Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

:*: EBREHE Kılık DEĞİŞTİRMİŞ, Haberimiz YOK :*: (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
81721ec8bfc63dbf6b58a7f7138788c9.gif

Yemen valisi Ebrehe, Kabe’yi niçin yıkmak istedi? Servete mi ihtiyacı vardı, makama mı? O’nun tek derdi kendi gücüne rakip gördüğü başka bir gücün sembolünü ortadan kaldırmaktı. Kendi gücünü ve saltanatını ayakta tutmak isteyen Ebrehe karakterli insanlar ve düzenler hep aynı mantıkla hareket ediyor. İsimler değişse de mantık aynı mantık.

Ebrehe’yi tanıyabilsek Kabe’ye yaklaşmasına engel olacağız ama tanıyamıyoruz. “Modern Ebrehe”ler saldırmaktan vazgeçmediler. Sadece taktik değiştirdiler. Uyutma ve uyuşturma politikası uyguluyorlar.

Bir odada oturuyorsunuz. İçeriye genç ve güzel bir bayan giriyor. Herkes içeriye yeni giren kişiye bakarken, içlerinden sadece bir kişi, içeriye yeni giren kişiye bakanlara bakıyorsa, o kişi “psikolog”dur. Psikologu tanımlayan en güzel benzetme bu olsa gerek. Ben bir psikolog değilim. Sadece sosyal olaylarını sebeplerini anlamak için “sosyoloji”, insan davranışlarının sebeplerini anlamak için “psikoloji” ile ilgileniyorum.

Yuvarlak Oyuncak! Maç izleyen bir grubun yanında olduğum zamanlarda ise maçı izlemek yerine maçı izleyenleri izlemeyi seviyorum. Ne yalan söyleyeyim öyle bir ortamda da fazla duramıyorum. “Futbol maçı” denilince hemen herkesin aklına birbirine gol atmaya çalışan on birer kişilik iki takım gelir. Benim aklıma ise maçı izleyen binlerce insan geliyor. Stadyumu dolduran 50-100 bin kişiyi düşünüyorum. Evlerinde saatlerce maç izleyenleri… Saatlerce süren yorumları takip edenleri…. Golleri tekrar tekrar izleyenleri düşünüyorum. Takımı kazanınca çok mutlu olanları veya kaybedince üzülen hatta ağlayanları anlamaya çalışıyorum.

Yuvarlak bir topun, üç direk arsındaki fileden geçtiğini görebilmek için saatlerce bekleyen insanları anlamaya çalışıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim anlayamıyorum. Ben mi çok tuhaf biriyim acaba? Takımı maçı kazandığı zaman deliler gibi sevinip bağıranları anlayamadığım kadar, takımı kaybettiği zaman hüngür hüngür ağlayanları da anlayamıyorum.

Maç öncesi, maç süresi ve maç sonrası geçen zamanı topladığınızda en az 3 saatlik bir süreden bahsediyorsunuz demektir. Ebrehe zihniyeti deyince aklınıza hemen fil ordularıyla Kabe’nin kapısına dayanmış askerler gelmesin. Yüz bin insan, üç saat boyunca “yuvarlak bir topun, üç direk arasındaki fileden geçişini seyretmek için” niye beklerler? Bunu hangi güç başarıyor. Bunu hiç düşündünüz mü?

Yüz bin insanı bir stada toplayıp, onlara üç saat boyunca kitap okutturmayı başarabilir mi herhangi bir güç? Gerçekten merak ediyorum. İspanyanın eski diktatörlerinden Franko devrildiği zaman cezaevinde bir arkadaşı “Senlerce bu insanları soyup soğana çevirdin. Yedi sülaleni zengin ettin. Kimse sana sesini çıkartmadı. Sen bu milleti uyutmayı nasıl başardın?” diye sormuş. Franko’nun verdiği cevap ibret doludur. “Ben bu milleti dev beşiklerde salladım!” Dev beşik dediği Futbol stadyumundan başka bir şey değil.

“Magazin” kelimesi “mahzen” kelimesinden türetilmiş, “abur-cubur’un atıldığı, depo” anlamıyla kökteştir. Gençlerin ve ev hanımlarının en çok izlediği programlar arasında olan Magazin programlarını anlamaya ve tanımlaya çalıştınız mı hiç? Kimse bana kızmasın ama benim tanımım biraz ağır olacak.
“Elli tane çirkef insanın, kendi aralarındaki çirkef ilişkiden ibaret” olan Magazin programlarının bu ülkede en çok izlenen programlardan biri haline gelmiş olması “Modern Ebrehe” zihniyetinin zaferi değil mi?

Yoksa siz hala Ebrehe’nin askerlerinden birisinin kapınıza geleceğini, evinizi boşaltmazsanız fil ordusuyla evinizi yıkacağını söyleyerek sizi tehdit edeceğini mi sanıyorsunuz? Ebrehe kılık değiştirmiş.Ebrehe taktik değiştirmiş.Ama bizim haberimiz yok!

Kabe Allah’ın yeryüzündeki mabedi. Hz. İbrahim’den bu güne kadar Allah o mabedi korudu. Kıyamete kadar da korumaya devam edecek. Kabe’yi kimin nasıl koruyacağını çok fazla dert etmeyin. Siz kendinizi ve çocuklarınızı “Modern Ebrehe” tuzaklarından koruyabiliyor musunuz? Allah yar ve yardımcımız olsun!

Sait Çamlıca

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı

Yemen valisi Ebrehe, Kabe’yi niçin yıkmak istedi? Servete mi ihtiyacı vardı, makama mı? O’nun tek derdi kendi gücüne rakip gördüğü başka bir gücün sembolünü ortadan kaldırmaktı. Kendi gücünü ve saltanatını ayakta tutmak isteyen Ebrehe karakterli insanlar ve düzenler hep aynı mantıkla hareket ediyor. İsimler değişse de mantık aynı mantık.

Ebrehe’yi tanıyabilsek Kabe’ye yaklaşmasına engel olacağız ama tanıyamıyoruz. “Modern Ebrehe”ler saldırmaktan vazgeçmediler. Sadece taktik değiştirdiler. Uyutma ve uyuşturma politikası uyguluyorlar.

Bir odada oturuyorsunuz. İçeriye genç ve güzel bir bayan giriyor. Herkes içeriye yeni giren kişiye bakarken, içlerinden sadece bir kişi, içeriye yeni giren kişiye bakanlara bakıyorsa, o kişi “psikolog”dur. Psikologu tanımlayan en güzel benzetme bu olsa gerek. Ben bir psikolog değilim. Sadece sosyal olaylarını sebeplerini anlamak için “sosyoloji”, insan davranışlarının sebeplerini anlamak için “psikoloji” ile ilgileniyorum.

Yuvarlak Oyuncak! Maç izleyen bir grubun yanında olduğum zamanlarda ise maçı izlemek yerine maçı izleyenleri izlemeyi seviyorum. Ne yalan söyleyeyim öyle bir ortamda da fazla duramıyorum. “Futbol maçı” denilince hemen herkesin aklına birbirine gol atmaya çalışan on birer kişilik iki takım gelir. Benim aklıma ise maçı izleyen binlerce insan geliyor. Stadyumu dolduran 50-100 bin kişiyi düşünüyorum. Evlerinde saatlerce maç izleyenleri… Saatlerce süren yorumları takip edenleri…. Golleri tekrar tekrar izleyenleri düşünüyorum. Takımı kazanınca çok mutlu olanları veya kaybedince üzülen hatta ağlayanları anlamaya çalışıyorum.

Yuvarlak bir topun, üç direk arsındaki fileden geçtiğini görebilmek için saatlerce bekleyen insanları anlamaya çalışıyorum. Ama ne yalan söyleyeyim anlayamıyorum. Ben mi çok tuhaf biriyim acaba? Takımı maçı kazandığı zaman deliler gibi sevinip bağıranları anlayamadığım kadar, takımı kaybettiği zaman hüngür hüngür ağlayanları da anlayamıyorum.

Maç öncesi, maç süresi ve maç sonrası geçen zamanı topladığınızda en az 3 saatlik bir süreden bahsediyorsunuz demektir. Ebrehe zihniyeti deyince aklınıza hemen fil ordularıyla Kabe’nin kapısına dayanmış askerler gelmesin. Yüz bin insan, üç saat boyunca “yuvarlak bir topun, üç direk arasındaki fileden geçişini seyretmek için” niye beklerler? Bunu hangi güç başarıyor. Bunu hiç düşündünüz mü?

Yüz bin insanı bir stada toplayıp, onlara üç saat boyunca kitap okutturmayı başarabilir mi herhangi bir güç? Gerçekten merak ediyorum. İspanyanın eski diktatörlerinden Franko devrildiği zaman cezaevinde bir arkadaşı “Senlerce bu insanları soyup soğana çevirdin. Yedi sülaleni zengin ettin. Kimse sana sesini çıkartmadı. Sen bu milleti uyutmayı nasıl başardın?” diye sormuş. Franko’nun verdiği cevap ibret doludur. “Ben bu milleti dev beşiklerde salladım!” Dev beşik dediği Futbol stadyumundan başka bir şey değil.

“Magazin” kelimesi “mahzen” kelimesinden türetilmiş, “abur-cubur’un atıldığı, depo” anlamıyla kökteştir. Gençlerin ve ev hanımlarının en çok izlediği programlar arasında olan Magazin programlarını anlamaya ve tanımlaya çalıştınız mı hiç? Kimse bana kızmasın ama benim tanımım biraz ağır olacak.
“Elli tane çirkef insanın, kendi aralarındaki çirkef ilişkiden ibaret” olan Magazin programlarının bu ülkede en çok izlenen programlardan biri haline gelmiş olması “Modern Ebrehe” zihniyetinin zaferi değil mi?

Yoksa siz hala Ebrehe’nin askerlerinden birisinin kapınıza geleceğini, evinizi boşaltmazsanız fil ordusuyla evinizi yıkacağını söyleyerek sizi tehdit edeceğini mi sanıyorsunuz? Ebrehe kılık değiştirmiş.Ebrehe taktik değiştirmiş.Ama bizim haberimiz yok!

Kabe Allah’ın yeryüzündeki mabedi. Hz. İbrahim’den bu güne kadar Allah o mabedi korudu. Kıyamete kadar da korumaya devam edecek. Kabe’yi kimin nasıl koruyacağını çok fazla dert etmeyin. Siz kendinizi ve çocuklarınızı “Modern Ebrehe” tuzaklarından koruyabiliyor musunuz? Allah yar ve yardımcımız olsun!

Sait Çamlıca

selamunaleykum guzel yureklı kardeşım
emeğıne sağlık
evet hepsı doğru
magazın programlarından topun peşıne koşupda ağlayanlara kadar
bızlerın nıcın burda olsuğumuzu unutmamalıyız
her daım vaktımızı ıyı değerlendırmelı ve cabalamalıyız
hakım olmalıyız bıze verılen en guzel nımetlerden olan kabe mıze
unutmamalıyız kı bızler sahıp olursak yarınlarımıza da örnek olmalıyız aktarmalıyız öğretmelıyız

allah razı olsun canım
allah görmek nasıp etsın o kutsal topraklarımızı
allaha emanet olun
selam ve du aıle

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye ....

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun çok güzel ve değerli bir paylaşım içinde bulunduğumuz toplumun ortak bir sorunu olan boşa zaman israfı ve ebrehe zihniyetinin insanları nasıl oyalıyıp Dünya ve Ahiretine faidesi olmayan işlerle meşkul ederek zaferini ilan etiğinin açık bir kanıtı MEVLA anlamayı ve anladıklarımızla İMAN etmeyi Cümlemize nasip eylesin İnşaALLAH AMİN...

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum aliyeciğim.Magazin programları konusunda çok haklı yazar..Diğerlerinde de tabii.Her asırda olduğu gibi bizim asrımızda da ebreheler, ebu cehiller nemrutlar mevcut.Rabbim onların yollarından bizi korusun.Selametle kalın.

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı

Sait Çamlıca

Selamün Aleyküm Mücahide Kardeşim.
Emeğine yüreğine sağlık.
ALLAH Razı olsun. Çok anlamlı bir paylaşım.
Mevlam cümlemizin yar ve yardımcısı olsun(amin)

Selam ve dua ile
A'lamenittebeğalhüda

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Son iki yüzyıldır, batılılaşma macerası ile kendi kültür kaynaklarından, inancından ve medeniyetinden koparılarak emperyalist devletlerin bir oyununa getirilmek istenen bütün İslâm ülkelerinde, ALLAH'a şükürler olsun ki yeniden bir "diriliş", "Silkiniş" ve "Kutsal emanetlere sahip çıkış" hareketi başlamıştır.

Küfrün, bâtılın, siyonizmin ve emperyalizmin her türlü çirkin plânlı oyunlarına karşı inanan insanın, kendisine düşen sorumlulukla ezelî ve ebedi gerçek nizâm olan İslâm'a daha şuurlu, daha emin ve daha kararlı bir davranışla sarılışı inşaALLAH her geçen gün bizi, "özlenilene" daha çok yaklaştıracaktır.

Emperyalist bir eğitimle şartlanan, beyinleri emperyalist batının beşeri, eksik felsefî düşünceleri ile kirlenen insanlarımız, bugün cemiyetin her kesimine yansıyan çirkin çehresi ile karşı karşıyayken, kalplerinde Kur'an'ın diriltici nefesini duyanlarla birlikte, yeniden dirilip varolacaktır. Biz, Müslüman olarak sadece buna inanıyoruz. "Ümit var olunuz", "İnanıyorsanız üstünsünüz" ilkelerinin pencerelerinden bakarken biz, gene bu inancı taşıyoruz. Batı emperyalizminin sarhoş kafaların dümen suyunda, girdap girdap boğulan insanlarımıza da yine bu inançla yaklaşıyoruz.

Onların kalplerine de; gösterilmek istenmeyen, gizlenen, kendisi ile arasında perdeler çektirilen ebedî güneşin ışıklarını uzatmak istiyoruz. Evet, biz istiyoruz ki, bunlar da görebilsinler ve duyabilsinler geleceğin aydınlığını ve gür sesini. Peki ama, nasıl duyacaklar inancın çağırışım? İnancın, insanı insan eden çağırışını, kumarın, içkinin, şöhretin, kin ve ihtirasın, hayvanî arzuların, cinayetin, rezaletin en çirkin çehresi ile sergilendiği pespaye dergi, gazete, tiyatro ve sinamaların vb... kulakları dolduran gürültüsünden nasıl duyacaklar...

Mutlaka bu sesi duyurmalıyız. Çağlar boyu bir medeniyetin, üç kıtada gerçek insanlığı haykıran görüntüsünün arkasındaki İslam ve Kur'an gerçeğini gösterme-liyiz! İslâm dünyasında uyuyanları, mutlaka uyarmaya çalışmalıyız. Bütün insanları, yeniden İslâm'a ve Kur'an'a çağırmalıyız.

Bir türlü bulamayışa ve olmayışa karşı, gerçek olarak var olan İslâm'ı anlatmalıyız Müslümanlara!

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
NAAT

Seccaden kumlardı...
....................................
Devirlerden, diyarlardan
Gelip göklerde buluşan
Ezanların vardı!

Mescit mü'min, minber mü'min...
Taşardı kubbelerden Tekbir,
Dolardı kubbelere "Amin!"

Ve mübarek geceler, dualarımız,
Geri gelmeyen dualardı...
Geceler ki pırıl pırıl,
Kandillerin yanardı!

Kapına gelenler, ya Muhammed,
Uzaktan, yakından-
Mü'min döndüler kapından!

Besmele, ekmeğimizin bereketiydi;
İki dünyada aziz ümmet,
Muhammed ümmetiydi.

Konsun -yine- pervazlara
Güvercinler;
"hu hu" lara karışsın
Aminler...
Mübarek akşamdır;
Gelin ey Fatiha'lar, Yasin'ler!

Şimdi seni ananlar,
Anıyor ağlar gibi...
Ey yetimler yetimi,
Ey garipler garibi;
Düşkünlerin kanadıydın,
Yoksulların sahibi...
Nerde kaldın ey Resul,
Nerde kaldın ey Nebi?

Günler, ne günlerdi, ya Muhammed;
Çağlar ne çağlardı;
Daha dünyaya gelmeden
Müminlerin vardı...
Ve birgün, ki gaflet
Çöller kadardı,
Halime'nin kucağında
Abdullah'ın yetimi,
Amine'nin emaneti ağlardı!

Hatice'nin goncası,
Aişe'nin gülüydün.
Ümmetinin gözbebeği,
Göklerin resulüydün...
Elçi geldin, elçiler gönderdin...
Ruhunu Allah'a,
Elini ümmetine verdin.
Beşiğin, yurdun, yuvan
Mekke'de bunalırsan
Medine'ye göçerdin.

Biz dünyadan nereye
Göçelim ya Muhammed?
Yeryüzünde riya, inkar, hıyanet
Altın devrini yaşıyor...
Diller, sayfalar, satırlar
(Ebu Leheb öldü) diyorlar:
Ebu Leheb ölmedi, ya Muhammed;
Ebu Cehil, kıtalar dolaşıyor!

Neler duydu şu dünyada
Mevlid'ine hayran kulaklarımız:
Ne adlar ezberledi, ey Nebi,
Adına alışkın dudaklarımız!
Artık, yolunu bilmiyor;
Artık, yolunu unuttu
Ayaklarımız!
Kabe'ne siyahlar
Yakışmamıştır, ya Muhammed,
Bugünkü kadar!

Haset, gururla savaşta;
Gurur, Kafdağı’nda derebeyi...
Onu da yaralarlar kanadından,
Gelse bir şefkat meleği...
İyiliğin türbesine
Türbedar oldu iyi!

Vicdanlar sakat
Çıkmadan yarına.
İyilikler getir, güzellikler getir
Adem oğullarına!

Şu gördüğün duvarlar ki
Kimi Taif'tir, kimi Hayber'dir...
Fethedemedik, ya Muhammed,
Senelerdir!

Ne doğruluk, ne doğru;
Ne iyilik, ne iyi...
Bahçende en güzel dal,
Unuttu yemiş vermeyi...
Günahın kursağında
Haramların peteği!

Bayram yaptı yabanlar:
Semave'yi boşaltıp
Save'yi dolduranlar...
Atını hendeklerden -bir atlayışta-
Aşırdı aşıranlar...
Ağlasın Yesrib,
Ağlasın Selman'lar!

Gözleri perdeliyen toprak,
Yüzlere serptiğin topraktı...
Yere dökülmeyecekti, ey Nebi
Yabanların gözünde kalacaktı!

Konsun -yine- pervazlara
Güvercinler;
"hu hu"lara karışsın
Aminler...
Mübarek akşamdır;

Ne oldu, ey bulut,
Gölgelediğin başlar?
Hatırında mı, ey yol,
Bir aziz yolcuyla
Aşarak dağlar taşlar,
Kafile kafile, kervan kervan
Şimale giden yoldaşlar?

Uçsuz bucaksız çöllerde,
Yine, izler gelenlerin,
Yollar gideceklerindir.

Şu Tekbir getiren mağara,
Örümceklerin değil;
Peygamberlerindir, meleklerindir...
Örümcek ne havada,
Ne suda, ne yerdeydi...
Hakkı göremiyen
Gözlerdeydi!

Şu kutu, cinlerin mi;
Perilerin yurdu mu?
Şu yuva-ki bilinmez,
Kuşları hüdhüd müdür, güvercin mi, kumru mu?-
Kuşlarını, bir sabah,
Medine'ye uçurdu mu?

Ey Abva'da yatan ölü
Bahçende açtı dünyanın
En güzel gülü;
Hatıran, uyusun çöllerin
Ilık kumlarıyla örtülü!

Dinleyene hala,
Çöller ses verir:
"Yaleyl!" susar,
Uğultular gelir.
Mersiye okur Uhud,
Kaside söyler Bedir.
Sen de, bir hac günü,
Başta Muhammed, yanında Ebubekir;
Gidenlerin yüzbin olup dönüşünü
Destan yap, ey şehir!

Ebubekir'de nur, Osman'da nurlar...
Kureyş uluları karşılarında
Meydan okuyan bir Ömer bulurlar;
Ali'nin önünde kapılar açılır,
Ali'nin önünde eğilir surlar.
Bedir'de, Uhud'da, Hayber'de
Hak'kın yiğitleri, şehid olurlar...
Bir mutlu günde, ki ölüm tatlıydı;
Yerde kalmazdı ruh... kanadlıydı.

Konsun -yine- pervazlara
Güvercinler;
"hu hu"lara karışsın
Aminler...
Mübarek akşamdır;

Vicdanlar, sakat çıkmadan,
Ya Muhammed, yarına;
İyiliklerle gel, güzelliklerle gel
Adem oğullarına!

Yüreklerden taşsın
Yine imanlar!
Itri, bestelesin Tekbir'ini;
Evliya, okusun Kur'an'lar!
Ve Kur'an'ı göznuruyla çoğaltsın
Kayışzade Osmanlar!

Na'tini Gaalip yazsın,Mevlid'ini Süleyman'lar!
Sütunları, kemerleri, kubbeleriyle
Geri gelsin Sinan'lar!
Çarpılsın, hakikat niyetine
Cenaze namazı kıldıranlar!

Gel, ey Muhammed, bahardır...
Dudaklar ardında saklı
Aminlerimiz vardır!..
Hacdan döner gibi gel;
Mi'raç'tan iner gibi gel;
Bekliyoruz yıllardır!

Bulutlar kanad, rüzgar kanad;
Hızır kanad, Cibril kanad;
Nisan kanad, bahar kanad;
Ayetlerini ezber bilen
Yapraklar kanad...
Açılsın göklerin kapıları,
Açılsın perdeler, kat kat!
Çöllere dökülsün yıldızlar;
Dizilsin yollarına
Yetimler, günahsızlar!
Çöl gecelerinden, yanık
Türküler yapan kızlar
Sancağını saçlarıyla dokusun;
Bilal-i Habeşi sustuysa
Ezanlarını Davud okusun!

Konsun -yine- pervazlara
Güvercinler;
"hu hu"lara karışsın
Aminler...
Mübarek akşamdır;

Arif Nihat Asya

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm aliyeciğim...
yine ibretli-güzel bir paylaşım sundun... teşekkürler...
seküler zihniyetin ebreheleri sayılmayacak kadar çok...
ve yavaş yavaş mağlub olmaktaymışcasına hissediyoruz...tedirginiz...

Gençlerimiz cafe lerde kafa dinliyor... (yada kafa buluyor desek!)
hanımefendiler günlerde gününü gün ediyor...
beyefendiler kahvehanelerde ciğerini ve zamanını katlediyor...
Yaşlılarımıza ise huzur evinde huzur aratıyorlar!

kısacası sosyal yanımız çöküşe doğru gitmekte...

ama umudumuz umudumuzu yitirmedik...
çünkü bozulmanın farkına varıldığı an, düzelmenin de başlayacağı inancındayız inş...
Rabbim sonumuzu hayır eylesin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Selamün Aleyküm Can Kardeşim Aliye ....

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun çok güzel ve değerli bir paylaşım içinde bulunduğumuz toplumun ortak bir sorunu olan boşa zaman israfı ve ebrehe zihniyetinin insanları nasıl oyalıyıp Dünya ve Ahiretine faidesi olmayan işlerle meşkul ederek zaferini ilan etiğinin açık bir kanıtı MEVLA anlamayı ve anladıklarımızla İMAN etmeyi Cümlemize nasip eylesin İnşaALLAH AMİN...

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

Ve aleyküm Selam ve rahmetullahi ve berekatühü değerli abimiz.Allah c.c razı olsun, değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Haklısınız, farkında olarak ya da olmayarak, modern ebrehelere zafer kazandıran bir topluluğuz.. Yaşantımızla, sözlerimizle, yönelişlerimizle dış görünüşümüzle neyin safında olduğumuz belli değil.. Bu gelgit hezeyanından ruhlarımızı, akıllarımızı, kalplerimizi kurtarabiliriz inşallah.. Kur'an'ın ameliyatına ihtiyacımız var..Güzel dualarınıza kalbi aminler inşallah..Selam ve baki Dua ile Rabbimize emanet olunuz..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bir gün Şeytan, dünya çapında konvansiyonel bir toplantı için tüm dostlarını çağırmış.
Açılış konuşmasında demiş ki:
Müslümanların Camilere gitmesini engelleyemiyoruz. Kur'an okumalarını ve gerçekleri öğrenmelerini de engelleyemiyoruz. Allah ( C.C) ve elçisi ile sağlam ilişkiler kurmalarını da engelleyemiyoruz.
Allah ( C.C) ile bir kere bağlantı kurduklarında üzerlerindeki gücümüz kırılıyor. Dostları demiş ki:
Gerçekten zor bir durum, peki ne yapalım? Şeytan demiş ki: Bırakın Camilere gitsinler. Fakat zamanlarını
çalın, böylece Allah ( C.C) ve elçisi ile bağlantı kuramasınlar..
Sizden isteğim budur. Şeytan devam etmiş:
Dikkatlerini dağıtın, böylece gün boyunca Allah ( C.C) ile hayati öneme sahip bağlantıyı kuramasınlar.
Dostları şaşırmış: Bunu nasıl başaracağız?
Şeytan:
Hayatın önemsiz ayrıntılarıyla zihinlerini sürekli meşgul et! Müslümanların kulaklarına şunu fısılda:
Harca, harca, harca.. Borç al, borç al, borç al..'
Kadınlarını işe girip uzun saatler boyunca çalışmaları için ikna et ! Erkeklerin haftada 6-7 gün, günde 10-12 saat
çalışmalarını ve böylece hayatlarında boşluk kalmaması için planlar yap! Çocukları ile zaman geçirmelerini engelle!
Evleri ferahladıkları bir yer olmaktan çıkacaktır! Zihinlerini o kadar meşgul et ki kendi iç seslerini (oto kritik, nefis
muhasebesi) dinleyemesinler!
Böylece kafaları karışacak, Allah ( C.C) ve elçisi ile zihinsel beraberlikleri kopacaktır.
Bravooo, mükemmel fikir, diye alkışlamış dostları. Durun, daha bitmedi, diye devam etmiş Şeytan:
Kahvehanelerde, doktor muayenehanelerinde, kafe'lerde masaları gazete ve dergilerle doldur! Zihinlerini 24 saat haber bombarıdmanına tut! Araba kullanma esnasında tefekkür etmelerini, İnternete girenlerinin mailboxlarını,
junk maillerle, sipariş katalogları ile, bahislerle, çekilişlerle, promosyon ürünleri ile ve boş umutlarla doldur!
Gazete ve TV'leri ince yapılı güzel modellerle doldur ki kocaları dış güzelliğin önemli olduğuna inansınlar
ve hanımlarından hoşlanmasınlar!
Kadınların, akşamları kocalarıyla ilgilenemeyecek kadar çok yorulmasını sağla!
Eğer kadınlar, erkeklerin ihtiyacı olan sevgiyi veremezlerse,erkekler bu sevgiyi başka yerlerde
arayacaklardır!
Çocuklarına namazın önemini anlatmalarını engellemek için hikaye kitaplarını tavsiye et!
Doğaya çıkıp Allah ( C.C)ın yaratma sıfatını görmelerini engellemek için onları çok meşgul et, eğlence parklarına,
fuarlara, spor karşılaşmalarına, oyunlara,konserlere, sinemalara vs götür! Oralarda kavga çıkarıp
birbirlerini vurmaları sağla! Bizim işimiz fitne çıkarmaktır, bunu unutma! İslami dostluklar ve sohbetler yerine, taraftar-parti
dostluklarını ve dedikoduları teşvik et!
İşte plan bu! Futbol, hayatlarının odağı olsun. Futbolcuların isimlerini çocuklarına ezberletmeyi marifet
saysınlar! Ancak İslamın şartlarını merak bile etmesinler! Kurnazca plan için dostları şeytanı
çılgınca alkışlamışlar ve ülkelere dağılırken Müslümanları daha fazla meşgul edeceklerine, telaş içinde oraya
buraya koşuşturacaklarına, Allah ( C.C)'a, Elçisine ve ailelerine daha az zaman ayırtacaklarına söz vermişler. Sence bu plan başarılı mı?

-Alıntı-

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum aliyeciğim.Magazin programları konusunda çok haklı yazar..Diğerlerinde de tabii.Her asırda olduğu gibi bizim asrımızda da ebreheler, ebu cehiller nemrutlar mevcut.Rabbim onların yollarından bizi korusun.Selametle kalın.

Ve aleyküm Selam can ablam..
Haklısınız.. .kalbi aminler inşallah dualarınıza.. Rabbimiz c.c, cümlemize uyanık olmayı nasip eylesin bu tür planlara karşı..Allah c.c razı olsun inşallah..Selam ve baki Dua ile Rabbimize emanetimsiniz ablam..B)

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm hayırlı akşamlar aliye emeyine yüreyine sağlık katkıda bulunan kardeşimizinde emeyine sağlık ALLAH CC razı olsun konun çok yerinde olmuş her zamanki gibi güzel bir konu açmışsın ablam firavun buşun ta kendisi onun kolarıda var fakat asıl yılanın başı amerika bütün dünyayı allak bulak etti halada ediyor işte bizlere düşen siyonist oyunlarına gelmemek çocuklarımızı da böyle yetiştirmek RABBİM CC bütün müslüman kardeşlerimize yardım etsin inşallah bu kausu biran önce atlatalım selametle kal kardeşim

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Mücahide Kardeşim.
Emeğine yüreğine sağlık.
ALLAH Razı olsun. Çok anlamlı bir paylaşım.
Mevlam cümlemizin yar ve yardımcısı olsun(amin)

Selam ve dua ile
A'lamenittebeğalhüda

Ve Aleyküm Selam Değerli Resul Abimiz.
Allah c.c sizden de razı olsun inşallah.. Bizlerin de çabaları olmalı ki, Nasr c.c'nin nasrına mazhar olabilelim inşallah.. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.

berat05

Yönetici
selamün aleyküm ALiYE kardeşim,,,

başıboş dolaşan gruplar gibiyiz...küme küme..kimisi cafelerde..kimisi kahvelerde..yada anlamsız yaşamlarda...

acil biçimde islamı sevdirecek,öğretecek,yaşamıyla örnek teşkil edecek kişilere ihtiyacımız var...gençlerin,arkadaşlarımızın,belki de ailelerimizn yönlendirilmeye ihtiyacı var..elinden tutup doğru yola sokmanın zamanı geldide geçiyor bile...magazin programı-maç yerine kaç kişi birlikte namaz kılmak için-dini sohbet için can atıyor????

yada birşey sormak paylaşmak istediğimizde kimi nerde bulabiliyoruz???
belkide farkında olmadan en sevdiklerimiz EBREHE olam yolunda
ben yozlaşmanın önüne bu şelikde geçilebileceğini ümit ediyorum

konu çok önemli.Allah c.c. razı olsun....Emeğine sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt