Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dualarınızı Bekliyorum Kardeşlerim:( (14 Kullanıcı)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
YA SABUR(11000 TANE)

LEYLA................4.350
Meloş yenge.......3.000

Kalan: 2.650

YA ZAHİR(11.000 TANE)

Leyla......................1.106
Seyren....................5.894
Emine+gülşah...........1.106

kalan:2.894

YASİN SURESİ(41 TANE)

leyla .....................5
Hayriye abla............7
merve.....................2
Su_Eda.................5
Mukaddes teyze......5
Seyren...................7
_ZÜMRA_...............1(okundu)
KaLBuN_KeSiR..........1(okundu)
Emine.....................3

kalan: 5

Allah kabul etsiN

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

Bismillâhirrahmânirrahîm
1 Biz senin için göğsünü (kalbini) açmadık mı?
2, 3 Belini büken yükünü senden alıp atmadık mı?
4 Senin şanını ve ününü yüceltmedik mi?
5, 6 İşte: Muhakkak zorlukla beraber bir kolaylık vardır (Evet) zorlukla beraber bir kolaylık vardır
7, 8 İşlerinden boşaldığın vakit, tekrar çalış ve yorul, yalnız Rabbine rağbet et (O'na yönel)

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Yâ rabbi! Sen bizim rabbimizsin biz ise senin kullarınız.
Sen her şeyi Yaratıcısın biz ise yaratılanız.
Sen rızık verensin biz ise rızık alanız.
Sen mülkün sahibisin biz ise kullarınız.
Sen kuvvet sahibisin biz ise âciz ve zelîliz.
sen zenginsin biz ise sana muhtacız.
Sen ezelî dirisin biz ise ölüme mahkûmuz
Sen kerem sahibisin biz ise fakiriz.
Sen affedicisin biz ise günahkârız.
Sen verensin biz ise isteyeniz.
Sen cömertsin biz ise dua edeniz.

Ey merhametlilerin en merhametlisi! Rahmetinle bizim günahlarımızı affet. Suçlarımızı bağışla.
Hoş Geldin Sefa Geldin Ey Kutlu Doğum Zamanı ve Ramazan ayı.
Ey Mutlu Vakit ve Saat
Merhaba Ey ALLAHın Katip ve Şahit Meleği.
Şu Söylediklerimizi bizim için yaz
Sana Kavuşmaya inanmış ve emirlerini yerine getirmek için burada toplanmışız.
ALLAHım biz kendimize ve nefsimize zülüm ettik.
Sen bizim küçük ve büyük günahlarımızı bağışla
Çünkü onları senden başkası bağışlayamaz.
ALLAHım Bizi huyların en güzeline götür.
Çünkü onlara senden başka götürecek kimse yoktur.
ALLAHım yüzlerimizi senden gelen bir haya duygusuyla
Kalplerimizi senden gelen bir sevinçle doldur.
EY NEBİ SANA DEĞEN RÜZGARI SENİ ÖRTEN BULUTU ÖZLEDİK ÖZLEMEYİ ÖZLENİLMEYİ SEVMEYİ SEVİLMEYİ SEVİNMEYİ SEVİNİLMEYİ ÖZLEDİK VARLIĞININ KAÇ BAHARA BEDEL OLDUĞUNU BİLMEYENLER YOKLUĞUNUN IZDIRABINI NASIL DUYSUNLAR EFENDİM. SENİ SEVİYORUZ SENİ ÇOK ÖZLÜYORUZ.
KARARMIŞ KALPLERİMİZE AYDINLIK DARALMIŞ GÖNÜLLERİMİZE FERAHLIK SÖNMÜŞ RUHUMUZA NUR DONMUŞ CESEDİMİZE SÜRUR HAYATIMIZA LEZZET MEMATIMIZA CENNET NASİP EYLE

ALLAH'ım ismet perdesini yırtan günahlarımızı affet.

ALLAH'ım Musibetlerin inişine sebep olan günahlarımızı bağışla.

ALLAH'ım nimetlerini değiştiren günahlarımızı affet.

ALLAH'ım duaların kabulünü engelleyen günahlarımızı affet.

ALLAH'ım işlediğimiz bütün günahları ve yaptığımız bütün hataları affet.

ALLAH'ım zikrinle sana yaklaşırız ve kendi hürmetine senden şefaat diliyoruz.

Sakladığımız ama senin bildiğin gizliliklerimizle bizi rezil etme.

Bu kadar günahdan ve aşırılıklardan sonra sana geldik ya ilahi.

Bizleri bu günde ve bu saatte affet.

Sıfatını ve isminin temizliğinin büyüklüğü adına gece ve gündüz seni anmamıza yardım et.
Huzurunda nasibi güzel olan kullarından kıl bizi. Kapına en yakınlardan ve huzuruna en yakın olanlardan kıl bizi.
"Ey Rabbimiz bize dünyâda da iyilik güzellik ver âhirette de iyilik güzellik ver. Bizi ateş azâbından koru"
"Yâ Rab bizim hatâlarımızı bilmeden yaptıklarımızı işimizde aşırı gitmemizi ve Senin bizden çok iyi bildiğin hallerimizi mağfiret eyle. ALLAH'ım hatâen ve kasden yaptıklarımızı ve bizde olan her şeyimizi mağfiret eyle!” (5)

Büyüklüğünün hatırına bize lütfet ve rahmetin hürmetine koru bizi. Ve dilimizi seni anmak için hazır kıl.
ALLAHım Senden gelen bir haya duygusuyla yüzlerimizi hayalandır.
Erkeklerimizi Kadınlarımızı Kızlarımızı en güzel süs olan haya ile hayalandır.
Hz. Eyüp hasta yatakta yattığı halde Allahtan şifa iste denildiğinde ALLAH benim halimi görüyor benim şifa istememi şikayet olarak kabul ederse benim halim ne olur dediği hayayı bizlere nasip eyle.
ALLAHım Sen bu dili bizlere seni zikredelim diye verdin. Ama Bizler onu yalanda gıybette iftirada ve insanlara eziyet etmede kullanıyoruz. Sen dilimizi zikrinde daim eyle.
ALLAHım Kalplerimize sukun ve güven duygusunu nasip eyle.
Vucud azalarımızı en güzel terbiye ile imanın emrine vermeyi nasip eyle.

Ey rabbim senin yönüne yüzümüzü çevirdik.
Ve senin tarafına uzattık yardım için elimizi.
ALLAHım Günlerimizin başını hayır Ortasını kurtuluş Sonlarını ise başarı eyle.
Senelerimizi ve günlerimizi bizim için şehadet tevbe bağışlanma ve imanla neticelendir.
ALLAHım bize geçimin en genişini Ömrün en mutlusunu rızkın en bol olanını nasip eyle.
ALLAHım feyz ve kereminle bize yumuşaklıkla muamele et.
ALLAHım nimet olarak verdiklerinin şükrünü nasip et.
ALLAHım en güzel şekilde görevlerimizi yapmayı işimizi güzel bir şekilde yapıp başkalarına yardım etmeyi de bizlere nasip eyle.

ALLAH'ım zikrinle sana yaklaşırız ve kendi hürmetine senden şefaat diliyoruz.
Ağlamayan Gözden Dinlenmeyen Sözden Küçük Bir yardımı insanlardan esirgemekten sana sığınırız sen bizleri koru.
Kalp Katılığından
Gafletten Başkalarına Yük Olmaktan
Aşağılıktan Aşağılanmaktan
Miskinlikten Cehaletten ve Faydasız Bilgiden
Ürpermeyen Gönülden Doyma Bilmeyen Nefisten
Kabul Edilmeyen Duadan Nimetlerinin kesilmesinden
Ansızın Bastıran Azabından Gelip Çatan Gazabından
SANA SIĞINIYORUZ
Sen’den Her Zaman Yalvaran Diller Haşyetle Ürperen Gönüller İstiyoruz.
Tevbelerimizi Kabul Buyur
Bizi Günahlardan Arındır
Dua ve İsteklerimize Cevaplar Lutfeyle !!
Kalplerimizin Ufkunu Aç
Dilimizi Doğruluğa Bağla ve Gönül Kirlerimizi Temizle !
ALLAH’ım Senden Her İşimizde Sebat Kur’an Yolunda Kararlılık
ve Nimetlerine Karşı Da Duyarlılık Hissi Bekliyoruz.
Kapına Yönelenleri Boş Çevirme
İtaatte Bulunanlara Bol Bol Karşılık Ver
Sıkıntıda Bulunanları Lütfunla Şad Eyle
Hasta Ruhlara Hususi Muamelede Bulun
Küfür ve İlhad İçinde Bocalayanlara da Nurunu Göster;
Ya Rab!
Önümüzde Şu Upuzun Hayat Yolculuğunda
Bizi Kendi İdrak ve İhtiraslarımızın Darlığıyla Baş başa Bırakma;
Akıllarımızı her türlü kötü ve şeytani düşünceden....Amin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Her türlü dertlerden ,sıkıntılardan ,korkulardan , çaresizlikten ,günahlardan korunması için
ve Ümmeti Muhammet için

Hasbunallahu ve ni'mel vekil ni'mel Mevla ve ni'me'n nasîr

Allahü Teala, bize yeter, O ne güzel vekildir. Ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Rabbim… içimizden geçenlere bile cevap veren, bizi bizden daha iyi bilen bize kendimizden bile daha yakın olan Rabbim… bizi Sen’siz bırakma… Rahmetine Merhametine Hidayetine Sevgine muhtacız, biz yalnızca Sana muhtacız, Sana dua etmeye Sen’den istemeye Sana muhtac olmaya bile muhtacız… Bizim elimizden tut, bizim yüreğimizden tut, Bize ulaşacak öfkenden Celalinden yine Sana sığınırız, Rahmetine ve Merhametine sığınırız… Biz hakkımızda neyin hayırlı olduğunu bilemeyiz, bize Katından iyilik ve hidayet nasip et, bize hakkımızda hayırlı olanı nasip et, biz parçayı görürüz yalnızca ama sen bütünü görensin, Sen bize nasip ettiklerinin edeceklerinin sahibisin, Sen bizim de Sahibimizsin… bize Kuran ahlakını nasip et, Kuran’ı anlamayı ve Kuran’la yaşamayı nasip et… Şüphesiz ki Sen dualarımızı işiten ve kabul edensin… AMİN

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
ALLAH ım bu gün boynum büküktü,ama yüregim dag gibiydi.Çünkü umudumu senden kesmedim.Sen rahmansın rahimsin,bu aciz kulunun sahibisin.İmanımdan itikatımdan hiç bir şey kaybetmedim,dara düştüm diye isyan etmedim,ve iznin inayetinle sınavımızı geçmek nasip et..ALLAH ım tüm müslüman kardeşlerimi dara düşürme,gözünü yaşlı koyma,gözünden akan tek göz yaşı RESULU EKREM EFENDİMİZE VEDE SANA OLAN SADAKAT GÖZ YAŞIMIZ olsun.Hiçbir kardeşime dert verme,hasta olan kardeşlerime şifa ver Borçlulara eda nasip et..ALLAH'ım bizleri darda çıkmazda çaresiz bırakma Amin..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Amiin. Rabbim bu yürekten duaları kabul eylesin inşaAllah..

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
YA SABUR(11000 TANE)

LEYLA................4.350
Meloş yenge.......3.000

Kalan: 2.650

YA ZAHİR(11.000 TANE)

Leyla......................1.106
Seyren....................5.894
Emine+gülşah...........1.106

kalan:2.894

YA SABUR...KALAN....00

YA ZAHİR....KALAN...00 Okunmuştur RABBİM kabul etsin inşALLAH..

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Amiin. Rabbim bu yürekten duaları kabul eylesin inşaAllah..

YA SABUR...KALAN....00

YA ZAHİR....KALAN...00 Okunmuştur RABBİM kabul etsin inşALLAH..

Amin
Selam Aleyküm canım kardeşlerim Allah razı olsun sizlerden emeklerinize gönlünüze sağlık Allah mükafatınızı her iki dünyada kat kat vermek nasip etsin Rabbim.
Allah yanından yönünden kimseye muhtaç etmeden hayırlı bir sebep nasip etsin hayırlı rızk kapıları iş kapıları açmak yaşamımıza bir düzen bir yön vermek nasip etsin Rabbim.
Allah içinde bulunduğumuz maddi manevi sıkıntılardan kurtulup tez zamanda selametimize çıkmak yaşamımıza bir düzen bir yön hayırlı bir çıkış kapısı nasip etsin Rabbim.
Allah ödeme kolaylığı nasip etsin hayırlı rızk iş kapıları açmak nasip etsin Rabbim.
Allah bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip hepimizin dualarını kabul etsin Rabbim hayırlısıyla inş.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hiç birimizi darda sıkıntıda çıkmazda çaresiz bırakmasın kendi kapısından başka kul kapısına muhtaç etmesin Rabbim.
Allah şu anda bulunduğumuz sıkıntılardan çıkmazlardan engellerden olumsuzluklardan bizleri kurtarıp tez zamanda selametimize çıkarmak nasip etsin yaşamımıza bir düzen yön versin. Hayatımızdaki engelleri olumsuzlukları olumluya çevirsin hayırlısıyla inş.
Allah hastalara şifa, dertilere deva , borçlulara eda, evsizlere ev, işsizlere iş, eşsizlere eş çocuksuzlara hayırlı çocuk, sevipte kavuşamayanlara hayırlısıyla kavuşmak önlerindeki engellerden olumsuzluklardan kurtulmak nasip etsin.
Evlenemeyen kızlara evlenemeyen erkeklere hayırlı gönüllerine evlilik nasip etsin engelleri olumsuzlukları ortadan kaldırıp hayırlı yuva hayırlı çocuklar nasip etsin Rabbim.
Allah hayatımızdaki çıkmazları çaresizlikleri olumsuzlukları hayırısızları olumsuz düşünceleri olumluya hayırlya çevirsin Rabbim kendi rızası için.
Allah görünür görünmez kazalardan belalardan, kötü art niyetli insanların şerlerinden kötülüklerinden, ani ölümlerden Rabbim bizleri koruyup gelmeden esirgesin inşallah hepimizi. Rabbim bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak cennetinden hepimize birer köşk Peygamber Efendimizin şefaatine nail olmak komşu olmak nasip etsin. Rabbim dünyada kur'an ahirette iman dünyada dünya ahirette ahiret muradımızı versin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun hayırlı geceler...

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
"Hasbiyellahü li diyniy Hasbiyellahü li dünyaye ,Hasbiyellahü lima ehemmeniy, Hasbiyellahü liman bağa aleyye,Hasbiyellahü li men hasedeniy, Hasbiyellahü limen kadeniy bi suin,
Hasbiyellahü ın del mevti,Hasbiyü ındel mes'eleti fil kabr,Hasbiyü ındel miyzani, Hasbiyellahü ındes sırati, Hasbiyellahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym."

Anlamı

1-Dinim için ALLAH bana yeter
2-Dünyama karşı ALLAH bana yeter
3-Mühim işlerime karşı ALLAH bana yeter
4-Bana saldıranlara ,zulüm ve haksızlık yapanlara karşı ALLAH bana yeter
5-Bana haset edenlere karşı ALLAH BANA YETER
6-Kötülük için bana yaklaşana karşı ALLAH bana yeter
7-Ölüm anında ALLAH bana yeter
8-Kabir sualleri karşısında ALLAH bana yeter
9-Mizan karşısında ALLAH bana yeter
10-Sıratın karşısında ALLAH bana yeter
ALLAH bana yeter.O'ndan başka ilah yoktur.O'na tevekkül etim.O yüce arşın Rabbidir.

Allah kabul etsin Amin..
"Allahümme sebbit kalbî alâ dînike.(Allahım kalbimi dinin üzere sabit kıl." )

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ya Allahu, ya Rabbi, ya Hayyü, ya Kayyumü, ya Zel Celali vel İkram. Es’elüke bismikel azimil-a’zami, enterzukani helalen tayyiben. Allahumme in kane ba’iden karribhu, ve in kane kariben yessirhü, ve in kane kalilen kessirhü ve in kane kesiren ihfazhü bilbereketi.
AÇIKLAMASI
“Ya Allah, ya Rab, ya Hayyu ya Kayyum. Ya Zel Celali vel-İkram. Yüceler yücesi olan isminin hakkı için senden isterim. Bana helal rızık ver. Allah’ım, eğer rızkımız semada ise onu indir, eğer yerde ise onu çıkar, uzakta ise onu yaklaştır, yakın ise kolaylaştır, az ise çoğalt, çok ise bereketlendir.”
Bu mübarek dua rızkımızı çoğaltmak ve bereketli olmasını sağlamak içindir. Rızkımız yerde, gökte, az ve çok her ne ise onu Mevla’dan istiyoruz.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Esirgeyen ve bağışlayan. Ey esirgeyen, bağışlayan, koruyan ve seven Allah'ım. Bütün mahlûkatın kalplerini bana doğru çevir. Ey Cebrail, bütün ruhani , ulvi ve sufli tabakasının Rahman ve Rahim olan Allah'ın hakkı için onlara ,işittir ve itaat ettir. Rauf ve Atuf hakkı hürmetine, Melik hakkı hürmetine, arşı ala hakkı hürmetine duamızı kabul et ve bütün yaratılmışların kalplerini bana çevir. Amin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
RABBİM TEZ ZAMANDA SIKINTILARIMIZI ALSIN VE FERAHA ULAŞTIRSIN İŞAALLAH ALLAH'IM BÜTÜN KARDEŞLERİMİN DUALARINI KABUL ETSİN* Amin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ya Rabbi!

Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: Allah birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: Allah bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ya Rabbi!

İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür.

Ey diri olan!

Ey ebedi var olan!

Ey izzet ve ikram sahibi olan!

Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım!

Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!

Ya Rabbi!

Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.

Ya Rabbi!

Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, Allah birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et. Amin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Kullarını bağışlayan ve onlara cömert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur. Büyük arşın sahibi olan Allah, bütün eksikliklerden uzaktır. Hamd, alemlerin Rabbı olan Allah'adır. Ya Rabbi; senin rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü dilerim. Bütün günahlardan ve kötülüklerden beni koru. Bütün iyiliklere de beni yönelt. Bağışlanmamış günahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan bütün isteklerimi kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbım…!

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Ya Allah!

Dünya ve ahirette karşılaşacağım her bir korku için 'lailaheillallah' ı,

Her keder ve üzüntü için 'maşa'allah'ı,

Her bir nimet için 'elhamdulillah'ı,

Hayret verici her şey için 'subhanallah'ı,

Her bir günah için 'estağfirullah'ı,

Her darlık için 'hasbiyallah'ı,

Her musibet için 'inna lillahi ve inna ileyhi raciun'u,

Her bir kaza ve kader için 'tevekkeltu alellah'ı

Her bir itaat ve isyan hareketi için 'la havle vela guvvete illa billahil aliyyul aziim'i, hazırladım.

Ey Rabbım! Bize arttır da eksiltme, bizi şereflendir de hor ve hakir kılma, bize ver de mahrum bırakma, bizi seç de üzerimize ihtiyar etme.

Bizden razı oluver bizden kabul eyle. Ey Kerem sahibi! Ey esirgeyenlerin en merhametlisi! Duamı kabul eyle. Hamd alemlerin Rabbın'a mahsustur.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Esirgeyen ve bağışlayan. Ey esirgeyen, bağışlayan, koruyan ve seven Allah'ım. Bütün mahlûkatın kalplerini bana doğru çevir. Ey Cebrail, bütün ruhani , ulvi ve sufli tabakasının Rahman ve Rahim olan Allah'ın hakkı için onlara ,işittir ve itaat ettir. Rauf ve Atuf hakkı hürmetine, Melik hakkı hürmetine, arşı ala hakkı hürmetine duamızı kabul et ve bütün yaratılmışların kalplerini bana çevir. Amin

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Bismillahirrahmanirrahim,

1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve vedağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne meal usri yüsra
6. Inne meal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Kullarını bağışlayan ve onlara cömert olan Allah'tan başka yaratıcı yoktur. Büyük arşın sahibi olan Allah, bütün eksikliklerden uzaktır. Hamd, alemlerin Rabbı olan Allah'adır. Ya Rabbi; senin rahmetini, mağfiretinin büyüklüğünü dilerim. Bütün günahlardan ve kötülüklerden beni koru. Bütün iyiliklere de beni yönelt. Bağışlanmamış günahımı bırakma ya Rabbi! Sıkıntılarımı gider, rızana uygun olan bütün isteklerimi kabul et. Ey merhamet sahibi olan Rabbım…!

Amiinnn Leyla ablam.. Rabbim kabul etsin inşaAllah tüm dualarımızı...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntı insanlar için zor görünen bir kavram. Aslında bazen üstesinden gelemeyeceğimizi düşünür oluruz. Bir an boşluğa düşer gibi oluruz.Göremiyoruz bazen ardındakini yanılıyoruz. Sıkıntı insanın aşamayacağı kadar gelmez Mevladan. Bunu her zaman biliriz de neden düşeriz bu hallere. Sanırım güçlü değiliz. Peygamber Efendimiz s.a.v. yaşadığı zorluklarda ne güçlü durdu bizler duramıyoruz. Sağlam ayaklar üstünde basmıyoruz sanırım. Pekala ne yapmalı sanırım bunun da cevabı yok. Dua en büyük silahtır. Dua keskin kılıç misali en büyük silahımız. Mevlam yar ve yardımcınız olsun. Hasta olanlara şifa , dertli olanlara deva , borçlu olanlara da eda bahşetsin Mevlam. Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt