Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Son Ne Zaman Kabir Ziyaretine Gittiniz? (1 Kullanıcı)

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH cc bizleri gaflete daldırmasın...arkasından bir tek fatiha şerif okuyacak kimsesi kalmamışlar etmesin...kuru gürültü değil de dilinden hayırla anacak arkadaş,dost çevreyi eksit etmesin...

amin...
ya yanlış anlaşılmasını istemem ama ben duanın her şekilde ona ulaşacağının düşündüğümden gitmesekte olur die düşünüodum.yani bizzat mezar başına gidip dua etmenin ayrı (bir sevabı bana yada ölmüş olan insana) olduğunu bilmiyordum.bide birileri bana bayanların mezarlığa gitmesinin haram olduğunu sölemişti ne derece doğru bilmiyorum...ALLAH'a emanet olun...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.mezarlık annemlere çok yakın olduğu için oraya giderken 1 fatiha 3 ihlas okuyorum.ama allah biliyor ya her dua ettiğimde bütün ölmüşerimize 1 fatiha gönderiyorum
amcamı daha geçen yıl kaybettik.geride bıraktığı hayırsız evlatlarını görünce kendimi sorguladım.ya ben ölüncede arkamdan dua edilmezse diye.o yüzden herzaman dualarımdalar.özellikle cuma akşamları.a.e.o

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm :AMevla cümlemize yardım etsin inşaallah ölmüşlerimizin üzerinde azap varsa kalkar cümlemizin mekanı cennet olur inşaallah

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..çok güzel yazmış ve ifade etmişsiniz..selam ve dua ile kalın selametle...

Selamün Aleyküm Kaan Abi,,,

Mezarlıklar... huzurlu sessiz sakin görünen ve bize hayatın en gerçek değerini yani hiçbirzaman unutmamamız gereken "ölümü" hatırlatan.....

ve acizene yapabileceğimiz tek şeyin fatiha okumamız olan..

birzamanlar bizim gibi toprak üzerinde olanların, yaş, mevki dinlemeden ansızın gelen ecel karşısında,
(yaş mühim değil tüm ölümler zamansız kabul edilir) şimdi toprakaltında ve sadece amelleri ile başbaşa olduğu ibretli bir mekan.....

belkide bir fatiha için yolumuzu nice bekleyenler vardır...
yada hiç kimsesi kalmayan, sahipsiz kalmış mezarlar...
inanın kim oluduğunu bilmediğimiz mezarın yanında birfatiha olumak bile insana huzur veriyor...
çünkü ben ölüncede yoldan geçenlerin durup bana fatiha okumasını isterim....

ALLAHA EMANET OLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici
amin..selam ve dua ile kalın..selametle...

نعىمة;535417' Alıntı:
bazı insanlar var ki öldükten sonra bile amel defterleri açık kalır ,diğerlerini hatırlamıyorum ama onlardan biri hayırlı evlad yetiştiren, yaptıkları güzel ameller ölen anababasının defterine yazılır ,Allah böyle evladlar yetiştirmeyi nasib eylesin.

Kaan Erdem

Yönetici
bu tür konuları çok iyi kaynaklara dayalı olarak araştırmak lazım..copy paste yapıp anlamadan bilmeden bir bilgiyi sunmak ve bunu okuyan binlerce insan varsa yanlış yönlendirmek doğru olmaz..vebalı büyüktür...

bunu yazmamın sebebi şu an söylediğiniz konuya tam anlamıyla hakim değilim...araştırdıktan sonra inşALLAH..buraya cevabı yazarız...

selam ve dua ile kalın selametle..

(yazdıklarınızı yanlış anlamadık kardeşim..estf...selam ve dua ile.)

ALLAH cc bizleri gaflete daldırmasın...arkasından bir tek fatiha şerif okuyacak kimsesi kalmamışlar etmesin...kuru gürültü değil de dilinden hayırla anacak arkadaş,dost çevreyi eksit etmesin...

amin...
ya yanlış anlaşılmasını istemem ama ben duanın her şekilde ona ulaşacağının düşündüğümden gitmesekte olur die düşünüodum.yani bizzat mezar başına gidip dua etmenin ayrı (bir sevabı bana yada ölmüş olan insana) olduğunu bilmiyordum.bide birileri bana bayanların mezarlığa gitmesinin haram olduğunu sölemişti ne derece doğru bilmiyorum...ALLAH'a emanet olun...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..amin..ALLAH cc halis niyetle ettiğiniz dualarınızı kabul buyursun..evet dediğiniz gibi arkamızdan hayırlı insanlar bırakıp iyilik ile anılmak duası ile...selam ve dua ile kalın..selametle...

selamün aleyküm kardeşim.mezarlık annemlere çok yakın olduğu için oraya giderken 1 fatiha 3 ihlas okuyorum.ama allah biliyor ya her dua ettiğimde bütün ölmüşerimize 1 fatiha gönderiyorum
amcamı daha geçen yıl kaybettik.geride bıraktığı hayırsız evlatlarını görünce kendimi sorguladım.ya ben ölüncede arkamdan dua edilmezse diye.o yüzden herzaman dualarımdalar.özellikle cuma akşamları.a.e.o

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
En son önceki kurban bayramında gitmiştim bahanem yok gitmedim ama ne zaman yolumun üzerinde mezarlıktan geçersem geçim hemen dualarımı ederim ne zaman yasin okursam ölmüşlerim içinde okurum elimden geldiğince dua ederim bu şekilde bişeyler yapıyorum
Selametle

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...

ALLAH cc kabul etsin...bizlerinden arkasından hayırla anacak ve dua edecek kimselerin kalması duası ile...

selam ve dua ile kalın..ALLAH cc emanet olun..selametle...

Selamün Aleyküm
En son önceki kurban bayramında gitmiştim bahanem yok gitmedim ama ne zaman yolumun üzerinde mezarlıktan geçersem geçim hemen dualarımı ederim ne zaman yasin okursam ölmüşlerim içinde okurum elimden geldiğince dua ederim bu şekilde bişeyler yapıyorum
Selametle

TeveKKul

Kayıtlı Kullanıcı
Geçen Cumartesi gittim,ALLAH kabul etsin...

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum abicim...cok guzel ve derin bi konuya deginmissin cok haklsin dusunmek gerekir...benim amcam genc yasta daha nisanliyken vefat etti...ve vefat edeli 3 sene oldu,ne ben ne de ailem ve diger yigenleri hic birakmadik...elimizden geldiginden fazlasini yapmaya calisiyoruz her hafta prsm. gunu mutlaka gider okur doneriz...ve evimizde her okudugumzda onu asla unutmayiz ne ben ne de diger yigenleri...ve suan da dahi adini andigim an gozlerim dolar...cunku kabrini bildigim tek akrabam.....
olumden korkulmaz,unutulmak korkulur.....
emegine saglik abicim....Rabbim hepimizi hayrli olumler nasip etsin....
selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
Aleykümselam kardeşim..ALLAH cc rahmet eylesin...amin..ALLAH cc kabul buyursun dularınızı..selam ve dua ile kalın selametle...

esselamun aleykum abicim...cok guzel ve derin bi konuya deginmissin cok haklsin dusunmek gerekir...benim amcam genc yasta daha nisanliyken vefat etti...ve vefat edeli 3 sene oldu,ne ben ne de ailem ve diger yigenleri hic birakmadik...elimizden geldiginden fazlasini yapmaya calisiyoruz her hafta prsm. gunu mutlaka gider okur doneriz...ve evimizde her okudugumzda onu asla unutmayiz ne ben ne de diger yigenleri...ve suan da dahi adini andigim an gozlerim dolar...cunku kabrini bildigim tek akrabam.....
olumden korkulmaz,unutulmak korkulur.....
emegine saglik abicim....Rabbim hepimizi hayrli olumler nasip etsin....
selam ve dua ile...

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Kabir Ziyareti..

Kabir Ziyareti..

KABİR ZİYARETİ

ÖLÜLERİN ZİYARETÇİLERİ TANIMASI
ve
ONLARI GÖRMESİ

İbn-i Ebi Dünya "Kabirler" kitabında Aişe (r.anh.)'dan rivayet ettiğine göre,Resulullah(SAV) şöyle buyurdu;

"Kişi,kardeşinin kabrini ziyaret ettiği ve yanında oturduğunda,onunla ünsiyet eder ve yanından kalkıncaya kadar söylediklerinin aynını ona iade eder."

Yine İbn-i Ebi Dünya,Beyhaki "Şuab" de,Ebu Hureyre (r.a.) ' dan rivayet ettiklerine göre şöyle demiştir;

"Kişi,tanıdığı bir kabrin yanından geçtiğinde,ona selam verirse,o da selam verir.Ve onu tanır.Eğer tanımadığı bir kabrin yanından geçip selam verirse,ölü selamını iade eder,fakat onu tanımaz."

İbn-i Abdilberr,"el-İstizkar ve Temhid" de,İbn-i Abbas(r.a.)'dan rivayet ettiğine göre,Resulullah(SAV) şöyle buyurdu;

"Kişi,dünyada tanıdığı,mü'min kardeşinin kabrinin yanından geçtiğinde ona selam verirse,o da onu tanır ve selamını iade eder."

Ukayli,Ebu Hureyre(r.a.)'den rivayet ettiğine göre,Ebu Rezin(r.a.);

<"Ya Resulullah,benim yolum,kabristandan geçiyor. Geçtiğimde onlara diyeceğim bir söz var mı ?"

dedi.Resulullah(SAV)'de Ebu Rezin'e; "Şunu söyle" dedi;

"Ey mü'min ve müslim olan kabristanlılar!
Siz öncülerimizsiniz,biz de peşinizden geleceğiz ve inşaAllah size kavuşacağız."

Ebu Rezin;" Ya Resulullah onlar işitir mi?" dedi..

"Evet işitirler,fakat cevap veremezler."

Buyurdu ki;" Ya Eba Rezin!Onlar yani ölüler sayısınca meleklerin sana selam vermeleriyle kanaat etmez misin?"

EsselamuAleyküm KAAN Kardeşim..

İhmal edilmemesi gerekli bir vazifeyi hatırlatan yazınızdan dolayı Allah(CC) razı olsun..
Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Kabir Ziyareti

Kabir Ziyareti

KABİR ZİYARETİ

"Erbain et-Taiyye" de,Resulullah(SAV)'den şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir;

"Ölünün en sevdiği hal,dünyada sevdiği kişinin onu ziyaret etmesidir."

İbn-i Ebi Dünya,Beyhaki-"Şuab" da,Muhammed bin Vasi'den rivayet ettiklerine göre şöyle demiştir;

"Bana ulaştı ki ölüler,PERŞEMBE-CUMA ve CUMARTESİ günlerinde gelen ziyaretçilerinin ziyaretinin farkına varırlar."

Yine İbn-i Ebi Dünya,Dahhak 'dan,rivayet ettiğine göre, şöyle demiştir;

"Kim Cumartesi günü güneş doğmadan önce bir kabri ziyaret ederse,ölü onun ziyaretinin farkına varır."

Ona;"Bu nasıl olur?" demişler.O;

"Cuma gününün tesirinden dolayıdır." demiş..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum Allah (c.c.) razi olsun.Birgün gelecek hepimiz sirayla Allah'a (c.c.) kavusucaz.Ama bir günde gelicek ki degil biz mezar tasimiz bile unutulacak.Allah (c.c.) insaAllah son nefesimizi verirken kelime-i sehadet getirmemizi nasip eylesin.Dua ile...

ysm_in

Kayıtlı Kullanıcı
Kabir ziyareti yapmayalı baya zaman oldu zaten bunun sıkıntısını hissediyordum ama nedense bu aralar hiç aklıma bile gelmiyordu san ki biz ölmeyecekmiş gibi yaşıyoruz. aahh! aahh! bugün onlara yarın da belki bize değilmi .

Bazı şeylerin unutulmaması gerektiğini hatırlattığınız için Allah razı olsun !

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam Talip abi...

konuya kattığınız zengin içerik ve kaynaklara dayalı bilgilerinizdeki emeğinizden dolayı ALLAH cc razı olsun abi..

selam ve dua ile kalın...ALLAH cc emanet olun..selametle...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...

ALLAH cc razı olsun..amin..selame ve dua ile kalın..selametle....

Essalamun aleykum Allah (c.c.) razi olsun.Birgün gelecek hepimiz sirayla Allah'a (c.c.) kavusucaz.Ama bir günde gelicek ki degil biz mezar tasimiz bile unutulacak.Allah (c.c.) insaAllah son nefesimizi verirken kelime-i sehadet getirmemizi nasip eylesin.Dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt