Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Emine Şenlikoğlu.CİHAD..Salih MİRZABEYOĞLU.. (2 Kullanıcı)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
«İslâm hoşgörü dinidir.» «İslâm güzellik dinidir.» «İslâm'da terörizm yoktur.» Bunların hepsi doğru. Ama, eee?..
Kâfirin önünde ‘hâkim duruş’a halel getirme, onun önünde el pençe divan durma soysuzluğu, yanlışı ile «İslâm hoşgörü dinidir» doğrusunun ne alâkası var?!.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
mirzabeyoglu_by_efrasyap.jpg

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
hey sen,
dışarıda soğukta duran,
yalnızlaşan, yaşlanan,
beni hissedebiliyor musun?

hey sen,
koridorda ayakta duran,
kaşınan ayaklar ve kaybolan gülüşlerle,
beni hissedebiliyor musun?

hey sen,
ışığı gömmelerine izin verme,
savaşmadan pes etme.

hey sen,
orada kendi başına duran,
telefonun yanında oturan,
bana dokunur musun?

hey sen,
kulağı duvarda olan,
birinin seslenmesini bekleyen,
bana dokunur musun?

hey sen,
taşı taşımamda bana yardım eder misin?
kalbini aç, eve geliyorum.

bu sadece fanteziydi,
duvar çok yüksekti,
gördüğün gibi,
ne kadar çabalarsa çabalasın,
o özgür kalamadı,
ve solucanlar beynini yedi.

hey sen,
yolda ayakta duran,
hep sana söyleneni yapıyorsun,
bana yardım edebilir misin?

hey sen,
orada duvarın ötesinde olan,
holde şişeleri kıran,
bana yardım edebilir misin?

hey sen,
bana hiç umut olmadığını söyleme,
birlikte ayakta duruyoruz, ayrılırsak düşeriz.

Alıntı..

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
mirzabeyoglu bu kişiyi ilk defa duyuyorum..bunda benım bir suçum yok diye düşünüyorumbunda suçu olanlar dinimi parca parca parcalayarak şu cemaat senin bu cemaat onların diyerek birbirlerine rakip olan kişilerdir.kimin kim oldugunu bılemez hale geldım..kafam karma karışık ..yazıklar olsun dinimi parcalayan kişilere..bir noktada birleşemeyen ahmaklara hakkım haram olsun...onların yüzünden kayan imanımın vebalini ALLAH onlara sorsun..önüne gelen fetva verir hale gelmiş.cemaatler memaatler hepsi bir birine düşman.mirzabeyoğlunu ilkkez duyuyorsam bu o cemaatlerin suçudur.

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm...

kaniirfan kardeşim o kadar güzel söyledinki hak vermemek elde değil...
evet birileri parçaladı parçalayacağı kadar
birileri iyi oynası taşlarını
birleri paramparça etmek istedi ümmeti...
Ama Allah celle celalüh o nurunu tamalayacaktır...
şimdi sıra bizde araştırıp bulmalıyız kuran hadis fıkıh akaid okumamızın zamanı
ve bu yolda gidenleri tanıyıp o yolda biriken tozları kaldırma zamanı
yaşadığım çağda bana düşen tebliğ ve mücadele uğruna bedeller verme zamanı...

selam ve dua ile

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Emine şenlikoğlunu severim.çok güzel konuşmuş.allah razı olsun ondan.amin.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
mirzabeyoglu bu kişiyi ilk defa duyuyorum..bunda benım bir suçum yok diye düşünüyorumbunda suçu olanlar dinimi parca parca parcalayarak şu cemaat senin bu cemaat onların diyerek birbirlerine rakip olan kişilerdir.kimin kim oldugunu bılemez hale geldım..kafam karma karışık ..yazıklar olsun dinimi parcalayan kişilere..bir noktada birleşemeyen ahmaklara hakkım haram olsun...onların yüzünden kayan imanımın vebalini ALLAH onlara sorsun..önüne gelen fetva verir hale gelmiş.cemaatler memaatler hepsi bir birine düşman.mirzabeyoğlunu ilkkez duyuyorsam bu o cemaatlerin suçudur.

Allahcc yar ve yardımcın olsun gönüldaş...
Allahcc bizleri bir binanın tuğlaları gibi eylesin...
Uyansın kardeş bildiklerimiz gaflet uykusundan...
MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR..
DÜŞMANLARIMIZ BİRLEŞTİ...
BİRLİKTE SALDIRIYORLA İSLAMA...
İŞTE IRAK...AFGANİSTAN...SOMALİ...BOSNA...
ÇEÇENİSTAN...TÜRKİSTAN...FİLİSTİN...PAKİSTAN...
BİRLİK OLMA GÜNÜ BUGÜN...ALLAHCC VE RESUL YOLUNDA...
KİM ALLAH VE RESUL DİYORSA BİZ ONDANIZ ..ODA BİZDEN..
Allahcce emanet olasın...
O EN GÜZEL VEKİLDİR..
BESMELE....SELAM...DUA..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

kaniirfan kardeşim o kadar güzel söyledinki hak vermemek elde değil...
evet birileri parçaladı parçalayacağı kadar
birileri iyi oynası taşlarını
birleri paramparça etmek istedi ümmeti...
Ama Allah celle celalüh o nurunu tamalayacaktır...
şimdi sıra bizde araştırıp bulmalıyız kuran hadis fıkıh akaid okumamızın zamanı

selam ve dua ile
Aleykümselam gönüldaş...
gün birlik olma günü..
ALLAHCC NURUNU TAMAMLAYACAKTIR..KAFİRLER İSTEMESEDE...
EVET KURAN HADİS FIKIH AKAİD..YÖNTEM VE YOL BU...
YÜREĞİNE BEREKET GÖNÜLDAŞ...
Allahcc yar ve yardımcınız olsun...
Allahcce emanet olasınız..
O EN GÜZEL VEKİLDİR......
BESMELE...SELAM...DUA..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
«İslâm hoşgörü dinidir.» «İslâm güzellik dinidir.» «İslâm'da terörizm yoktur.» Bunların hepsi doğru. Ama, eee?..
Kâfirin önünde ‘hâkim duruş’a halel getirme, onun önünde el pençe divan durma soysuzluğu, yanlışı ile «İslâm hoşgörü dinidir» doğrusunun ne alâkası var?!.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
- Arafat karşısında Urne isimli vadide Süfyan bin Halid isimli kafirin ALLAH Resulüne bir baskın vermek üzere bazı kafirleri topladığı haber alınmıştı. Bu kafire karşı tek başına Abdullah bin Enis gönderildi. İşi incelikle bitirmeye memur Sahabe, Süfyan'ın karşısına çıktı ve şu suale muhatap oldu:
- Sen kimsin?..

- Beni Huzaa'dan bir kişiyim. Haber aldığıma göre M.......'le çarpışacakmışsın. Ben de seninle birliğim. Sana katılmaya geldim.
- Hoş geldin! Gir aramıza!
Biraz söyleşip anlaştıktan sonra etrafı dolaşmaya çıktılar. Abdullah, kafiri izbe bir yere çekti ve başını kesip vücudundan ayırdı. Geceleri yol alıp gündüzleri saklanarak ve dinlenerek on sekiz gün sonra ALLAH Resûlünün huzuruna vardılar ve kesik başı önlerine koydu.

Alemlerin Fahri: "Yüzün ak olsun" buyurdular.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Şalit Takası Gerçekleşti
İsrail ile Hamas arasında sağlanan ilk dolaylı takas görüşmeleri çerçevesinde, 3 yılı aşkın süredir Gazze’de tutulan İsrailli asker Gilad Şalitin ilk görüntülerine karşılık serbest bırakılması öngörülen 19 Filistinli kadın tutuklu hürriyetine kavuştu.
İsrail ile Hamas arasında sağlanan ilk dolaylı takas görüşmeleri çerçevesinde, 3 yılı aşkın süredir Gazze’de tutulan İsrailli asker Gilad Şalit’in ilk görüntülerine karşılık serbest bırakılması öngörülen 19 Filistinli kadın tutuklu hürriyetine kavuştu.

KpQRLza3.jpg

Kızılhaç araçları ile alınarak Gazze Şeridi ile İsrail arasındaki Erez sınır kapısına götürülen Gazzeli Fatma Said ile 2 yaşlarındaki oğlu Yusuf’u, Gazze kentindeki parlamento binasında Hamaslı fiili Başbakan İsmail Haniyye karşıladı. Said ile bir süre sohbet eden Haniye, basın toplantısı düzenledi.

Haniye’nin konuşmasının başlangıcında kalabalıktan korkup, sürekli ağlayan küçük çocuğu daha sonra annesi sakinleştirdi.

Haniye ise bugünü hem Gazze Şeridi’ndeki hem de Batı Şeria’daki Filistinliler için çok önemli, büyük bir "düğün günü" olarak niteledi.

Haniye, bu olayın ileride İsrail cezaevlerinde bulunan tüm tutukluların serbest bırakılmasına yönelik bir kapı araladığını da ifade etti. Haniye ayrıca, Hamas ile El Fetih arasında ulusal birliğin sağlanması için çalıştıklarını belirtti.

n8mTFC6I.jpg

HABERVAKTİ - ÖZEL

Diğer tutuklular da Uluslararası Kızılhaç araçlarıyla Ramallah yakınlarındaki Betunya’da serbest bırakıldı. Filistinli tutukluları Mukata karargahında Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve yüzlerce Filistinli sevinç gösterileriyle karşıladı.

Tutukluların en genci, 15 yaşındaki Bara’a El Malki, İsrail güvenlik kabinesinin Çarşamba günü takas kararını onaylamasının ardından aynı gece serbest bırakılmıştı.

-İSRAİL TARAFINDA DA CANLI YAYINLAR-

Bu arada İsrail televizyonları Gilad Şalit’in (yanda)görüntülerinin bulunduğu videonun teslim edilmesini canlı yayınladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Şalit görüşmeleriyle ilgili yetkili Hagai Hadas tarafından kendisine iletilen görüntüyü Başbakanlık’ta, Savunma Bakanı Ehud Barak da bürosunda izledi.

Video kaydının İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi tarafından izlenmesinin ardından, Aşkenazi, Filistinli kadın tutukluların salıverilmesi talimatını verdi.

Video kaydı, bir helikopterle ve ordunun İnsan Kaynakları Başkanı General Avi Zamir tarafından Şalit ailesinin bulunduğu Mitzpe Hila’daki eve ulaştırıldı. Gilad Şalit’in anne babası, babaanne ve dedesi ile askeri yetkililer görüntüleri birlikte izledi. Bir aile mensubu, basına bugün açıklama yapmayacaklarını söyledi.

61GDLBVi.jpg

-GÖRÜNTÜLER 14 EYLÜL’DE KAYDEDİLMİŞ-

Öte yandan görüntülere ilişkin ilk bilgiler gelmeye başladı. Daha önce 1 dakika civarında olduğu bildirilen video kaydının 2 dakika 40 saniye olduğu belirtildi.

Verilen bilgilere göre, Gilad Şalit videoda sağlığı yerinde ve iyi, sakallı değil tıraşlı görünüyor. Elinde ise kaydın son günlerde çekildiğini ispatlayan Hamas’ın çıkardığı "Filistin" adlı gazete bulunuyor.

Gazete, 14 Eylül 2009 tarihini taşıyor. Videoda Şalit sivil giysiler içinde bulunuyor ve arkasında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın bir flaması yer alıyor.

Hamas’ın El Aksa televizyonuna konuşan İslami Cihad yetkililerinden Muhammed El Hindi de Şalit görüntülerinin 14 Eylülde çekildiğini söyledi.

Arap kaynaklarına göre, kayıtta Şalit askeri üniforma ile görünüyor ve kendisinin ordunun "Golani" tugaylarından olduğunu belirtiyor. Ancak, görüntülerle ilgili Arap kaynaklarının bilgileri İsrailli kaynaklarca doğrulanmadı.

Video kaydının 28 Eylülde bizzat Hamas’ın Şam’da yerleşik siyasi başkanı Halid Meşal tarafından Mısır İstihbaratı Başkanı Ömer Süleyman’a verildiği de bildirildi.

-ŞALİT TARAFTARLARINDAN PROTESTO-

Bu arada Şalit’in serbest bırakılması için kampanya düzenleyenlerden bir grup, Erez geçişi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Göstericiler, video kaydının verilmesinin önemli ve büyük bir adım olmasını söylemelerine karşılık, Gilad Şalit halen Gazze’de tutulurken, Filistinli kadının çocuğu ile ailesine dönmesine tepki gösterdiler.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Esirlerin salınması direnişin meyvesi
Arap basınında bugün İsrailli esir Gilad Şalit'in kısa video görüntüsü karşılığında 20 bayan esirin salınması gündeme oturuyor.

Diğer yandan Yemen'de yaşanan su kıtlığı ve İsrail'in savaş suçlusu pozisyonuna düşmekten kurtulmanın yollarını iyi bildiği ele alınıyor.

Hamza Muhammed / TIMETURK

Arap basınında bugün İsrailli esir asker Şalit'in yaşadığına ve sağlıklı olduğuna dair yayınlanan kısa video görüntüsü karşılığında salınması, direnişe bağlanarak, İsrail'in başka dilden anlamadığına işaret ediliyor. Ayrıca bu adımın çok yakında sevindirici haberler alınmasının öncüsü olduğu ifade ediliyor. Yemen'de yaşanan iç karışıklığın yanısıra başta başkent olmak üzere ülkeyi saran su kıtlığı ise en büyük felaket olarak gösterilip barajların ardarda yıkılmasına dikkat çekiliyor. Öte yandan Goldstone raporunda savaş suçları işlediği belirtilen

İsrail'in bundan önce nasıl

İngiltere tarafından İsrail kurucu liderleri savaş suçlusu gösterildiğinde bir cezaya çarptırılmadıkları gibi bugün de işten sıyrılmayı bileceği açıklanıyor. İsrail'le olan savaşın Araplar ve Müslümanlarla değil uluslararası meşruiyetler ve kanunlarla olduğu görüşü ele alınıyor.
Londra'dan yayımlanan El-Kudsu'l Arabi gazetesi bugünkü ''Şalit Videosu ve Siyasi Manaları'' başlıklı yorumunda şu ifadelere yer veriyor; ''Esirlerin değiştirilmesi anlaşması çerçevesinde İsrailliler tarafından bir akrabasının salınmasını bekleyen Filistinli bayan, Ramallah'daki sultaya bağlı televizyon kanalının kendisiyle yaptığı ropörtajda Filistin sahnesini bütün olarak şu sözleriyle özetledi; ''bu esirlerin salınmasının lütfu işgalin yüzüne karşı duran kahraman direnişe dönmektedir''. Esir yakını bayanın bu sözleri söylemesiyle muhabir kendisiyle görüşmeyi şüphe verici bir hızla keserek yanından uzaklaştı.

Bu meselenin ayrıntılarını geçen üç gün boyunca televizyondan takip eden Filistin ve Arap halkında, İsrail'in direnişten başka bir dilden anlamadığı, dilenme ve bedava tavizlerle birşey elde edilmediği kanaati iyice yerleşmiş oldu. 80'lerde Nawras ismiyle yapılan anlaşma çerçevesinde de İsrail, Halk Cephesi'nin genel liderliğinin iki İsrailli askeri teslim etmesi karşılığında 100'lerce Filistinli ve Arap esiri serbest bırakmıştı. Yaklaşık bir yıl kadar önce Lübnan Hizbullah Hareketi de Lübnan'da direnişçilerin elinde ölen İsrailli askerlerin cesetlerinin verilmesini yüzlerce Lübnanlı ve Filistinli esirin salınması ve şehitlerin cesetlerinin teslim edilmesi karşılığında kabul etmişti.

Orada İsrail ve Hizbullah arasında yaptığı arabuluculuklar nedeniyle geniş tecrübesi bulunan Alman aracının mevcutiyeti sebebiyle büyük bir atılımın gerçekleştiğine dair işaretler bulunuyor. Biz de çok yakında iki taraf için sevindirici haberlerin geleceğine inanıyoruz.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Minik Savaşçı Artık Serbest
wol_error.gif
Resmi tam görebilmek için buraya Tıkla
05-10-2009-68432-22_420.jpg
Minik Savaşçı Artık Serbest

İsrailliler tarafından esir alınan Filistinli Yusuf, Hamas’ın elindeki İsrail askeri Gilad Şalit konusunda yapılan pazarlık çerçevesinde serbest bırakıldı.
YDH- Doğduktan kısa bir süre sonra annesi ile birlikte İsrailliler tarafından esir alınan Filistinli Yusuf, Hamas’ın elindeki İsrail askeri Gilad Şalit konusunda yapılan pazarlık çerçevesinde serbest bırakıldı.

wol_error.gif
Resmi tam görebilmek için buraya Tıkla
38923_936.jpg

wol_error.gif
Bu Resim küçültülmüştür.Lütfen buraya tıklayınız,Orjinal Boyutunu görebilmek için.Orjinali ise 640x426 and weights 43KB.
38928_685.jpg

www.yuruyusonline.com

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Taliban:Cihad Para İle Satılmaz

03 Şubat 2010
İşgalcilerin para teklifleri Taliban direnişçilerini kızdırdı tek çözüm, işgalcilerin Afganistan topraklarını şartsız terk etmesidir!

Londra'da toplanan ve Afganistan'da barışı sağlamak kisvesi altında Taliban direnişini çözmek isteyen konferansın sonuç bildirgesine sert tepki gösteren Taliban direnişçileri; "Cihad para ile satılmaz. Mücahitler de para ile kandırılamaz" dediler. Bilindiği gibi Londra'da yapılan toplantılar çerçevesinde, Afganistan'ı tamamen işgal etmelerini engelleyen ve işgal güçlerine ağır kayıplar verdiren Taliban direnişçilerinin satın alınması için bir milyar dolarlık bir fon oluşturulmasına karar verilmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt