aska mecnun yazdı:
Selamünaleyküm;
Allah razı olsun gerçekten başlığı görünce ilk aklıma Evet gerçekten duamızı tam teferruatlı yapabiliyormuyduk bu soruyu sordum kendime.. Bir zamanlar benden hem ilim hemde görev bakımından büyük mevkide olan bir abimiz vardı.. Derdi ki namaz kılındıktan sonra tesbihat şarttır bunu unutmayın,, tesbihat bitene kadarda seccadenizi kapamayın namazı kılar gibi duada durun ve ondan sonra toparlanın... Şimdi diye bilirsiniz ki ne alakası var bazıları yatarak ta dua edebiliyor. Evet doğrudur ama bu biraz farklı çünkü dua namazdan sonraki tesbihat kısmında samimice yaklaşımdır buna da saygı hürmet ifadesidir. Gerçekten dualar samimiyetle büyük bir şevkle yapılıyor mu? Bazen çok duyduk benim duam kabul olmaz. senin duan'da kabul olmaz diye Aslında dualar hep kabul olur ama bizler bunun hemen kabul olmasını isteriz....
Ettiğimiz duanın bir yıl sonra cevabını aldığımız olur. O zaman duanın kabulünün değilde işi şansa yorarız.. Ben çok şanslıyım deriz Çünkü Alemlerin Rabbi olan Allah'tan ümidi kesmek ne kadar doğru olabilirdi ki... Sadece sabır ve tefekkür araya girmelidir bu durumda.. Duanın tecellisi ise Allah'a aittir. Cevap alacağımız zaman bile imtehanlardan geçiyoruz benim duam ne oldu diyerek, olmaması gereken bir durum ama buna çevremizde çok sık karşılaşmaktayız..Halbuki bilseler. senin kolunu kaldırmak istediğinde kaldırmanda bir dua Kaşını kaldırman gözlerini açıp kapaman bunların hepsi bir istek, bir dua. Allah istemese ne kapattığın özlerini açabilirsin nede kapatabilirsin bilsek ki bu isteklerinde bir dua olduğunu ne kadar kârlı çıktığımızı o zaman anlarız. Güzel bir konuydu paylaşım için teşekkür ederim yine çok konuştum
Hakkınızı helal edin Allah'a emanet olun Hayırlı Cumalar s.a.