Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DUA ETMEYİ DENEDİNİZ Mİ? (3 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DUA ETMEYİ DENEDİNİZ Mİ?

SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZMİ SIKINTILI ANLARINIZDA?...
BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE...
YENİ ÖĞRENDİM BENDE....
DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN..
BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN...
ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE...

SELAMUN ALEYKUM ..

ALLAH C.C RAZI OLUR SİZDEN İNŞ..SELAMETLE..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

m_muaz yazdı:
SİZLERDE DUA ETMEYİ DENEDİNİZMİ SIKINTILI ANLARINIZDA?...
BELKİ DUALARINIZ HEMEN GERÇEKLEŞMEYEBİLİR AMA O DUALARIN SEVABI YETER SİZLERE...
YENİ ÖĞRENDİM BENDE....
DUA EN KIYMETLİ BİR HAZİNE BİZİM İÇİN..
BİTER DİYE KORKMAYIN İSTEDİĞİNİZ KADAR KULLANIN...
ÖYLE BİR HAZİNE Kİ SINIRSIZ VE KARŞILIKSIZ VERİLMİŞ HEMDE...

SELAMUN ALEYKUM ..

ALLAH C.C RAZI OLUR SİZDEN İNŞ..SELAMETLE..

ve aleyküm selam .. rabbim sizden de razı olsun inş. selametle kalın.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Selamünaleyküm;

Allah razı olsun gerçekten başlığı görünce ilk aklıma Evet gerçekten duamızı tam teferruatlı yapabiliyormuyduk bu soruyu sordum kendime.. Bir zamanlar benden hem ilim hemde görev bakımından büyük mevkide olan bir abimiz vardı.. Derdi ki namaz kılındıktan sonra tesbihat şarttır bunu unutmayın,, tesbihat bitene kadarda seccadenizi kapamayın namazı kılar gibi duada durun ve ondan sonra toparlanın... Şimdi diye bilirsiniz ki ne alakası var bazıları yatarak ta dua edebiliyor. Evet doğrudur ama bu biraz farklı çünkü dua namazdan sonraki tesbihat kısmında samimice yaklaşımdır buna da saygı hürmet ifadesidir. Gerçekten dualar samimiyetle büyük bir şevkle yapılıyor mu? Bazen çok duyduk benim duam kabul olmaz. senin duan'da kabul olmaz diye Aslında dualar hep kabul olur ama bizler bunun hemen kabul olmasını isteriz....

Ettiğimiz duanın bir yıl sonra cevabını aldığımız olur. O zaman duanın kabulünün değilde işi şansa yorarız.. Ben çok şanslıyım deriz Çünkü Alemlerin Rabbi olan Allah'tan ümidi kesmek ne kadar doğru olabilirdi ki... Sadece sabır ve tefekkür araya girmelidir bu durumda.. Duanın tecellisi ise Allah'a aittir. Cevap alacağımız zaman bile imtehanlardan geçiyoruz benim duam ne oldu diyerek, olmaması gereken bir durum ama buna çevremizde çok sık karşılaşmaktayız..Halbuki bilseler. senin kolunu kaldırmak istediğinde kaldırmanda bir dua Kaşını kaldırman gözlerini açıp kapaman bunların hepsi bir istek, bir dua. Allah istemese ne kapattığın özlerini açabilirsin nede kapatabilirsin bilsek ki bu isteklerinde bir dua olduğunu ne kadar kârlı çıktığımızı o zaman anlarız. Güzel bir konuydu paylaşım için teşekkür ederim yine çok konuştum:D Hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun Hayırlı Cumalar s.a.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM CÜMLEMİZİ DUALARI KABUL OLUNAN KULLARINDAN EYLESİN.AMİN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM.ALLAH CC RAZI OLSUN.B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

aska mecnun yazdı:
Selamünaleyküm;

Allah razı olsun gerçekten başlığı görünce ilk aklıma Evet gerçekten duamızı tam teferruatlı yapabiliyormuyduk bu soruyu sordum kendime.. Bir zamanlar benden hem ilim hemde görev bakımından büyük mevkide olan bir abimiz vardı.. Derdi ki namaz kılındıktan sonra tesbihat şarttır bunu unutmayın,, tesbihat bitene kadarda seccadenizi kapamayın namazı kılar gibi duada durun ve ondan sonra toparlanın... Şimdi diye bilirsiniz ki ne alakası var bazıları yatarak ta dua edebiliyor. Evet doğrudur ama bu biraz farklı çünkü dua namazdan sonraki tesbihat kısmında samimice yaklaşımdır buna da saygı hürmet ifadesidir. Gerçekten dualar samimiyetle büyük bir şevkle yapılıyor mu? Bazen çok duyduk benim duam kabul olmaz. senin duan'da kabul olmaz diye Aslında dualar hep kabul olur ama bizler bunun hemen kabul olmasını isteriz....

Ettiğimiz duanın bir yıl sonra cevabını aldığımız olur. O zaman duanın kabulünün değilde işi şansa yorarız.. Ben çok şanslıyım deriz Çünkü Alemlerin Rabbi olan Allah'tan ümidi kesmek ne kadar doğru olabilirdi ki... Sadece sabır ve tefekkür araya girmelidir bu durumda.. Duanın tecellisi ise Allah'a aittir. Cevap alacağımız zaman bile imtehanlardan geçiyoruz benim duam ne oldu diyerek, olmaması gereken bir durum ama buna çevremizde çok sık karşılaşmaktayız..Halbuki bilseler. senin kolunu kaldırmak istediğinde kaldırmanda bir dua Kaşını kaldırman gözlerini açıp kapaman bunların hepsi bir istek, bir dua. Allah istemese ne kapattığın özlerini açabilirsin nede kapatabilirsin bilsek ki bu isteklerinde bir dua olduğunu ne kadar kârlı çıktığımızı o zaman anlarız. Güzel bir konuydu paylaşım için teşekkür ederim yine çok konuştum:D Hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun Hayırlı Cumalar s.a.

ve aleyküm selam kardeşim..Allah razı olsun yine çok güzel açıkladınız. haklısınız..insan haşa rabden ümidini kesiyor, duaların olmayacağına inanarak... dediğiniz gibi onun tecellisi her şey.. acaba anlayabiliyor muyuz bunları?bunların neyin duası olduğunu???

siz de hakkınızı helal edin kardeşim, est. ne güzel yazmışsınız işte. uzun değil. sizin de cumanız hayırlı ve bereketli geçsin. Rabbimizin mağfiretinden bolca istifade etmeniz temennisiyle inş. selam ve dua ile

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

Selamün aleyküm kardeşim,ne kadar güzel bir paylaşım çok etkilendim evet ya hiçbir zaman ümidimizi yitirmemeliyiz.Allah razı olsun dua ile kalın.cumanız mübarek olsun.
[marq]B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)[/marq]

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

ne guzel yazmissin kardesim ALLAH senden razi olsun insallah paylasimin için çok tesekkur ederim RABBIMIN bizlere ogrettigi bir hazineyi yeniden canlandirdin.... evet dua etmeliyiz hemen gerçeklesmeyebilir ama sevabi bize yeter ve eminim bu sevaplara çok ihtiyacimiz olacak tekrar tesekkurler selam ve dua ile..B)B)B)B)B)B)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ruveyda28 yazdı:
Selamün aleyküm kardeşim,ne kadar güzel bir paylaşım çok etkilendim evet ya hiçbir zaman ümidimizi yitirmemeliyiz.Allah razı olsun dua ile kalın.cumanız mübarek olsun.
[marq]B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)[/marq]

ve aleyküm selam ablam. beğendiğinize çok sevindim.Allah sizden de razı olsun inş. cumanızın hayırla geçmesini diliyorum.Allah'a emanet olun. selametleB)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

huzunlu_gurbet yazdı:
ne guzel yazmissin kardesim ALLAH senden razi olsun insallah paylasimin için çok tesekkur ederim RABBIMIN bizlere ogrettigi bir hazineyi yeniden canlandirdin.... evet dua etmeliyiz hemen gerçeklesmeyebilir ama sevabi bize yeter ve eminim bu sevaplara çok ihtiyacimiz olacak tekrar tesekkurler selam ve dua ile..B)B)B)B)B)B)B)B)B)

Allah razı olsun kardeşim, beğendiğinize sevindim. rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inşallah. Allah'a emanet olsun. selametleB)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm Aliye kardeşim;
Arkadaşlar gerekenleri söylemişler, biz de dersimizi aldık İnş...
Allah c.c. razı olsun...selametle kal...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

ferit yazdı:
selamün aleyküm Aliye kardeşim;
Arkadaşlar gerekenleri söylemişler, biz de dersimizi aldık İnş...
Allah c.c. razı olsun...selametle kal...

ve aleyküm selam Ferit kardeşim.. Allah razı olsun inş. Rabbim sizden de razı olsun inş. Allaha emanet olun sizde.. selametle.. baki selamlar

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

HİKAYE GERÇEKTEN GÜZEL EMĞİNE SAĞLIK :)

ararat

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm ...Alllah razı olsun çok güzel bir paylaşım .Hakkınızı helal edin ...Allaha emnat olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt