Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Son Hangi Kitabı Okudunuz? (1 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Mehmet Hakan ALŞAN - Hamzavi Melamiler (İkinci Kuşak Horosan Erenleri); Melamet Hırkası

Melamiler'i gerçekten güzel bir dil ve üslubla anlatmış. Melamiler hakkında bilgi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Selam ve dua ile...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Birkaç kitab birden okumaya çalışıyorum,bunlar;
1- Sohbetler Kitabı (Mahmud Ustaosmanoğlu (ks)) konusu;Efendi babamın sohbetlerinde anlattığı (tefsir ettiği) ayeti kerimeler ve hayatımıza nasıl yansıtılacağı hakkında.
2- Mektubat-ı Rabbaniye (İmamı Rabbani Hazretleri (ks) konusu;Zamanında tanıdıklarına yazdığı mektublar olup,tasavvuf,dini emirler,bidatlar vs. hakkında açıklamalardır.
3- Tuhfe Avamili ( Bu Arapça ders kitabım olur) konusu;Avamilin 100 kaidesinin terkib edilmiş halidir (Arapçadır).
4 - Nurul İzah (Arapça Fıkıh kitabı ) Hanefi mezhebine göre fıkıh.
5 - Taç Hadis kitabı ( Arapça ders kitabı) 5 cilt Beyrut baskı .

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

1- Sohbetler Kitabı (Mahmud Ustaosmanoğlu (ks)) konusu;Efendi babamın sohbetlerinde anlattığı (tefsir ettiği) ayeti kerimeler ve hayatımıza nasıl yansıtılacağı hakkında.
2- Mektubat-ı Rabbaniye (İmamı Rabbani Hazretleri (ks) konusu;Zamanında tanıdıklarına yazdığı mektublar olup,tasavvuf,dini emirler,bidatlar vs. hakkında açıklamalardır.
3- Tuhfe Avamili ( Bu Arapça ders kitabım olur) konusu;Avamilin 100 kaidesinin terkib edilmiş halidir (Arapçadır).
ESSELAM..Ne güzel kitaplar..ALLAHCC YAKİNE ERDİRSİN..

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
N F KISAKÜREK..DOĞRU YOLUN SAPIK KOLLARI kitabını tavsiye ederim..ESSELAM...
ALLAH RAZI OLSUNN..
Mehmet Hakan ALŞAN - Hamzavi Melamiler (İkinci Kuşak Horosan Erenleri); Melamet Hırkası

Melamiler'i gerçekten güzel bir dil ve üslubla anlatmış. Melamiler hakkında bilgi almak isteyenlere tavsiye ederim.

Selam ve dua ile...
HİÇ DUYMAMIŞTIM.teşekkürler..
Esselamu aleykum,

maaşallahhh kardeşim.. negüzell ilim yapıyorsunuz.. RAAbbim öğrendiklerimizle amel etmeyide nasip etsinn..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
ESSELAM..Ne güzel kitaplar..ALLAHCC YAKİNE ERDİRSİN..

Ve aleykum selam küçükken kimse bizi okutmadı kardeşim,33 yaşından sonra Rabbim rıza gösterdi,şimdi ufak ufak okuyoruz,halime gülüyorum okadar çok okuma isteği doğduki Rabbim tamamına erdirsin ve herkeslere nasip etsin,tam bir yıllık okunacak kitap aldım evde duruyorlar,okudukça değişeceğim inşaallah... :a12:

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
maaşallahhh kardeşim.. negüzell ilim yapıyorsunuz.. RAAbbim öğrendiklerimizle amel etmeyide nasip etsinn..[/QUOTE]

Teşekkür ederim kardeşim Allah Teala cümlemize ehli sünnet itikatı ile amel etme ve ehli sünnet alimlerinin kitaplarını okuyup ilim sahibi olmayı nasip etsin,insan Rabbinden herşey olmayı diler,ancak O insanın ahiretini kurtaracak İlim ve amel isterse işde o zaman,kurtuluşa erer,Allah Teala bizleri tam manası ile kurtuluşa eren kullarından etsin.AMİN

CORE

Kayıtlı Kullanıcı
Ben en son Emine Özkan Şenlikoğlu'nun Gençliğin İmanını Sorularla Çaldılar kitabını okudum.

ze8284

Kayıtlı Kullanıcı
Semerkant-Amin Maalouf

güzel bi kitaptı :)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
kadın oradaydı- vahiy sürecinde kadın rolleri- elest

ze8284

Kayıtlı Kullanıcı
stepheine meyer-twilight ve stepheine meyer-new moon

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
İkram-Mehmet Akar;

Bedüzzaman Hazretleri, insanlık tarihinin en karanlık dönemlerinden birisinde gelmiştir. İnsanlık çapında bir ıslah ve tamirle vazifedardır. O kadar yokluklar içerisinde, bazen hizmete muvaffak olsun, bazen ihtiyacı görülsün, bazen ise izzetine gölge düşmesin diye özel ikramlara mazhar olmuştur. Rahman olan Cenab-ı Allah, merhameti gereği onun ve talebelerinin başlarını okşamış, hizmetlerini tebrik etmiştir. “Yolunuz doğru” denir gibi o ikramlarla teyit gelmiştir. Kuvvet muvazenesinin olmadığı yerlerde hususî bir surette korunmuşlardır. Vâkıa bunun böyle olması da fevkalade normaldir. Zira, gaiplerden hediye gayba inananlara gelir.

ze8284

Kayıtlı Kullanıcı
amin maalouf-doğunun limanları ve stepheine meyer-eclipse

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Kitabın Adı:Yüce sahabi Halid Bin Zeyd Ebu Eyyub El Ensari
Yazar: Dr.Muhammed Tahir Abdurrahman Nur Veli
Tercüme:Ahmet Mahmut Ünlü

Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim bir kitap,inşallah değerlendirirsiniz tavsiyemi..
Selametle...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
63 yıla adanmış 63 mektup-Ayşe Nur Menekşe

kalemgenç

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. şuan elimde SENAİ DEMİRCİ beyefendinin KIL BENİ EY NAMAZ kitabı ve D.R FATİH KALKINÇ beyefendinin OKUL EVDE BAŞLAR adlı kitaplar var.,
selam ve dua ile.......

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt