Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düşünüyorum 1. (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
70
Konum
BURSA
Esselamu Aleykum ve rahmetullahi ve berekatühü

Allah (c.c.) . ın rahmeti bereketi mağfiret ve hidayeti hepimizin üzerine olsun.

Değerli aşıkolanlar.net kullanıcıları.

Allah (c.c.) . kullarına zulm eden değildir. "O" kullarını çok sever ve bağışlamak ister. Ufak tefek iyiliklerimiz bağışlanmaya vesile olabilir. Yeter ki iyiliklerimizde samimi olalım. Allah (c.c.) . 'ın rızasını gözetelim. Bizlere lazım olan kullardan nefsimize gelecek mükafat değil, Allah (c.c.) .'ın rızasıdır. Bu sebeple, bir iyilik yaptığımızda kendimizi dinleyelim. Davranışımızı görmesini istediğimiz birileri mi var yoksa sadece Allah (c.c.) . ın görmesi yeterli mi?
Rabbim bizleri en güzel surette yarattı. Bu ayetlerle sabit. Organizmayı öyle güzel kurdu ki bizler sadece aklımızı kullanmalı ona teslim olmalı ve secde etmeliyiz.
Nasıl ki elimiz ateşte yansa reflex ile aniden çekiyoruz, nasıl ki bir iğne batsa yine aynı reflex ile çekiyoruz, uzağa baktığımızda göz bebeğimiz küçülüyor, nefes alışımız, koşarken attığımız adımlarımızı tek tek düşünmüyoruz, gözlerimiz istemimiz dışı aynı noktaya odaklanıyor, yemek yerken konuşurken dilimiz bizden habersiz görevini yapıyor.Yediklerimizi sindirerek enerji için gereken vitaminleri tüm iç organlarımız bizden habersiz görevlerini yerine getererek alıyor.
Tıpkı yer yüzündeki diğer canlı cansız bütün herşeyin bize kolaylık için yaratılmış olması gibi. Tüm bu kolaylıklar içinde bir küçük akıl, kendini çok farklı gören ve hiçbir yere yerleşemeyen akıl, düşünüp yaradanına teslim olmuyor.
Ey kul !! Yaratılanlar sana hizmet için. Sana ait değil. Sana emanet verilmiş olanları dikkatli kullan ve onlara eziyet etme. İnsanın kendine eziyet etmesi nedir? Onları kötü yolda kullanmayarak. Allah (c.c.) . ın razı olacağı işlerde kullanarak. Harama gitmeyerek, hırsızlık yapmayarak, kötü söz söylemeyerek....
Ancak bu kul yaradanına yönelir ona teslim olursa Allah (c.c.) . ın sevgisini kazanmış olur.
Allah (c.c.) . dağları, ateşi,suyu demiri, rüzgarı birbirinden güçlü yarattı. Ancak kulunun bir eliyle verdiğini diğer elinden gizleyerek vermesini bunların hepsinden daha büyük güce sahip olduğunu söylemiştir. Çünkü bu tam bir ihlas ile Allah (c.c.) . rızası gözeterek, gösterişten uzak niyetle yapılmış bir iyiliktir. Bu rabbimin nezdinde çok güçlüdür. Dünya ve bedenimiz bizim hizmetimizde. Gelin rabbimize secde edelim.


Allah (c.c.) . rahmeti bereketi mağfiret ve hidayeti üzerimize olsun.

Allah (c.c.) . yar ve yardımcımız olsun.
Allah (c.c.) . a emanet olunuz.
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
70
Konum
BURSA
Düşünüyprum 2.

Düşünüyprum 2.

Esselamu Aleykum ve rahmetullahi ve berekatühü

Allah (c.c.) . ın rahmeti bereketi mağfiret ve hidayeti hepimizin üzerine olsun.


Rabbim annelere Şevkatinin bir tanesini verdi. Cennetin, ayakları altında olduğu anne bu şevkat ile yavrusunu doğum öncesi ve sonrası büyük bir özenle merhamet duygusu ile her türlü kötülükten korumaya çalışır. Hep iyiliğini ister. Bebeğinin ağlaması, açlığının giderilmesi, uyuması ve bunun gibi birçok ihtiyacına anne çok dikkat eder ve onu büyütür. Yavrusunun eğitimine önem verir. Savunmasız bırakmaz. Onunla üzülür, onunla sevinir. Evladı ne kadar kötü olursa olsun Anne merhameti ve şevkati ile yavrusunu yine bağrına basar. Hiçbir annenin yavrusuna zarar vermesi düşünülemez.

Bizlerin bu yaşımıza gelmemizde Annelerimizin emekleri çoktur. Ama, Anneye bu vasıfları veren, Anne karnındaki mekanizmayı kuran ve oradaki sıvı içinde göbek bağı yoluyla besleyen, dünyaya getiren, bedeni yorulduğunda uyutan, bedenine zarar geldiğinde ağlatan ve güzel birşey olduğunda güldüren, hayat devamlılığını sürdürebilmesi için dünyanın çeşitli yerlerinden rızık getirerek doyuran, ve yavaş yavaş hücre hücre büyüten, öğrenme mekanizmasını harekete geçiren, doğru yolu gösteren ve yine karar verme hakkını bize bırakan, mal, mülk, çeşitli lezzetlerde yiyecek içecek veren ve daha nice sayısız nimetleri ayaklarımızın altına seren, onun isteklerini yapmamız karşılığında Bize aslında az ama büyük emeği geçen Annenin ayakları altındaki Cenneti ile ebediyen ödüllendireceğini söyleyen Rabbim ne büyüktür. Bu güne kadar gelmiş tüm insanların sayısını düşününüz ve Allah (c.c.) ın her birimizle tek tek ilgilendiğini, hiç yorulmadığını, hazinesinden hiçbirşey kaybetmediğini düşününüz ve yarattığı en küçük varlıktan, yarattığı kainat dolusunca hatta daha fazla hamd ediniz. Bizlere verdiklerini gerçekten hakediyormuyuz? Emir ve yasaklarına ne kadar uyuyoruz bir düşünelim.
"O" na hiçbirşey denk değildir. Yarattıklarına nice vasıflar veren Allah (c.c.) ın şanı ne büyüktür.

Bu okuduklarınız doğru mu? Ama yarın unutacaksınız. Bu yüzden Alemlerin sahibi ve yaratıcısı olan Rabbimizi zikredelim.

Allah (c.c.) rahmeti bereketi mağfiret ve hidayeti üzerimize olsun.

Allah (c.c.) yar ve yardımcımız olsun.
Annelerimize gereken sevgiyi ve saygıyı gösterebilmemiz dileğiyle..
Allah (c.c.) a emanet olunuz.
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
70
Konum
BURSA
Düşünüyorum 2.

Düşünüyorum 2.

Bugün çeşitli yiyecekler tattım.
Hiçbirinin tadı birbirine benzemiyor.
Şekilleri renkleri ve görünüşleri değişik.
Yedikçe yiyesi geliyor insanın. Hepsinin temizliğine dikkat edilmiş ve kabuğu ile korunmuş...

Bugün sokaktan gelen sesleri dinledim. İnsan sesleri, araç sesleri, kuş sesleri....
Neydi bu ses nasıl yayılıyordu ki havada? Ve bana ulaşıyordu...
Her sesin kendi tanımı vardı. Yani görmeden anlıyorum kime ait olduğunu. Hard Diskimde kayıtlı.

Bugün etrafıma bakındım.
Yukarıda yazdıklarımdan sonra hergün gördüğüm ama kör baktığım şeylere yeniden baktım.
Gökyüzüne, binalara, çimen-çiçeğe ve birçok ayrıntıya.
Her birinin ayrı rengi, şekli, görüntüsü var.

Bir radyo yayını yapıldığında ses havaya karışır.
Ama bir alıcı yoksa yapılan yayın yerine ulaşmazsa kimseye faydası olmaz.

Allah (c.c.) yarattığı tüm güzellikleri algılayabilmemiz için alıcılar yerleştirmiş bizlere.
Hangi yiyecek olursa olsun bizdeki tat alma duygusu tüm yemişlerden daha mühimdir. Bütün tatları anlamlı kılar.
Havaya yayılan sesleri alan kulaklarımız var. Bizim için düşünülmüş. Ne güzel düşünülmüş. Bunu aklımızın alabileceği şekilde söylemek istedim. Allah (c.c.) düşünmekten de münezzehtir. O düşünmeden bizim için en güzel olanı yaratmıştır.

Her yer rengarenk. Hepsi ayrı güzellikte.
Bunları gören gözlerimiz var Elhamdulillah.

Sayamadığımız nice nimetlere sahibiz.

Tüm bu zenginliğimiz nezaman değer kazanır?

Bize verilenlerin farkına vardığımız ve şükrettiğimiz zaman.

ÖYLEYSE RABBİNİZİN HANGİ NİMETLERİNİ YALANLAYABİLİRSİNİZ? (Rahmân Sûresi)

Allah (c.c.) Yar ve Yardımcımız olsun.

Allah (c.c.) a emanet olunuz.
 

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Tem 2006
Mesajlar
14,020
Tepki puanı
23
Puanları
36
Yaş
70
Konum
BURSA
selamünaleyküm hayırlı akşamlar
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt