Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Bakın babamın (Adem'in) oğlu, öncelikle yanlış anlaşıldığımı bildirmek isterim ki, benim asıl amacım dinimizin parçalandığını ve halen parçalanmakta olduğunu fark ettirebilmek. Sizin mezhep dediğinizi, insanlar farklı dinmiş gibi yaşıyor. Bir örnek vereyim ; Adamın biri ordan çıkıp diyor ki ; "Falanca mezhep nasıldır? O mezhepe geçmek için neler yapmalıyım? Onlarda namaz nasıl kılınır?" vs. gibi sorular soruyor. Halbuki hepimiz Müslümanlar olarak hak olan dinimiz İslam altında toplansak daha doğru olmaz mı?
kardeşim başka konuda banada aynı şekilde yaklaşımın olmuştu.
zannediyorsun ki ayetleri hiçe sayıyoruz bunu destekliyoruz ki HAŞA!
mesela Kuranda "Namaz kıl" diyor.Ama bunun nasıl kılınacağı , neler yapılacağı , ne yaparsak güzel ne yaparsak çirkin olacağını vesair , bunları herbirimiz ayetlerden alamamış ve alimlerimize başvurmuşuz..
ERZURUMLİ kardeşimizin veriği örnekteki gibi falanca adama sordum engin bilgisi var derken herkesler sormaya (anlamaya çalışmaya) başlamış vesair....
Tamam işte kardeşim,diyelimki ben senin kur'an hakkında içeriğini bildiğin gibi iyi bilmiyorum,senin bu bilginin muteber olduğu halk arasında duydum sana geldim senden müşkül durumumu halletmeni bana hata yapmamam için bilgini paylaşmanı istedim sende dedin ki bana kur'an da ve hadislerde şöyle şöyle sıkıntını çözecek merhem var bende sana tabi oldum,sonra başka birisi bana sordu bende dedimki bu konu hakkında jackofan kardeş sahih bilgilere sahiptir ondan böyle öğrendim sende böyle yap,sonra adam gitti memleketine senin namını yaydı,al bak senin bir mezhebin oldu (mezheb mana itibari ile bir konu yada sanaat hakkında gidilen yol demektir).Buna rağmen sen kalkıpta insanlara dermisin yapmayın müslüman kardeşlerim ALLAH TEALA mezhebleri yasak etti,sizde adam olun kafanızı çalıştırın açın Kur'an dan nasıl amel edileceğine bakın.
ALLAH TEALA ve Rasulu s.a.v razı olmaz güzel kardeşim.
Peygamberimiz s.a.v ''Kim bildiğini saklarsa cehennemde yerini hazırlasın ...'' buyuruyorken,sen nasıl olurda ehli sünnet alimlerine susun dersin? (Misal)