Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dostluk iplerini koparmamalıyız.... (1 Kullanıcı)

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Kum ve Tas

Bu hikayede iki arkadasin çölde yürüdüğünü anlatır.
Yolculugun bir noktasında bir tartışma olur ve biri diğerine tokat atar.
Tokadi yiyenin canı acır ama bir şey söylemeden kuma şöyle yazar:

"BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BENİ TOKATLADI"

Bir vahaya gelene kadar yürümeye devam ederler ve suya girmeye karar verirler. Tokadi yiyen bataklığa saplanır ve boğulmak üzereyken arkadaşı kurtarır. Yarı boğulmadan kurtulduktan hemen sonra bir taşa şöyle yazar:

"BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM HAYATIMI KURTARDI"

Tokadı atan ve hayat kurtaran sorar:

"Canını acıttığımda kuma yazdın , neden şimdi taşa ?

" Diğeri cevaplar: "Birisi canımızı yaktığında kuma yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı silebilsin, ama biri bizim için iyi bir şey yaparsa taşa kazımalıyız hiç bir rüzgar silemesin.

ACILARINIZI KUMA VE İYİLİKLERİ TAŞA YAZMAYI ÖĞRENİN

Özel bir kimseyi bulmak bir dakika alır , unutmak ise bir ömür.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Dostluk iplerinizi koparmamanız dileğiyle.......

selamün aleyküm
çok güzel bir hadise bizlere ibretlik hadisedir. Rabbim bizleri zengillikle sınamasın zengin olmanın yükü okadar ağırki onun altından kalkmamız çok ama çok zor.

Rabbime emanetsizin
Selam ve dua ile...

aleyküm selam kardeşim..
nasılsın? uzun zamandır yoksun...
sınavların nasıl?
evet haklısın, ama kardeşim her iki durumunda agırlıgı zordur..
rabbim bizi sabredenlerden eylesin. amin..
selam ve dua ile..​

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim..
nasılsın? uzun zamandır yoksun...
sınavların nasıl?
evet haklısın, ama kardeşim her iki durumunda agırlıgı zordur..
rabbim bizi sabredenlerden eylesin. amin..
selam ve dua ile..​

Allah çok şükür iyiyim abla sen nasılsın??
Ya bi dün giremedim adam akıllı o da merkezde işim vardı oraya gittim. Sonrada sınavım vardı ona çalıştım. gerçi pekte güzel geçmedi sınav hocanın insafına kalmış artık hepsi onun elinde :):)

2 sınavın dışındaki çok güzel ama o 2 sınav benim morelimi alt üst etti. geri 3 tane sınavım kaldı çok şükür onlardan alıyorum yapabilirim Allahın izniyle...
Doğru söylüyorsun abla her iki durumda çok zor ama bana o iki secenekten biri sunulsa zorluğu seçerim o zaman insan rabbini hiç unutmuyor. Tabi bazıları isyan edebilir ama bizler Rabbimizin neden bize sıkıntı verdiğin çok iyi bilen insanlarız ve ona göre haraket ederiz. O yüzden ben zorluğu seçerim:):):)

selam ve dua ile

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık gerçekten çok güzel bir paylaşımdı...
Dostluk iplerimizi koparmayalım...
selam ve dua ile...

Kum ve Tas

Bu hikayede iki arkadasin çölde yürüdüğünü anlatır.
Yolculugun bir noktasında bir tartışma olur ve biri diğerine tokat atar.
Tokadi yiyenin canı acır ama bir şey söylemeden kuma şöyle yazar:

"BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM BENİ TOKATLADI"

Bir vahaya gelene kadar yürümeye devam ederler ve suya girmeye karar verirler. Tokadi yiyen bataklığa saplanır ve boğulmak üzereyken arkadaşı kurtarır. Yarı boğulmadan kurtulduktan hemen sonra bir taşa şöyle yazar:

"BUGÜN EN İYİ ARKADAŞIM HAYATIMI KURTARDI"

Tokadı atan ve hayat kurtaran sorar:

"Canını acıttığımda kuma yazdın , neden şimdi taşa ?

" Diğeri cevaplar: "Birisi canımızı yaktığında kuma yazmalıyız ki bağışlama rüzgarı silebilsin, ama biri bizim için iyi bir şey yaparsa taşa kazımalıyız hiç bir rüzgar silemesin.

ACILARINIZI KUMA VE İYİLİKLERİ TAŞA YAZMAYI ÖĞRENİN

Özel bir kimseyi bulmak bir dakika alır , unutmak ise bir ömür.

aleyküm selam canım kardeşim...
allah c.c cümlemzden razı olsun canım benim...
evet çok önemli dostluk iplerinin koparamamak..
ama bazen şu yalancı dünyanın kargaşasına düşüyoruz birbirimizi unutuyoruz, sadece bayaramlarda özel günlerde hatırlıyorum...
böyle olmamalı dostluk daim ve her zaman beraber olabilmektir...
inşallah biz öyle dostlardan oluruz..
bu güzel katkın içinde teşekkürler...
selam ve dua ile..

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Allah çok şükür iyiyim abla sen nasılsın??
Ya bi dün giremedim adam akıllı o da merkezde işim vardı oraya gittim. Sonrada sınavım vardı ona çalıştım. gerçi pekte güzel geçmedi sınav hocanın insafına kalmış artık hepsi onun elinde :):)

2 sınavın dışındaki çok güzel ama o 2 sınav benim morelimi alt üst etti. geri 3 tane sınavım kaldı çok şükür onlardan alıyorum yapabilirim Allahın izniyle...
Doğru söylüyorsun abla her iki durumda çok zor ama bana o iki secenekten biri sunulsa zorluğu seçerim o zaman insan rabbini hiç unutmuyor. Tabi bazıları isyan edebilir ama bizler Rabbimizin neden bize sıkıntı verdiğin çok iyi bilen insanlarız ve ona göre haraket ederiz. O yüzden ben zorluğu seçerim:):):)

selam ve dua ile

hamdolsun ablacıgım bende iyiyim. saolasınız...
ablacıgım inşaallh geçersin. üzülme rabbim büyük öyle bi süprizle karşılaşırsınki. sen bile şaşırırsın. inşallah..
ben birinde sınavdan çıktım arkadaşlar soruyor elmas nasıldı sınav diye, bende ben sınavda herşeyi unuttum , ezberim kuvvetli degildim.. ama işte hep mantıkla yorumlamaya çalıştım eger hoca ezbere bakarsa 0 alacagım yok mantıga bakarsa eh işte birşeyler verir dedim...
ve baktımki 90 almıştım o sınava. üniversitede iken...
ama çok sevinmiştim. inşalalh öyle bi süprizlede sen karşılaşırsın...
evet kardeşim rabbim sevdigi kullarına çok dert, sıkıntı verirmiş...
ama sabrınıda veriyor çok şükür..
selam ve dua ile..

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
hamdolsun ablacıgım bende iyiyim. saolasınız...
ablacıgım inşaallh geçersin. üzülme rabbim büyük öyle bi süprizle karşılaşırsınki. sen bile şaşırırsın. inşallah..
ben birinde sınavdan çıktım arkadaşlar soruyor elmas nasıldı sınav diye, bende ben sınavda herşeyi unuttum , ezberim kuvvetli degildim.. ama işte hep mantıkla yorumlamaya çalıştım eger hoca ezbere bakarsa 0 alacagım yok mantıga bakarsa eh işte birşeyler verir dedim...
ve baktımki 90 almıştım o sınava. üniversitede iken...
ama çok sevinmiştim. inşalalh öyle bi süprizlede sen karşılaşırsın...
evet kardeşim rabbim sevdigi kullarına çok dert, sıkıntı verirmiş...
ama sabrınıda veriyor çok şükür..
selam ve dua ile..

vizelerde senin yaşadığın gibi bende yaşadım hiç çalışmadığım halde yüksek gelmişti notlarım sonra niye öyle oldu düşünmeye basladım. O hafta kutlu doğum haftasıyda bende okula gidiş gelişler salavat getiriyordum. Sanırım onun etkisiyle öyle oldu. Hele ingilizce en az 15 soru salladım 74 aldım salladıklarım tutmuş iste. Rabbim büyük bir sekilde yardımcı oluyor. Finallere gelince mat2 den hiç bir sey anlamıyorum. Meslek çıkışlıyım ya o yüzden ama yinede bir seyler yapmaya çalıştım 36 alırsam geçerim inşallah. Bu günki sınavdada sorularla alakalı olmayan seyler yazdım. Programlama dersi bende kafama göre rastgele kodlar yazdım:) bakalım hoca 36 verecekmi. ilk dönem arkadas öyle yapmış geçmiş dersten bakalım aynı piyango banada vuracakmı :)

öyle iste abla yaz okuluna bu dönem 1 tane ders bırakmam gerek eğer 2 olursa benim için çok zor olur 1 ders yüzünden okulun uzamasını istemiyorum.

çok doğru söylüyorsun abla rabbimiz sevdiği kullarına sıkıntı verir ve sıkıtının yanında da sabrı veriyor. O sabırı yakalarsak o sıkıtıntıdan kurtuluruz. Rabbim bizi sabredenlerden eyler inşallah
selam ve dua ile...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
vizelerde senin yaşadığın gibi bende yaşadım hiç çalışmadığım halde yüksek gelmişti notlarım sonra niye öyle oldu düşünmeye basladım. O hafta kutlu doğum haftasıyda bende okula gidiş gelişler salavat getiriyordum. Sanırım onun etkisiyle öyle oldu. Hele ingilizce en az 15 soru salladım 74 aldım salladıklarım tutmuş iste. Rabbim büyük bir sekilde yardımcı oluyor. Finallere gelince mat2 den hiç bir sey anlamıyorum. Meslek çıkışlıyım ya o yüzden ama yinede bir seyler yapmaya çalıştım 36 alırsam geçerim inşallah. Bu günki sınavdada sorularla alakalı olmayan seyler yazdım. Programlama dersi bende kafama göre rastgele kodlar yazdım:) bakalım hoca 36 verecekmi. ilk dönem arkadas öyle yapmış geçmiş dersten bakalım aynı piyango banada vuracakmı :)

öyle iste abla yaz okuluna bu dönem 1 tane ders bırakmam gerek eğer 2 olursa benim için çok zor olur 1 ders yüzünden okulun uzamasını istemiyorum.

çok doğru söylüyorsun abla rabbimiz sevdiği kullarına sıkıntı verir ve sıkıtının yanında da sabrı veriyor. O sabırı yakalarsak o sıkıtıntıdan kurtuluruz. Rabbim bizi sabredenlerden eyler inşallah
selam ve dua ile...

inşallah vurur kardeşim..:a12::a12::a12:
bellimi olur gün dogmadan neler dogar demi...
hayırlısı olsun inşallah kalmazın..
ama yaz okuluna gidene kadar alttan ders alma gibi bi durumunuz yok mu öyle yapabilirsin..
inşallh kardeşim inşallah..​

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah vurur kardeşim..:a12::a12::a12:
bellimi olur gün dogmadan neler dogar demi...
hayırlısı olsun inşallah kalmazın..
ama yaz okuluna gidene kadar alttan ders alma gibi bi durumunuz yok mu öyle yapabilirsin..
inşallh kardeşim inşallah..​

yaz okulunda 12 kredi ders alma hakkımız var benim ilk dönemden 2 tane dersim var. bu dönem bir tane yapmam gerek ki yaz okulunda 3nü birden vereyim yok 2 tane olursa bir dönem uzar dersim bos yere:(:(:( bakalım ya sınavlar bir bitsin sonra açıklansın hersey ortaya çıkar inşallah istediğim gibi olur ya

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
ne oldum değil ne olacağım demeli çok güzel bir paylaşımdı RABBİM razı olsun...

Dostluk iplerini koparmamak dileğiyle...

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
yaz okulunda 12 kredi ders alma hakkımız var benim ilk dönemden 2 tane dersim var. bu dönem bir tane yapmam gerek ki yaz okulunda 3nü birden vereyim yok 2 tane olursa bir dönem uzar dersim bos yere:(:(:( bakalım ya sınavlar bir bitsin sonra açıklansın hersey ortaya çıkar inşallah istediğim gibi olur ya

inşallah kardeşim inşallah...
benim kardeşiminde 1 tane var dersi, onuda yaz okuluna gitmeden 2 sınıfta alttan alacakmış...
allahıma çok şükür benim hiç dersim kalmamıştı. ne yaz okuluna nede alttan almaya çok şükür..
ama yaz okuluna giden arkadaşlar çok zordu yaz okulu diye anlatıyorlardı...
rabbm yar ve yardımcın olsun ne diyim..
selam ve dua ile..​

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kardeşim inşallah...
benim kardeşiminde 1 tane var dersi, onuda yaz okuluna gitmeden 2 sınıfta alttan alacakmış...
allahıma çok şükür benim hiç dersim kalmamıştı. ne yaz okuluna nede alttan almaya çok şükür..
ama yaz okuluna giden arkadaşlar çok zordu yaz okulu diye anlatıyorlardı...
rabbm yar ve yardımcın olsun ne diyim..
selam ve dua ile..​

bende kardesiniz gibi düşünüyordum ama bu sefer üstten ders alamayacam o da demekki bir dönem uzuyor. bu d ersleri yaz okulunda verirsem üstten ders almama gibi bir sorun olmayacak Allahın izniyle.

Allah razı olsun abla Rabbim cümlemizin yardımcısı olur inşallah

selam ve dua ile..

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim..
orasını şöyle düşünün bence...
hani küçükken okudumuz masallar varya bizleri hem düşündürmek isteyen, onlar gibi bi masallardan birisi olarak algılayalım. daha güzel olur...
evet çok güzel bi hikaye benimde çok hoşuma gitti...
selam ve dua ile..

Orasıda doğru aslında ibret almak isteyen alır her tarafından ibret akıyor.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
bende kardesiniz gibi düşünüyordum ama bu sefer üstten ders alamayacam o da demekki bir dönem uzuyor. bu d ersleri yaz okulunda verirsem üstten ders almama gibi bir sorun olmayacak Allahın izniyle.

Allah razı olsun abla Rabbim cümlemizin yardımcısı olur inşallah

selam ve dua ile..

allah c.c senden de razı olsun ablacıgım...
anladım. inşallh hakkında hayırlısı olsun kardeşim...
selam ve dua ile..

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
bu güzel paylaşımın için Allah razı olsun gülümse kardeşim.
selametle kardeşim.

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
Orasıda doğru aslında ibret almak isteyen alır her tarafından ibret akıyor.

evet kardeşim. her zaman, her şeyin güzel yönünü görmek gerekli...
vede ibret alınması gerekli yerlerini ibret almalıyız degilmi?
güzel gören güzel düşünür,,,,
selam ve dua ile..​

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
bu güzel paylaşımın için Allah razı olsun gülümse kardeşim.
selametle kardeşim.

selamün aleyküm kardeşim...
allah c.c. cümlemizden razı olsun...
begendinize sevindim...
fotocu kardeşim..
selam ve dua ile..​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt