Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düşüncelerinizi Bekliyorum Kardeşlerim (1 Kullanıcı)

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim
Kardeşlerim bir şey var kendi kendime doğrumu yanlışmı bi türlü karar veremiyorum?
Benim çok yakınım olan biri. Dinin yalnızca namaz kılıp oruç tutarak yeterli olduğunu ve hatta insanın kalbinin temizliğini savunuyor.Benim bu tür sohbetler yada cemaatlere katılmama kesinlikle karşı. Bu konuda oturupta konuşamıyorum çünkü dinlemiyor bile. Onun için sadece kendi düşündüğü doğru ve hatta savunsam fikrimi Allah muhafaza yanlış birşey söyleyecekte dinden çıkıcak diye korkuyorum. Temel bir bilgisi yok ama kendine göre yorumluyor. Ben bu yüzden o konuştuğu zaman sadece susuyorum hiç bir diyaloğa girmiyorum. Çünkü korkuyorum onuniçin endişeleniyorum, yanlış birşey söylemeseinden. Bu yaptığım doğrumu bilmiyorum açıkçası ona karşı koyamamda zaten. Ama yinede yaptığımden emin değilim.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Selametle kardeşlerim Allah Azze ve Celle'ye emanet olun.

cennet_esra

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimiz mantık dini düşnceleri senn fikrine uymuyorsa dinleme bnce kalbn nasl huzur buluyosa sen onu yap ibadetn asla fazlası olmaz ne yapparsan sana kar kalır .arkadşda umarm yanliş düşündgnn farkına varr allah yardımcısı olsn

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimiz mantık dini düşnceleri senn fikrine uymuyorsa dinleme bnce kalbn nasl huzur buluyosa sen onu yap ibadetn asla fazlası olmaz ne yapparsan sana kar kalır .arkadşda umarm yanliş düşündgnn farkına varr allah yardımcısı olsn[/quote

Allah Teala razı olsun kardeşim ama yanlış anlamazsan bu fikiri kendi düşüncene göremi söylüyorsun yoksa islami bir kaynağın varmı. Tekrar söylüyorum yanlış anlama beni ama benim için önemli bir konu. Yinede teşekkür ederim kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet olsın kardeşim selametle.

cennet_esra

Kayıtlı Kullanıcı
Hyr ben kendi fikrimi söledm çnkü bnmde babam sohbete gidecegm zamnlarda karşı cıkmasada neden gidiyosn farzlarını yap işte falan die sölüyo hep ama anlatmaya calştm bi iki defa şimdi oda kablndi ben onu dinleyp gitmeseydm suan bilgi eksiklikleri yaşıyo olacaktm ben ne yapıyosam huzur buldugum için yapıyorm onlara fazla gelebilir ama bana az bile gelio daha çok şeyler yapmk isterdm buda bnm kararm eger bir kişinn sözlernden etkilenip fikir deişrsem işte bu bnm için yanlış olur.....

GEVHER

Yönetici
“Ey Muhammed , sen insanları Rabbinin yoluna hikmet ve güzel şekilde davet et”
(Nahl/125)

“Ey Elçi , Rabbinden sana bildirileni duyur. Eğer bunu yapmazsan, O’nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur”
(Maide/67)

” Ey Muhammed , sen, sevdiğini doğru yola iletemezsin, fakat Allah, dilediğini doğru yola iletir. O, yola gelecek olanları daha iyi bilir “
(Kasas/56)

“ Ey Musa ve Harun , Firavun’a gidin, çünkü o azmıştır. Ona yumuşak ve tatlı bir sözle tebliğde bulunun. Belki öğüt alır veya Allah’tan korkar.”
(Taha/43,44)

Selamünaleyküm NURIŞIĞI kardeşimiz...

Tebliğ etme görevi , sadece peygamberlere değil tüm müslümanlara verilmiştir.

''Bir kişinin hidayetine vesile olmak ,güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır”.
Hadis-i Şerif

Tebliğde bulunurken dikkat edeceğimiz nokta :
Bizler sadece tatlı dil ve güler yüz ile anlatacağız.Dilimiz ile anlattıklarımızı , halimiz ile de pekiştireceğiz ki karşımızdaki kişi anlattıklarımızın doğruluğuna inansın.Biz , bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatacağız .
Ama kalplerin mührü Allah C.C 'e aittir.O ,sadece dilediği kişiye hidayet verir .

Tebliğde bulunurken dikkat etmemiz gereken hususları bir kaç başlık halinde sıralıyorum , İnşaAllah size faydası olur .

1) Temiz niyet ve ihlâs.

2) Tebliğcinin hiçbir maddî menfaat beklememesi.

3) Tebliğ edilecek kişinin konumunu, fikir yapısını iyi değerlendirmek .

4) Muhâtabın fikirlerini tatmin edecek kanaat oluşturana dek “tebliğde sürekli olmak”.

5) Hidâyet, Allâh’tan olduğu için, tebliğ etmek sûretiyle elden geleni yaptıktan sonra Allâh’a niyâzda bulunmak.

6 ) Tebliğin muhataptaki tesirlerini incelemek, ona göre yeni metot ve stratejiler geliştirmek.

7) Müminlerin güçlü ve ihtişamlı olduklarını göstermek.
( Giyim-kuşamında temiz ve itinalı, genel kültür ve bilgi açısından iyi yetişmiş olmak önemlidir.)

8) Karşı tarafın, anlatılanlar hakkındaki fikirlerini sormak.

9) Muhâtabın ilgi alanlarına göre tebliğe başlamak.

10) Kişiyi düşünmeye sevk etmek, tebliğde etkileyici bir metottur.

11) İçinde bulunduğu toplumun şartlarından ve Peygamber Efendimizden önceki câhiliye döneminden bahsederek; İslâm’ın getirdikleri ile kıyası sağlanmalıdır.

12) Hür düşünmesini sağlayarak vicdânı ile baş başa bırakmak.

13) Ölümü ve âcizliği hatırlatmak.

Peygamber Efendimiz'in bu dini tek başına iken tebliğe başladığında ne tür zorluklarla karşılaştığını hepimiz biliyoruz. Şu dünyada en fazla sıkıntı çeken insan elbette Peygamber Efendimizdir. O zor şartlarda bile İslamı tebliğden bir an bile geri durmamış ve herzamanki cihat aşkı ve şevkinden bir şey kaybetmemiştir.

Namaz kılarken üzerimize deve işkembesi atılmadığı, yollarımıza dikenler serilmediği, ekonomik ambargolar uygulanmadığı, en yakınlarımızı savaş alanlarında kaybetmediğimiz, insanlara ulaşmak için uzun çölleri aşmak gerekmediği ve tebliğ konusunda ucunda ölüm olmadığı şu zamanda , tebliğ vazifemizi yerine getirmememiz için ne engelimiz var ?

Allah C.C tebliğ vazifenizde yardımcınız olsun.
Rabbimiz ,arkadaşınıza lütfuyla hidayet etsin , size de onun hidayetine vesile olmakla cennetin en güzel makamlarını nasip etsin.

Allah C.C 'e emanet olun.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
İslamm namaz kılıp, oruç tutmak kadar dar olsaydı insan oğlu namaz ve oruç dışında ki hayatımızı nasıl idame ettirebilirdik? Kur'an-ı Kerim ve sünnetler hayatın tamamını yani insanın hayatının çerçevesini oluşturur. Uykuya daldığınız andan, tekrar uykuya dalana kadar ki her hareketimiz İslam'ın kuralıdır bence.

Gevher kardeşim gerçekten çok güzel açıklamış. Yüce ALLAH cc ondan da razı olsun. Tarikatı ya da cemaati yanlış olarak görmesi onun dünyayı görebilme olanağıyla sınırlıdır.
Ama bir gönül kardeşliğine bağlı olmak gerek midir derseniz; insan manevi açıdan olgunlaşmak, nefsinin heva ve heveslerinden kurtulmak, kendi içini temizlemek, şeriat! kamil manada yaşayıp yaşatmak mana aleminde yükselmek niyetinde ise şarttır.

Tarikat kulların toplum hayatında, aile hayatında, iş hayatında kısaca her sahada yaradanından korkması, yüreğinin onun adı anıldığında bile titremesi halidir. Sözün özü her gönüle manevi bir jandarma manevi bir bekçi koyma halidir. Hal böyle olunca hangi insan bunu istemez? Hangi insan buna karşı çıkabilir.

Onun için şeriatin inceliklerim bilmek isteyen her insan için bir tarikat yolu şarttır diyebiliriz. Kısaca şeriatsiz olgunlaşmış bir tarikat hayatı, aynı şekilde tarikatsiz olgunlaşmış bir şeriat yaşantısı düşünülemez.

Mevlana hazretleri ne güzel söylemiş: "Aşıkların sevinci ve gamı sadece Allah'tır. Onların el emekleri ve ücretleri de yine O'dur. Her kim de Allah'tan başkasına bir aşk varsa o aşk şeker yemek kadar tatlı da olsa yine can çekişmek kadar acıdır." Yine Peygamber (s.a.v.) Efedimiz Rabb'ine şöyle iltica ve niyaz eder ve der ki: "Senin öfkenden rızana sığını-rım, Ya Rab! Senden Sana sığınırım" Evet tarikat Allah'tan yine kendisine sığınma yöntemidir. Tarikat yaradanın kapısından başka gidilecek bir kapı olmadığı-nı benimseten yoldur. Bunların ötesinde tarikat aklın
bile idrak edemediği olağan üstü halleri yaşamaktır. Özetle tarikat yine Peygamber'imizin: "Allah'ın ahlakı ile ahlaklanınız." hadisinin özüdür, içeriğidir.

Ama burada önemli olan gidilen yolun gerçek yol olup olmadığına iyi karar verilmesidir.

Siz elinizden geleni yaparsınız Aşk'ı kalbine düşürüp düşürmemek Yüce ALLAHUTEALA cc'nün takdiridir.

Selam ve dua ile...

zeyneb_ül-kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşlerim
Kardeşlerim bir şey var kendi kendime doğrumu yanlışmı bi türlü karar veremiyorum?
Benim çok yakınım olan biri. Dinin yalnızca namaz kılıp oruç tutarak yeterli olduğunu ve hatta insanın kalbinin temizliğini savunuyor.Benim bu tür sohbetler yada cemaatlere katılmama kesinlikle karşı. Bu konuda oturupta konuşamıyorum çünkü dinlemiyor bile. Onun için sadece kendi düşündüğü doğru ve hatta savunsam fikrimi Allah muhafaza yanlış birşey söyleyecekte dinden çıkıcak diye korkuyorum. Temel bir bilgisi yok ama kendine göre yorumluyor. Ben bu yüzden o konuştuğu zaman sadece susuyorum hiç bir diyaloğa girmiyorum. Çünkü korkuyorum onuniçin endişeleniyorum, yanlış birşey söylemeseinden. Bu yaptığım doğrumu bilmiyorum açıkçası ona karşı koyamamda zaten. Ama yinede yaptığımden emin değilim.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Selametle kardeşlerim Allah Azze ve Celle'ye emanet olun.

We aleyküm selam kardeşim
dua
lisanı hal
ve de her işte Allah cc rızasını gözetmek(yani ben örnek olayım diye değil)

Hidayet Allah cctandır..Rabbim hidayet versin inşallah..bizzat bende yaşadım aynısını..

_YUSUF_

Yönetici
Dinimiz mantık dini düşnceleri senn fikrine uymuyorsa dinleme bnce kalbn nasl huzur buluyosa sen onu yap ibadetn asla fazlası olmaz ne yapparsan sana kar kalır .arkadşda umarm yanliş düşündgnn farkına varr allah yardımcısı olsn

Selamün Aleyküm Arkadaşım
İslam dini mantık dinidir lafını kimden öğrendiniz bilemiyorum fakat en yakın hocanıza sorsanız islamın mantık dini değil kurallar dini olduğunu size söyleyecektir.Felsefeciler neden inanmıyorlar zannedyorsunuz.Çünkü manıtklarına uymayan kurallar olduğu için olaylara meta gözü ile baktıkları için.Mantık gözüyle bakarsak yanılırız.Allah bize yol göstermek için kur'anı peygamberi göndermiştir ve daha kur'anı kerimin başında fatihada yaptığımız duadan sonra 'ya rabbi bizi doğru yola ilet' duamızdan sonra bakın bakara suresi bu ayetlerle başlar eğer duanızda samimi iseniz işte size yol gösterici kitap diyerek doğru yolu nasıl bulacağımızı bize göstermiştir
1- Elif Lam Mim.
2- Bu, kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gös­terici olan bir kitaptır.
3- Onlar, gayba inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden İnfak ederler.
4- Ve onlar, sana idirilene, senden önce indirilenlere i-man ederler ve ahirete de kesin bir bilgiyle inanırlar.
5- İşte bunlar, Rablerinden olan bir hidayet üzeredirler ve kurtuluşa erenler bunlardır.

Yani mantığımızla değil kur'anın bize gösterdiği yolda hayatımızı ikame ettireceğiz bizi mantığımız herzaman yanıltır o nedenle islam mantık dini değil kurallar dinidir.
Lütfen gittiğiniz sohbetlerde hocalarınızdan bukonuda izahat isteyiniz
Selametle kalın

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
“Ey Muhammed , sen insanları Rabbinin yoluna hikmet ve güzel şekilde davet et”
(Nahl/125)

“Ey Elçi , Rabbinden sana bildirileni duyur. Eğer bunu yapmazsan, O’nun elçiliğini yapmamış olursun. Allah seni insanlardan korur”
(Maide/67)

” Ey Muhammed , sen, sevdiğini doğru yola iletemezsin, fakat Allah, dilediğini doğru yola iletir. O, yola gelecek olanları daha iyi bilir “
(Kasas/56)

“ Ey Musa ve Harun , Firavun’a gidin, çünkü o azmıştır. Ona yumuşak ve tatlı bir sözle tebliğde bulunun. Belki öğüt alır veya Allah’tan korkar.”
(Taha/43,44)

Selamünaleyküm NURIŞIĞI kardeşimiz...

Tebliğ etme görevi , sadece peygamberlere değil tüm müslümanlara verilmiştir.

''Bir kişinin hidayetine vesile olmak ,güneşin üzerine doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır”.
Hadis-i Şerif

Tebliğde bulunurken dikkat edeceğimiz nokta :
Bizler sadece tatlı dil ve güler yüz ile anlatacağız.Dilimiz ile anlattıklarımızı , halimiz ile de pekiştireceğiz ki karşımızdaki kişi anlattıklarımızın doğruluğuna inansın.Biz , bıkmadan usanmadan tekrar tekrar anlatacağız .
Ama kalplerin mührü Allah C.C 'e aittir.O ,sadece dilediği kişiye hidayet verir .

Tebliğde bulunurken dikkat etmemiz gereken hususları bir kaç başlık halinde sıralıyorum , İnşaAllah size faydası olur .

1) Temiz niyet ve ihlâs.

2) Tebliğcinin hiçbir maddî menfaat beklememesi.

3) Tebliğ edilecek kişinin konumunu, fikir yapısını iyi değerlendirmek .

4) Muhâtabın fikirlerini tatmin edecek kanaat oluşturana dek “tebliğde sürekli olmak”.

5) Hidâyet, Allâh’tan olduğu için, tebliğ etmek sûretiyle elden geleni yaptıktan sonra Allâh’a niyâzda bulunmak.

6 ) Tebliğin muhataptaki tesirlerini incelemek, ona göre yeni metot ve stratejiler geliştirmek.

7) Müminlerin güçlü ve ihtişamlı olduklarını göstermek.
( Giyim-kuşamında temiz ve itinalı, genel kültür ve bilgi açısından iyi yetişmiş olmak önemlidir.)

8) Karşı tarafın, anlatılanlar hakkındaki fikirlerini sormak.

9) Muhâtabın ilgi alanlarına göre tebliğe başlamak.

10) Kişiyi düşünmeye sevk etmek, tebliğde etkileyici bir metottur.

11) İçinde bulunduğu toplumun şartlarından ve Peygamber Efendimizden önceki câhiliye döneminden bahsederek; İslâm’ın getirdikleri ile kıyası sağlanmalıdır.

12) Hür düşünmesini sağlayarak vicdânı ile baş başa bırakmak.

13) Ölümü ve âcizliği hatırlatmak.

Peygamber Efendimiz'in bu dini tek başına iken tebliğe başladığında ne tür zorluklarla karşılaştığını hepimiz biliyoruz. Şu dünyada en fazla sıkıntı çeken insan elbette Peygamber Efendimizdir. O zor şartlarda bile İslamı tebliğden bir an bile geri durmamış ve herzamanki cihat aşkı ve şevkinden bir şey kaybetmemiştir.

Namaz kılarken üzerimize deve işkembesi atılmadığı, yollarımıza dikenler serilmediği, ekonomik ambargolar uygulanmadığı, en yakınlarımızı savaş alanlarında kaybetmediğimiz, insanlara ulaşmak için uzun çölleri aşmak gerekmediği ve tebliğ konusunda ucunda ölüm olmadığı şu zamanda , tebliğ vazifemizi yerine getirmememiz için ne engelimiz var ?

Allah C.C tebliğ vazifenizde yardımcınız olsun.
Rabbimiz ,arkadaşınıza lütfuyla hidayet etsin , size de onun hidayetine vesile olmakla cennetin en güzel makamlarını nasip etsin.

Allah C.C 'e emanet olun.

İslamm namaz kılıp, oruç tutmak kadar dar olsaydı insan oğlu namaz ve oruç dışında ki hayatımızı nasıl idame ettirebilirdik? Kur'an-ı Kerim ve sünnetler hayatın tamamını yani insanın hayatının çerçevesini oluşturur. Uykuya daldığınız andan, tekrar uykuya dalana kadar ki her hareketimiz İslam'ın kuralıdır bence.

Gevher kardeşim gerçekten çok güzel açıklamış. Yüce ALLAH cc ondan da razı olsun. Tarikatı ya da cemaati yanlış olarak görmesi onun dünyayı görebilme olanağıyla sınırlıdır.
Ama bir gönül kardeşliğine bağlı olmak gerek midir derseniz; insan manevi açıdan olgunlaşmak, nefsinin heva ve heveslerinden kurtulmak, kendi içini temizlemek, şeriat! kamil manada yaşayıp yaşatmak mana aleminde yükselmek niyetinde ise şarttır.

Tarikat kulların toplum hayatında, aile hayatında, iş hayatında kısaca her sahada yaradanından korkması, yüreğinin onun adı anıldığında bile titremesi halidir. Sözün özü her gönüle manevi bir jandarma manevi bir bekçi koyma halidir. Hal böyle olunca hangi insan bunu istemez? Hangi insan buna karşı çıkabilir.

Onun için şeriatin inceliklerim bilmek isteyen her insan için bir tarikat yolu şarttır diyebiliriz. Kısaca şeriatsiz olgunlaşmış bir tarikat hayatı, aynı şekilde tarikatsiz olgunlaşmış bir şeriat yaşantısı düşünülemez.

Mevlana hazretleri ne güzel söylemiş: "Aşıkların sevinci ve gamı sadece Allah'tır. Onların el emekleri ve ücretleri de yine O'dür. Her kim de Allah'tan başkasına bir aşk varsa o aşk şeker yemek kadar tatlı da olsa yine can çekişmek kadar acıdır." Yine Peygamber (s.a.v.) Efedimiz Rabb'ine şöyle iltica ve niyaz eder ve der ki: "Senin öfkenden rızana sığını-rım, Ya Rab! Senden Sana sığınırım" Evet tarikat Al-lah'tan yine kendisine sığınma yöntemidir. Tarikat ya-radanın kapısından başka gidilecek bir kapı olmadığı-nı benimseten yoldur. Bunların ötesinde tarikat aklın
bile idrak edemediği olağan üstü halleri yaşamaktır. Özetle tarikat yine Peygamber'imizin: "Allah'ın ahlakı ile ahlaklanınız." hadisinin özüdür, içeriğidir.

Ama burada önemli olan gidilen yolun gerçek yol olup olmadığına iyi karar verilmesidir.

Siz elinizden geleni yaparsınız Aşk'ı kalbine düşürüp düşürmemek Yüce ALLAHUTEALA cc'nün takdiridir.

Selam ve dua ile...

Ve Aleyküm Selam kardeşlerim.
Kardeşlerim değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Allah Azze ve Celle razı olsun sizlerden. Ama şuna dikkat çekmek istiyorum. Ben eğer konuyu çok fazla uzatırsam kendi haklılığını ispatlamak yada kendi fikrini desteklemek için belkide aklına geldiği gibi konuşacak. Yada hiç bir kapı kalmasa söylediklerinin hiç bir delil taşımadığını görse bu defada islam alimlerini hor görecek ki fazlasıyla sui_zanda bulunacak ve Allah Teala korusun dinden çıkıcak sözler sarfedebilicek. Benim susma amacım bu. Ona belkide benim yüzümden büyük bir günaha girer diye hiç bir şekilde söylediklerimde ısrarcı olmuyorum. Mesela en son bir hanım için o baya baya bilgili imamhatip mezunu, bakma açık olduğuna falan diye bir konu geçti. Ben de o zaman bilgili olmak önemli değil bilgisiyle amel etmek önemli demiştim. Sonuçta bu insan biliyorki kadınlara örtünmek farz, öyleyse örtünmeli. Bunun üzerine herkesi giyim kuşamıyla yargılamamam gerektiğini belkide o insanların dışardaki örtülü olanlardan çok daha biligili ve hatta iffetine sahip olduğu gibi cümlelerle çıktı karşıma. Bende evet doğru belki benden ve bi çok kişiden daha bilgili yada dışarıdaki örtülü görünenlerden daha iffetli ama bu onun tamamen doğru olduğunu göstermez bunlar çok güzel şeyler ama bilgi ilim onunla amel edilmedikçe kişiye bir faydası olmaz dedim. Ve tekrar beni ikna etmek için konuşmaya başladı. İnsanlar namaz kılıp oruç tutup zekat verip fakirlere yardım ederse yada insanlar hakkında iyilikte bulunursa bu yeterlidir. Bu insanın kalbi temiz başı açık olsada önemli değil. Sonra insalar dinlerini öğrenmek için bir şeyhe ihtiyaçları yok kimse kimsenin şeyhi olamaz yok böyle bir şey alırsın kitaplarını okursun ona göre davranırsın. Kimsenin kimseden üstünlüğü yok gibi sözler ediyor ve susmazsam bu islam alimleri hakkında çok daha fazla konuşacak ve hatta daha ilerilere varacak sonu bundan korktuğum için birşey demiyor ve burda kesiyorum susuyorum. Ama ben susunca o susmuyor tabi beynimin yıkandığını iyice aklımı kaçırdığımı artık aşırıya gittiğimi söyleniyor.Tekrar söylüyorum susmazsam daha fazlası olacak.
Şimdiden teşekkür ederim kardeşlerim Allah Azze ve Celle'ye emanet olun

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
size dün annemin anlattığı dini bir hikaye ile yardımcı olmak isterim: zamanın birinde bir köyde 100 nüfuslu bir köy varmış.bu köyün 60 ı Allah a ibadet eden salih kul olmaya çalışan insanlarmış ,diğer 40 ı ise Allah a inanmayan ve büyük azgınlıklarla yaşıyan bir toplulukmuş.rabbimiz cebrail aleyhisselama emir veriyor ve şöyle buyuruyor.."bu köydeki bütün insanları helak et" cebrail aleyhisselam ise diyorki:ey rabbim ama bu köydeki insanlardan 60 tanesi sana kulluğunu yerine getirerek ibadet ediyor neden onlarıda helak ediyorsun deyince rabbimiz diyorki : onlar diğer inanmayanlara yardım etmediler onlarında dönüş yapabilmesi için çabalamdılar hepsini helak et buyuruyor ve bütün köy helak oluyor..inşallah yardımcı olabilmişimdir ..dün annem anlatmıştı ve çok etkilenmiştim..kaynağı kesin ama nerden bilmyrm..selam ve dua ile.. Allah a emanet olun ...

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
size dün annemin anlattığı dini bir hikaye ile yardımcı olmak isterim: zamanın birinde bir köyde 100 nüfuslu bir köy varmış.bu köyün 60 ı Allah a ibadet eden salih kul olmaya çalışan insanlarmış ,diğer 40 ı ise Allah a inanmayan ve büyük azgınlıklarla yaşıyan bir toplulukmuş.rabbimiz cebrail aleyhisselama emir veriyor ve şöyle buyuruyor.."bu köydeki bütün insanları helak et" cebrail aleyhisselam ise diyorki:ey rabbim ama bu köydeki insanlardan 60 tanesi sana kulluğunu yerine getirerek ibadet ediyor neden onlarıda helak ediyorsun deyince rabbimiz diyorki : onlar diğer inanmayanlara yardım etmediler onlarında dönüş yapabilmesi için çabalamdılar hepsini helak et buyuruyor ve bütün köy helak oluyor..inşallah yardımcı olabilmişimdir ..dün annem anlatmıştı ve çok etkilenmiştim..kaynağı kesin ama nerden bilmyrm..selam ve dua ile.. Allah a emanet olun ...
Allah razı olsun kardeşim selametle Allah Teala yar ve yardımcınız olsun

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
bu konudan bende çok muzdaribim kardeşim benim biraz farklı bende isterim böyle sohbetlere katılmak falan çünkü herşeyim tam olsun isterim yalnız annem bir türlü kabul etmiyo beynini yıkarlar falan diye anlamıyorum düşündüğüm istediğim şey çok mu yanlış bişey ,yani ailem neden bu konuda kaygı taşıyo anlayamıyorum...selametle...

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
bu konudan bende çok muzdaribim kardeşim benim biraz farklı bende isterim böyle sohbetlere katılmak falan çünkü herşeyim tam olsun isterim yalnız annem bir türlü kabul etmiyo beynini yıkarlar falan diye anlamıyorum düşündüğüm istediğim şey çok mu yanlış bişey ,yani ailem neden bu konuda kaygı taşıyo anlayamıyorum...selametle...

Bende anlayamıyorum kardeşim namaz kıldığımız için ibadetlerimizle falan hoşlanırlar ama biraz daha fazla bilgi için çalışmak didnmek ise beyin yıkama diye adlandırılıyor. Allah Teala sonumuzu hayır etsin. Değerli katkın için teşekkür ederim.Allah Azze ve Celle yar ve yardımcın olsun.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında aileleriniz bir yönden haklı. Sonuçta içimizde (malesef) tarikatı, cemaati yıllarca o kadar kötü gösterecek davranışlar sergilendi ki/sergiledik ki onlarda haklı olarak sizi kendilerince korumaya çalışıyorlar. İnsanlar Mevlevilerin yaptığı Sem'a ile gurur duyarlarken, Kadiri gönüldaşlarımın yaptığı Zikr'i biad olarak görebiliyorlar. Ama Sem'a nın da aslında bir sesli Zikr olduğunu ise bilmiyorlar. Bunun en büyük nedeni ise malesef okumamamız. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan OKU! kelimesini uygulamamamız ya da bunu sadece Kur'an okumakla sınırlama yanlışına gitmemiz.

Eğer Yüce ALLAHUTEALA cc Hz.'leri birinin kalbine bu aşkı düşürmezse siz ne yaparsanız yapın boş. Bu nedenle siz üstünüze düşen tebliği zaten çevrenize yapmışsınız ki bu tepkilerle karşılaşmışsınız. Bundan sonrası dua etmektir bence.

Bende ilk tabi olduğum yola girince ailemin büyük tepkisiyle karşılaşmıştım. Ama Yüce ALLAHUTEALA cc'na hamdolsun ki zamanla ailem aslında gerçeklerin, duyduklarından farklı olduğunu anladılar. Ama bunun için İslam'ın temel kurallarından olan sabretmeyi uygulamalısınız.

Bir Arif'imiz ne güzel demiş zamanında; Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Selam ve dua ile...

*talebe-

Kayıtlı Kullanıcı
SelamünAleyküm,
Hz. Allah bir lütüf olarak insanlığa Peygamberleri göndermiş ; İyiliğe, doğruluğa, güzelliğe, Allah'ı bilmek anlamak yolunda kolaylık sağlamak ve bunun gibi güzel şelyer için...
lakin İnsanoğlu yaradılışının da verdiği o imtihan şıklarının cazibelerinden kurtulmak için çırpınıp durmakta... Bir bireyin en doğru yolda devam etmesinin -hele hele zamanımızda- bir yol göstericiye ihtiyac vardır. Ferdi olarak o yollar alınmaz mı ? diye sorabilir kendi kendimize el cevap ÇOK ZOR yada imkansız derecesinde diyebiliriz. Allah'ın ve Peygamberi Efendimizin sünnetiyle ve icma-i ümmet ile buna uygun kıyas-ı fukahanın rehberliğinde islamı yaşamak çok çok güzel olsa gerek... o havayı teneffüs edenlerle birlikte olmanız temennilerimle...

Allah'a emanet olun.

Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Aslında aileleriniz bir yönden haklı. Sonuçta içimizde (malesef) tarikatı, cemaati yıllarca o kadar kötü gösterecek davranışlar sergilendi ki/sergiledik ki onlarda haklı olarak sizi kendilerince korumaya çalışıyorlar. İnsanlar Mevlevilerin yaptığı Sem'a ile gurur duyarlarken, Kadiri gönüldaşlarımın yaptığı Zikr'i biad olarak görebiliyorlar. Ama Sem'a nın da aslında bir sesli Zikr olduğunu ise bilmiyorlar. Bunun en büyük nedeni ise malesef okumamamız. Kur'an-ı Kerim'in ilk emri olan OKU! kelimesini uygulamamamız ya da bunu sadece Kur'an okumakla sınırlama yanlışına gitmemiz.

Eğer Yüce ALLAHUTEALA cc Hz.'leri birinin kalbine bu aşkı düşürmezse siz ne yaparsanız yapın boş. Bu nedenle siz üstünüze düşen tebliği zaten çevrenize yapmışsınız ki bu tepkilerle karşılaşmışsınız. Bundan sonrası dua etmektir bence.

Bende ilk tabi olduğum yola girince ailemin büyük tepkisiyle karşılaşmıştım. Ama Yüce ALLAHUTEALA cc'na hamdolsun ki zamanla ailem aslında gerçeklerin, duyduklarından farklı olduğunu anladılar. Ama bunun için İslam'ın temel kurallarından olan sabretmeyi uygulamalısınız.

Bir Arif'imiz ne güzel demiş zamanında; Konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil.

Selam ve dua ile...

Ve Aleyküm Selam kardeşim
Allah Azze ve Celle razı olsun kardeşim, içimi rahatlattınız.

Evet son sözünüz tamda benim durumum. Diğer kardeşlerimde yazarlarsa sevinirim.

Allah Azze ve Celle'ye emanet olun.

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
SelamünAleyküm,
Hz. Allah bir lütüf olarak insanlığa Peygamberleri göndermiş ; İyiliğe, doğruluğa, güzelliğe, Allah'ı bilmek anlamak yolunda kolaylık sağlamak ve bunun gibi güzel şelyer için...
lakin İnsanoğlu yaradılışının da verdiği o imtihan şıklarının cazibelerinden kurtulmak için çırpınıp durmakta... Bir bireyin en doğru yolda devam etmesinin -hele hele zamanımızda- bir yol göstericiye ihtiyac vardır. Ferdi olarak o yollar alınmaz mı ? diye sorabilir kendi kendimize el cevap ÇOK ZOR yada imkansız derecesinde diyebiliriz. Allah'ın ve Peygamberi Efendimizin sünnetiyle ve icma-i ümmet ile buna uygun kıyas-ı fukahanın rehberliğinde islamı yaşamak çok çok güzel olsa gerek... o havayı teneffüs edenlerle birlikte olmanız temennilerimle...

Allah'a emanet olun.

Allah her şeyi hakkıyla bilendir.

Değerli yorum ve dualarınız için teşekkür ederim Allah Teala razı olsun selametle kardeşim

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Azze ve Celle razı olsun kardeşim, içimi rahatlattınız.

Evet son sözünüz tamda benim durumum. Diğer kardeşlerimde yazarlarsa sevinirim.

Allah Azze ve Celle'ye emanet olun.

Estağfurullah biz bir şey yapmadık. İnsanoğlu iyi veya kötü ne yaparsa kendi yapar, siz buraya konuyu açarak zaten içinizi rahatlatmanın adımını attınız. Bir teşekkür varsa bu önce Yüce ALLAH cc'na sonra da kendinizedir.

Selam ve dua ile...

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Estağfurullah biz bir şey yapmadık. İnsanoğlu iyi veya kötü ne yaparsa kendi yapar, siz buraya konuyu açarak zaten içinizi rahatlatmanın adımını attınız. Bir teşekkür varsa bu önce Yüce ALLAH cc'na sonra da kendinizedir.

Selam ve dua ile...

Allah razı olsun kardeşim.
Selametle Allah Azze ve Celle yar ve yardımcınız olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt