Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ERKEĞİN GİYİNİMİ NASIL OLMALI? (1 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
ERKEĞİN GİYİNİMİ NASIL OLMALIDIR?

Kadın giyimini en azından ana hatlarıyla belirten nasların bulunmasına karşılık, erkeğin elbise şeklinden bahseden pek o kadar nas mevcut değildir. Kur`an-ı Kerim bu mesele üzeride durmaz. Sünnet`te de bir kaç ana esasa temas edilmekle, mesele gayrımüslimlere benzememe şartıyla örfe bırakılmıştır. Mamafih, fukaha mevcut naslardan hareketle, yine de bazı genel hükümler çıkarmışlardır. Buna göre elbisenin:

1- Avreti örtecek ve insanı sıcak ve soğuğa karşı koruyacak kadarı farzdır. Tıpkı yeme ve içmenin ihtiyaç miktarının farz olduğu gibi.

2- Zarûret miktarını aşarak, zineti temin edecek ölçüde izâr, ridâ, sarık ve gömlek giyerek takımı tamamlamak müstehaptır. Zira Allah, nimetinin eserini kulu üzerinde görmekten hoşlanır. (Fetâvâ-yi Ankaravî, I/167.)

3- Bayramlarda, cum`alarda muhtaçları rahatsız eder görünümler olmaması kaydıyla, güzel ve kaliteli elbiseler giymek mübahtır.

4- Kırmızı ve bazılarına göre sarı renkte elbiseler giymek mekruhtur. Dürrü`l-Müntekâ`da sünnetin hilâfına giyilen her türlü elbisenin mekruh olduğu da ilâve edilmiştir, (Dürrü`l-Müntekâ, (Dâmâd kenarında) N/532.)

5- Kibirlenmek amacıyla giyilen elbise, erkeğin saf ipekten dokunmuş olarak giydiği elbise ve gayri müslimlerin özel elbiselerine benzeyen elbise haramdır.

(Başkalarına benzeme konusu, psiko-soyal ve itikâdî yönlerden incelenmeye değer bir konudur. 1920`li yıllarda Şeriatın yürürlükten kaldırılması çalışmaları arasında, Islam`a has kiyâfet şekillerinin de buna parelel olarak değişmesi gereği kaçınılmaz görülüp, bunların yerine başkaları arandığı sıralarda, Mısır Din Işleri Riyâseti bir bildiri yayınlayarak, başkalarına benzeme açısından "Kubbe`a, ya da Bernita" (fötr Sapka) denen giysinin câiz olamyacağı neticesine varmış, Allâme Muhammed Bahit aynı gayeyle hazırladığı ve 1926`da neşredilen risâlesinde; sarık giymenin bir sünnet ve müslümanları başkalarından ayıran bir şiar olduğu, kubbe`a`nın ise, gayr-i müslimlerin şiari olduğundan giyilmesinin câiz olamayacağı, fes de bir hususiyet ifade etmeyip, müştereken giyilen bir elbise çesidi olduğundan, giyilmesinde mahzur olmayacağını tasrih etmiş ve meseleye sosyolojik açıdan da bakarak, Endülüs`ün inkiraz bulmasını, bu şiarların muhafaza etmediklerine bağlamıştır. Aynı yıllarda Tanta Ensitüsü Uleması, hazırladıkları ortak beyannamede, gayr-i müslimlere benzeme konusunu, Kitap, Sünnet ve Hulefâ-i Râşidin devrindeki uygulamalar nokta-i nazarından ele alarak "kubbe`a" giymenin haram olduğu neticesine varmışlardır. Yine aynı yıllarda, içlerinde Muhammed Ebû Zehrâ`nın da bulunduğu on beş kişilik tahassus uleması, meseleyi son derece etraflı bir şekilde ele almış, âdetlerin akidenin emâreleri olduğunu vurgulayarak, Hz. Ebû Bekr`in saç şekillerini gayr-i müslimlere benzetenlerin -bu işin gayr-i müslimlere has bir iş olması halinde- akidelerini sormaksızın öldürülmelerini emretmesine dikkat çekmiş, fukahanın "teşebbüh" konusundaki görüşlerini sıralamış ve son bölümde meselenin yine sosyolojik yönünü ele alarak, milletlerin Şahsiyeti konusunda sosyal varlığa en tehlikeli ve en zararlı olan şey`in, başkalarını taklid olduğunu anlamış ve Ibn Haldun`un şu sözleriyle meseleyi bağlamıştır:

"Bu yüzdendir ki, mağlubun; giymesinde, içmesinde, selamlaşmasında, bunları benimsemede ve şekillerinde ve diğer durumlarında gâlibe benzemeye çalıştığını görürsün. Bu noktadan meseleyi, sebep ve illet tesirini göz önünde bulundurarak inceleyen, bütün bunların istilâ belirtileri olduğunu görecektir."

Bütün bunlardan ötürü "teşebbüh"ün sınırlarını tesbit etmek önemlidir. Zira Allah Rasülü, çevre memleketlerden gelen bazı elbiseleri giymiş; (Meselâ, "Yemen`den gelen bir izar ve mülebbede dedikleri bir kisâ içerisinde iken kabzedildi." rivayeti mevcuttur. Ebû Davûd, N/368) bazılarının da yırtılıp başka elbiselere çevrilmesini emretmiştir. (Bk. Ebû Davûd, N/385 Fetâvâ-yi Hindiyye`de Ebû Yusufun: "Allah Rasûlü, ruhbanların giydiği tüylü ayakkabı giydi" sözü ile, kulların salahına olan konularda teşebbüh`ün zarar vermediğine işaret ettiği kayıtlıdır. (Fetâvâ-yi Hindiyye V/293

Erkek elbisesi konusunda söylenebileceklerin bazıları da şunlardır:

Erkek elbisesinin darlığı konusundaki nehiyler, kadın elbesisinde olanlar kadar sarih değildir. Hatta Imam Şa`rânî`nin nakline göre Ebû Zerr`in: "Allah Resulü, sert ve dar giy ki, iftihar sende mesağ bulamasın, buyurdu" dediği vakidir. Ancak kadınların giymelerinin yasaklanışını gerektiren illetin erkeğin dar giymesi halinde de mevcut olması, erkek elbisesinin de dar olmasını mekruh kılar. Fakat bunun erkekte de avret sınırı için gerekli olduğu, bedenin avret olmayan yerlerini örten elbiselerin dar olmasının ancak sahih örfe muhalefeti halinde mekruh olacağı açıktır. Başaçık gezmenin kerâhati da keza örfle sabit olabilir. Çünkü bu konuda hükme mesned olacak bir nas yoktur. Hatta Imam Şa`r-ânî`nin nakline göre Abdullah b.`Ayf, yaz-kış başı açık gezerdi. Sarığı da, takkesi de yoktu. Bir yığın saçı vardı. (Imâm Sa`rânî, Kesfu`l-Gumme, I/l98.)

Bu konuda Imam Sâtibî şunları söyler:

"Meselâ erkeklerin başlarının açık olması, yerine göre değişir. Bu haraket doğudaki memleketlerde mürüvvet sahipleri hakkında çirkin bir hareket sayıldığı halde, batıdaki (Islam) memleketleride çirkin sayılmaz. Bu değişiklige göre, şer`î hükümde değişiklik arzeder. Onun içindir ki doğuda erkeğin başının açıklığı, adâlet vasfını lekelediği halde, batı (Islâm) memleketlerinde adâletini lekelemez. (es-Sâtibî, el-Muvâfâkât. )

Altın yüzük ve altın süs eşyası, erkekler için haramdır. Kibri için olmamak kaydıyla sümkürmek, ya da abdest ıslaklığını silmek gayesiyle, üzerinde mendil taşımakta bir mahzur yoktur. (Dâmâd, N/537.) Avreti örten kadarı kîfâyet etmekle beraber, erkeğin kamis (gömlek), izâr ve sarık olmak üzere üç parça elbise içerisinde namaz kılması müstehaptır. Bunlara gücü yeterken, sadece izârla namaz kılması mekruhtur. (Tahtâvî, Ala Merâki`l-Felâh,170. ) Kadının da kamîs, izâr ve başörtü olmak üzere yine üç parça içerisinde namaz kılması müstehaptır. Altını gösterecek kadar ince elbiseyle kılınan namaz câiz değildir. (Fetâvâ-yi Hindiyye, I/45, 46. ) Es-Sübkî, Şafiî fukahâsından Ahmed b. Isâ`nın kadınların cilbâb örtünmelerini emreden ayetteki hükme gösterilen, "Hür ve namuslu oldukları tanınıp, fâsıkların onlara eziyet etmemesi" illetinden, âlimlerin ve sâdâtın uyguladıkları değişik elbise ve sarık giyme işinin (ilmiyye kisvesinin) -her ne kadar selef bunu yapmamışsa da- güzel bir şey olduğu hükmünü istinbat etmiştir. Çünkü bunda onların tanınmaları, böylece de söyledikleriyle amel edilmesi için belirlenmeleri sözkonusudur. Bu güzel bir istinbattır" der. (Alûsî, XXN/90. )Sirvâl (bacağın yarısına kadar uzanan donlar) sünnettir. (Fetâvâyi Hindiyye, V/293. )Kalensuve (takke, terlik) giymekte bir beis yoktur. Bunun tilki gibi hayvanların kürkünden olması da uygundur. Yabani hayvanların derilerinden kürk yapmak câizdir. (Fetâvâ-yi. Hindiyye, V/291-293.)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: ERKEĞİN GİYİNİMİ NASIL OLMALI?

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM,GAYRİMÜSLİMLERE BENZEME YARIŞINDA BİZİM TOPLUMDAN DAHA HEVESLİ BİR TOPLUM YOKTUR SANIRIM.BARBAR VE SÖMÜRGECİ DÜNYANIN KIYAFETİNE MODERN ÇAĞDAŞ DER,CEHALETİ YIKAN,İNSANI ESFEL-İ SAFİLİNDEN ALA-İ İLLİYYİNE ÇIKARAN DİNİNİN KIYAFETİNİ GERİCİLİK SAYAR.SONRA DA OTURUR BENİM ŞAŞKIN İNSANIM NEDEN BİZ GERİ KALDIK DİYE SIZLANIR.SEN SEN OLMAZSAN BAŞKASI DA OLAMAYACAĞINA GÖRE HİÇ OLUR GİDERSİN.EMEĞİNE SAĞLIK.ALLAHA EMANET OLUN.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

ŞİMDİKİ ZAMANIN GENÇLERİ DİZLERİ YIRTIK .DÜŞÜK BELLİ.HİP HOP MI DIR NEDİR O TARZ GİYSİLER GİYİYORLAR.MAĞAZALARA GİRDİĞİMDE DOĞRU DÜZGÜN ELBİSE BULMAKTA ZORLANIYORUM..:pBİR BAKIYORSUN RENGARENK ELBİSELER.ERKEĞİNDE DİKKAT ÇEKİCİ ELBİSELER GİYMEMESİ LAZIM.AVUKAT KARDEŞİMİZİN DEDİĞİ GİBİ BİRİLERİNE BENZEMEYİ BIRAKIPTA KENDİ ÖZÜMÜZE DÖNSEK HERŞEY ÇÖZÜMLENİRDİ SANIRIM.ALLAH CC BİZLERİ DOĞRU YOLA İLETSİN İNŞALLAH.EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLMUŞ .ALLAH CC RAZI OLSUN.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞ.İNANIN BİR ERKEK OLARAK BÖYLE GİYİNENLERDEB RAHATSIZ OLUYORUM.YA BEN SADE GİYİNMEYİ SEVEN BİRİYİM.NORMAL OLANDA BUDUR.AMA KENDİ GİYİMİMLE SOKAKTA ,CADDEDE NORMAL GÖRÜNMEM GEREKİRKEN ANORMAL GÖZÜKTÜĞÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM.MİLLET ÖYLE ŞATAFATLI ÖYLE ABSÜRD GİYİNİYORKİ BİZİM NORMAL GİYİM ANORMAL GÖZÜKÜYOR.GİYİM TARZINI BIRAKTIM BİRDE ŞU VAR.ERKEK BERBERİNE,KUAFÖRÜNE GİTTİĞİMDE KAŞINI ALDIRAN,PUDRA SÜRDÜREN,BÖYLE ACAİP İSTEKLERİ OLAN O KADAR ÇOK İNSAN VAR Kİ

BİRDE ESKİLER GÖRDÜĞÜNDE ACIYIP SADAKA VERESİ GELİYO BAZI GENÇLERİ.NE ÖYLE DİZLER YIRTILMIŞ,ELBİSE ESKİTİLMİŞ,İPLİKLER SARKIYOR Bİ TARAFTAN.YA ESKİDEN DİLENCİ GİYİNMEYE UTANIRDI BUNLARI.BUNLAR MODAMI OLDU ŞİMDİ.
KIYAMET ALAMETLERİNDE SÖYLERLER HANİ;ZENGİNLER FAKİR, FAKİRLER ZENGİN OLACAK, YEMEĞE EKMEĞİ OLMAYAN BİR GENÇ SOKAĞA ÇIKSA MİLLET VAYY BE ŞU DELİKANLIYA BAK,NASILDA MODAYA GÖRE GİYİNMİŞ.KİMBİLİR NE KADAR PARA DÖKTÜ DİYECEK Mİ ACABA???
BİRİ BENİM FİŞİMİ ÇEKSİN.BENİM GENE ÇENEM DÜŞTÜ.

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞLAR ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEYİNMİŞSİNİZ ALLAH RAZI OLSUN YA ARKADAŞLAR SİZ ERKEK DİYOSUNUZ YİNE ERKEKLER BAYANLARA BİN KAT GÜZEL GİYİNİYOLAR BİR BAKIN BAYANLARA ARTIK ŞAŞIRMIŞLAR NE GİYECEKLER DİYE GERÇEKTEN O BAYANLARI GÖRÜNCE KENDİMDEN OTANIYOM BÖYLEMİ OLACAKTI DİYE SANKİ KOMUŞ YETMEMİŞKİ BİRAZ OZUN VE GENİŞ DİKİLSİN NEYMİŞ MODAYMIŞ ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN DAHA NELER GÖRECEYİZ ARKADAŞLAR ALLAH İSLAH ETSİN :****

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a

BU SÖZÜN ÜSTÜNE NE YORUM YAPILABİLİRKİ:

[big]FERHAT DAĞ YERİNE KULAĞINI DELDİRMİŞ , ŞİRİNSE FEMİNİST OLMUŞ[/big]

handeee

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim hepinizden razı olsun

safiye seyma

Kayıtlı Kullanıcı
RE: erkeklerin giyim tarzı

RE: erkeklerin giyim tarzı

günümüzde erkeklere inanamıyorum erkekler kadın gibi kadınlar erkek gibi giyinir olmuş erkek dediğinizde saygı akla gelmeli ve bir adım geride durmalıyız diye düşünürdüm ama şimdi saygı duyulacak o kadar az insan kalmışki insanoğlu önce dış görünüşüne bakıyoruz yazık gençlerimize yazık annelerimizin emeklerine modacı adı altında çıkan bazı kendini bilmezler erkeklerin şeklini şemalini değiştirmesine anlam veremiyorum allah herkese hidayet versin

enelhak

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok önemli bir husus zira hep kadınların tesettüründen bahsediyoruz..

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

S.A

TESADÜF! BUYA.BUĞÜN CUMA HUTBESİNDE MÜFTÜ GİYİM KUŞAMDAN HAL HAREKETTEN BAHSETTİ.VERDİĞİ ÖRNEK ÇOK HOŞTU.PAYLAŞMADAN GEÇEMEYECEĞİM.
GENÇLİĞE SESLENİYOR.
[big]-EY TÜRK GENÇLİĞİ.YAVUZUN FATİHİN SÜLEYMANIN .....TORUNU.
-EY MÜSLÜMAN GEÇLER; RASULALLAHIN(S.A.V). ÜMMETİ OLAN GENÇLER.

SİZİN ÖNÜNÜZDE BÖYLE ÖRNEKLER VARKEN NEDEN ONLARA BENZEMEKTEN KAÇINIYORSUN.NEDEN TOPÇUYU,POPÇUYU ÖRNEK ALIYORSUN.ONLARDAN UTANIYORMUSUNDA KENDİNE DİĞERLERİNİ ÖRNEK ALIYORSUN.YAŞANTIN,GİYİMİN,HAL HAREKETİNLE CEDDİNİ REDDEDİYORSUN.

NEDEN.?[/big]

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

MK5834 KARDEŞİM TESADÜF DEĞİL,TEVAFUK.DEMEKKİ ASKA MECNUN KARDEŞİMİZİN BAHSETTİĞİ KONU TOPLUMUMUZUN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ.KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABER OLACAKSA AHİRETTE GENÇLERİMİZ KİMİ SEVİP KİME BENZEMEYE UĞRAŞTIKLARINI ÇOK İYİ DÜŞÜNMELİLER.ALKOL BATAĞINDAKİ ZAVALLI POPÇUDAN NE HAYIR GELİR Kİ?İÇİ HAVA DOLU BOŞ BİR YUVARLAĞIN PEŞİNDEN KOŞAN AKILSIZLARIN BU DÜNYADA KİME NE HAYRI DOKUNURKİ AHİRETTE HAYRI DOKUNSUN.MALAYANİ İŞLERİN EN BAŞINDA GELİR FUTBOL VE DİNDIŞI MÜZİK.

NASIL KISKANIYORUM CUMA HUTBELERİNİZİ.SIRF BAYANLARA AİT CAMİLER OLSA DA BAYANLARA DA CUMA HUTBELERİ OLSA.KARIŞIK OLANLARA GİDİLMİYOR,BEN GİTMEM ŞAHSEN.ALLAHA EMANET OLUN.BU ARADA HER FORUMDA SORUYORUM CEVAP GELMEDİ,AVATARIN BİZİM AYSİMAMIZ DEĞİL Mİ?

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Avukat yazdı:
MK5834 KARDEŞİM TESADÜF DEĞİL,TEVAFUK.DEMEKKİ ASKA MECNUN KARDEŞİMİZİN BAHSETTİĞİ KONU TOPLUMUMUZUN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ.KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABER OLACAKSA AHİRETTE GENÇLERİMİZ KİMİ SEVİP KİME BENZEMEYE UĞRAŞTIKLARINI ÇOK İYİ DÜŞÜNMELİLER.ALKOL BATAĞINDAKİ ZAVALLI POPÇUDAN NE HAYIR GELİR Kİ?İÇİ HAVA DOLU BOŞ BİR YUVARLAĞIN PEŞİNDEN KOŞAN AKILSIZLARIN BU DÜNYADA KİME NE HAYRI DOKUNURKİ AHİRETTE HAYRI DOKUNSUN.MALAYANİ İŞLERİN EN BAŞINDA GELİR FUTBOL VE DİNDIŞI MÜZİK.

NASIL KISKANIYORUM CUMA HUTBELERİNİZİ.SIRF BAYANLARA AİT CAMİLER OLSA DA BAYANLARA DA CUMA HUTBELERİ OLSA.KARIŞIK OLANLARA GİDİLMİYOR,BEN GİTMEM ŞAHSEN.ALLAHA EMANET OLUN.BU ARADA HER FORUMDA SORUYORUM CEVAP GELMEDİ,AVATARIN BİZİM AYSİMAMIZ DEĞİL Mİ?

S.A

EVET HANIM TEYZEM AVATAR AYSİMA ZEYNEBE AİT.SAĞOLSUN ŞEVVALMİNA KARDEŞ İLGİLENDİ AVATAR DEĞİŞTİRMEMLE.
CUMA HUTBELERİNİ DİYANET DÜZENLİYOR.VE BUNLARI YAYINLIYOR.BUNLARI DİYANETİN SİTESİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

BU ARADA BU GÜNLERDE DİKKATİMİ ÇEKEN BİR DURUM VAR.KAFAM HANGİ KONUYA TAKILSA,BİR İKİLEMDE KALSAM BİR VESİLEYLE ONA CEVAP OLACAK KAYNAK GEÇİYOR ELİME.BEN KAYNAK ARAMIYORUM BİR ŞEKİLDE BENİ BULUYOR.BU KONUDA ÇOK İLGİMİ ÇEKMİŞTİ VE HEMEN İLK CUMA HUTBESİNDE SAYIN MÜFTÜ BU KONUDA ÇOK CAN ALICI BEYANLARDA BULUNDU.HANİ BİR SÖZ VARYA KUL SIKIŞMAYINCA HIZIR İMDADA YETİŞMEZ DERLER.BUDA İYİ BİRÖRNEK OLDU DURUMUMA.
BU ARADA BUNUN TESADÜF OLMADIĞINI BENDE BİLİYORUM ELBETTE.ORAYA BİR ÜNLEM KOYMUŞTUM YAZIMDA.TEASDÜF VE ŞANŞ DİYE BİR ŞEY OLAMAZ.HERŞEY YARADANIN KUSURSUZ İRADESİYLE VUKU BULUR.

34ufk95

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SELAMÜN ALEYKÜM

RE: SELAMÜN ALEYKÜM

YA GÖRÜNDÜGÜN GİBİ OL YADA OLDUGUN GİBİ GÖZÜK!!!

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

ÇOK DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ SELEHA KARDEŞİM BAYANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM YORUMUNUZ ÇOK ÖNEMLİ BAYANLAR AÇISINDAN..MÜKEMMELSİNİZ. SAYGIYLA KALIN

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
S.A

TESADÜF! BUYA.BUĞÜN CUMA HUTBESİNDE MÜFTÜ GİYİM KUŞAMDAN HAL HAREKETTEN BAHSETTİ.VERDİĞİ ÖRNEK ÇOK HOŞTU.PAYLAŞMADAN GEÇEMEYECEĞİM.
GENÇLİĞE SESLENİYOR.
[big]-EY TÜRK GENÇLİĞİ.YAVUZUN FATİHİN SÜLEYMANIN .....TORUNU.
-EY MÜSLÜMAN GEÇLER; RASULALLAHIN(S.A.V). ÜMMETİ OLAN GENÇLER.

SİZİN ÖNÜNÜZDE BÖYLE ÖRNEKLER VARKEN NEDEN ONLARA BENZEMEKTEN KAÇINIYORSUN.NEDEN TOPÇUYU,POPÇUYU ÖRNEK ALIYORSUN.ONLARDAN UTANIYORMUSUNDA KENDİNE DİĞERLERİNİ ÖRNEK ALIYORSUN.YAŞANTIN,GİYİMİN,HAL HAREKETİNLE CEDDİNİ REDDEDİYORSUN.

NEDEN.?[/big]

böyle müftünün eli öpülmezmi allah razı olusn

birmehmet

Kayıtlı Kullanıcı

Allah sonumuzu hayr eylesın.Doğru olanı yaşatsın ve söyletsin .Allah bütün gençlığe iman nasip eylesin.Esselamünaleyküm.....:(:(

versace

Kayıtlı Kullanıcı

doğru söylüyorsunuz arkadaşlar size katılıyorum

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER RABBİM BİZLERİ DOPRU YOLDAN ÇIKARMASIN HAKKIMIZDA HAYIRLISI NEYSE ONU NASİP EYLESİN. ( AMİN )

ruzgar_17

Kayıtlı Kullanıcı

FERHAT DAĞ YERİNE KULAĞINI DELDİRMİŞ , ŞİRİNSE FEMİNİST OLMUŞ

abıcım herseyı bu zos acıklammıss aska mecnun hocam ALLAH sızden razı olsuunnn

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mk5834 yazdı:
Avukat yazdı:

S.A

EVET HANIM TEYZEM AVATAR AYSİMA ZEYNEBE AİT.SAĞOLSUN ŞEVVALMİNA KARDEŞ İLGİLENDİ AVATAR DEĞİŞTİRMEMLE.
CUMA HUTBELERİNİ DİYANET DÜZENLİYOR.VE BUNLARI YAYINLIYOR.BUNLARI DİYANETİN SİTESİNDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

BU ARADA BU GÜNLERDE DİKKATİMİ ÇEKEN BİR DURUM VAR.KAFAM HANGİ KONUYA TAKILSA,BİR İKİLEMDE KALSAM BİR VESİLEYLE ONA CEVAP OLACAK KAYNAK GEÇİYOR ELİME.BEN KAYNAK ARAMIYORUM BİR ŞEKİLDE BENİ BULUYOR.BU KONUDA ÇOK İLGİMİ ÇEKMİŞTİ VE HEMEN İLK CUMA HUTBESİNDE SAYIN MÜFTÜ BU KONUDA ÇOK CAN ALICI BEYANLARDA BULUNDU.HANİ BİR SÖZ VARYA KUL SIKIŞMAYINCA HIZIR İMDADA YETİŞMEZ DERLER.BUDA İYİ BİRÖRNEK OLDU DURUMUMA.
BU ARADA BUNUN TESADÜF OLMADIĞINI BENDE BİLİYORUM ELBETTE.ORAYA BİR ÜNLEM KOYMUŞTUM YAZIMDA.TEASDÜF VE ŞANŞ DİYE BİR ŞEY OLAMAZ.HERŞEY YARADANIN KUSURSUZ İRADESİYLE VUKU BULUR.

MK5834 KARDEŞİM DİYORSUN HAGİ KONUYA TAKILSAM KARŞIMA ÇIKIYOR.RABBİM İLİM İSTEYENE MUTLAK VERECEĞİNİ SÖYLEMİŞ,YANİ İLİME AİT DUALARIN KABUL GARANTİSİ VAR.NEDEN?ALLAH TAN ANCAK ALİMLER GEREĞİ GİBİ KORKAR.VE İNŞAALLAH VE NE MUTLU Kİ KALBİNLE TÜM RUHUNLA İMAN ETTİĞİNDEN RABBİM YOLLARINI AÇIYOR.BEN DE RİSALELERLE BÖYLE TANIŞTIRILDIM.ASLA KENDİME MAL EDİP BEN BULDUM BEN OKUDUM DEMİYORUM.RABBİM YOLUMA ÇIKARIP DURDU NE YANA BAKSAM RİSALE VARDI.RABBİM CÜMLEMİZE İLİM VERSİN VE İLİMLE BERABER O İLİMLE AMEL EDENLERDEN EYLESİN.ZATEN BİZİM SİTEMİZDEKİ TÜM KARDEŞLER İNANIYORUMKİ AYNI DURUMLARLA KARŞILAŞIYORLAR.ALLAH YOLUNA GİRENE ÖYLE GÜZEL PENCERELER AÇILIYORKİ GÜNLÜK HAYATTA,NE GÜZEL SEN BUNLARI FARKETMİŞSİN.ALLAH SENİN VE SENİN GİBİLERİN,CÜMLEMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt