Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Efendimiz (a.s.m.) namazda 103 sayfa okurdu (1 Kullanıcı)

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz (a.s.m.) namazda 103 sayfa okurdu

Peygamber Efendimizin (a.s.m.) namaz kılışı öylesine muhteşemdi ki, onu tasvir etmekten insanlar aciz kalırdı.
Namaz vakti girince öyle bir hâle girerdi ki, Hz. Aişe (r.anha) Validemiz, şöyle demekten kendini alamamıştır:
— Resulullah (a.s.m.) ile konuşurduk. O bize bir şeyler anlatır, biz de ona bir şeyler anlatırdık. Namaz vakti geldi mi, Allah’ın kudret ve azametiyle meşgul olmaktan, sanki o bizi tanımaz, biz de onu tanımazdık. İbadetimiz bizi kendi dünyamızdan alır götürür, uhrevî atmosfer içine girerdik.
Bir sahabe de, Resulullah’ın namaz kılışını şöyle anlatır:
– Hazret-i Peygamber namaza başladığı zaman, çevresinde bulunanlar onun göğsünden, kaynayan buhar kazanının fokurtularına benzeyen bir fokurtu işitirlerdi.
O öyle bir namaz kılardı ki, görenler şaşırırdı. Namazda iken ayakta, rükûda ve secdede o kadar uzun dururdu ki, sanki vefat etti sanırlar, heyecanlanırlardı.
Bazen ayakta iken Fatiha’dan sonra 47 sayfa olan Bakara Sûresi’ni okur, hatta peşinden Âl-i İmran ve Nisa sûrelerini de ekleyerek bunu 103 sayfaya çıkardığı olurdu.
Rükû ve secdede uzun uzun dualar eder, her gece ayağı şişinceye kadar namaz kılardı.
Çünkü, namaz kılmaktan başta ruhanî ve kalbî olmak üzere bütün duygularıyla zevk ve lezzet alır, büyük bir huzur duyardı. Namazda hissettiklerini ifade etmek için ashabına şöyle derdi:
– Sizin yemek yemekten, su içmekten, muamele-i zev*ci*ye*den aldığınız lezzeti, ben namazdan alırım.

Peygamber Efendimiz bir rekatte okuyor 103 sayfayı.ama bizler namazı kısaltmak için elimizden geleni yapıyor en kısa sureleri okumaya çalışyoruz.yat kalk ,yat kalk.sanki bir yere yetişeceğiz.
tv izlemek için,yemek yemek için,fazla kilolarımızdan kurtulmak amacıyla yaptığımız yürüyüşler için,rahat bir uyku için onca saatimizi ayırabiliyoruz ve bu hiç de canımızı acıtmıyor bizim, zamanımızi boşa harcadığımız o zaman aklımıza gelmiyor neden se.çünkü onlar bizim için daha değerli ve onlardan daha çok zevk alıyoruz.namazda ise zevk bulamıyoruz. onca dk boşa gidiyor
ama namazı iki dakika erken bitirince tüm işlerimizi halledebiliyoruz o iki dakika da değil mi???

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Özellikle camilerimizde öyle hızlı namaz kılınıyor ki aklım şaşıyor...
Hiç sevmiyorum böyle namaz kılmayı bu namazların hesabını nasıl veririz bilemiyorum çoğu kez aklıma gelir namaz kılarken,bizde şimdi namazmı kıldık be !!! kimbilir kimin aklı nerede ? herkes birşeylere dalmış gidiyor ALLAH TEALA nın huzurunda olduğumuzu bilmiyoruz derim ...derim ama birde bakarım ki bende dalmışım dünya işlerine sonra toparlamaya çalışırım binbir pişmanlıklar tevbeler ama bu namazlar böyle kabul oluyormu bilmiyorum...
ALLAH TEALA nın çokca affediciliğine sığınmaktan başka ne yapabiliriz...
Hayırlı paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Özellikle camilerimizde öyle hızlı namaz kılınıyor ki aklım şaşıyor...
Hiç sevmiyorum böyle namaz kılmayı bu namazların hesabını nasıl veririz bilemiyorum çoğu kez aklıma gelir namaz kılarken,bizde şimdi namazmı kıldık be !!! kimbilir kimin aklı nerede ? herkes birşeylere dalmış gidiyor ALLAH TEALA nın huzurunda olduğumuzu bilmiyoruz derim ...derim ama birde bakarım ki bende dalmışım dünya işlerine sonra toparlamaya çalışırım binbir pişmanlıklar tevbeler ama bu namazlar böyle kabul oluyormu bilmiyorum...
ALLAH TEALA nın çokca affediciliğine sığınmaktan başka ne yapabiliriz...
Hayırlı paylaşımın için teşekkür ederim kardeşim...
ve alyküm selam.sağolun abi yorumunuz için .bu konuda size katılıyorum.imam diye gidip uyaramıyorsun da çocuğun lafını mı dinleyeceğiz derler diye:a35:cemaatle kılınınca o namazımızın sevapları katlanıyor ama öyle hızlı kılınıyor ki sevap alabiliyormuyuz ondan bile şüphe ediyorum.imamlarda imam geç kıldırdı diye laf etmesinlerdiye,bizleri memnun etmek için hızlı kıldırıyorlar bence.onlara da biraz hak vermek lazım.duyuyorum bazen çoğu insan şu cami yavaş kıldırıyo uykum geliyor diye oraya gitmiyordu maalesef.:a33:imamlarda ne yapsın bu durumda.hiç gelmemelerinden hdaha iyidir diye heralde böyle bir yola başvuruyorlar.bilemiyorum artık..

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu nakl ettiklerinin kayangini da göstermen güzel olur..eger gösteremiyorsanız..inşallah paylaşmamanız daha güzel olur...delil olunca insanın kalbi mutmain olur...

günümüz "imam" lara gelince onlara imam demek dogru olmaz..zira Allah rasulu sav gibi bir imama hiyanet etmiş oluruz..tagutun golgesinde, hakkı söylemekten aciz...sadece Allah ın rahman ve rahimç sıfatını anlatan ve amerikaya bile lanet edemegen bir imam imam degil olsa olsa NAMAZ KILDIRMA MEMURU olur....Allah tan korksunlar...bunların arkasında namaz mı kılınır? yok həzlı kıldırmış yok yavaş kıldırmış...Allah onlara hideyet versin ve cami cemaatinin de gozunu açsın...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu nakl ettiklerinin kayangini da göstermen güzel olur..eger gösteremiyorsanız..inşallah paylaşmamanız daha güzel olur...delil olunca insanın kalbi mutmain olur...

günümüz "imam" lara gelince onlara imam demek dogru olmaz..zira Allah rasulu sav gibi bir imama hiyanet etmiş oluruz..tagutun golgesinde, hakkı söylemekten aciz...sadece Allah ın rahman ve rahimç sıfatını anlatan ve amerikaya bile lanet edemegen bir imam imam degil olsa olsa NAMAZ KILDIRMA MEMURU olur....Allah tan korksunlar...bunların arkasında namaz mı kılınır? yok həzlı kıldırmış yok yavaş kıldırmış...Allah onlara hideyet versin ve cami cemaatinin de gozunu açsın...
kaynağı nesil yayınları dergisi kardeşim.kusura bakmayın eklemeyi unutmuşum.:a33:

Kaim

Yasaklı Kullanıcı

Sen nasıl bir insansın yaaa.a...

İnsanlara Tağut diyorsun.

senin yazdığın bütün yazılarda böyle sivri bildil var.

Sen Ne ayaksın birader.

sana acıkcası uyuz oluyorum.

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
kaynağı nesil yayınları dergisi kardeşim.kusura bakmayın eklemeyi unutmuşum.:a33:

nesil yayınları degil...mesele şu hadis kitabı şu siyer kitabı...şu alimin kitabı olarak kaynak dedim..herhangi bir yayın evi degil...

kaim olan kardeş sana gelince...istedigin gibi hakkımda düşünmekte özgürsün..git önce tagut nedir onu ögren...tagutu inkar et, Allah a da iman et...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
nesil yayınları degil...mesele şu hadis kitabı şu siyer kitabı...şu alimin kitabı olarak kaynak dedim..herhangi bir yayın evi degil...

kaim olan kardeş sana gelince...istedigin gibi hakkımda düşünmekte özgürsün..git önce tagut nedir onu ögren...tagutu inkar et, Allah a da iman et...
kardeşim ben bunu internetten buldum.ve kaynak olarak nesil yayınları yazıyor.daha detaylı bilgi vermek isterdim ama...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt