Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Emr-i bi'l ma'rûf ve nehy-i anil münker (1 Kullanıcı)

nizam1453

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum..
Bi konu da yardiminiza ve bilginize ihtiyacim var.

Öncelikle bu hadisin sahih olup olmadigini ögrenmek istiyorum?

‎”Kendiniz tam yapmasanız da iyiyi önerin, kendiniz tamamen uzak durmazsanız bile kötüden sakındırın!” (Hadis-i Şerif, Taberânî)

Eger sahih ise insallah devam edecegim.. Cünkü eger sahih degilse zaten konu halolmus olacak.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş Emr-i bi'l maruf ile ilgili hadisler vardır hatta her Müslümanın üstüne farzı kifayedir ama bu hadisin kaynağı olan kitabı yazarsan araştırırız

nizam1453

Kayıtlı Kullanıcı
Ben bu hadisi bizzat bi kitaptan okuyup yazmadim, internette bi arkadas yazmisti ordan gördüm. Ve benimsemistim de.. Ama sonra uydurma oldugu söylenince arastirmak istedim.

Sadece taberani oldugunu biliyorum. Enes (r.a.)'dan rivayet edilmis.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
ya şimdi büyük ihtimalle sahihtir kardeş ama işde internete pek güven olmaz hiç yoksa bir kaynak ismi olsa bakardık. Ama şöyle bl her Müslümana bildiği kadarıyla emri bil maruf farzı kifayedir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt