selamün aleyküm...
Aleyküm selam.
mektubat kardeşim.. kuyruğuna basılmış kedi gibi zıplayıp durma...
Kardeşim diyorsunuz ama kediye benzetiyorsunuz terbiyenize takının lütfen haddinizi bilin.Biz de sizin ilminizden istifade ederiz diye düşünürdük meğersem edebiniz yokmuş edebi olmayanın ilmi de ameli de zayi olur.haksız yere sifil hocaya da dil uzatma... bizzat tanırız sifil hocayı... ehli sünnetin sağlam kalelerindendir kendisi hatta son kalelerinden dir...
saadeti ebediyyeyi, yıllar önce mehmhet talu hocaya da sormuştuk ömer nasuhiyi okuyun demişti.. saadeti ebediyyeyi tavsiye etmem demişti... ebubekir sifil hocada aynısını diyor..
Tabii olduğunuz insanlar size ölçü teşkil eder herkes için ölçü değil.Fitne çıkarmak için buraya bu forumu açana destek vermeniz Eminim hem bizim için hem de site sakinleri için oldukça üzücü bir durum oldu.adam'a saldırmayın hakaret etmeyin...
Bu adam saldırınca mübah biz laf söyleyince günah mı??Nasıl bir anlayıştır bu?kendi fikridir deyin saygılı olun ki size de saygılı olunsun..
Siz tam ilmihali okumadan bu yorumu yapmışsınız okumanızı tavsiye ederiz.Saygıdan da bahsetmeniz garip olmuş burada.ebu bekir sifil hoca ehli sünnet alimidir...
Bu size göredir.
bunu unutmayın..
ehli sünnet alimleri arasında da ihtilaflar olabilir...
Hiç bir ehl-i sünnet alimi ihtilaf ettiği alime iftiralarda bulunmamıştır.Siz de böyle derseniz fitnecilerin neler diyebileceğini tahmin edersiniz.sen saadeti ebediyye yi hatasız kusursuz sayarsan..
nurcular risaleyi hatasız sayarsa
bir başkası kendi cemaatine mal olmuş kitabı hatasız sayarsa bu işin içinden çıkılmaz.. mevla teala'nın kelamı dışında hangi alim'in kitabı olursa olsun hangi meşayıh'ın kitabı olursa olsun hata olasılığı hep vardır...
Hatasız kul olmaz.Ama bu yorumunuz Eshab-ı Kiram'ın(Aleyhimürrıdvan)ayrılığı hakkında konuşan cahillerin yorumundan farksız kalır.
unutmayın ki hatasız tek kitap vardır..kur'an'ı kerim..
Amenna.
onun dışında bütün kitaplar tenkid edilebilir..hatası bulunabilir..
SAADETİ EBEDİYYE ALINTI..devlete olan borçlarını öder. Devletin kanûnlarına karşı gelmez. Kanûna karşı gelmek suç olur..........................................................................................................................BURDAKİ İSLAM DEVLETİMİ YOKSA LAİK DEVLETİN KANUNLARIMI......MÜSLÜMAN ALLAHIN HÜKMÜNE SAVAŞ AÇMIŞ KANUNLARA KARŞI GELEMEZMİ SAYIN MEKTUBAT KARDEŞİMİZ...Hz ÖMER EFENDİMİZ HUTBEDE VAAZ VERİRKEN SORUYOR..EEEY CEMAT..ŞERİATTAN KIL KADAR AYRILSAM NE YAPARSINIZ..SAHABENİN BİRİ KILICINI ÇEKİYOR VE HAYKIRIYOR..YA ÖMER SENİ BUNLA DOĞRULTURUZ...HZ ÖMER RA EFENDİMİZ BÖYLE ARKADAŞLAR NASİP ETTİĞİ İÇİN ALLAHCC E ŞÜKREDİYOR...
Kardeşim diyorsunuz ama kediye benzetiyorsunuz terbiyenize takının lütfen haddinizi bilin.Biz de sizin ilminizden istifade ederiz diye düşünürdük meğersem edebiniz yokmuş edebi olmayanın ilmi de ameli de zayi olur.
--bende sizin istifade edebileceğiniz bir ilim yok zaten.. hakkım da hüsnüzan etmişsiniz..
Edep meselesine gelince... durumum ortada, sizin edeb seviyenizi henüz yakalayamadık.. yani size göre edepsiz sayılabiliriz..
amma ve lakin.. bir önceki mesajınızda E.Sifil hocaya hitabınızda sizin edep çizginizin çok altında.. mezhepsizlikle suçlaman, yahudi hristiyan propagandası ile suçlaman, bunlarda edepsizliktir.. E.Sifil hocadır hemde iyi bi hocadır.. sen beğenmesen de..!
Tabii olduğunuz insanlar size ölçü teşkil eder herkes için ölçü değil.
çok güzel bir söz... tebrik ediyor aynen iade ediyorum.. tabi olduğunuz insanlar sizin için ölçü teşkil eder.. herkes için değil..
Fitne çıkarmak için buraya bu forumu açana destek vermeniz Eminim hem bizim için hem de site sakinleri için oldukça üzücü bir durum oldu.
E.Sifil hocanın saadeti ebediyye hakkında ki bu tenkid yazısından çok uzun zamandan beri haberim vardı... ve bunu bu sitede konu olarak asla ben açmazdım.. "sen", "huyela", ve "ehli_sünnet" nick li kardeşlerim sebebi ile.. biliyorum ki siz o cemaate mensupsunuz.. ve aramızda ki küçük ihtilafları gündem yapmak hiç bir türlü işimize gelmez.. ( kaza namazı, ezan sesi,) bunlar ihtilaflı konulardır..
fitne maksatlı bu konuya desteğime gelince.. ben konuya destek vermedim.. E.sifil hoca ne diyorsa doğrudur da demedim.. Saadet ebediye, veya onun müellifi yanılıyor da demedim... ben sadece senin E.sifil hoca hakkında ki tutumuna cavap yazdım..ve Ağır ol dedim.. E.Sifili tanıdığımı ve kendisinin Ehli sünnet olduğunu yazdım.. E.Sifil hocanın ehli sünnet dışı, mezhepsiz, tasavvuf,sahabe düşmanı olduğuna deliliniz varsa yazın.. bizde vazgeçelim kendisinden... yani, konuya destek vermedim...
Bu adam saldırınca mübah biz laf söyleyince günah mı??Nasıl bir anlayıştır bu? bu adam dediğin Alim bir zattır.. senin onun ilmini kabul etmemen o nu cahil kılmaz.. o bir kitabı veya alimi eleştirirse "tenkiddir" ama sen desteksiz kösteksiz atarsan bu "saldırıdır"
Siz tam ilmihali okumadan bu yorumu yapmışsınız okumanızı tavsiye ederiz. sizde Sifil hocanın kitapları okuyunda ondan sonra kendisine fitnebaz mezhepsiz deyin..
Ama bu yorumunuz Eshab-ı Kiram'ın(Aleyhimürrıdvan)ayrılığı hakkında konuşan cahillerin yorumundan farksız kalır. biz Ashabı kiram'ın şahsiyetlerini tenzih ederiz.. lakin hata yapma bakımından onlarda beşerdir.. hataları olabilir.. peygamberlerden başka herkes günahta işleyebilirler..
Abdullah-ı Ensari(Rahmetullahi Aleyh)hazretleri buyurmuş ki;
Ya Rabbi dostlarını öyle yaptın ki onları tanıyan sana kavuşuyor onları tanıyamıyan sana kavuşamıyor.Yine buyurdu ki;
Ya Rabbi her kimi felakete düşürmek istersen bizim üzerimize atarsın.
Arabi beyt tercemesi:
Alimi anlamaz cahil söyler hep kelam
Sabr et sözlerine cevap verme vesselam....
fitne çıkarmakla kafir jejime muhalefet etmeyi nasıl birleştirdiniz anlayamadım...seyyid abdülhakim arvasi üçışık hazretleri benim şeyhimdir..ve en büyük bidat cihad ve gazada gevşekliktir buyurmaktadır...ne yani cihad ve gazada gevşek olmak fitneyi önlemekmidir...allahcc yolunda samimiyetle mücadele edilemezmi demek istiyorsunuz ...esseyyid abdülhakim arvasi hazretleri nin yetiştirdikleri o ümmet yetişti...zindanlarda bilendi..hapislerde yusufiyelerde denendi..şehit oldular..yaralandılar..yuvaları dağıldı..ama dönmediler..yılmadılar..fitne yokolup din yalnız allahcc ün oluncaya dek..islam hakim oluncaya dek ölümüne yürüyorlar..yürüyecekler...başörtüsü mücadelemizde bizi yalnız bıakmasaydınız ya...ne yani biz mücadele ettik..işkence çektik..hapislere düştük..bu uğurda herşeyimizi feda ettik diyemi yasakladılar...direndik diyemi..yoksa birileri zulme rıza gösterdiğindenmi...mücadelemizde bizi yalnız bıraktığınızdan cesaret almış olmasınlar...yok öyle üç kuruşa beş köfte...devlete karşı gelmek suç değil mi güzel kardeşim.suç işlemek ayrıdır günah işlemek ayrıdır,fitne çıkarmak apayrıdır..senin de başında ömer(radıyallahu anh)gibi halifen olsun sen de vur boynunu.hem o ümmet nerede.sizin de bildiğiniz gibi abdülhakim arvasi(kuddise sirruh)hazretlerine bir zat çarşıda efendim dua edin de ümmet kurtulsun diyor.cevabında sen bana o ümmeti gösterde sana kurtulacağını söyliyeyim diyor.elbette ki bizim yönetimimiz değil bu yönetim şekli ama müslüman faydalı insan demektir.bazıları miting alanlarında camileri,minareleri konuşunca senin kızlarının başörtüsünü açtırıp okula sokturdular.ne oldu müslümanları sıkıntıya attın.bu caiz değil fitne demektir.selametle kal..
5. Bir diğer tesbit hatası da, Sahabe'nin tümünün müçtehid olduğunun söylenmesidir (50). Oysa muhakkık ulema, Sahabe'den içtihad seviyesine yükselenlerin sayısının 20 civarında olduğunu söylemiştir.
1. Eserde bol miktarda zayıf –ve hatta bazen uydurma– rivayetlere rastlanmaktadır. Mesela Hz. Peygamber (s.a.v)'in, Hz. Ali (r.a)'ye, "Benden sonra halife Ebû Bekr olacaktır. Ondan sonra Ömer, ondan sonra Osman, ondan sonra da sen" buyurduğunun söylenmesi (69) böyledir.
. (ebubekirsifil )[/B]
2. Eserde yer alan birtakım fıkhî hükümler muteber değildir. Mesela hoparlörle ezan ve radyoda Kur'an okunmasının caiz olmadığının söylenmesi (206) böyledir. Hatta "Saadet-i Ebediyye" yazarı bu meselede o denli ileri gitmiştir ki, belirttiğim sayfada şöyle demektedir: "Görülüyor ki, radyo (mizyâ') ile ve minarede hoparlör (mükebbirussavt) ile ezan okumak (...) ve bunları ezan diye dinlemek caiz olmaz. Bunlar hem kabul olmaz, hem de günah olur. (...) Küçük günaha devam, büyük günah olmaktadır."
"... İbadetlerde değişiklik yapmanın bid'at olduğunu, büyük günah olduğunu biliyoruz. Resulullah'ın (sallallahu aleyhi ve selem) kabul etmediği, red ettiği bir şeyi ibadete karıştırmak ise, bid'atten daha büyük, ondan daha çirkin günah olur..." (722)
"... Radyodan ve hoparlörden çıkan sesler, şimdi Hıristiyanların ve Yahudilerin ellerinde bulunan İncil ve Tevratlar gibi Allah kelamı değildir... (724)
. (ebubekirsifil )[/B]
3. "... Yani mü'min namaz kılar, kâfir kılmaz. Münafıklar ise bazen kılar, bazen kılmaz. (...) Hadis imamları söz birliği ile bildiriyor ki, bir namazı vaktinde, amden kılmayan, yani namaz vakti geçerken namaz kılmadığı için üzülmeyen kâfir olur veya ölürken imansız gider..." (210)
Oysa bu konuda Hadis imamlarının söz birliği ettiğini söylemek mümkün değildir. Daha önce (2003 Ekim'inde) bu köşede, yine bizzat Ehl-i Hadis'ten birisinden, İmam el-Buhârî'nin çağdaşı Muhammed b. Nasr el-Mervezî'den, Ehl-i Hadis'in bu konuda ikiyi ayrıldığını nakletmiştim.
(ebubekirsifil )[/B]
4. "İmam-ı Şafiî hazretleri, İmam-ı a'zamın içtihadının inceliğinden az bir şey anlayabildiği içindir ki, "Bütün müçtehidler, İmam-ı a'zam Ebû Hanîfe'nin çocuklarıdır" demiştir." (49)
Oysa İmam eş-Şâfi'î'nin bu sözü, İmam Ebû Hanîfe'nin içtihadlarından ancak az bir şeyi anlayabildiğini değil, hüküm istinbat metotlarının, özellikle de Kıyas'ın inceliklerini sistemli bir şekilde ilk önce ortaya koyan kişinin İmam Ebû Hanîfe olduğunu tesbit ve itiraf ettiğini gösterir. Aksi halde İmam eş-Şâfi'î'nin İmam Ebû Hanîfe'ye ve onun talebelerine muhalefet etmesini açıklamak mümkün olmaz. Daha da önemlisi, bu durumda İmam eş-Şâfi'î'nin mezhebinin "yüzeysel" ve "daha az değerli" olduğu gibi bir garabet ortaya çıkar ki, aklı başında bir kimsenin böyle bir iddiada bulunması mümkün değildir.
Bir de İmam Ebû Hanîfe'nin, "Sünnet'e ittibada herkesten ileri gittiği"nin söylenmesi (49), "diğer mezheplerin Sünnet'e daha az ittiba ettiği"nin tersinden ifade edilmesidir ve oldukça düşündürücüdür.
(ebubekirsifil )[/B]
5. Bir diğer tesbit hatası da, Sahabe'nin tümünün müçtehid olduğunun söylenmesidir (50). Oysa muhakkık ulema, Sahabe'den içtihad seviyesine yükselenlerin sayısının 20 civarında olduğunu söylemiştir.
(ebubekirsifil )
6. Bir kısım Hadis alimlerinin (es-Sehâvî, Ali el-Kârî gibi), sırf mevzu hadis konusunda eser verip, mevzu hadisleri diğerlerinden ayırdıkları için hedef tahtasına oturtulduğu görülmektedir ki, "Din kitaplarında uydurma hadis olmaz" diyen "âllame"nin buradan beslendiği açık. İmam el-Gazzâlî ve İmam es-Süyûtî'nin eserlerinde hiç uydurma hadis bulunmadığı iddiasında da öyle...
Bir takım kitaplarda uydurma hadis bulunduğu gerçeğinin savunulacak yanının kalmadığı görüldüğü zaman da "O kitaplar dinin temel bilgilerini bildiren kitaplar değildir" denerek güya çıkış yolu bulunuyor!...
(ebubekirsifil )[/B]
7. Bir "garib hadis" tarifi: "Yalnız bir kimsenin bildirdiği hadis-i sahihdir." (423)
Demek ki Usul-i Hadis ilminde ya bütün garip hadisler sahih kabul ediliyor veya uydurma hadisler arasında, garib hadisler gibi tek kişi kanalıyla nakledileni yok!!
Mezkûr kitap hakkında elbette daha fazla şey söylenebilir. Ancak muhtelif konulardan seçtiğim bu örnekler, kitabın, tam anlamıyla güvenilerek okunamayacağını göstermeye yeterlidir. (ebubekirsifil )[/B]