ŞİRİNLİK İÇİN
sevdiklerinin gözüne şirin gözükmek için,her gün kendine oku
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
Gulutullahe evirrahman ey yamen tedu felehül esmail hüsna ve la techer bi selatike ve la tu ha fid biyha vep degi beyne zalike sebile ve gulul hamdi lilla illezi lem yeddehiz veleden velem ye kül lehü şerikül fil mülk ve liyyü minez zillü ve kebbürü tek bira
ALLAHÜMME YA SELAM 161 kere her türlü hastaya okuyun
SEVGİ BAĞLILIK VE MUHABBET
bu tesbihleri en az 100 tane çekmeyi adet haline getirirseniz sevdiğiniz kişi size ve evine bağlanır,aranızda aşırı sevgi ve muhabbet meydana gelir
ALLAHÜMME YA HALİYMU
ALLAHÜMME YA VEDÜD
ALLAHÜMME YA KADİRU 305 kere
ALLAHÜMME YA MÜAHHIRU 846 kere
ALLAHÜMME YA EVVELÜ
abdestli ve niyet ederek unutmayın
DARGIN İKİ KİŞİNİN BARIŞMASI İÇİN
eşiniz ,ailenizden biri,arkadaşınız vs olabilir- muhabbet içinde okunur
ALLAHÜMME YA VEDUD 1000 kere yediği yemeğe okuyun
tatlı bir şey olursa daha makbul...
Bir Yeriniz Ağrıdığı Zaman
Bir yerin ağrıdığı zaman elini, ağrının olduğu yere koy ve şunu tekrarla:
3-5-7 kere
"Bismillahi e'uzu bi'izzetillahi ve kudratihi min şerri mâ ecidü min veca'i hâzâ"
Evden Çıkarken Okunacak Dua
"Bismillahi tevekkeltü alallah, velâ havle velâ kuvvete illâ billah."
(Allah'ım ismiyle, Allah'a tevekkül ettim. Kuvvet ve ibadet ve taat yapmak ancak Allah'ın yardımıyladır.)
KARABASAN İÇİN DUA
Yatarken yatağa abdestli girmeli, Euzü Besmele okuyarak sağ yanı üzerine kıbleye karşı yatıp, sağ avucu sağ yanağın altına koymalıdır. Âyet-el kürsi, üç İhlas, sonra Fatiha ve birer defa nas,felak okumalıdır.
Sonra üç defa (Estağfirullahelazim ellezi la ilahe illahü) okuyup, üçüncüsüne (el-hayyelkayyume ve etubü ileyh) ilave etmelidir.
Daha sonra da on kere (La havle vela kuvvete illa billah) okuyup, onuncusuna (hil aliyyil azim ellezi la ilahe illahü) ilave etmelidir!
Li ilafi’yi [Kureyş suresini] gece yatarken 11 defa okumalı.
Aşağıdaki hadis-i şeriflerde bildirilen duaları okumalıdır:
(“Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil erdi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim” duasını sabah 3 kere okuyana, akşama kadar, akşam okuyana da, sabaha kadar hiç bela gelmez.)
(“Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka” duasını okuyana, o yerden kalkıncaya kadar, hiçbir şey zarar veremez.)
AĞLAYAN ÇOCUĞA
7 kere suya oku içir
ALLAHÜMME YA MÜKİT
UYUMAYAN ÇOCUĞA
uykusu gelene kadar
ALLAHÜMME YA HAKEMÜ
DÜNYADA NE DİLERSE OLUR
ALLAHÜMME YA KAFİ
çarşamba akşam 111 kere
KATILAŞMIŞ GÖNÜLLERİ YUMUŞATMAK İÇİN
Ve innallahe biküm le raüfün rahim
(çekebildiğin kadar)
DÜŞMANDAN FERAH BULMAK,BELALARDAN KURTULMAK İÇİN
Neccini minel kavmiz zalimin
Necevte minel kavmiz zalimin
Ve nünecciyallahü ellezinetleku
Ve necceynahü ehlehü minel kerbül aziym
çekindiğin bir kimsenin karşısında
21 kere bismillahirrahmanirrahim
1 kerede tebbet suresini oku ve yüzüne karşı üfle
ayrıyeten bide
21 kere ya vedud okuduktan sonra allahümme ya vedud ağzını bağla dilini tut deyip yüzüne karşı üfle gerçekten ikiside etkili oluyor allahın izniyle
EVİMİZİN İÇİNDE YAPILACAK ZİKİRLER ve DUALAR
Uykuya yatarken:
Mümkünse yüz kıbleye doğru gelecek şekilde sağ tarafa yatılır. Şu dualar okunur:
(Bismikellahümme emûtü ve ehyâ) “Allahım! Senin isminle ölür ve dirilirim”.
(Rabbi gınî azâbek yevme teb-asü ıbâdek) “Rabbim, kullarını dirilttiğin günde beni azabından koru.”
Hayız ve cünüp olmayanlar abdestsiz olsalar bile yatarken birer defa Fatiha, Ayate’l-Kürsi, Kafirun suresini, ayrıca üçer defa ihlas, Felak ve Nas surelerini okuyabilirler. Bunları okumak sünnettir ve kötü ölüm dahil o gece başa gelebilecek bir çok felaket için bir emniyettir. Uykusunda korkan veya başka bir korku sebebiyle uyuyamayan kimselerin “Kureyş” suresini okuması, korku ve endişesini giderir.
Cin, şeytan, karanlık, yalnızlık gibi her türlü korku için okunacak çok etkili dualardan birisi de şudur:
(Eûzü bi kelimâtillahit-tâmmeti min gadabihî ve ıkâbihî ve min şerri ıbâdihî ve min hemezâtiş-şeyâtîni ve en yehdurûn)
“Allah’ın gazabından, azabından, kullarının kötülüğünden, şeytanların vesveselerinden ve bana yakın olup zarar vermelerinden Allah’ın mubarek ve mükemmel kelimelerine sığınırım.”
Uykudan uyanınca:
(Elhamdü lillahillezi ehyânâ ba’de mâ emâtenâ ve ileyhin-nuşûr)
“Bizi uykuyla bir nevi öldürdükten sonra dirilten Allah’a hamd olsun. Sonuçta dönüşümüz O’nadır.”
.
Yemek ve içmekten sonra:
(Elhamdü lillahillezi et-amenâ ve-sekânâ ve-cealanâ mine’l-Müslimîn)
“Bize nimetlerini yediren, içiren ve bizi müslümanlardan yapan Allah’a hamd olsun.”
Evden çıkıp işe veya bir yola giderken:
(Bismillahi âmentü billah va-tasamtü billah tevekkeltü alellah lâ havle velâ kuvvete illa billah)
“Allah’ın ismiyle çıkarım. Ben Allah’a iman ettim, O’na dayandım, işlerimin sonunu O’na havale ettim. Beni kötülüklerden koruyacak ve iyililiklerde muvaffak edecek Allah’tan başka hiçbir kuvvet sahibi yoktur.”
Eve girerken:
(Allahümme innî es-elüke hayre’l-mevlici ve hayre’l-mahreci. Bismillahi velecnâ ve bismillahi haracnâ ve alellahi rabbinâ tevekkelnâ)
“Allahım, senden hayırlı bir giriş ve hayırlı bir çıkış isterim. Biz Allah’ın ismiyle girer, Allah’ın ismiyle çıkarız. Her işimizde Rabbimiz Allah’a güvenir dayanırız.”
Eve girince çocuk da olsa evdekilere selam verilir. Eğer evde hiç kimse yoksa, meleklerin varlığı düşünülerek şu şekilde selam verilir:
(Esselâmü aleynâ ve alâ ıbâdillahis-sâlihîn) Bize ve Allah’ın salih kullarına selam olsun
EVİN DIŞINDAKİ ZİKİR VE DUALAR
Bir yıldırım veya deprem anında:
(Allahümme lâ tektülnâ bi gadabike velâ tühliknâ bi azâbike ve âfinâ kable zâlike)
“Ey Allahım, bizi gazabınla öldürme, azabınla helak etme. Bunlardan önce bize afiyet ver.”
Bir borç sıkıntısı veya ruhi bunalım içine düşünce: Aşağıdaki duayı sabah ve akşam okumaya devam etmelidir.
(Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazeni ve eûzü bike minel-aczi vel-keseli ve eûzü bike minel-cübni vel-buhli ve eûzü bike min ğalebetit-deyni ve kahrir-ricâli)
“Allahım derin üzüntü ve kederden, acizlik ve tembellikten, korkaklık ve cimrilikten, ağır borç içinde ve insanların kahrı altında ezilmekten sana sığınırım.”
(Allahümmekfinî bi helâlike an harâmike ve eğninî bi fadlike ammen sivâke)
“Allahım, beni haramdan uzaklaştırıp helal rızıkların ile yetindir. Sonsuz ihsanınla beni senden başkasına muhtaç etme.”
Bir konuşma veya mecliste Hz. Peygamberin (s.a.v) ismi söylenince:
(Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammed)
“Allahım, Efendimiz Muhammed’e salat ve selam et.”
Allahu Teala’nın bir kuluna salat etmesi onu affetmesi, kendisine yüksek dereceler ve güzel nimetler vermesidir.
Boş vesvese ve kuruntulardan kurtulmak için:
(Eûzü billahi mineş-şeytânir-racîm. Âmennâ billahi ve rasûlihi)
“İlahi huzurdan koğulmuş şeytanın şerrinden Allah’a sığınırım. Biz Allah’a ve O’nun peygamberine iman ettik.” Ayrıca İhlas suresini okumak da tavsiye edilmiştir.
Kalp kaymasını ve huzurunun bozulmasını önlemek için:
(Ya mukallibel-kulûb sebbit kalbî alâ dînike ve tâatik)
“Ey kalpleri istediği tarafa çeviren Allahım, kalbimi dininde ve sana itaatta sabit yap.”
Çocuğumuzu şeytan, insan ve başka varlıkların kötülüklerinden korumak için:
(Üîzüke bi kelimâtillâhit-tâmmeti min külli şeytânin ve hêmmetin ve min külli aynin lâmmetin)
“Seni bütün şeytanların, zararlı hayvanların ve kötü gözlerin şerrinden koruması için Allah’ın mubarek ve mükemmel kelimelerine sığınırım.”