Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Elhamdulillah müslümanım diyenlere çağrı,Allah c.c. rızası için bu çağrıya kulak verin (2 Kullanıcı)

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Hatmin faziletleri hakkında da Hz. Peygamber'den birtakım hadisler nakledilmiştir. Ebû Hüreyre'den nakledilen bir hadiste, bir adamın kalkıp, “Ey Allah'ın Rasûlü, hangi amel daha faziletlidir?”diye sorduğu, Hz. Peygamber'in de: "Konup göçendir ki, Kur'ân sâhibi (hâfız) Kur'an'a evvelinden başlar, sonuna kadar okur, sonundan başlar, evveline döner ve hatmeder. Böylece o, her zaman konup göçer" buyurduğu anlatılmaktadır (Hâkim, Müstedrek, I, 562)
Hz. Peygamber: "Âmellerin en hayırlısı,-Kur'an okumaya başlamak ve hatmetmektir" buyurmuşlardır (Kurtubî, Tezkâr, 127). Onun için müslümanlar, Sahabe döneminden bu yana hatim indirmeyi, yani Kur'ân'ı baştan sona kadar okumayı bir alışkanlık haline getirmişlerdi. Burada önemli olan nokta da, K.Kerîm'in manalarını ve ondaki hikmetleri düşünerek okumaya çalışmaktır. Kur'ân okuyan kişinin dili lafızlarla meşgul olurken, kalbi de o lafızların manalarını düşünmekle meşgul olmalıdır.
İbn Abbâs şu sözleriyle bu konunun önemini dile getirmiştir: "Âğır ağır, manasını düşünerek yalnız sure okumayı, tamamını okumaktan daha çok severim" (Ebû Şâme, el-Mürşidü'l-Veciz,197).
Kur'an-ı Kerim'in hatmi çok sevaptır. Peyamber SAS’in: "Hatim indirildiği zaman yapılan dualar makbul olur" diye bir müjdesi var. Onun için, o zaman el açıp hatim duası yapıyoruz. Çünkü o zaman dualar makbul.

Dünyanın çeşitli yerlerinde zulüm,haksızlık gören müslümanlar çok kötü durumdalar.Bizlerden dua ve yardım beklemektedirler.İnşallah bizler bu çağrılara kulak verip
onlara elimizden gelen yardımı yapmak mecburiyetimiz var.Yapılan zulümler karşısında elimiz kolumuz bağlı oturamayız,bu şekil oturmak müslüman insanın kişiliği değildir.
İnşallah yapılan bu çağrılara kulak verip hatim yapalım.Sizleri gözlemlediğim kadar yardıma koşan insanlarsınız inşallah bu hatimde bana yardımcı olmanızı Allah c.c. rızası için istiyom.Katılan kardeşimden de Allah c.c. razı olsun katılmayan kardeşimdende Allah c.c. razı olsun İnşallah...
Bismillehirrahmenirrahim diyerek
1 cüz
2 cüz
3 cüz'ü ben alayım

sila86

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Elhamdulillah müslümanım diyenlere çağrı,Allah c.c. rızası için bu çağrıya kulak verin

istikbal kardesim ayni formu handan arkadasim acmis istersen onun formuna katil bu formu görmus olsaydi onu acmazdi hadan kardesim... istersen bi hadan kardesimle konus cunku kimse senin formu görmemis yada ilgilenmemisler...onun icin sana bilgi veriyim dedim onunda formunun ismi HATIM INDIRIYOR DIYE BI BASLIK kardesim.....allaha emanet ol allah yar ve yardimcimiz olsun...

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Elhamdulillah müslümanım diyenlere çağrı,Allah c.c. rızası için bu çağrıya kulak verin

sila86 yazdı:
istikbal kardesim ayni formu handan arkadasim acmis istersen onun formuna katil bu formu görmus olsaydi onu acmazdi hadan kardesim... istersen bi hadan kardesimle konus cunku kimse senin formu görmemis yada ilgilenmemisler...onun icin sana bilgi veriyim dedim onunda formunun ismi HATIM INDIRIYOR DIYE BI BASLIK kardesim.....allaha emanet ol allah yar ve yardimcimiz olsun...

Bu kadar duyarlılık ve ilgi göstermeniz beni gerçekten çok mutlu etti.Allah cc senden razı olsun.İnşallah handan kardeşimizin hatmini tabiki yardımcı oluruz sonuçta ortada hayırlı mükafatı büyük olan emek var.Burda bir yazın dikkatimi çekti demişsiniz ki kimse senin formunu görmemiş yada ilgilenmemişler demişsiniz.Görmedikleri olabilir,ilgilenmedikleride olabilir.Artık onlara karşı bir durumudur çünkü bunun mükafatını Allah cc verir onlar ilgilenmedi diye ne sen ne ben ne başkası yerimizde duramayız.Biz müslümanlar olarak yahut müslüman olmaya gayret eden ALLAH CC kulları olarak inşallah iyilik yaparız,iyilik yapmaya gayret ederiz,yapılacak iyiliğe öncülük etmeye çalışırız.Bu formu açmamda ki nedenlerde bunlardı. ALLAH cc yolunda iyilik yapmak isyenin,yapanın Allah cc mükafatını verir.
Aynı konu üzerine açılan bir forum varsa diğer bir forum açmak uygun olmaz,inşallah handan kardeşimizin formuna yardımcı oluruz ama şuda varki başlamış olduğum hayırlı işide bitirmek yükümlülüğüm var artık evde tamamlarız inşallah
Sizi istemeden belki kırmış olabilirim.HAKKINIZI HELAL EDİN İNŞALLAH...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt