Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Edipler edepli olmalıdır... (2 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Yavuz Sultan Selim Han, şair vehbiyi yanlışlıkla üzüp yanından uzaklaştırır.Şairde epey yer aradıktan sonra, nihayet Van müftüsünün katipliğini yapmaya başlar.Bir müddet sonra Yavuz şairi bulmak ister.Fakat nasıl bulacaktır?

Sonra şöyle düşünür;
Ben bir mısra yazayım ve bir yarışma düzenlensin.Benim mısramı beyte tamamlayan en güzel mısra yazana mükafat vereceğimi ilan edeyim.Şüphesiz ki Şair vehbi de dayanamayıp katılacaktır.O vakit, onu üslubundan tanırım.
Ve şu mısrayı yazar;

Bütün dünya benim olsa,gamım gitmez nedendir bu?

Sultanın başlattığı yarışma ilan edilir.Yarışmaya katılan çok olur.Fakat padişah aradığını bulamaz.
Van müftüsü: *Birde ben deneyeyim nasip ise olur* deyip bir mısra yazmaya çalışır.Kendince bir şeyler yazdıktan sonra bir de katibine gösterir.Şair Vehbi de *Şurası şöyle olsa, Şurası da böyle olsa ..derken ortaya aşağıdaki mısra çıkar.

Ezelden gam turabıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.

Yavuz . Van müftüsünden gelen beyti okuyunca **Hemen haber salın bu mısranın şairine, saraya gelsin.! Diye emir verir.Müftü, büyük bir heyecanla gelir saraya.Padişah aradığını bulmuş olmanın rahatlığıyla sorar;
Bu mısra ile mükafatı hak ettin.Lakin, benim anladığıma göre, bu mısranın hakiki şairi sen değilsin..!
Müftü efendi, hemen doğruyu söyler.Padişah şairine kavuşur.Edebiyatımıza aşağıdaki beyit,hatıra kalır;

Bütün dünya benim olsa gamım bitmez nedendir bu.?

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.Emeğine sağlık...

Bütün dünya benim olsa gamım bitmez nedendir bu.?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt