RE: EHLİ KURAN ÖLÜRKEN,EHLİ SÜNNET UYUYOR (MU)
Çeçenistan Cihadı'nın tecrübeli komutanlarından Ebu Halid dünya müslümanlarına hitaben yayınladığı mesajında
''Haklı olan davamızda sizlerin de bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanarak tüm Müslümanlara Kafkas dağlarından, temiz bir cihad ortamından selam eder, Hayatınızın anlamlı ve bereketli olması için Allah a dua ederim'' dedi.
Ebu Halid'in Mesajı
1994 yılında Rus işgalinin başlamasıyla birlikte dünya Müslümanlarının gözü Çeçenistan a çevrilmişti.
Allah ın yardımıyla iki sene süren savaşta çeçen halkının destansı savaşı ve dünya Müslümanların dua ve katkıları ile Allah ın ifade ettiği gibi nice az topluluklar çok topluluklara üstün gelmiştir. Ayeti adete çeçen topraklarında tekrar ediyordu.
Bu zafer inananların zaferi idi. Fakat zalimler bu yenilgiyi kabullenemediler. Tıpkı Bedir i kaybeden müşriklerin intikam için uhud savaşını istemeleri gibi Rus güçlerde ikinci kez bu yenilginin acısını çıkartmak istercesine katliamlarla, soykırımlarla tekrar çeçenistan ı işgal ediyordu.
Asil Müslüman Çeçen Halkı acılarını daha sarmadan bu işgale karşı tekrardan her şeyini ortaya koyarak topraklarını savunuyordu.
İşgalciler yıllar yılı savaş meydanlarında idi. Mücahidlerle yüz yüze geldiklerinde hep yenilmişlerdi. Bu sefer öyle olmamalıydı. Uzaktan bombalarla işgal olursa kazanabilirlerdi. Öyle düşünüyorlardı. Ve tarihin görmediği bombardımanlarla çeçen topraklarını kana buluyorlardı. Binlerce insan bombalar altında can verirken binlercesi sakat kalıyor onbinlerce insan da evlerinden uzaklaşıyordu.
Dünya Müslümanları tekrar çeçen Müslümanlara kucak açıyordu. Yardımlarıyla acıları sarmaya çalışıyordu. Fakat savaş uzadıkça başka bölgelerdeki Müslümanların acıları olunca Çeçenlere olan ilgi de git gide azalıyordu.
Fakat tüm zorluğa karşı işgale direnen mücahidler cephelerde başarılar kazanıyordu. Ama Ruslar buna da çözüm buldular. Direnişin sesi kesilmeliydi. Dışarıya haber çıkmamalıydı. Böylece zamanla her şey bitmiş havası verilecek Müslüman kamuoyu çeçen meselesini unutacaktı böylece maddi yardımlarla beslenemeyen direniş son bulacaktı. Bu siyaset izlendi. Fayda veriyordu fakat Allah ın yardımını kesemiyorlardı...
Allah ın yardımıyla mücahidler yine de ayaktaydı. Bu sefer yokluk içersindeki kanı bozuk insanları para ile satın alıp kukla bir yönetim kurmak ve onlar üzerinden direnişi kırmak istemekteydiler. Son oyun buydu. Böylece mücahidlere karşı kukla yönetimini sürecekler ve dış dünya ya Çeçenistan da kardeşkanı akıyor diyerek Müslümanların sevgisini bu halkın üzerinden alacaklardı. Bu çok büyük bir plandı. Günümüzde tüm sıcak İslam coğrafyasın da zalimler aynı taktikle savaşıyorlardı.
Her şeye rağmen Çeçen halkı direnişin imanla süslü olduğunu biliyor bunun dışında olanları vatanına toprağına ihanet etmiş hainler ve münafıklar olarak değerlendiriyorlardı.
Dışarıdan onları iktidar görenler zannetmesinler ki onlar güçlüler... Onların gücü paradır oda bir gün bitecektir... Bizim gücümüzse imandandır. O da inşallah hiç bitmeyecektir..
Direnişimiz, içersinde yıllardır eşsiz kahraman lider ve komutanlar görmüştür. Gücünü imanından alan Kafkas halkı, içerisinden daha pek çok Yiğit çıkarmaya güç yetirir.
Nitekim çok sevmiş olduğumuz kendilerinden çok şeyler öğrendiğimiz komutan ve liderlerimizin şehadeti sonrası gençlerimizin yaptıkları buna delildir.
Yalnız şunu söylemek isterim. Elbette savaş yorucudur. Zamanla dışarıdaki kardeşlerimiz her zaman maddi destek olmada yorulabilirler. Bunlar arzu edilmese de bazen olan şeylerdir..
Fakat kardeşlerimizi dualarımızda unutursak o zaman !!!!
O zaman kendimize iyi bakmamız gerekir... Bunu sizlere hatırlatmak istedim.
Allah a hamd olsun bizler çok sıkıntı ve zorluklar görmemize rağmen yılmadık Allah ın bize vaat ettiği zafere hep yakın olarak inandık.
Bizlerde şehadet sırasındayız. Komutanlarımızın şehadeti haberlerinde bile Belki de Rabbimizin cennetine alacağı sıra bendedir deyip heyecanımız daha çok artıyordu. Hiç bu işlerin sonu nereye gidecek zalimler güçlü biz ne yapabiliriz deyip bir an bile karamsarlığa düşmedik.
Bizleri üzen şeyler bellidir. Yıllardır devam eden mücadelede şehid olan her komutanın ardından, Maalesef dünya Müslümanlarınca bunların konuşuluyor olmasıdır. Ben bu konuşmaları zayıf insanların konuşması olarak değerlendiriyorum. Bizler hiçbir zaman zayıf olmadık. Kardeşlerimizin şehadeti sonrası, Allah ın yardımını hissettiğimiz kadar hiçbir zaman hissetmedik. Üzücü olan şudur;
Zafere yaklaştığımızda, tam kendimizi iyi şeyler yapmaya hazırlandığımızda veya Müslümanların yardım ve dualarına ihtiyaç duyduğumuz zor anlarımızda hep aynı şeyler oluyor.. savaş uzamadı mı?
Herkes şehid oldu.. onlar çok güçlüler.. biz ne yapabiliriz ki.. Şimdi ne olacak? soruları geliyor..
Cevap bellidir Zafere kadar direnişimiz sürecektir. İhtiyacımız olan her şeyi Allah ın ipini sımsıkı tutarsak Allah bize verecektir..
Elbette bunlara sizler vesile olursanız Allah sizin elinizle ordusunu desteklerse bu sizin için büyük bir mükâfattır.
Eğer ki sizler yorgunluğunuz sebebi ile bizleri bundan mahrum ederseniz, doğrusu sizler adına üzüntü duyarız.
Bu yolda yalnız kalsak yanımızda hiçbir yol arkadaşı kalmasa biz bu yoldan dönmeyeceğiz. Bizden öncekiler gibi bu yolu sürdüreceğiz. Şüphesiz ki Allah bizimledir.
Allah dinine yardım edenlere elbette ki yardım edecektir. Muhammed suresi ayet 7
Bizler Uzun senelerden beri birinci savaştan bu yana Kafkasya daki mazlum Müslüman halkın yanında olduk. bu topraklara yanı başlarına çok kardeşimizi şehid olarak yatırdık. Kardeşlerimizin yanında olmaktan hep onur duyduk.
Bizler gibi kardeşlerinin yanında burada olmak isteyen çok kardeşlerimiz vardır. Biliyoruz ki dünya Müslümanlarından burası için gözyaşı akıtan dua edenler hep olmaya devam edecektir. Bizlerin kandamlaları ve şehidleri, sizlerin de gözyaşı ve dualarıyla tertemiz bir hayat Kafkasya daki Müslümanları beklemektedir. Bunun bedelleri bu günlerde verilmektedir. Özgürlüğümüz ve Allah için olan mücadelemiz son erimiz kalıncaya kadar devam edecektir.
Haklı olan davamızda sizlerinde bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanarak tüm Müslümanlara Kafkas dağlarından, temiz bir cihad ortamından selam eder, Hayatınızın anlamlı ve bereketli olması için Allah a dua ederim.
Sizleri Allah için seven Kardeşiniz Ebu Halid
Kaynak: Al Kavkaz