Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Son Ne Zaman Kabir Ziyaretine Gittiniz? (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Okuyun Ve Düşünün..!!

Şimdi okuyun ve duşünün..

Farzedelimki Şu anda öLdünüz..( korusunda)

Ve cenazeniz yarın öglen kalkacak..

Sabaha kadar eşiniz dostunuz vs. aglar ve sizi anlatır..

Bu belki 2 gÜn belkide 7 gün sürer ama 10 günü gecmez...

Sizi kara topraga koyarlar ardından bir fatiha...

En sevdikleriniz bile sizi yavaş yavaş unutmaya başlar...

Sadece isminiz kalır,oda mezartaşında...

2 ay sonra sadece anneniz hatırlar hafif gözleri dolar,6 ay sonra yine anneniz hatırlar ama bu sefer gözleri dolmaz sadece isminizi anar,1 sene sonra sadece kuru kuru adınız bir muhabbet esnasında gelir gecer,2 sene sonra esameniz okunmaz,bayramdan bayrama anneniz gelir mezarındaki otları koparır,4 sene sonra otlar büyür her yanını sarar ve kimse sizi artık hatırlamaz olur,adınız sadece o soguk ve yosun tutmuş mezartaşında kalır...

Sizse ya cennette binbir nimet icinde yaşıyorsunuz...
Yada söylemesi bile acı ama zebaniler tarafından kendi ateşini kendin yak kampanyasına katılmış hem yakıp hemde yanıyorsunuzdur..

Ama siz bunları yaşarken aşagıda hayat devam ediyordur hemde hic
durmadan...

Peki şimdi düşünün bakalım kaybettiklerinizi en fazla kac kere andınız ve hic duşündünüzmü? hic kabrine gidipte ziyaret ettinizmi?...en son nezaman?? gecen bayrammı?Dikkat edin sıra sizde olabilir...

Selam Ve Dua ile..

alıntıdır........

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...en son kabir ziyaretine memlekete gittiğimde yapmıştım:A
mezar taşalarına baktıkça ibret alıp bir gün bizde onlar gibi olacağımızı unutmamalıyız...DÜNYA FANİ...ÖLÜM GERÇEK...anmak adına yaptığım ise namazlardan sonra 1 fatiha,3 ihlas okumak ve ruhlarına bağışlamak...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..selam ve dua ile kalın...selametle...

selamunaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...en son kabir ziyaretine memlekete gittiğimde yapmıştım:A
mezar taşalarına baktıkça ibret alıp bir gün bizde onlar gibi olacağımızı unutmamalıyız...DÜNYA FANİ...ÖLÜM GERÇEK...anmak adına yaptığım ise namazlardan sonra 1 fatiha,3 ihlas okumak ve ruhlarına bağışlamak...ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.kardeşim güzel bi konuya değinmişsin.kendi adıma konuşursam anamı anmadığım hatta aklımdan eksik olduğu bir dakika bile yok diyebilirim ki 7,5 yıl oldu.yaptığım ibadetlerimi rabbim kabul buyurursa anacıma sevap gideceğini bilmekte bana ayrı bi mutluluk veriyo ve daha çok bişeyler yapmak çabasına giriyorum.ziyarete gelince açık olmak gerekirse,kaybettiğim ilk yıl nerdeyse haftada 2-3 kez gidiyodum,daha sonraki yıllar hafta da 1 e düştü bu çünki mezarlık çok uzakda,hayat telaşesiyle ziyaret aralıkları baya açıldı ama aklımdan dilimden hiç düşürmüyorum.
rabbim bizlerin de arkasında bizi ziyaret edicek anıcak dua okuyacak insanlar bırakabilmeyi nasip etsin inşallah..
selametle AEO KARDEŞİM

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..kardeşim..ALLAH cc razı olsun..konuyla ilgili olarak içten ve samimi duygularınızı paylaştığınız için..ALLAH cc rahmet eylesin..nur içinde yatırsın...Ne mutlu anneciğinize...arkadasında hayırlı bir evlat bırakmış..vazifesini yerine getiren...ya başkaları sorumluluk ve vazife bilincinde olmayanların kabirdeki kıyamadıkları onlar yüzünden ne halde...ALLAH cc islah eylesin hidayete erdirsin...dünyada iken kıyamadıklarımız feryad figanla toprağa gönderdiklerimiz için geride kalıp ne yapıyoruz.?

ALLAH cc bizleri gaflete daldırmasın...arkasından bir tek fatiha şerif okuyacak kimsesi kalmamışlar etmesin...kuru gürültü değil de dilinden hayırla anacak arkadaş,dost çevreyi eksit etmesin...

selam ve dua ile kalınız...ALLAH cc emanet olunuz selametle kardeşim....

s.a.kardeşim güzel bi konuya değinmişsin.kendi adıma konuşursam anamı anmadığım hatta aklımdan eksik olduğu bir dakika bile yok diyebilirim ki 7,5 yıl oldu.yaptığım ibadetlerimi rabbim kabul buyurursa anacıma sevap gideceğini bilmekte bana ayrı bi mutluluk veriyo ve daha çok bişeyler yapmak çabasına giriyorum.ziyarete gelince açık olmak gerekirse,kaybettiğim ilk yıl nerdeyse haftada 2-3 kez gidiyodum,daha sonraki yıllar hafta da 1 e düştü bu çünki mezarlık çok uzakda,hayat telaşesiyle ziyaret aralıkları baya açıldı ama aklımdan dilimden hiç düşürmüyorum.
rabbim bizlerin de arkasında bizi ziyaret edicek anıcak dua okuyacak insanlar bırakabilmeyi nasip etsin inşallah..
selametle AEO KARDEŞİM

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm açık söylemek gerekirse bende mezarlıklardan çok korkardım... yanından bile geçerken içim ürperirdi...anneanemın mezarlığına bile gidemedim 22 sene oldu vefat edeli ama 1 kere bile gidemedim yolumun üzerinde birde cok yakın düşünün yani sadece arabayla geçerken okumakla yetindim... 2 ay önce bır hafta sonu arkadasımla markete gidiyorduk yolumuzun üstünde de mezarlık vardı... orda yatan şehitlerimizde vardı...ilk yanından gecerken onlar için 3 ıhlas 1 fatıha okdum sonra dönüşte cesaretımı topladım ve arkadasıma mezarlıga gırerım dıye ısrar ettım ve mezarlıga gırdık kendıme okdar kızdımki bu güne kadar nıye gırmedım dıye:A:A sehıtlerımızın baş ucuna gıttım onlarla selamlaştım onlara dualarda bulundum sonra diğer yatanlarıda ziyarette bulundum hepsiyle selamlaştım kendımı o an onların yerıne koydum Rabbim hiç birimize kabir azabı çektirmesin...inşaAllah.... ondan sonrada 1 ay önce tekrar baska bır yerde ziyarette bulundum...şuan o korkumu yendığim için çok huzurluyum... sizede t.ederim Allah (c.c) razı olsun selam ve dua ile hayırlı günler...

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam..kardeşim..ALLAH cc razı olsun..konuyla ilgili olarak içten ve samimi duygularınızı paylaştığınız için..ALLAH cc rahmet eylesin..nur içinde yatırsın...Ne mutlu anneciğinize...arkadasında hayırlı bir evlat bırakmış..vazifesini yerine getiren...ya başkaları sorumluluk ve vazife bilincinde olmayanların kabirdeki kıyamadıkları onlar yüzünden ne halde...ALLAH cc islah eylesin hidayete erdirsin...dünyada iken kıyamadıklarımız feryad figanla toprağa gönderdiklerimiz için geride kalıp ne yapıyoruz.?

ALLAH cc bizleri gaflete daldırmasın...arkasından bir tek fatiha şerif okuyacak kimsesi kalmamışlar etmesin...kuru gürültü değil de dilinden hayırla anacak arkadaş,dost çevreyi eksit etmesin...

selam ve dua ile kalınız...ALLAH cc emanet olunuz selametle kardeşim....
amiiin duanıza kardeşim rahman razı olsun selam ve dua ile AEO

Kaan Erdem

Yönetici
aleyküselam..ALLAH cc dualrınızı kabul etsin..selam ve dua ile kalınız..selametle...

esselamü aleyküm açık söylemek gerekirse bende mezarlıklardan çok korkardım... yanından bile geçerken içim ürperirdi...anneanemın mezarlığına bile gidemedim 22 sene oldu vefat edeli ama 1 kere bile gidemedim yolumun üzerinde birde cok yakın düşünün yani sadece arabayla geçerken okumakla yetindim... 2 ay önce bır hafta sonu arkadasımla markete gidiyorduk yolumuzun üstünde de mezarlık vardı... orda yatan şehitlerimizde vardı...ilk yanından gecerken onlar için 3 ıhlas 1 fatıha okdum sonra dönüşte cesaretımı topladım ve arkadasıma mezarlıga gırerım dıye ısrar ettım ve mezarlıga gırdık kendıme okdar kızdımki bu güne kadar nıye gırmedım dıye:A:A sehıtlerımızın baş ucuna gıttım onlarla selamlaştım onlara dualarda bulundum sonra diğer yatanlarıda ziyarette bulundum hepsiyle selamlaştım kendımı o an onların yerıne koydum Rabbim hiç birimize kabir azabı çektirmesin...inşaAllah.... ondan sonrada 1 ay önce tekrar baska bır yerde ziyarette bulundum...şuan o korkumu yendığim için çok huzurluyum... sizede t.ederim Allah (c.c) razı olsun selam ve dua ile hayırlı günler...

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm Ablacim..

Rabbim Razi Olsun...

çok Anlamli Bir Konuya Deyinmişsin...

A.e.ol.dua Ile...

Kaan Erdem

Yönetici
:evetAleykümselam abla...ALLAH cc razı olsun..selam ve dua ile kalınız..ALLAH cc emanet olunuz...ALLAH cc rızası için sevgi ve muhabbetle....:H

selamun Aleyküm Ablacim..

Rabbim Razi Olsun...

çok Anlamli Bir Konuya Deyinmişsin...

A.e.ol.dua Ile...

Kaan Erdem

Yönetici
Peki şimdi düşünün bakalım kaybettiklerinizi en fazla kac kere andınız ve hic duşündünüzmü? hic kabrine gidipte ziyaret ettinizmi?...en son nezaman?? gecen bayrammı?Dikkat edin sıra sizde olabilir...

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Okuyun Ve Düşünün..!!

Şimdi okuyun ve duşünün..

Farzedelimki Şu anda öLdünüz..( korusunda)

Ve cenazeniz yarın öglen kalkacak..

Sabaha kadar eşiniz dostunuz vs. aglar ve sizi anlatır..

Bu belki 2 gÜn belkide 7 gün sürer ama 10 günü gecmez...

Sizi kara topraga koyarlar ardından bir fatiha...

En sevdikleriniz bile sizi yavaş yavaş unutmaya başlar...

Sadece isminiz kalır,oda mezartaşında...

2 ay sonra sadece anneniz hatırlar hafif gözleri dolar,6 ay sonra yine anneniz hatırlar ama bu sefer gözleri dolmaz sadece isminizi anar,1 sene sonra sadece kuru kuru adınız bir muhabbet esnasında gelir gecer,2 sene sonra esameniz okunmaz,bayramdan bayrama anneniz gelir mezarındaki otları koparır,4 sene sonra otlar büyür her yanını sarar ve kimse sizi artık hatırlamaz olur,adınız sadece o soguk ve yosun tutmuş mezartaşında kalır...

Sizse ya cennette binbir nimet icinde yaşıyorsunuz...
Yada söylemesi bile acı ama zebaniler tarafından kendi ateşini kendin yak kampanyasına katılmış hem yakıp hemde yanıyorsunuzdur..

Ama siz bunları yaşarken aşagıda hayat devam ediyordur hemde hic
durmadan...

Selam Ve Dua ile..

alıntıdır........

'Ölümü tefekkür tefekkürün enfaziletlisi'hadisi şerif
kaldığım evim yanında bir mezarlık var ,ben ordan her gün geçiyordum,hiç aklıma gelmezdi ki bir gün annemi orda defnedeceğiz, uzun zaman kendime gelemiyordum ,çok büyük bir acı idi çünkü ,hiç beklemeden oluverdi,
alış-veriş yapan insanları görünce deli sanıyordum onları, zor toparlandım
hala da aklıma gelince içim sızlıyor, bir gün biz de böyle olacağız Allah yeter ki son nefesimizi imanla vermeyi nasib eylesin! çoluk çocuğumuzu Allaha kul Hz.Muhammede(sav) ümmet eylesin!

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc sabır versin...anneciğinize ALLAH cc rahmet eylesin nur içinde yatırsın...

zor bir durum elbet erken yada geç bizde bu acıları yaşayacağız...saati,günü,sebebi herşeyi belli...ALLAH cc hayırlı imanlı ölümler nasip etsin cümlemize...

selam ve dua ile kalın..selametle....

نعىمة;535057' Alıntı:
'Ölümü tefekkür tefekkürün enfaziletlisi'hadisi şerif
kaldığım evim yanında bir mezarlık var ,ben ordan her gün geçiyordum,hiç aklıma gelmezdi ki bir gün annemi orda gömmeceğiz, uzun zaman kendime gelemiyordum ,çok büyük bir acı idi çünkü ,hiç beklemeden oluverdi,
alış-veriş yapan insanları görünce deli sanıyordum onları, zor toparlandım
hala da aklıma gelince içim sızlıyor, bir gün biz de böyle olacağız Allah yeter ki son nefesimizi imanla vermeyi nasib eylesin! çoluk çocuğumuzu Allaha kul Hz.Muhammede(sav) ümmet eylesin!

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Eğer bu dünyada kimsenin kalbini kırmadıysanız, iyi bir insansanız, sevilen sayılan bir kişiyseniz pek unutulmuyorsunuz. Rahmetli babamı 2005'te kaybettim, acısı hala derin. İlk günler gibi değil tabii ama her an ve saniye aklımdan çıkaramıyorum. En son onbeş gün önce mezarını ziyaret ettim. İlk günler mezarlıktan çıkmak istemiyordum. Babam orada üşüyor diye! Bir gün artık ne kadar kaldıysam, ağlamaktan yorulmuş, uyumuşum, rüyamda babam bana bir kızdı, hadi bakim evine git seni bekleyen bir kızın var diye! Bir gözümü açtım, mezarlıktayım ve vakit akşam olmuş. Soğuk bir şubat günüydü. Üşütmüşüm günlerce hasta yattım. Ondan sonra ziyaretlerim daha seyredi. Evden ruhuna Kuran-ı Kerim - Yasini Şerif okuyorum Allah kabul ederse...

Kaan Erdem

Yönetici
ALLAH cc kabul etsin..rahmet eylesin..yazdıklarınız gerçekten üzücü...ALLAH cc arkasında iyi amel eden hatırlayan ana,baba,kardeş,eş,dost ve arkadaş bırakmayı nasip etsin..iyiklerle anılmak temennisi ile...

selam ve dua ile kalınız..selametle...

Eğer bu dünyada kimsenin kalbini kırmadıysanız, iyi bir insansanız, sevilen sayılan bir kişiyseniz pek unutulmuyorsunuz. Rahmetli babamı 2005'te kaybettim, acısı hala derin. İlk günler gibi değil tabii ama her an ve saniye aklımdan çıkaramıyorum. En son onbeş gün önce mezarını ziyaret ettim. İlk günler mezarlıktan çıkmak istemiyordum. Babam orada üşüyor diye! Bir gün artık ne kadar kaldıysam, ağlamaktan yorulmuş, uyumuşum, rüyamda babam bana bir kızdı, hadi bakim evine git seni bekleyen bir kızın var diye! Bir gözümü açtım, mezarlıktayım ve vakit akşam olmuş. Soğuk bir şubat günüydü. Üşütmüşüm günlerce hasta yattım. Ondan sonra ziyaretlerim daha seyredi. Evden ruhuna Kuran-ı Kerim - Yasini Şerif okuyorum Allah kabul ederse...

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
ALLAH cc kabul etsin..rahmet eylesin..yazdıklarınız gerçekten üzücü...ALLAH cc arkasında iyi amel eden hatırlayan ana,baba,kardeş,eş,dost ve arkadaş bırakmayı nasip etsin..iyiklerle anılmak temennisi ile...

selam ve dua ile kalınız..selametle...

Aleyküm selam! Amin! Bu dünyada kimseyi kırmamak, küstürmemek vede kul hakkı almamak lazım. Dünya o kadar boş ki! Bunu babamın ölümünde anladım bu dünyada insanların gönlünde nasıl kalırsanız öylede anılıyorsunuz. Babam rahmetli Kansere yakalanmıştı. Topu topu 2 ay yattı. Başında annem, ağabeylerim ve ben hizmetini yaptık. Helali hoş olsun! Son zamanlarında çok ağrıları olacak denmişti ama Maaşallah hiç ağrısı sızısı olmadan son nefesini verdi! Allah rahmet eylesin! Makamı cennet olsun! Nur içinde yatsın! Allaha emanet olun! selametle...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kaan Abi,,,

Mezarlıklar... huzurlu sessiz sakin görünen ve bize hayatın en gerçek değerini yani hiçbirzaman unutmamamız gereken "ölümü" hatırlatan.....

ve acizene yapabileceğimiz tek şeyin fatiha okumamız olan..

birzamanlar bizim gibi toprak üzerinde olanların, yaş, mevki dinlemeden ansızın gelen ecel karşısında,
(yaş mühim değil tüm ölümler zamansız kabul edilir) şimdi toprakaltında ve sadece amelleri ile başbaşa olduğu ibretli bir mekan.....

belkide bir fatiha için yolumuzu nice bekleyenler vardır...
yada hiç kimsesi kalmayan, sahipsiz kalmış mezarlar...
inanın kim oluduğunu bilmediğimiz mezarın yanında birfatiha olumak bile insana huzur veriyor...
çünkü ben ölüncede yoldan geçenlerin durup bana fatiha okumasını isterim....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
bazı insanlar var ki öldükten sonra bile amel defterleri açık kalır ,diğerlerini hatırlamıyorum ama onlardan biri hayırlı evlad yetiştiren, yaptıkları güzel ameller ölen anababasının defterine yazılır ,Allah böyle evladlar yetiştirmeyi nasib eylesin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt