Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Elma yiyerek,sağlıklı zayıflayın (3 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Kanser, kalp ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunan elma, düşük kalorisi ve verdiği tokluk hissi nedeniyle kilo vermeye de yardımcı oluyor.
Elmanın 'sağlık sembolü' olduğunu vurgulayan Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak şunları söylüyor:
"Elma, yapısındaki bileşenlerden dolayı kalp hastalığına karşı vücudu korur. Kanser riskini azaltır. Kabuğundaki posa bağırsak sağlığını korunmasına yardım eder. Cilt sağlığının korunmasına destek sağlar."
Daha çok elma, daha az kilo
Dr. Budak, bir orta boy elmanın 60 kaloriye sahip olduğunu belirterek, bu nedenle diyet listelerinin de ilk sıralarında yer aldığını belirtti.
Dr. Budak, "Düşük kaloriye sahip elma aynı zamanda tokluk hissi verir. Elmanın bu yönü iyi değerlendirilmelidir. Aşırı kilolu olanlar, daha çok elma tüketerek kilo sorunlarından kurtulabilir" diye konuştu.

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Elma yiyerek,sağlıklı zayıflayın

Ravza_Nur yazdı:
Kanser, kalp ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunan elma, düşük kalorisi ve verdiği tokluk hissi nedeniyle kilo vermeye de yardımcı oluyor.
Elmanın 'sağlık sembolü' olduğunu vurgulayan Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Nurten Budak şunları söylüyor:
"Elma, yapısındaki bileşenlerden dolayı kalp hastalığına karşı vücudu korur. Kanser riskini azaltır. Kabuğundaki posa bağırsak sağlığını korunmasına yardım eder. Cilt sağlığının korunmasına destek sağlar."
Dr. Budak, bir orta boy elmanın 60 kaloriye sahip olduğunu belirterek, bu nedenle diyet listelerinin de ilk sıralarında yer aldığını belirtti.
Dr. Budak, "Düşük kaloriye sahip elma aynı zamanda tokluk hissi verir. Elmanın bu yönü iyi değerlendirilmelidir. Aşırı kilolu olanlar, daha çok elma tüketerek kilo sorunlarından kurtulabilir" diye konuştu.

SELAMUN ALEYKUM

ALLAH RAZI OLSUN ABLA...GÜZEL HATIRLATMA OLMUS SELAMETLE..

gunahkar1

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞTIĞIN İÇİN ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM EMEGINE SAGLIKB)

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

bilgilendirmen ve emegin icin tsk ALLAH RAZI olsun sevgi ve saygilar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt