Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ErKeKlErİn KaDıNlArDaN rİcAsIdIr :D (1 Kullanıcı)

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
yürüyor kardeşim neden yürümesin ki bal gibide yürüyor!

çünkü kadın mecbur katlanmaya kadının gidecek yeri yok evden gelinlikle çıkmış anca kefenle geri dönebilir çünkü maddi kaynagı yok çünkü elinden tutan yok çünkü ona sahip çıkan yok işte bu yüzden böyle evliliklerden milyon tane var ama hala yürüyor!

ve görücü usulü aslında daha uzun sürüyor diyorlar ben buna katılmıyorum görücü usulü dogrudur uzun sürer ama kadın mecburiyetten katlandıgı için uzun sürer gidin şu görücü usulüyle evlenenlere sorun ben şahsen kendim sormuşumdur eğer ki maddi olanakları olsa biran kocalarının yanında durmazlar.
katlananlar çocuk için ve mecburiyetten katlanıyorlar!..

inşAllah dediğimi anlatabilmişimdir..

Allah'a Emanet olun..

vesselam...

maddi imkanı olsa kocasının yanında durmaz mı.Neden Rabbim kadınlara boşanma akdini vermediği belli.Neden bizde olduğu belli.Her neyse kadın kocasına itaat etmekle yükümlüdür.Aksini kimse söyleyemez.

hidayet

Kayıtlı Kullanıcı
* Pembe dizilerdeki sahte aşk nağmelerini bizden duymaya çabalamayın çünkü onlar gerçekten rol yapıyor ve kabak bizim başımıza patlıyor.
* Bir SMS gönderdiğiniz zaman ilk 10 saniyede cevap gelmeyince ikinci SMS'te "Orda mısın???" diye sormayın. Kesinlikle oradayızdır..!
* Mağazada gelinliklere bakıp "Aaaa ne güzeeel" dediğinizde onun bizim için bir anlamı yoktur. Bizi duygusuzlukla suçlamayın. Gelinlik sadece kızların hayalidir erkeklerin değil!!!
* Çoğu erkek ısrardan ve bir şeyi ikinci kez duymaktan nefret eder; mutlaka ilk söylediğinizi anlamışızdır ama işimize gelmiyordur, lütfen bize geri zekalı muamelesi yapmayın.
* Alışveriş yapmak hiç zevkli değildir ve asla zevkli olmayacaktır.
* 'Beni seviyor musun?' diye sormayın. Emin olun ki sevmiyor olsak yanınızda bir saniye bile durmayız.
* Eğer farkında olmadan 2 değişik şekilde anlayabileceğiniz bir şey söylemişsek ve bunlardan biri kötü ve sizi üzecekse, kesinlikle diğer anlamında söylemişizdir, boşuna bizi sıkıntıya sokmayın.
* Biz farklı anlamlar taşıyan dolaylı, mecazlı soruları anlamayız. Ne istiyorsanız doğrudan söyleyin ve bizi yormayın.
* Eğer şişmanladığınızı düşünüyorsanız ki büyük ihtimalle şişmanlamışsınızdır. Bize sormayın, cevap vermeyi reddediyoruzdur.
* En karmaşık durumda bile bizim için temel kural şudur: 'En kolayını seç'. Bizden komplike şeyler beklemeyin.
* Erkekler genelde sadece ana renkleri görürler.
Sarımsı Yeşil, Açık Yeşil Likör yeşili, Çimen Yeşili, Kireç Yeşili, Yay Yeşili, Orta Deniz Yeşili
Yukarıda saydıklarınız vallahi hepsi yeşil işte..! Lütfen bizi zorlamayın..?
* Erkeklerin çoğunun en fazla 3 çift ayakkabısı vardır. O yüzden 30 çift ayakkabınızdan hangisinin kıyafetinize uyacağını bilmiyoruzdur lütfen sormayınız ayrıca uyum diye bir şey yoktur ve sırf uyum için giyeceğiniz şeyleri 1 hafta önceden tasarlamanız tamamen sizin takıntınızdır.* Size 'neyiniz var' diye sorduğumuzda, 'hiç bir şeyim yok!!!' derseniz size inanırız, bizim için olay bitmiştir. O yüzden bir şeyiniz varsa doğrudan söyleyin sonra bizi anlayışsız durumuna düşürmeyin.
* Canım sıkılıyor hiç dışarı çıkmıyoruz hep evdeyiz farkındamısın diye sormayın farkındayızdır. Sadece nereye gitmek istediğinizi söyleyin bizi yormayın...

NOT: Bunu tanıdığınız tüm kadınlara yollayın; bir kere de olsa erkekleri anlasınlar. Mümkün olduğu kadar çok erkeğe de yollayın ki, onlar da yalnız olmadıklarını bilsinler.
arkadaşıma katılıyorum neysek o valla yalan yok gereksiz sorular sormayın bizide kendinizide germeyin rahat olun ok........

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
maddi imkanı olsa kocasının yanında durmaz mı.Neden Rabbim kadınlara boşanma akdini vermediği belli.Neden bizde olduğu belli.Her neyse kadın kocasına itaat etmekle yükümlüdür.Aksini kimse söyleyemez.

kocanin kadinin ustund ehakki varsa ayni sekilde kadininda vardir.. bu yazdiklarinizi bence yeniden okuyun "itaat etmekte mecburdur" sozune tekrar tekrar bakin... ve soyle senaryolari dusunun ... kizkardesinizi ya da cok sevdiginiz bir yakininizi mutsuz gorseniz acaba ne dusunurdunuz ve yapacaginiz ne olurdu?? kocandir itaat et mi derdiniz yoksa mutsuz olmanin sebebine mi bakardiniz... itaat et kelimesiyle insanlari esit olarak saymadiginiz cikiyor ortaya.. ve bu cok erkegin yanlis duusncesi.. cogu olaylarda burdan basliyor.. evlilik her iki tarafindan sabrini gerektirir.. oylesine oyuncak degil ama ne mutlu bunlari anliyabilene..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
kocanin kadinin ustund ehakki varsa ayni sekilde kadininda vardir.. bu yazdiklarinizi bence yeniden okuyun "itaat etmekte mecburdur" sozune tekrar tekrar bakin... ve soyle senaryolari dusunun ... kizkardesinizi ya da cok sevdiginiz bir yakininizi mutsuz gorseniz acaba ne dusunurdunuz ve yapacaginiz ne olurdu?? kocandir itaat et mi derdiniz yoksa mutsuz olmanin sebebine mi bakardiniz... itaat et kelimesiyle insanlari esit olarak saymadiginiz cikiyor ortaya.. ve bu cok erkegin yanlis duusncesi.. cogu olaylarda burdan basliyor.. evlilik her iki tarafindan sabrini gerektirir.. oylesine oyuncak degil ama ne mutlu bunlari anliyabilene..

kardeşim siz olayı yanlış anlamışsınız tabiki Kadın Kocasına İtaat etmelidir..

çünkü Saliha kadının alametidir İtaatkar olması.
kadınların en hayırlıları kocalarına itaatkar olanlarıdır buyurur peygamberimiz..

Allah'a emanet olunuz vesselam...

malik80

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
Yaziyi okuyunca,´´ iste dedim icimizden biri cikti TAK TAK hanimlara dersini verecek´´
Bunu ben yazzam, hanimda görse benim halim nice olur dimi.
A ODA NE !!!!! :a43:

Firdevs BACI yazmis . Valla benim sucum yok.:a16::T

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim siz olayı yanlış anlamışsınız tabiki Kadın Kocasına İtaat etmelidir..

çünkü Saliha kadının alametidir İtaatkar olması.
kadınların en hayırlıları kocalarına itaatkar olanlarıdır buyurur peygamberimiz..

Allah'a emanet olunuz vesselam...

hojam itaat edilecek bir insansa demek istiyorum .. ben burda esine haksiz yere kotu davranan adamdan bahsediyorum.. nereye kadar yani..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
hojam itaat edilecek bir insansa demek istiyorum .. ben burda esine haksiz yere kotu davranan adamdan bahsediyorum.. nereye kadar yani..

tabiki orda haklısınız haksız yere bir insan diğer insana vuramaz hatta haksız yere bizler ehli kitap olan bir hristiyana bile vuramayız..

nerde kaldı aynı yastığı paylaşan karı-kocanın birbirlerine haksızlık uygulamaları!

tabiki haksız yere bir koca vuruyorsa şiddet gösteriyorsa bir kadına bu adamın davacısı bizzat peygamberimiz olacaktır..

"sizden biriniz eşini haksız yere döverse mahşerde onun davacısı ben olurum"

Allah'a Emanet olunuz ...

vesselam...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu

S.A
Yaziyi okuyunca,´´ iste dedim icimizden biri cikti TAK TAK hanimlara dersini verecek´´
Bunu ben yazzam, hanimda görse benim halim nice olur dimi.
A ODA NE !!!!! :a43:

Firdevs BACI yazmis . Valla benim sucum yok.:a16::T

:a27:ESPRİLİ YAKLAŞIMINIZ ÇOK HOŞ OLMUŞ ABİCİĞİM,EŞİNİZE SAYGILAR.ERKEKLER VE KADINLAR BİRBİRİNE HOŞGÖRÜLÜ YAKLAŞTIĞINDA SORUNLAR EN AZA İNEBİLİR.
selam ve baki dualarımla..

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
eline emeğine sağlık kardeşim çok hoş bir yazı olmuş

gerçekten erkeklerinde insan olduğunu unutmamalı , çok üstlerine gidip sıkmamak gerektiğini düşünüyorum...bir bayanın bir erkeğe sevgiyle,hoşgörüyle ve tebessümle yaptıramayacağı şey yoktur sanırım...

selam ve dua ile kalın...
selam ve dua ile kalın

serkan_1978

Kayıtlı Kullanıcı
slmlar.çok hoş olmuş ama biraz haksızlık oluyor bence!
hz.nuh aleyhisselam zmanında dünyayı sular kaplar ve hz.nuh tüm hayvanlardan birer çift yanına alır.sular çekilmeye başlayınca bir erkak bir dişi güvercin suların çekildiğini belirtmek için bir zeytin dalını getirir ama erkek güvercin getirir dişi getiremez.çünki;dişi güvercin konuşacağım diye zeytin dalını ağzından düşürür...

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
hz.nuh aleyhisselam zmanında dünyayı sular kaplar ve hz.nuh tüm hayvanlardan birer çift yanına alır.sular çekilmeye başlayınca bir erkak bir dişi güvercin suların çekildiğini belirtmek için bir zeytin dalını getirir ama erkek güvercin getirir dişi getiremez.çünki;dişi güvercin konuşacağım diye zeytin dalını ağzından düşürür...

tebessüm ettirdiniz..

GÖNÜLDENİZİ

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar sonuç itibarıyla Allah bütün güzellikleri insanların yararına sunmuştur.Kadın için erkek, erkek için ise kadın birer nimettir. Bunu bilip yaşmaya çalışanlar ve içlerinde az da olsa Allah korkusu barındıranlar ve birbirlerini Allahın bir lütfu gözüyle bakanlar arasında bu tür absürd problemler çıkacağına pek inanmıyorum. Yinede yaradılış gayesi içerisnde erkelerle bayanları birbirinden ayıran temel unsurlar bulunmaktadır. arkadaşın saydığı bu farklılıklar doğal dır ve yaradılıştan kaynaklanmaktadır çoğu. Bunu böyle belep kabullenmeli diğer tarafta pek üstelememelidir.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar sonuç itibarıyla Allah bütün güzellikleri insanların yararına sunmuştur.Kadın için erkek, erkek için ise kadın birer nimettir. Bunu bilip yaşmaya çalışanlar ve içlerinde az da olsa Allah korkusu barındıranlar ve birbirlerini Allahın bir lütfu gözüyle bakanlar arasında bu tür absürd problemler çıkacağına pek inanmıyorum. Yinede yaradılış gayesi içerisnde erkelerle bayanları birbirinden ayıran temel unsurlar bulunmaktadır. arkadaşın saydığı bu farklılıklar doğal dır ve yaradılıştan kaynaklanmaktadır çoğu. Bunu böyle belep kabullenmeli diğer tarafta pek üstelememelidir.

çok güzel açıklamışsınız kardeşim..:T

Allah'a emanet olunuz..

vesselam..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu ;)

Bir kadın kocasının razı olduğu halde vefat ederse,cennetliktir.​
(hz.ümmü seleme)peygamber efendimizden s.a.v rivayet etmiştir.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

demek ki,dişi güvercin zeytin dalını getirmeye gerek duymamış,erkek var ya yanında. :a24: genel de büyük yük erkektedir.benzetmeniz,düşündürücü.
ama o güvercin,bizler insanız . ;)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
ya nıye hep erkek merkezlı nıye erkek merkezllı.butun kabahat bayanlar da mı yanı.onlar bıze ayak uydurmaya calısıın.nıye hep bız kendımızden verıcez.onemlı olan ınsan gıbı ınsan olup bırbırımıze karsı saygılı olabılmektır.bırbırımızı anlayabılmektır.esnek, olabılmektır.ben butun erkeklerın yazıdakı gıbı kaba,anlayıssız, oldugunu dusunmuyorum, dusunmek ıstemıyorum.elbette ıclerınde anlayıslı, bayanlara nasıl davranması gerektıgını bılenler vardır.boyle davrandıklarında da zaten esınden dusundugunden fazla karsılık alacaktır.hıc merak etmesınler.Ellerınıze saglık kardesım.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ya nıye hep erkek merkezlı nıye erkek merkezllı.butun kabahat bayanlar da mı yanı.onlar bıze ayak uydurmaya calısıın.nıye hep bız kendımızden verıcez.onemlı olan ınsan gıbı ınsan olup bırbırımıze karsı saygılı olabılmektır.bırbırımızı anlayabılmektır.esnek, olabılmektır.ben butun erkeklerın yazıdakı gıbı kaba,anlayıssız, oldugunu dusunmuyorum, dusunmek ıstemıyorum.elbette ıclerınde anlayıslı, bayanlara nasıl davranması gerektıgını bılenler vardır.boyle davrandıklarında da zaten esınden dusundugunden fazla karsılık alacaktır.hıc merak etmesınler.ellerınıze saglık kardesım.

[sıze="3"][ı]
yaratılış itibariyle kadın herzaman ikinci olmuştur.önce erkek.kadın ve erkek asla eşit haklara sahip olamaz,hiç bir yerde.bu gerçek asla değişemez.kuran_ı kerim de de en çok erkeklere hitap vardır.benim bilgim yetersiz olduğu için fazla açıklama yapamayacağım.burada bilgili abi ve ablalarımız var.neden erkek merkezli olduğunu,birgün anlayabilme ihtimaliniz mutlaka var ;)inşallah.​
[/ı]
[/sıze]

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
kardesım ben ılıskı bazında erkek merkezlılıkten bahsetmıstım.sankı hep bız anlayıslı olacakmısız gıbı bır durum var bır cok yazıda.ya da hep bız sorunluymusuz:( gıbı bır durum cıkıyor.neyse...Aeo'un.

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="3"][ı]
yaratılış itibariyle kadın herzaman ikinci olmuştur.önce erkek.kadın ve erkek asla eşit haklara sahip olamaz,hiç bir yerde.bu gerçek asla değişemez.kuran_ı kerim de de en çok erkeklere hitap vardır.benim bilgim yetersiz olduğu için fazla açıklama yapamayacağım.burada bilgili abi ve ablalarımız var.neden erkek merkezli olduğunu,birgün anlayabilme ihtimaliniz mutlaka var ;)inşallah.​
[/ı]
[/sıze]

iyi guzel yazilmis kardesimde ... baska yazilardada okumustuk , kadininda erkegin ustunde haklari var.. erkekler peygamber efendimizi biz bayanlarda Hatice anamizi ornek aldigimiz surece islami yasariz.. yukaridaki itaat icin yazdigim sozler ise bir erkegin esine kotu davranmasi halindeydi.. dayak vs vs... gibi.. normal sartlarda tabiki bizler birer adim daha gerideyiz ama Allah katinda kul olarak esitiz..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu;)

iyi guzel yazilmis kardesimde ... baska yazilardada okumustuk , kadininda erkegin ustunde haklari var.. erkekler peygamber efendimizi biz bayanlarda Hatice anamizi ornek aldigimiz surece islami yasariz.. yukaridaki itaat icin yazdigim sozler ise bir erkegin esine kotu davranmasi halindeydi.. dayak vs vs... gibi.. normal sartlarda tabiki bizler birer adim daha gerideyiz ama Allah katinda kul olarak esitiz..

KADIN VE ERKEK TÜM ÜMMET_İ MUHAMMEDİN ÖRNEK ALACAĞI İNSAN PEYGAMBER EFENDİMİZ SAV. EFENDİMİZDİR.O ASLA KADINLARI AŞAĞILAYICI HALDE - HAREKETTE BULUNMAMIŞTIR VE AYŞE ANEMİZLE YARIŞTIĞI BİR AT BİNMEDE,BİR KERE DE BİLEREK YENİLMİŞTİR.KADINLARIN HASSAS OLDUĞUNU O HAREKETİYLE ANLATMIŞTIR ASLINDA.
İMAN MERTEBESİNE GÖRE KADINLAR ERKEKLERDEN,ERKEKLER DE KADINLARDAN ÜSTÜN OLABİLİRLER.İNŞALAH RABBİMİZİN RAZI OLDUĞU KULLARDAN OLABİLİRİZ.
selam ve baki dualarımla..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt