çok ciddi tepkiler alsamda bu konuda düğünlere yada nişanlara alkollü davetlere gitmiyorum...sazlı,cazlı vur patlasın çal oynasın hiç bir ortamda bulunmamaya dikkat ediyorum...bu duruma kırılanlar gücenenler ve tepki verenler haliyle fazla..tam tersi bir durumlada ne kadar tehdit edilsemde ''bu gün bize yarın sana'' gibi...gerçek manasını izah'ta çokta zorlanıyorum...
en büyük sıkıntım ise çalıştığım yerdeki bir çok sosyal faaliyete katılmama problemleri geliyor..ve göz göre yalan konuşuyorum..bahane üretirken..gerçek ile yaklaşım hoş karşılanmayacağına ve şahsıma bakış açısının çok yanlış olacağına ve ağır eleştirilere mahruz kalacağımı bildiğimden zorda kalıyorum......bunuda paylaşmak istedim...selam ve dua ile kalın kardeşim...ALLAH cc cümlemize akıl fikir ihsan eylesin...bizleri islah etsin..gaflete düşürmesin yar ve yardımcımız olsun..selam ve dua ile kalın selametle.......
selamün aleyküm abi.. yazdıklarınızda haklısınız..sizin gibi aynı sorunu yaşayan daha nice insanlar vardır, buna emin olun.. yazık ki islami şuurdan yoksun olan birçok kişi, inançlı olan insanların bu konudaki hassasiyetlerini anlayışla karşılayamıyorlar, eleştiriyorlar ve de onlara inancımızdan dolayı böyle yapmak komik geliyor. oysa ki biz, ''gerçekte neyin, nasıl olması gerektiğini'' bilerek davranıyoruz.. onlara, ''siz de böyle olmalısınız.'' diye mesaj veriyoruz.. elbette ki gerçek müslümanın böyle mekanlarda işi olmamalı.. bu konuda dostların hatırı ve rızası, Allah rızasının önüne geçerse işte orada böyle yapanlardan bir farkımız kalmaz.. birçok insanda görüyoruz ki, sırf arkadaşları, çevresi kırılmasın diye, onların gözünde ''yobaz v.s'' bilinmemek için, dışlanma korkusuyla böyle yerlere gidebiliyorlar.. burada dikkate alınan, ''kul memnuniyeti''dir ve nefsimizin bundan dolayı aşağılanmasını düşünmemizdir.. yani nefis de devreye giriyor..
Allah rızası ise, ne kul memnuniyetini dikkate alır, ne de nefsin dışlanmışlığını.. tercihlerinizden dolayı sizi tebrik ederim abi.. hepimizin, her şeyde Allah rızasını esas alması duasıyla inşallah.. selametle kalın. düşüncelerinizi paylaştığınız için de teşekkür ederim.