabbimizin rızasını alanlardan oluruz.ellerine saglık.selametle..

Kaan Erdem

Yönetici
selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli günler olsun selametle kalınız.amin.inşaALLAH.
selam ve dua ile başlıyorum yuce rabbim öyle bir inzitam içinde yaratti ki eger kadın kendini ustune dusenı erkek kendi üstüne dusenı yaparsa elbette evlilikler yolunda gider bu benım fikrim birde söyle bakıyorum olaya esler birbirlerine verilmiş cennet kapısı anahtarıdır rabbim bize hayırlı evlilikler nasip etsin inşALLAH hayırlı es'e ve hayırlı cocuklara sahip olur rabbimizin rızasını alanlardan oluruz.ellerine saglık.selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt