Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

duâ'larımız neden kabul edilmiyo hiç merak ettinizmi..! (1 Kullanıcı)

FeNeT

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 May 2008
Mesajlar
2
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Dua Nicin kabul olmaz
Dualar niçin kabul olmaz?

CEVAP

Şartlarına uygunsa dua kabul olur. Hadis-i şerifte, (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder, edilen duayı kabul eder) buyuruldu. (Tirmizi)

Duanın kabul olması için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Sebeplere yapışmadan istemek kuru bir temennidir.Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

Yapılacak işlerden bazıları şöyledir:

Önce günahlara tövbe etmeli, istiğfar okumalı, sadaka vermeli, imanını düzeltmeli, duanın kabul olacağına inanmalı, iki diz üzerine kıbleye karşı oturup, duaya başlarken, (Sübhane Rabbiyel aliyyil a’lel vehhab) demeli, euzü besmele çekip hamd ve salevat okumalı, duayı üçten fazla söylemeli! Kabul olmadı diyerek ümit kesmemeli, kabul olana kadar uzun zaman tekrar etmelidir! (Feraid)

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Siz, kabul edileceğine yakinen inanarak, Allaha dua ediniz. Allahü teâlâyı unutarak, gafletle edilen dua kabul olmaz.) [Tirmizi]

(Emr-i marufu bırakırsanız dualarınız kabul olmaz.) [Bezzar]

(Bid'at ehlinin duası ve ibadetleri kabul olmaz.) [Deylemi]

(Kızını fasıkla evlendirenin duası kabul olmaz.) [Şir’a]


Farzları yapmayanın, mesela namaz kılmayanın duası kabul olmaz.

Haramlardan sakınmayanın duası kabul olmaz. Ebülleys-i Semerkandi hazretleri, (Haram yiyenin, gıybet edenin ve haset edenin duası kabul olmaz) buyuruyor. Hadis-i şerifte de, (Duanın kabul olması için, yenilen ve giyilen helâl olmalıdır) buyuruluyor. (Tergib-üs-salât)

İhlâslı ve salih olmaya çalışmalı. Kur’an-ı kerimde buyuruluyor ki:

(İhlâslı olarak dua edin!) [Mümin 14, 65]

(Allahü teâlâ, ancak takva sahiplerinin [salihlerin amellerini, dualarını] kabul eder) [Maide 27]

Evliyayı vesile ederek, dua etmeli. Buhari’deki hadis-i şerifte, duanın kabul olması için, Peygamberleri ve salihleri vesile etmek gerektiği bildirilmektedir. (Hısn-ül-hasin)

Mesela silsile-i aliyyenin isimleri okunup onların hürmetine dua edilmeli.

Din kardeşine gıyabında dua etmeli.

Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Müminin din kardeşi için, arkasından yaptığı hayır dua kabul olur. Bir melek, Allah bu iyiliği sana da versin der. Meleğin duası reddedilmez) [İbni Ebi Şeybe]

Beş vakit namazı doğru ve severek kılmalı ve sonra dua etmeli. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Beş vakit namazlardan sonra yapılan dua kabul olur.) [Buhari]

Yine hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Allahü teâlâ buyuruyor ki: büyüklenmeyen, gününü Allahı anmakla geçiren, [Allahın razı olduğu işleri yapan] günahta ısrar etmeyip istiğfar eden, aç doyuran, garibi koruyan, küçüğe merhamet, büyüğe saygı gösterenlerin namazlarını kabul ederim. Böyle bir kimselerin istediklerini veririm, dua ederlerse, dualarını kabul ederim.) [Darekutni]

(Gizli-açık çok sadaka verin ki rızkınız bollaşsın, yardıma mazhar olasınız ve duanız kabul edilsin.) [İbni Mace]

(Allahü teâlâ, duanızı kabul eder. Dua ettim, hâlâ duam kabul olmadı diye acele etmeyiniz! Allahtan çok isteyiniz! Çünkü kerem sahibinden istiyorsunuz.) [Buhari]

(Kim, Yunus aleyhisselamın balığın karnında iken ettiği duayı okursa, duası kabul olur.) [Tirmizi]

(Birinize dert ve bela gelince, Yunus Peygamberin duasını okusun! Allahü teâlâ Onu muhakkak kurtarır. Dua şudur: (La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin) [Tirmizi]

(Duasının kabul olmasını isteyen, darda kalanı ferahlandırsın!) [İbni Ebiddünya]

(İstiğfara devam eden, her türlü sıkıntıdan ve geçim darlığından kurtulur, ferahlığa çıkar, ummadığı yerden rızka kavuşur.) [Nesai]

(Sıkıntılı iken duasının kabul edilmesini isteyen kimse, refahta iken çok dua etsin!) [Tirmizi]

(Sıkıntılı veya borçlu bir kimse, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır.) [Şir’a]

Evlilik için dua ettim, kabul olmadı. Sebebi nedir?

CEVAP

Evlenmeyi istemek normaldir. Ancak her evlilik mutlaka hayırlı olur mu? Çok az da olsa, evlilik bir kimsenin dünya ve ahiret felaketine sebep olabilir. Ne olursa olsun evlenmeyi değil de, mutlaka hayırlı olanını istemelidir. Hayırsız bir evlilik yerine bekârlığı tercih etmelidir!

Esas hayat, ahiret hayatıdır. Muhteşem bir hayat sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahiretini düşünüp, (Ya Rabbi evlilik hakkımda hayırlı ise nasip et) diye dua eder. Kur'an-ı kerimde, (Dua edin, duanızı kabul ederim), hadis-i şerifte ise (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder) buyuruldu. (Tirmizi)

(Duam kabul olmadı) demek yanlıştır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Dua edenin ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahirette mükâfatını bulur.) [Deylemi]

Allahü teâlâ, Kıyamette, duası dünyada kabul edilmeyen kula (Dünyada ettiğin duana karşılık şu sevapları veriyorum) buyuracak, o kadar çok sevap verecek ki, o kimse, (Keşke dünyada hiçbir duam kabul edilmeseydi) diyecektir. (T.Gafilin)

Allahü teâlâ, dua edeni sever, dua etmeyene gazap eder. Dua müminin silahı, dinin temel direklerinden biridir. Duanın faydaları çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Dua, işlenen günahlara kefarettir.) [İbni Hibban]

(Dua, bela gelirken korur.) [Şir’a]

(Çalışmadan dua eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemi]

Dua eden sebeplere yapışmalıdır! Önce, günahlarına pişman olup istiğfar okumalı, sadaka vermeli, duayı üçten fazla söylemeli, haram şey istememelidir.

Duanin dinimizdeki yeri

Duanın dindeki yeri nedir?

CEVAP

Dua, Allaha yalvararak muradını istemektir. Allahü teâlâ, dua edeni sever, dua etmeyene gazap eder. Dua müminin silahı, dinin temel direklerinden biridir. Yerleri, gökleri aydınlatan nurdur. Dua, gelmiş olan belaları giderir. Gelmemiş olanların da gelmelerine mani olur. Allahü teâlâ, (Bana halis kalb ile dua ediniz! Böyle duaları kabul ederim) buyurdu. Bunun için, dua etmek, namaz, oruç gibi ibadettir. Yine (Bana ibadet yapmak istemeyenleri, zelil ve hakir yapar, Cehenneme atarım) buyuruyor. (Mümin 60)

Allahü teâlâ, herşeyi sebep ile yaratmakta, nimetlerini sebeplerin arkasından göndermektedir. Zararları, dertleri def için ve faydalı şeyleri vermek için de, dua etmeyi sebep yapmıştır.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Dua, ibadetin aslı ve özüdür. Allah katında duadan makbul bir şey yoktur. Dua 70 türlü kazayı önler. Ömrün bereketini artırır.) [Tirmizi]

(Dua eden, üç şeyden hâli değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, Yahut ahirette mükâfatını bulur.) [Deylemi]

(Rabbiniz, elbette hayâ ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten hayâ eder.) [Ebu Davud]

(Dua, müminin silahıdır.) [İbni Ebiddünya]

(Allahü teâlâ dua etmeyene gazap eder.) [İ. Mace]

(Dua belayı önler.) [Deylemi]

Duanın yapılması mukadderata bağlıdır. Takdirde dua varsa elbette yapılır. Duanın belayı önlemesi kaza ve kaderdendir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:

(Kader, tedbir ile, sakınmakla değişmez. Fakat kabul olan dua, o bela gelirken korur.) [Şir’a]

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki: Dua, kazayı, belayı defeder. Hadis-i şerifte (Kaza, ancak ve yalnız dua ile durdurulur) buyuruldu. (Tirmizi)

Allahü teâlâ, dua edenleri, sıhhat ve selamet isteyenleri sever.

Dua edip de duası kabul edilmeyenlere, kıyamet günü Allahü teâlâ, (Bu senin falan zamanda ettiğin duadır. O duanın yerine sana şu sevapları veriyorum) buyuracak, o kadar çok sevap verecek ki, o kimse, (Keşke dünyada hiç bir duam kabul olmasaydı da, bugün onların karşılıklarını görseydim) diyecektir. [T. Gafilin]

Duaya inanmayanlar

Bazıları, duaya inanmıyor, "Dua ile bir şey olmaz" diyorlar. Bunlara ne cevap verelim?

CEVAP

Duaya inanmayan kimseler, acaba Allaha inanıyorlar mı? İnanmıyorlarsa, dua konusunda bir şey söylemek uygun olmaz. Eğer Allaha inanıyorlarsa, duanın önemine de inanmaları gerekir. Çünkü Kur'an-ı kerimde, Allahü teâlâ, (Dua edin, kabul edeyim) buyuruyor. (Mümin 60)

Şartlarına uygun edilen dua, kabul olur. Dua ile çok şeyler olur. Meşhur bir menkıbeyi bildirelim!

Horasanda hırsızlardan birkaçı kaçar. Hiratlı bir demirci, gece evine dönerken, zaptiyelerce yakınında yakalanan hırsızlarla beraber tutuklanarak hapsedilir. Demirci, zindanda namaz kılıp, (Ya Rabbi, bu işte suçum olmadığını, ancak sen bilirsin. Beni buradan, ancak sen kurtarırsın) diye dua eder. Adil bir vali olan Abdullah bin Tahir,o gece bir rüya görür. Kuvvetli dört kimsenin, tahtını, tersine çevirirken uyanır. Hemen abdest alıp, iki rekat namaz kılar. Tekrar uyur. Yine o dört kişi, tahtını yıkmak üzere iken uyanır. Kendisinde, bir mazlumun ahı bulunduğunu anlar, zindan müdürünü çağırtıp der ki:

- Zindanda bir mazlum mu var?

- Bilmem ama, biri, dua edip gözyaşı döküyor.

Dua eden mahkumu çağırıp hâlini sorunca mesele anlaşılır. Vali, özür dileyip der ki:

- Şu parayı al ve herhangi bir arzun, bir işin olunca da bana gel.

Demirci, minnetsiz konuşur:

- Hakkımı helâl ettim, ancak ihtiyacımı görmek için gelmem.

- Niçin?

- Benim gibi bir fakir için, senin gibi bir sultanın tahtını birkaç defa tersine çeviren sahibimi bırakıp da, dileğimi başkasına arzetmem kulluğa yakışır mı?
 

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Ocak 2008
Mesajlar
1,079
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
34
Selamunaleyküm..Allah razi olsun senden bunu okuyunca icim rahatladi.Tam da aradigim konuydu..Allah senden tekrar razi olsun..Allaha emanet ol..
 

turkislam54

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 May 2008
Mesajlar
51
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
dua Nicin Kabul Olmaz
Dualar Niçin Kabul Olmaz?

Cevap

şartlarına Uygunsa Dua Kabul Olur. Hadis-i şerifte, (rabbiniz Kerimdir, Kendine Açılan Eli Boş çevirmekten Hayâ Eder, Edilen Duayı Kabul Eder) Buyuruldu. (tirmizi)

Duanın Kabul Olması Için Bazı Hususlara Dikkat Etmek Gerekir. Sebeplere Yapışmadan Istemek Kuru Bir Temennidir.hadis-i şerifte Buyuruldu Ki:

(çalışmadan Dua Eden, Silahsız Harbe Giden Gibidir.) [deylemi]

Yapılacak Işlerden Bazıları şöyledir:

önce Günahlara Tövbe Etmeli, Istiğfar Okumalı, Sadaka Vermeli, Imanını Düzeltmeli, Duanın Kabul Olacağına Inanmalı, Iki Diz üzerine Kıbleye Karşı Oturup, Duaya Başlarken, (sübhane Rabbiyel Aliyyil A’lel Vehhab) Demeli, Euzü Besmele çekip Hamd Ve Salevat Okumalı, Duayı üçten Fazla Söylemeli! Kabul Olmadı Diyerek ümit Kesmemeli, Kabul Olana Kadar Uzun Zaman Tekrar Etmelidir! (feraid)

Hadis-i şeriflerde Buyuruldu Ki:

(siz, Kabul Edileceğine Yakinen Inanarak, Allaha Dua Ediniz. Allahü Teâlâyı Unutarak, Gafletle Edilen Dua Kabul Olmaz.) [tirmizi]

(emr-i Marufu Bırakırsanız Dualarınız Kabul Olmaz.) [bezzar]

(bid'at Ehlinin Duası Ve Ibadetleri Kabul Olmaz.) [deylemi]

(kızını Fasıkla Evlendirenin Duası Kabul Olmaz.) [şir’a]


Farzları Yapmayanın, Mesela Namaz Kılmayanın Duası Kabul Olmaz.

Haramlardan Sakınmayanın Duası Kabul Olmaz. Ebülleys-i Semerkandi Hazretleri, (haram Yiyenin, Gıybet Edenin Ve Haset Edenin Duası Kabul Olmaz) Buyuruyor. Hadis-i şerifte De, (duanın Kabul Olması Için, Yenilen Ve Giyilen Helâl Olmalıdır) Buyuruluyor. (tergib-üs-salât)

Ihlâslı Ve Salih Olmaya çalışmalı. Kur’an-ı Kerimde Buyuruluyor Ki:

(ihlâslı Olarak Dua Edin!) [mümin 14, 65]

(allahü Teâlâ, Ancak Takva Sahiplerinin [salihlerin Amellerini, Dualarını] Kabul Eder) [maide 27]

Evliyayı Vesile Ederek, Dua Etmeli. Buhari’deki Hadis-i şerifte, Duanın Kabul Olması Için, Peygamberleri Ve Salihleri Vesile Etmek Gerektiği Bildirilmektedir. (hısn-ül-hasin)

Mesela Silsile-i Aliyyenin Isimleri Okunup Onların Hürmetine Dua Edilmeli.

Din Kardeşine Gıyabında Dua Etmeli.

Hadis-i şerifte Buyuruldu Ki:

(müminin Din Kardeşi Için, Arkasından Yaptığı Hayır Dua Kabul Olur. Bir Melek, Allah Bu Iyiliği Sana Da Versin Der. Meleğin Duası Reddedilmez) [ibni Ebi şeybe]

Beş Vakit Namazı Doğru Ve Severek Kılmalı Ve Sonra Dua Etmeli. Hadis-i şerifte Buyuruldu Ki:

(beş Vakit Namazlardan Sonra Yapılan Dua Kabul Olur.) [buhari]

Yine Hadis-i şeriflerde Buyuruldu Ki:

(allahü Teâlâ Buyuruyor Ki: Büyüklenmeyen, Gününü Allahı Anmakla Geçiren, [allahın Razı Olduğu Işleri Yapan] Günahta ısrar Etmeyip Istiğfar Eden, Aç Doyuran, Garibi Koruyan, Küçüğe Merhamet, Büyüğe Saygı Gösterenlerin Namazlarını Kabul Ederim. Böyle Bir Kimselerin Istediklerini Veririm, Dua Ederlerse, Dualarını Kabul Ederim.) [darekutni]

(gizli-açık çok Sadaka Verin Ki Rızkınız Bollaşsın, Yardıma Mazhar Olasınız Ve Duanız Kabul Edilsin.) [ibni Mace]

(allahü Teâlâ, Duanızı Kabul Eder. Dua Ettim, Hâlâ Duam Kabul Olmadı Diye Acele Etmeyiniz! Allahtan çok Isteyiniz! çünkü Kerem Sahibinden Istiyorsunuz.) [buhari]

(kim, Yunus Aleyhisselamın Balığın Karnında Iken Ettiği Duayı Okursa, Duası Kabul Olur.) [tirmizi]

(birinize Dert Ve Bela Gelince, Yunus Peygamberin Duasını Okusun! Allahü Teâlâ Onu Muhakkak Kurtarır. Dua şudur: (la Ilahe Illa Ente Sübhaneke Inni Küntü Minezzalimin) [tirmizi]

(duasının Kabul Olmasını Isteyen, Darda Kalanı Ferahlandırsın!) [ibni Ebiddünya]

(istiğfara Devam Eden, Her Türlü Sıkıntıdan Ve Geçim Darlığından Kurtulur, Ferahlığa çıkar, Ummadığı Yerden Rızka Kavuşur.) [nesai]

(sıkıntılı Iken Duasının Kabul Edilmesini Isteyen Kimse, Refahta Iken çok Dua Etsin!) [tirmizi]

(sıkıntılı Veya Borçlu Bir Kimse, Bin Kere "la Havle Ve La Kuvvete Illa Billahil Aliyyil Azim" Derse, Allahü Teâlâ Işini Kolaylaştırır.) [şir’a]

Evlilik Için Dua Ettim, Kabul Olmadı. Sebebi Nedir?

Cevap

Evlenmeyi Istemek Normaldir. Ancak Her Evlilik Mutlaka Hayırlı Olur Mu? çok Az Da Olsa, Evlilik Bir Kimsenin Dünya Ve Ahiret Felaketine Sebep Olabilir. Ne Olursa Olsun Evlenmeyi Değil De, Mutlaka Hayırlı Olanını Istemelidir. Hayırsız Bir Evlilik Yerine Bekârlığı Tercih Etmelidir!

Esas Hayat, Ahiret Hayatıdır. Muhteşem Bir Hayat Sürülse De, Dünya Geçicidir. Akıllı, Ahiretini Düşünüp, (ya Rabbi Evlilik Hakkımda Hayırlı Ise Nasip Et) Diye Dua Eder. Kur'an-ı Kerimde, (dua Edin, Duanızı Kabul Ederim), Hadis-i şerifte Ise (rabbiniz Kerimdir, Kendine Açılan Eli Boş çevirmekten Hayâ Eder) Buyuruldu. (tirmizi)

(duam Kabul Olmadı) Demek Yanlıştır. Hadis-i şerifte Buyuruldu Ki:

(dua Edenin Ya Günahı Affolur Veya Hemen Hayırlı Karşılığını Görür, Yahut Ahirette Mükâfatını Bulur.) [deylemi]

Allahü Teâlâ, Kıyamette, Duası Dünyada Kabul Edilmeyen Kula (dünyada Ettiğin Duana Karşılık şu Sevapları Veriyorum) Buyuracak, O Kadar çok Sevap Verecek Ki, O Kimse, (keşke Dünyada Hiçbir Duam Kabul Edilmeseydi) Diyecektir. (t.gafilin)

Allahü Teâlâ, Dua Edeni Sever, Dua Etmeyene Gazap Eder. Dua Müminin Silahı, Dinin Temel Direklerinden Biridir. Duanın Faydaları çoktur. Hadis-i şeriflerde Buyuruldu Ki:

(dua, Işlenen Günahlara Kefarettir.) [ibni Hibban]

(dua, Bela Gelirken Korur.) [şir’a]

(çalışmadan Dua Eden, Silahsız Harbe Giden Gibidir.) [deylemi]

Dua Eden Sebeplere Yapışmalıdır! önce, Günahlarına Pişman Olup Istiğfar Okumalı, Sadaka Vermeli, Duayı üçten Fazla Söylemeli, Haram şey Istememelidir.

Duanin Dinimizdeki Yeri

Duanın Dindeki Yeri Nedir?

Cevap

Dua, Allaha Yalvararak Muradını Istemektir. Allahü Teâlâ, Dua Edeni Sever, Dua Etmeyene Gazap Eder. Dua Müminin Silahı, Dinin Temel Direklerinden Biridir. Yerleri, Gökleri Aydınlatan Nurdur. Dua, Gelmiş Olan Belaları Giderir. Gelmemiş Olanların Da Gelmelerine Mani Olur. Allahü Teâlâ, (bana Halis Kalb Ile Dua Ediniz! Böyle Duaları Kabul Ederim) Buyurdu. Bunun Için, Dua Etmek, Namaz, Oruç Gibi Ibadettir. Yine (bana Ibadet Yapmak Istemeyenleri, Zelil Ve Hakir Yapar, Cehenneme Atarım) Buyuruyor. (mümin 60)

Allahü Teâlâ, Herşeyi Sebep Ile Yaratmakta, Nimetlerini Sebeplerin Arkasından Göndermektedir. Zararları, Dertleri Def Için Ve Faydalı şeyleri Vermek Için De, Dua Etmeyi Sebep Yapmıştır.

Hadis-i şeriflerde Buyuruldu Ki:

(dua, Ibadetin Aslı Ve özüdür. Allah Katında Duadan Makbul Bir şey Yoktur. Dua 70 Türlü Kazayı önler. ömrün Bereketini Artırır.) [tirmizi]

(dua Eden, üç şeyden Hâli Değildir: Ya Günahı Affolur Veya Hemen Hayırlı Karşılığını Görür, Yahut Ahirette Mükâfatını Bulur.) [deylemi]

(rabbiniz, Elbette Hayâ Ve Kerem Sahibidir. Kulları Ellerini Kaldırıp Bir şey Istedikleri Zaman, Onların Ellerini Boş çevirmekten Hayâ Eder.) [ebu Davud]

(dua, Müminin Silahıdır.) [ibni Ebiddünya]

(allahü Teâlâ Dua Etmeyene Gazap Eder.) [i. Mace]

(dua Belayı önler.) [deylemi]

Duanın Yapılması Mukadderata Bağlıdır. Takdirde Dua Varsa Elbette Yapılır. Duanın Belayı önlemesi Kaza Ve Kaderdendir. Hadis-i şerifte Buyuruldu Ki:

(kader, Tedbir Ile, Sakınmakla Değişmez. Fakat Kabul Olan Dua, O Bela Gelirken Korur.) [şir’a]

Imam-ı Rabbani Hazretleri Buyuruyor Ki: Dua, Kazayı, Belayı Defeder. Hadis-i şerifte (kaza, Ancak Ve Yalnız Dua Ile Durdurulur) Buyuruldu. (tirmizi)

Allahü Teâlâ, Dua Edenleri, Sıhhat Ve Selamet Isteyenleri Sever.

Dua Edip De Duası Kabul Edilmeyenlere, Kıyamet Günü Allahü Teâlâ, (bu Senin Falan Zamanda Ettiğin Duadır. O Duanın Yerine Sana şu Sevapları Veriyorum) Buyuracak, O Kadar çok Sevap Verecek Ki, O Kimse, (keşke Dünyada Hiç Bir Duam Kabul Olmasaydı Da, Bugün Onların Karşılıklarını Görseydim) Diyecektir. [t. Gafilin]

Duaya Inanmayanlar

Bazıları, Duaya Inanmıyor, "dua Ile Bir şey Olmaz" Diyorlar. Bunlara Ne Cevap Verelim?

Cevap

Duaya Inanmayan Kimseler, Acaba Allaha Inanıyorlar Mı? Inanmıyorlarsa, Dua Konusunda Bir şey Söylemek Uygun Olmaz. Eğer Allaha Inanıyorlarsa, Duanın önemine De Inanmaları Gerekir. çünkü Kur'an-ı Kerimde, Allahü Teâlâ, (dua Edin, Kabul Edeyim) Buyuruyor. (mümin 60)

şartlarına Uygun Edilen Dua, Kabul Olur. Dua Ile çok şeyler Olur. Meşhur Bir Menkıbeyi Bildirelim!

Horasanda Hırsızlardan Birkaçı Kaçar. Hiratlı Bir Demirci, Gece Evine Dönerken, Zaptiyelerce Yakınında Yakalanan Hırsızlarla Beraber Tutuklanarak Hapsedilir. Demirci, Zindanda Namaz Kılıp, (ya Rabbi, Bu Işte Suçum Olmadığını, Ancak Sen Bilirsin. Beni Buradan, Ancak Sen Kurtarırsın) Diye Dua Eder. Adil Bir Vali Olan Abdullah Bin Tahir,o Gece Bir Rüya Görür. Kuvvetli Dört Kimsenin, Tahtını, Tersine çevirirken Uyanır. Hemen Abdest Alıp, Iki Rekat Namaz Kılar. Tekrar Uyur. Yine O Dört Kişi, Tahtını Yıkmak üzere Iken Uyanır. Kendisinde, Bir Mazlumun Ahı Bulunduğunu Anlar, Zindan Müdürünü çağırtıp Der Ki:

- Zindanda Bir Mazlum Mu Var?

- Bilmem Ama, Biri, Dua Edip Gözyaşı Döküyor.

Dua Eden Mahkumu çağırıp Hâlini Sorunca Mesele Anlaşılır. Vali, özür Dileyip Der Ki:

- şu Parayı Al Ve Herhangi Bir Arzun, Bir Işin Olunca Da Bana Gel.

Demirci, Minnetsiz Konuşur:

- Hakkımı Helâl Ettim, Ancak Ihtiyacımı Görmek Için Gelmem.

- Niçin?

- Benim Gibi Bir Fakir Için, Senin Gibi Bir Sultanın Tahtını Birkaç Defa Tersine çeviren Sahibimi Bırakıp Da, Dileğimi Başkasına Arzetmem Kulluğa Yakışır Mı?

Allah Razi Olsun Kardesim Geçenlerde çok Zor Durumdaydim Allahima Içimden Geldiği Gibi Dua Ettim Cok şükür Kabul Etti Duamin Kabulunu Görmek Gerçekten çok Güzel Birşey Allah Bütün Müslüman Kardeşlerimin Dualarini Kabul Eder Inşallah
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt