Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ERKEĞİN GİYİNİMİ NASIL OLMALI? (1 Kullanıcı)

emreegel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ERKEĞİN GİYİNİMİ NASIL OLMALI?

giyim ve kuşam çok eskilere dayalı aynı zaman da coğrafi,sosyolojik,ve ekonomik nedenlerle günümüze çok çeşitli gelmiş.bazı kalıpları daha farklı değerlendirmekte fayda var. herşeyde olduğu gibi kalbin ihalsı insana doğru yolu gösterecektir.

MATABEY

Kayıtlı Kullanıcı

KONULAR GÜZEL ANLAYIŞ DA GÜZEL AMA BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRMEKTENSE KENDİ HAL VE HAREKETLERİMİZLE ÖRNEK BİR MÜSLÜMAN GÖRÜNTÜSÜ VEREREK EN KALİTELİ YAKLAŞIMI SAĞLAMIŞ OLURUZ ONLAR BİLSELER BAŞLARINA GELECEK AKIBETİ DENGESİZ GİYİM TARZINDAN UZAK DURURLAR. HİDAYET HEPİMİZE NASİP OLSUN İNŞAALLAH

merdiven

Kayıtlı Kullanıcı

ÖRTÜNMEK FARZ VE BELLİ BİR KIRİTERİDE VAR.İNSAN OLARAK İKİ CİNSİZ BUDA DOĞRU AMAERKEĞİN GİYİSİSİ NASIL OLMALI DERSENİZ SİZE KOLAYLAŞTIRINIZ ZORLAŞTIRMAYINIZ DERİM.SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ SARIKLA DOLAŞMAK BU GÜNÜN TÜRKİYESİNDE ZANNEDERSEMDE YASAK KANUNLARLA İRTİCAİ KIYAFET OLARAK GEÇİYOR.ÇOCUKLAR YIRTIK PANTOLONLA GEZİYORSA SUÇ KİMDE ONU YETİŞTİREN ANA BABA NEREDE YADA SORUMLU MÜSLÜMANLAR NEREDE BÖYLE ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİNLENDE ÖLMAZ DÜŞÜNÜN GELİŞTİRİN ZAMANA MEKANA VE DİNE ÖZGÜ KIYAFETLER HAZIRLAYIN YENİ BİRSTİL GELİŞTİRİN TOPLUMA UYAN YENİ ŞEKİLLENDİRMELER YAPIN .BEN SİZİN BU GÜN İÇİN KONUŞACAĞINIZI SANMIŞTIM ARTIK GÜNCELLEŞMENİN ZAMANI GELMEDİMİ .KADINLARDA ÖZELLİKLE ÖRTÜLÜ KADINLARDA BİR STİL GELİŞTİ TEKBİR Kİ BEN TASVİP ETMİYORUM O BİR ÖRTÜNME DEĞİL SÜSLENME BİRŞEY DAHA SÖYLEMEK İSTİYORUM HERKESİN DELİ OLDUĞU YERDE AKILLI KALAMAZSINIZ

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
s.a

BU SÖZÜN ÜSTÜNE NE YORUM YAPILABİLİRKİ:

[big]FERHAT DAĞ YERİNE KULAĞINI DELDİRMİŞ , ŞİRİNSE FEMİNİST OLMUŞ[/big]
A.S. ANCAK SELAMINA MUKABİL EDEBİLİRİM :p:p(YORUMSUZ):p:p GENÇLERİMİZİN HALİ BU MAALESEF ALLAH HİDAYET VERSİN

liliam

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ALLAH BİZLERİ DİNİ ÜZERE SABİT KILSIN

RE: ALLAH BİZLERİ DİNİ ÜZERE SABİT KILSIN

BİSMİLLAH

EY YARININI DÜŞÜNEN DOSTLARIM ALLAH SİZLERİ HAYIRLI OLAN DÜŞÜNCELERİNİZ DEN ÖTÜRÜ SİZLERE RIZASI İLE MUAMELE EYLESİN...

BİZLERİ DÜNYA SEVGİSİNDEN MUHAFAZA BUYURSUN.

AMİN...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

tabi canım en sade biçimde giyinmek fazla süsten gösterişten uzak ve temiz giyinmek GİYİNMEKTİR bence.............

atapotx

Kayıtlı Kullanıcı

ya arkadaşlar niye böyle boş şeylerle uğraşıosunuz.. yok bol kot giymiş yok paçaları yırtıkmış yok gençler böyleymiş... bunlar hep boş işler...insanın giysileriyle inancı arasında nasıl bir bağlantı kurabilirsiniz ki ?? bende düşük bel kot giyiyorum ya da o tarz giysiler kullanıyorum küpe takıyorum bir erkek bu şekilde giyinemezmi...şimdi ben müslüman değilmiyim ... sizin dediklerinize göre burdan bu çıkar..

ravdafirdevs

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleyküm kardeşlerim böyle balıklama atladım ama mazur görünüz
atapotx
ya arkadaşlar niye böyle boş şeylerle uğraşıosunuz.. yok bol kot giymiş yok paçaları yırtıkmış yok gençler böyleymiş... bunlar hep boş işler...insanın giysileriyle inancı arasında nasıl bir bağlantı kurabilirsiniz ki ?? bende düşük bel kot giyiyorum ya da o tarz giysiler kullanıyorum küpe takıyorum bir erkek bu şekilde giyinemezmi...şimdi ben müslüman değilmiyim ... sizin dediklerinize göre burdan bu çıkar.. demiş
insanın giyimi ve kuşamı şahsiyetindedn izler taşır şahsiyetin büyük bir bölümünü inanç oluşturduğuna göre demekki insanın giyimi kuşamı onun yaşayışı hakkında büyük ipuçlarını açığa çıkarır.
yani dediğiniz gibi değil en basitinden düşük bel pantolon yada küpe ahlaksızlık denizinde yüzen ve tutunacağı bir değer kalmayan batının bir şartlamasıdır moda adı altında
bizim gençler de daha modern görünmek için batının uşağı olmaya devam ediyorlar ve edecekler....
olmayan iç güzelliği dış güzellikle telafi etmeye çalışıyorlar ki nafile...
vesselam

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

atapotx yazdı:
ya arkadaşlar niye böyle boş şeylerle uğraşıosunuz.. yok bol kot giymiş yok paçaları yırtıkmış yok gençler böyleymiş... bunlar hep boş işler...insanın giysileriyle inancı arasında nasıl bir bağlantı kurabilirsiniz ki ?? bende düşük bel kot giyiyorum ya da o tarz giysiler kullanıyorum küpe takıyorum bir erkek bu şekilde giyinemezmi...şimdi ben müslüman değilmiyim ... sizin dediklerinize göre burdan bu çıkar..

"Duymuyormusunuz sade giyinmek imandandır"Hadis Tirmizi

yesil_gozlu

Kayıtlı Kullanıcı

GERÇEKTEN ÇOK DOĞRU BUGENÇLİK NEREYE GİDİYOOOOOOOOOOOOOOOOOOR

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

Sayın Aska Mecnun ;

Burada bizlerle paylaştığınız ve gayet faideli bilgiler içeren yazınızdan ötürü teşekkür ederim
Allah razı olsun !

Selamlar !

liliam

Kayıtlı Kullanıcı

:eek:

liliam

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUN ALEYKUM; ALLAH C.C. SİZLERİN HALİS NİYETLERİNDEN DOLAYI GÜNAHLARIMIZI AF BUYURSUN. MAHŞER GÜNÜ ARZININ GÖLGESİN DE BİZLERE DE YER VERSİN.
ALLAH SÖZÜMÜZLE ÖZÜMLE BİZLERİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN. İNŞAALLAH BİZ BÖYLE SİTELERİN VARLIĞI İLE ZAMANINMIZI HEBA ETMİYORUZ. GAYE ALLAH RIZASI OLUNCA İNSANIN GEZMESİ BİLE İBADETSE ELBETTE BU SİTELERDE ZAMAN GEÇİRMEK TE BİR İBADETTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. EY ALLAHIM ŞU AHİR ZAMANDA İMANI ELDE TUTMANIN ATEŞİ ELDE TUTMAK KADAR ZOR OLDUĞU BU ZAMAN DA BİZİ DİNİN ÜZERE SABİT KIL. AMİN...

taib

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

asbusubay

Kayıtlı Kullanıcı

esselamünaleyküm biraz kılasik olcak ama ben yerinde buldum biraz hani birsöz vardırya ben ne elbiseler gördüm icinde insan yok ben ne insanlar gördüm üstünde elbise yok bence gercekten insan olan kıyafetini adabıyla giyen ve taşıyandır diye düşünmekteyim ve duaetmekteyim allahüteala cümle ümmeti muhammede insan gibi insan olmayı nasip etsin inşallah selamün aleyküm

ayse-gul

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum.gecen gunlerde buna benzer bir sual sormustum.galiba yanlis yolladim.cevap alamadim.ben bir bayan olarak acik giymeyi sevmem.acik dedigim saygi deger arkadasimiz yazmisti, kumas yetmemis gibi--o misal . ama biz yurt disinda oturuyoruz.kaldigimiz semt fazla buyuk degil. o yuzgen fazla kapali geyinmek daha cok dikkat cekiyor.inaninki yaz gunlerinde mecbur kalmazsam disari cikmiyorum. cunku herkes bana bakiyor. bakislrdan rahatsiz oluyorum.havalar sogudumu iyi oluyor.herkes ceket giyiyor .øgrenmek istedigim soru buydu.Kurani kerimde NUR suresinin turkce aciklamasini okudum tam olarak bas ørtusu diye yazmiyor. yada ben anlamadim.Aranizda birileri bu cevabi bilip bana bilgi verirse cok sevinirim.inaniyorumki aramizda cok bilgili ve dindar kardeslerimizin var.Allah a emanet olalim .

ayse-gul

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
mk5834 yazdı:
s.a

BU SÖZÜN ÜSTÜNE NE YORUM YAPILABİLİRKİ:

[big]FERHAT DAĞ YERİNE KULAĞINI DELDİRMİŞ , ŞİRİNSE FEMİNİST OLMUŞ[/big]
A.S. ANCAK SELAMINA MUKABİL EDEBİLİRİM :p:p(YORUMSUZ):p:p GENÇLERİMİZİN HALİ BU MAALESEF ALLAH HİDAYET VERSİN

lawyer18

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykun arkdaslar..ipek elbise giymek erkege haram mı?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt