Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DUA'DAKİ SIR-dua ettim oldu (1 Kullanıcı)

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Değerli arkadaşlarım hepimizin hayattan beklentileri, özlemleri ,dilekleri vardır. Bazen sahip olmadığımı bir şeyin olması için, bazen kaybettiğimizi geri kazanmak için, bazen bir şeyleri değiştirmek mutlu olmak için dua ederiz. Kimi zaman tek bir dua ile dileğimiz gerçekleşir, kimi zamanda aylarca yıllarca dua ederiz ama dileğimiz gerçekleşmez. Bu başlıkta imkansız gibi gördüğümüz halde dua ederek gerçekleşen dileklerimizin paylaşılmasını istiyorum.Bu vesileyle ümitsizliğe kapılan dostlarımıza ilham olmak ve belki de doğru dua etmenin sırrını öğrenerek dileklerimizin gerçekleşmesini diliyorum.
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
*Evlendikten sonra doktora gittiğimizde doktor hiç bir zaman çocuğumuz olamayacağını , eşimin ameliyat olması gerektiğini, ameliyatın sonucunun da garanti olmadığını söylemişti. Eve geldiğimizde eşim saatlerce ağladı onu teselli etmek için ne yaptımsa olmadı. Sonrasında her gece rabbimden bir evlat diledim yaklaşık 2 ay sonra eşim kontrol için doktora gitti , hamile olduğunu öğrendik. Doktor hayretler içerisinde kalmış bu duruma bir anlam verememiş, oracıkta eline telefonu alıp bir sürü doktor arkadaşına durumu anlatmış ve onlarda bu duruma bir anlam verememişti. Eve geldiğimizde uzun uzun ağladık sevinçten. Ya rab sen her şeye kadirsin.
 

sonayg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 May 2008
Mesajlar
455
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
......................................
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Allah razı olsun... Dualarımız sonucunda elde ettiklerimizin hikayesini paylaştıkça dua etmeye olan inancımız artacaktır.. Ve doğru dua ederek niyet ve dileklerimize kavuşacağız inşallah.
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
KASEMÜL EMLAKÜL FELEKİYYENİN MÛCİZEVÎ FAYDALARI

Kuvvetli Celbiye, Sevgi, Aşk, Muhabbet:
Helâlin olan birini kendine celp ve teshîr etmek yada evini yuvasını terk eden birini gerisin geri yuvasına dönmeye mecbur etmek istersen muhabbete ait mesut bir saatte bu mübarek kasemi ihlas ve samimiyetle 15 defa okuman yeterlidir.. Niyet ve kast ettiğin kişi her nerede ve ne kadar uzakta olursa olsun şüphesiz döner gelir.. Lakin bu gibi durumlarda bu kasem 15 defadan fazla okunmamalı ve niyet edilen kişi dönmediği takdirde ısrarla kaseme devam edilmemelidir. Çünkü böyle bir durumda gelmesi talep edilen kişi gelecek durumda değilse helak olma durumu vardır.. Buda Allah katında azîm günahtır.

Kayıp olan bir insanı geri yuvasına döndürmek için:
Kayıp olan bir kimseyi geri yuvasına döndürmek için Kasemül Emlâkül Felekiyye miski-amber mürekkebi ile mesut bir saatte yazılıp yüksekçe rüzgara ma’ruz bir yere asıldığı takdirde kayıp olan şahıs eğer sağ ise mutlaka geri yuvasına dönecektir.. Şayet ölmüşse bu mübarek kasemin hadimleri bunun belirtisi olarak o şahsın kefeninden yada üzerinde bulunan elbisesinden bir parçayı getirip rüzgara asılmış olan bu duanın (kasemin) yanına asarlar…

Kuvvetli Bir Celbiye Sıcaklık:
Dilediğin bir kimseyi yanına getirmek yada evini yuvasını terk eden bir eşi geri yuvasına söndürmek , ayrılan iki kişiyi barıştırmak, birbirlerine kavuşturmak vb. niyetle aşağıdaki mübarek vefk sevgi ve muhabbete ait hayırlı bir saatte yazılır. Üzerine 7 defa kasem okunur ve niyet zikredilerek yakılır ise hakkında bu tertip uygulanan kişi her nerede ve ne kadar uzakta olursa olsun döner gelir..
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
“O(Allah) ki,yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı..” Kur’an :2/29

Bu sureden anlayacağımız üzere dünyadaki herşey insanlığın hizmeti için yaratıldı. Yani biz Allah’ın izniyle istediğimiz şeye sahip olabiliriz.

“Biz,gerçekten insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık… kendilerine güzel rızıklar verdik.Yine onları, yarattıklarımızın pek çoğundan üstün kıldık” Kur’an 17/70

Bu surede de göreceğimiz gibi insan diğer yaratılanlardan daha üstün daha kudret sahibidir. Yani para, evlat, sevgi, mutluluk ne olursa olsun istedimi onu düşüncesiyle kendine çekebilecek güçtedir. Tabi bize bütün rızkımızı Rabbimiz ihsan eder.

Bize kötü ve karamsar düşünceler en büyük düşmanımız olan şeytan tarafından fısıldanır. Çünkü şeytan hiçbirimizin mutlu olmasını istemez hepimizi karamsarlığa boğmak ister. Biz zaten Allah’a ibadet edip iyi işler yaptıktan sonra Kur’anda da söylendiği gibi Rabbimizin Koruması Altındayız. Yani O’na sığınıp güvendikten sonra bize güzel şeyler düşünmek ve inanmak kalıyor. Çünkü sığınılacak tek liman Allah’tır

Hatırla ki,Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dedi. Onlar: bizler hamdinle seni tespih ve takdis edip dururken,yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun dediler. Allah da onlara: Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi Kur’an 2/31

Bu sureden de anlayacağımız gibi Rabbimiz bize gizli bir takım kudretler vermiştir ki insan her an Allah’ı tespih eden melekten bile daha üstün yaratılışlıdır. Bu üstünlüğü düşündüğümüzde heralde insanın sadece yemek yiyen ve boş boş dolaşan bir varlık olduğu düşünülemez.

“Ey İnsanlar! Kendinizi yormayınız; çünkü siz sağınıza veya yanınızda bulunmayan birine dua etmiyorsunuz. Allah her an sizinledir; işitir;size sizden daha yakındır, ” Hz.Muhammed

Bu hadiste de göreceğimiz gibi Allah bize şah damarımızdan da daha yakındır. Heran içimizden ne geçiyor ne istiyoruz neye ihtiyacımız var bilir. Biz ona en güzel şekilde ve teslimiyet içinde dua ederek dilekte bulunabiliriz. Tabi dua edip gerisini boşvermek diye birşey kesinlikle yoktur şöyleki:

“Hurma dalını kendine doğru silkele ki, üzerine taze olgun hurma dökülsün” Kur’an 19/25

Bu ayet ilk bakışta biraz anlamsız gelebilir ama anlatayım. Bu Ayette Allah Hz.Meryem’e sesleniyor. Hz.Meryem’in zor durumunda bile hurma ağacını silkelemesini söylüyor. Allah istese bir rüzgar çıkarır hurmaları düşürürdü ama ayetten de anlaşılıyor ki her nimet bir gayret karşılığındadır. Elbette önce istemek şarttır onun sonrasında emek vermek gerekir

“Allah kullarına yakındır. Kendisine dua edenin duasına karşılık verir. O’na yalvara yakara gizlice dua edin” Kur’an 2/186,7/155

Bu sureden de anlayacağımız gibi Rabbimiz dualarımıza mutlaka cevap verir. Bizim için hayırlısıysa kabul eder.Yani birşeyi istedikten sonra geleceğinden emin olun tasalanmaya luzum yok.Kaynak Utku ŞEN utkusoft.com/blog/secret-dogru-mubilimsel-bir-yaklasim.html
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Kullarım, beni sana soracak olurlarsa, gerçektende ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlarda bana cevap versinler ve bana inansınlar ki doğruya erişsinler. (Bakara, 186)
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
“Bana duâ ediniz, size icâbet edeyim” (Mü' min, 60)
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
(Rasûlüm!) De ki: Sizin kulluk, duâ ve yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! (Ne kıymetiniz var!) …” (el-Furkan, 77)
Rabbinize yalvara yakara ve gizlice duâ edin. Bilesiniz ki O, haddi aşanları sevmez.” (el-A' raf, 55)
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Yazan : Emel
26 Haziran 2009
Saat: 17:22

Selamün aleyküm arkadaşlar.

Benim annem kalp hastasıydı. Kalp ameliyatı oldu ve yapay kapakçık takıldı. Senede bir kontrollere giderdi.Annem biraz iyi olmasına güvenerek kontroleri boşladı iki seneden beri gitmedi.Bir gün kahvaltıda kriz gibi bir şey geldi.Ben 13 yaşındaydım, abim benden bir yaş büyük. İkimizin de eli ayagı bırbırıne gırdı annemız gözümüzün önünde can verecektı nerdeyse ve bizim ağlamaktan başka elimizden bir şey gelmiyordu birde evladın annesini o halde görmesi dahada acı bir olay.Evdede kimse yok yardım için kimseyi cagıramadık bile, aradan bes altı dakika geçti annem kendıne geldı.

Hemen hastaneye gıttık ama kendı hastanesine gitmesı lazımdı kontrol için.Her zaman babamla gıderdı, o günlerde babamın işleri yoğun olduğu için karsıda siyami ersek hastanesine beraber gittik. Yazın kavurucu sıcağında hastaneye gıttık sen orda ölmüşsün kalmışsın doktorların hiç umurunda değil, keyifleri için bizi kac saat beklettıler. Neyi var diye soruyoruz doktor yanındaki arkadaşıyla şakalaşıyor, gülerek bize dönüp kapakçık yerınden cıkmıs tekrar amelıyata alınması gerekıyo ve bu amelıyatta yasama sansı yüzde ellı tercıhınızı yapın dıyor.Sonra bizi ilerki hastaneye gönderdi kanmı bişey alınacakmıs tam hatırlayamıyorum.Diğer hastaneye gittik annem bi taraftan ağlıyo ben bi taraftan ağlıyorum. Zaten sıcak koştura koştura diğer hastaneye gidiyoruz bi taraftan da korkuyorumki anneme sıcaktan bişey olcak diye.Allahım o hastane korıdorlarında caresızce aglıyorum. Yanımdakı annem ıkı gün sonra belkı hayatta olmayacaktı. Bırde insanlarda bakıyor, merak edıyorlar nıye aglıyolar dıye ama gelıpte soramıyolar.

Sonra eve geldık. Ertesi gün babamla özel doktoruna gıttıler. Emin olmak için endoskopi, yanı bogazından kalbine hortum yolladılar. Ordada fılmler yanlış cıkmıs kalbınde pıhtı varmıs dedıler. İsterseniz 6 ay tedavı uygulayalım dedıler fakat bu altı ay ıcınde her an ölebılırde, felçte gecırebılır veya beyın kanaması gecırebılır dedıler yada hemen amelıyata alalım dedıler. kimi insanın vücudu tedaviye cevap verır kimisininki vermezmıs. tabi amelıyatta yasama sansı yuzde ellı oldugu ıcın bız hemen 6 ay bekleyelım dedık.

Allahım bı gün öncesıne kadar ne kadarda mutluyduk güle oynaya kahvaltı yapıyoduk derdımız yoktu.kafamız rahattı bır gün sonra acaba ne olcak annem. heran felçmi gecirecek. bazı geceler kalkıp nefes alıyomu dıye kontrol ederdım .annem hangı odaya gıderse gözlerım ondaydı ya bişey olursa ve ben böyle caresiz 6 ay bekleyemezdım. kimsesizlerin kimsesi, dertlere derman verecek olan Allah a sıgnmalıydım. heryerde araştırdım zemzem suyu getirttik. hergün o suya yasin tebareke amme amenerrasulu şifa duaları okuyup anneme içiriyordum ama bunu hergün yapıyordum fetih suresini 19 kez okudum. sabah namazından sonra okunacak dilek duaları vardı bunu her sabah namazından keraat vaktı gırene kadar okudum. sonra bu salatı tefriciyeyi duydum ve tek başıma günde beş yüz tane okuyarak bıtırdım. bı günde Allah kabul etsın baya dua okuyodum okuldada cok basarılı bir ögrencıydım yazılı günlerı bile yazılıya calısmaz dua okurdum bı ara bu yüzden notlarım da düştü derken 6 ay cabucak gectı bız sonucları bekliyorduk,
fılmı ceken doktorlar yazık kadına diye aralarında konusuyorlardı annem aksam eve gelınce baya agladı gecmedı heralde kı doktorlar aralarında yazık kadına dedıler. bı anda yıkıldım cunku o kadar ınanarak okumustum kı bu duayı annem kurtulacak diye kendımı hep ümitlendırıyodum . ertesı gün yıne emın olmak ıcın endoskopı yapacaklardı ve ben o gece hiç yatamadım süreklı agladım ama hiç bi zaman isyan etmedim neden kabul etmıyosun Allahım demedım. fakat ümidimi tamamen yitirmiştim. sabah oldu annemler gıdıyodu endoskopi yapmaya. ben yıne erkenden kalkıp zemzem suyuna okudum dualarımı içirdim annemi yolladım bu arada tefrıcıye cektıgımı anneme soyleyemıyordum bıle annem benım üzüldüğümü görünce dahada mahvoluyordu sordugu zaman kıme okuyosun yalandan derdımkı arkadasımın babası hastaymıs ona okuyorum.annemler gelınceye kadar heyecandan catladım doktorlar fılmı cekmısler ama emın olmak için endoskopiyi yapıyolardı . evde annemlerı beklıyodum telefon caldı arayan annemdı gözümüz aydın dünkü çekılen fılmlerde yanlışlık olmuş bişey cıkmadı tertemiz cıktı tabı ben sevıncten havalar ucmustum ılk defa sevıncten agladım. eve geldıklerınde annem komsulara anlatırken dınledım. doktorlar cok sasırmıs böyle bişey olamaz fılmlerde gecmemıs gözüküyodu.tekrar fılmler endoskopıler ıstemısler. o hafta annem hep hastanede yenıden fılmler cekındı endoskopı de yapıldı Allahıma cok şükür hepside temiz cıktı. (Not: alıntıdır)
 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,425
Tepki puanı
27
Puanları
0
Yaş
54
Konum
istanbul
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
okudum ve çok etkilendim kardeşim.allah razı olsun kardeşim.çok değerli bir paylaşımdı emeğinize sağlık.yaptığımız duaların karşılığını sürekli yaşıyoruz.allahımıza binlerce şükürler olsun.selametle kalın.yolunuz hep açık olsun.
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Amin. Allah sizlerden de razı olsun.. Tüm kardeşlerimi dua edipte kabul edilen hacetlerini paylaşmaya davet ediyorum.
 

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
1,967
Tepki puanı
13
Puanları
38
Yaş
37
selamun aleyküm kardeşim duanızı biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz.........şifa için okunurmu.uygulamak istiyorum
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Bu benim başından geçen değil ,alıntı yaptığım bir yazıydı altta belirtmiştim çok özür diliyorum sizden..Ama rabbime tamamen güverek ve ihtiyaç haleti ruhiyesi ile ,alacaklı gibi değilde acizce, Allahdan başka kimseden ümit beklemeyen bir ruh haliyle , duayı kalpte hissederek, yüreğiniz titreyerek ve yakararar edilen dualarınız kabul olur İnşallah.
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
En gevşek olduğumuz konulardan ve ibadetlerden birisi de maalesef veetteessüf "Dua"!
Herkesten istemeyi akıl edebiliyoruz da Allah'tan istemek hep en son aklımıza geliyor.

Bu konuda başlangıç itibariyle 3 noktaya değineceğim:

a) Dua ettim kabul oldu
Her dua kabul olur. Yeter ki acele edilmesin... yeter ki kabul olmadı denmesin... yeterki içinde ciddiyet olsun...

Vallahi hayatımda kabul olmayan bir tek dua hatırlamıyorum. Bu benim salih birisi olduğumdan değil, bilakis Rabbimin benim gibi bir kuluna bile lutfedip icabet ederek ne kadar Yüce ve Büyük olduğunu cümle aleme göstermesindendir.

En çarpıcı örneklerinden birisini vereyim:

Eski eşimi son yolculuğu için hastaneye yatırdım. 24 saat sürekli yanıbaşındayım. O ise derin bir uykuda sanki... Boş kalan vakitlerimde hayra kullanmak için evden El-Esas Fittefsir'i getirmiştim. Fatiha'dan başladım, okuyup gidiyorum.

Eşimin vefatından iki gün önce "inne lillahi ve inne ileyhi raciun" ayetinin tefsirini okudum. Tefsirinde -sanırım Ümmü Seleme annemizden gelen- rivayeti okudum. Ebu Seleme vefat ettiği zaman Efendimizin s.a.v. öğrettiği bir duayı okumuş. Duanın içinde de "bana aldığından daha hayırlısını ver" diye bir ibare var.

Eşim vefat ettiğinde ilk bu dua aklıma geldi. İstircanın (inne lillahi ve inne ileyhi raciun ayetini okumak) ardından hemen bu duayı ettim. Ama aklımda da hep merhume eşimden daha saliha ve daha hayırlısı mümkün mü? sorusu vardı. Bu sorunun cezasını da çektim. Duam da kabul oldu. Cezasını çektim çünkü gecikmeli geldi daha hayırlısı...



Şimdilerde;

Müslümanların muzafferiyeti, sıhhatim için, mebrur bir hac için ve de şehit olarak cihad meydanında can vermek için dua ediyorum. Ben kabul olacaklarından eminim. Ne zaman olacağı beni hiç ilgilendirmiyor. Çünkü bana düşen dua edip istemek, ne zaman vereceği O'nun sahasına giriyor.

b) Kafirlerin duaları bile kabul olur
Kur'anda kafirlerin ve müşriklerin bile ihlasla dua ettiklerinde dualarının kabul edildiği defalarca vurgulanıyor. Haberiniz var mı?

c) Dua ibadetin özüdür
Bir hadiste de zaten öyle buyurulur:

"Dua ibadetin muhhudur (beynidir, özüdür)!"

Namazın (salatın) asıl manası duadır. Fatiha suresinin yarısı duadan ibarettir. Diğer yarısı da sena olup dua için mukaddimedir.

Rabbimiz şöyle buyurur:

"De ki; duanız olmasa Rabbim size ne değer verir?!"
(Not: Alıntıdır)
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
İsmim Kürşat 30 yaşındayım..Geçmişimde içki, alkol, reina, sortie, güzel arabalara binerdim. Çok iyi bir semtte oturuyorum . 30 yaşındayım eskiye dönüp bakarsam boşuna yaşadığım tam 30 sene. Bir gün Gizem isminde bir kızı çok sevdim. Hemde emin oldun deli gibi sevdim. Ama birgün bitti. Hatta sevdiğim kızdan iftira bile yedim. Hemde çok acı bir iftira. Aslında ailesinin suçuydu.Kendisi Allah var iyi bir kızdı. İşte benim tam 8 ay sürecek acı dolu günlerim başladı. Ağladım, düşündüm ,sıyırtacak duruma geldim.Gizem'den tam 8 ay haber alamadım.

Medyuma gittim bir sürü yalanlar dinledim yok salı gelecek persembe gelcek diye ...!

Bakırköyde bir kitap aldım. Abdulkadir Geylani Hazretlerinin hayatı bayağı kalın bir kitap. Ve içimden bir ses dedi ki, kalk tövbe et namaza başla.

Ben hayatımda ne dua etmiş ne de namaz kılmıstım. Çocukken öğrendiğimiz dualar vardı tabiki. Namazı da ögrendim hepsi bir arada öyle keyifliydi ki.

Ama tam bir acı cekiyordum. Arkadaslar hemde fena bir aşk acısı. Ama bu 8 ay içinde öyle bir sevgi de oluştu ki içimde. Namaz dua ve sevdigim kızın sevgisi daha da kocaman oldu yüreğimde.

Namazımı kılıp dua ederken Allah'a yalvarıyordum ağlayarak.

Her neyse. Allah'a hep içten dua ederdim. İçimden ne geliyorsa hissederek ağlayarak dua ederdim .

Ettigim dua ise şuydu arkadaşlar. "Allah'ım hayırsızsa hayırlı kıl ve Gizemi başımdan eksik etme". Hep böyle dua edip haykırdım ağladım.

İstanbul Yeşilköy'de oturuyorum, tam sekiz aydır görmedigim kızı orda gördüm. Gözgöze geldik. Dondum kaldım, o da dondu kaldı. Nasılsın dedim iyiyim dedi, sen nasılsın dedi bana.
Seni bir kere görim diye , çok dua ettim biliyormusun dedim.

Gizem de bana "Ben de her akşam dua ettim, Allah seni başımdan eksik etmesin diye" dedi.

Gizem namazını kılan bir insandı. Ayrılmadan önceki dönemde aşkım hep dua ettim seni Allah başımdan eksik etmesin diye derdi bana zaten.

Bende onun gibi dua ettim ve barıştık. O özür diledi. Ben özür diledim. Ve şimdi nişanlandık.

Sonuç nasıl gerçekleşti diye sorarsanız.

Namaz ve içten kalbten ağlayarak bir dua. Arkadaşlar.
sakın üfürükcü medyum gibi insanlara kanmayın.
Allah sabır veriyor.unutmayın.

1. Tövbe edin
2. Namaza başlayın.
3. İçten kalpten ağlayarak dua. ( Allah hiç bir kulunun gözyaşına dayanamazmış)
4 Ve en önemlisi sabır, sabrınızı muhafaza edin hiç bir zaman ümitsizliğe kapılıp bırakmayın duanızı.

teşekkür ederim.
(Not: Alıntıdır)
 

ufuk35

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2008
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Dua'sız yaşam olmaz.İnsanlar dualarla ayakta bunu dinle hiç alakası olmayan biri bile illaki anlamıştır.Başı sıkışan her insan illaki dua eder yalvarır.Ama bunu sürekli yapmak gerekir.

Rabbim bizi dua eden ve şükredenlerden eylesin inşallah . Amin.
 

burakg

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
65
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
Amin. allah razı olsun.. Dua edipte gerçekleşen hacetin varsa paylaşırsan mutlu olur, ilham alırız..
 

allies

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Ağu 2009
Mesajlar
702
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
merhaba , benimde sevdigim insan su an 30 yasında ve onun da hayatı anlatılan hayata benziyor. su anda alkol olayını durdurdu Allah'a cok sukurler olsun ki.. zaten bayagı ilerlemiş bir durumdaydı ve birkac kez ayrılma noktasına gelmiştik. RABBİM den dilerim ki aynı noktaya bir daha gelmeyelim basa dönmeyelim. ALLAH'tan dilegim hidayete ermesi , rızasını kazanması , tövbeler etmesi , peygamber efendimizin sefaatcş olması..insallah RABBİM dualarımı kabul eder. Birsey onun ALLAH yoluna dönmesine vesile olur ve cok dua ediyorum cokkk insallah sonumuz hayırlı olur paylasmak istedim arkadaslar duadan eksik etmeyin. İnsallah sizinde dilekleriniz gercek olur , dogru yoldan ayrılmazsınız , kalbinizde nur hidayet yolunda ilerlemenizi dilerim. Hayırlı cumalar...
 

nesly1905

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Tem 2009
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
paylaşım için teşekkür ederiz ancak bu duayıda yazabilirmisiniz_?
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt