Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ebced Hesabı (5 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
ben hoca değilim ve sana kafir demedim...!!
herkesin Allah ile kendi arasındadır.
bu iddiaların hükmünü ben yazmadım altta mavi ile kaynaklar belirtilmiştir. senin de bir Müslüman olarak tavır almak yerine istifade etmen gerekmez miydi?
ALLAHIN DİNİ UYMAK İÇİNDİR UYDURMAK İÇİN DEĞİDİR.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
"Allah katında Tek din İslamdır " bu dünyanın tümü gelse hatta 10 tane daha bu dünya kadar gelse ve Ehli Kitabın de kıyamette felaha ereceğini savunsa bu hüküm değişmez!

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
BismillahirRahmanirRahim,

Selamün Aleyküm Nimet Kardeş,

Geylani Radıyallahu Anh Hazretlerini herkes görmek ve sohbetinden istifade etmek için can atardı lakin havanın bozuk olduğu bir ayda daha bebek iken iftarın başlayıp başlamadığı onun annesine bebek süt emdi ise iftar yapacağız diye sorarlardı.

Lakin bu mübarek insan (Yüce Allah kabrini nur üstüne nur eylesin) için insanlar pervane olurken senki bu mubareğin tarikatına yani kadiri tarikatına mensup olmaya çalışmakla beraber örnek almaya çalışıyorusun.Gayet güzel lakin ortada bir sorun var..

Hemde çok tehlikeli..Örnek almaya çalıştığım mubareğin etrafında insanlar pervane olurken senin etrafından insanlar kaçıyor buda ciddi bir sorun ve bir hadisi şerife göre ters davranış..

Nefret ettirmeyin sevdirin zorlaştırmayın kolaylaştırın..hadisini bir düşün..

25 yıl boyunca nefsi terbiye için uğraşan Geylani hazretlerine bir gün Hızır a.s. gelir ve sorar Geylani hazretleri Ben Rabbime nasıl yakın olurum.Hızır a.s cevap verir Allah'ın yeryüzünde salih kulları vardır onlar diğerleri gibidir farkemezsin ama onları kalbleri hep Hak ile meşguldur.

Bak güzel kardeşim hikmet ehli zatlar derin tefekkürleri ile bir çok makama ulaşmışlardır lakin bu söylediklerimizi bize sakın ola monte etme biz bir aynadan ibaretiz..

Sen 1000 sene namaz kılsan oruç tutsan belkide bir arpa boyu ilerleyemezsiz..Ama kafir olarak gördüğün bir adamın yeri gelir cenneteki makamını kıskanırsın.

O yüzden ağzında fazla kafir sözü ile gezme sana zira bu çok sakat bir iştir sana acizane bir tavsiyem tevhid ile gez ve birde kalbine bak.Sol tarafından konuşma sağ tarafından kelama başla zira orası temiz olandır.

Eğer ilmin var ise ne mutlu sana ama unutma şeytanda bir ilim sahibi idi ama onun ilmi onu cennetten etti..O yüzden ilmin şerrinden Allah'a sığın.

Tutturmuşsun bir ehli kitap(Yahudi,hristiyan) zannedersin biz onlarla yatıp kalkıyoruz yok böyle bir şey..

Slm ve Dua ile..

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
yukarda yazılanları okudun mu gerçi ne farkeder...
ben şunu bunu kafir görmem nemelazım...
Ayrıca ben mi tutturdum ehli kitab diye?!
şuna bak
ben şu ehli kitab ehli necis genelde kaale almam bile

imidik

Yasaklı Kullanıcı
Web Sitesi
blog.mynet.com
Devam edelim

Devam edelim

نعىمة;671079' Alıntı:
yukarda yazılanları okudun mu gerçi ne farkeder...
ayrıca ben şunu bunu kafir görmem nemelazım...

Yukarıda bir çok yazı var hangisini soruyorsun ?
İşte sorun bu zaten sen gerçekte kimseyi kafir olarak görmüyorsundur ama uslub yada anlatımda bir sorunumuz var..Bundan dolayı sanki biz Allah muhafaza kafrimişiz gibi muameleye maruz kalıyoruz.

Normalde dini bilgiler yada sohbetler icazet alınmadan anlatılmaz zira fayda verecem diye zarar verebiliriz.Çünkü sohbetlerde karşıya ne ile muamelede bulunacaksın hal ile mi söz ile mi?

Hal ilmini bilirmisin yada kelam ilmini ,eğer bilmesen Allah sana beni kullarıma anlat diye sana ilim tahsil ettirmiştir yani senin terbiyeni Zülcelal kendisi bizzat üstlenmiştir o ayrı mesele..Şu yazdıklarıma bak birde kendine bak güzel kardeşim..

Bu terbiyede BASIT genişlik veren ,KABIT darlık ve sıkıntı veren hiç düşündünmü örneğin yüreğine bir sıkıntı girdiğinde bu nedendir diye?

Tabi bunlar örneklerden ibaret.

Bak Şengül kardeşimiz gitti,Hakedendiş gitti bir düşün bakalım bu yazıları Geylani yazsaydı ve bunu herkes bilseydi sence bu foruma kaç kişi girerdi ?

Bende bu açtığım forumdan kaçmak istedim ama bunda bir hayır vardır ki kaçmaktan vazgeçtik tabi bu suçu sana bağlamak hepden doğru olmaz bizlerde mutlaka suçluyuz.

Hakkını helal et güzel kardeşim..

Slm ve Dua ile..

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Yukarıda bir çok yazı var hangisini soruyorsun ?
İşte sorun bu zaten sen gerçekte kimseyi kafir olarak görmüyorsundur ama uslub yada anlatımda bir sorunumuz var..Bundan dolayı sanki biz Allah muhafaza kafrimişiz gibi muameleye maruz kalıyoruz.

Normalde dini bilgiler yada sohbetler icazet alınmadan anlatılmaz zira fayda verecem diye zarar verebiliriz.Çünkü sohbetlerde karşıya ne ile muamelede bulunacaksın hal ile mi söz ile mi?

Hal ilmini bilirmisin yada kelam ilmini ,eğer bilmesen Allah sana beni kullarıma anlat diye sana ilim tahsil ettirmiştir yani senin terbiyeni Zülcelal kendisi bizzat üstlenmiştir o ayrı mesele..Şu yazdıklarıma bak birde kendine bak güzel kardeşim..

Bu terbiyede BASIT genişlik veren ,KABIT darlık ve sıkıntı veren hiç düşündünmü örneğin yüreğine bir sıkıntı girdiğinde bu nedendir diye?

Tabi bunlar örneklerden ibaret.

Bak Şengül kardeşimiz gitti,Hakedendiş gitti bir düşün bakalım bu yazıları Geylani yazsaydı ve bunu herkes bilseydi sence bu foruma kaç kişi girerdi ?

Bende bu açtığım forumdan kaçmak istedim ama bunda bir hayır vardır ki kaçmaktan vazgeçtik tabi bu suçu sana bağlamak hepden doğru olmaz bizlerde mutlaka suçluyuz.

Hakkını helal et güzel kardeşim..

Slm ve Dua ile..

bak senle o konuda anlaşamayız hadise göre Kuran kendi görüşleriyle tefsir etmek caiz değidir.

hangi dini bilgiler ? icazet alınmadan paylaşılmazmış? ben kendi hallerimi kendi sözlerimi yazmadım burada kaynaklara dikkat et istersen

Hz. Geylani (ks) yazdıklarını ben okurum merak etme...Onun yolundan gidenlerinde...

Allah rizası için hallerden bahsetme ....KABIT BASIT...

(yanlış anlama ama icazet almadığım , hangi makamda bulunduğum sana ne malüm? ........)

Hakendiş "gidiyorum" demedi ama....tanış mısınız?

ben de selam deyip geçiyim..

hoşçakal

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...

bakınız arkadaşlar hala hakkımda yanlış seziler ile analiz yapılıyor..

çok meraklısınız şahısları analiz yapmaya(bu analizi sizden öğredim)

bakınız soru neydi?

üstadın kim...

cevap:üstadım ŞEYH GEYLANİ...R.A

PEKİ üstadım şeyh geylani yazınca hemen kadiri mi oldum?

hayır..

peki ben nurcumuyum?

birincisi..size ne?

ama madem soru bu:

cevap:evet ben nurcuyum:

peki nurcuların üstadı kim:

eh işte burada işin ,mesleğin incelikleri ortaya çıkıyor..

eğer risale-i nur mesleğini iyi bilmezseniz:herhalukarda bu cevabı verebilirsiniz:

ne o cevap:S.NURSİ..VEYA M.F GÜLEN:(M:F GÜLEN NEDEN YAZDIM ÇÜNKİ UZAKLARDA ARAMAYA GEREK YOK BU İDDİA DAHA ÖNCE MÜCAHİT58 KARDEŞİMİZ TARAFINDAN YAPILMIŞTI BİZ DE ÇIKIP AAA DEMİŞTİK VE TÜM NURCULARA SORMUŞTUK..ÖYLE Mİ? EVET DİYEN ÇIKMAMIŞTI)

konuyu fazla dağıtmadan..devam edelim...

şimdi imidik kardeşimiz malumat konusuna çok iyi değindi: tariki metodları bilmeyene bu malumat konusunu nekadar anlatırsan anlat: nato kafa ....

şaHSIMIN DA MALUMATI BAZI KONULARDA OLMADIĞINDAN..

BAZI KENDİMCE ÖNEMLİ BULDUĞUM KONULARA AYNEL YAKIN OLMAMA RAĞMEN TEFTİŞ..İRŞAT VAZİFEMİ BİR KENARA KOYMAK ZORUNDA KALIYORUM..

BU NEDENDEN DİR Kİ..VE HATTA BAZI AYKIRI KONULARA SİTE KURALLARINDAN VE TOPLUM ANLAMA KAPASİTESİNİN DÜŞÜK OLDUĞUNDAN(DAHA ÖNCE DENENMİŞTİR) YİNE TEFTİŞ VE İRŞAT VAZİFEMİZDEN GERİ KALIYORUZ..

YAZILARIMIZDA DEVAMLI HAK UNSURUNU ÖN PLANDA TUTMAMIZA RAĞMEN..BUNLARI GÖRMEZDEN GELEN TAYFA(FERİT-CEMAAT) SÜREKLİ ŞAHSİ MÜNAZARALARI GEÇİYORUM, MANEVİ BİR DONANIMLA SALDIRI YAPMAKLA BERABER ..YARALARI SARILAMAYACAK BÜYÜK GİRŞİMLERDE BULUNULUYOR..

YİNE BU NOKTAYA İMİDİK KARDEŞİMİZ ÇOK YERİNDE TESPİTLE BİR KAÇ KISA İLE DEYİNMİŞTİR..YALNIZ BU BİRKAÇ KISA SÖZÜ ETRAFLICA DÜŞÜNMEK EN DOĞRU RASYONEL BAKIŞ AÇISIDIR..

BAŞTA DEMİŞTİK, HERKESİN HAZNESİNDE BİR BAŞKA HAZİNEYİ DEŞİFRE EDEBİLECEK NAZARİYAT BULUNUR..

PEK ÇOK ÇEŞİT ÇEŞİT HOCALARDAN DERS ALMAMA RAĞMEN ..
ORTA OKUL VE LİSE ÖĞRENİMİMİ İMAM HATİP BÜNYESİNDE YAPMAMA RAĞMEN..ÜNİ-İŞLETME OKUMAMA RAĞMEN..
13 YILDIR..YOĞUN MANEVİ PROGRAMDA OLMAMA RAĞMEN..

BİNLERCE KİTAP OKUYUP...YÜZLERCE SAYFA EZBERLEMEME RAĞMEN..

ONLARCA ÖĞRENCİ YETİŞTİRİP---

HALA--BİR OLAN RABBİME LAYIK OLAMADIĞIMI DÜŞÜNMEME RAĞMEN---

BİR DE MADDİ MANEVİ HÜCUMLAR RUHUMUZDA DERİN YARALAR AÇTIĞINDAN..

KONUNUN TEFERRUATINI ÖNCELİKLE RABBİME ,SONRA SİTE ÜYELERİNE SONRA DA,SİTE YÖNETİMİNE BIRAKIYORUM..

KONUYA AKIL BOYUTUNDAN BAKILMAMASINI RİCA EDERİM..

ZİRA YUKARIDAKİ YAZDIKLARIMIZIN ÖZETİ:

ŞAHSIM HAKKINDA LÜTFEN GÖRÜŞ BİLDİRMEYİNİZ...

MERAK EDİYORSANIZ İŞTE CEVAPLAR:

AKLIMIN ÜSTADI:RİSALE-İ NURDUR...
KALBİMİN ÜSTADI:PERDEDAR MAKAMINDA OLAN BİR ZATTIR..
RUHUMUN ÜSTADI:ŞEYH GEYLANİ R.A:

BUNLARIN AYRINTILARINA MALUMATIM OLMADIĞI İÇİN GİREMİYORUM:

RAHMANA EMANET:SELAMETLE:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt