Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dört mevsim (1 Kullanıcı)

YOL GÖSTERİCİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Eyl 2008
Mesajlar
99
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
68
İnsan hayatı dört mevsimden oluşur. Eğer insan ömrünü ortalama 80 yıl varsayarsak, 20 yaşına kadar olan dönem ilkbahar, 40 yaşına kadar olan dönem yaz, 60 yaşına kadar olan dönem sonbahar ve 80 yaşına kadar olan dönemi kış olarak düşünebiliriz.

Yeni doğmuş bir insan baharda çiçek açan dallar gibi tazedir. Gelecekten umutludur. Kuşlar gibi mutluluktan cıvıldar. Etrafına mutluluk saçar. Nisan yağmurları gibi kısa süreli olur ağlamaları. Ve ardından hemen güneş açmış gibi gülücükler ile etrafı aydınlatır, ısıtır. Etrafında, hemen her zaman hiç bir karşılık beklemeksizin onun isteklerini yerine getiren birileri vardır. Gerçekten sevenler onu asla yalnız bırakmazlar.

Yaz dönemindeki insan ateşlidir, delişmendir. Yarınını düşünmeksizin, gününü gün ederek yaşar. Gençliğinin verdiği enerji ile yorulmak bilmeden çalışır ve kazanır. Bazen genç ve güzel, bazen de zengin ve mevki sahibi olduğu için, etrafında hep ondan bir takım menfaatler bekleyen birileri vardır. Sevenler ve seviyormuş gibi görünenler onu asla yalnız bırakmazlar.

Ve bir gün kafasındaki saçlar, ağaçların yaprakları gibi dökülmeye başlar. Artık mevsim sonbahardır. Sararan yapraklar gibi teni sararıp solamaya, kurumuş toprak gibi cildi buruşmaya ve çatlamaya başlamıştır. Dökülen yapraklar gibi etrafında dost sandığı insanlar birer birer onu terk eder. Çıplak bir ağaç gibi yalnız başına kalmıştır. Sanki kendisini bekleyen acı günleri görürcesine yaşlar dökülmeye başlar gözlerinden. Sonbahar yağmurları gibi sessiz ve uzun süreli yağarlar. Ardından güneş çıkıp gülümsese de, etrafı ısıtmaz. Hep mahzun ve hüzünlüdür.

Ve artık mevsim kış olmuştur. Saçları karlar gibi aklaşmıştır. Yaz dönemindeki gibi sıcaktan terlemez, hep üşür. Yaşlanmanın getirdiği olgunluk ile geçmişindeki kusurlarını fark edip, pişmanlık içinde onları yok etmeye, karlar ile örtmeye çalışır. Çünkü bilir ki, artık kendisi için başka bir mevsim yoktur. Bu onun son mevsimidir.

Siz şu an hangi mevsimdesiniz?

Hangi mevsimde olursanız olun, sizi bekleyen bir sonbahar ve ardında bir kış olduğunu sakın unutmayın.

Eğer inkâr ve nankörlüğe saparsanız, çocukları ak saçlı ihtiyarlara çeviren o günden nasıl korunacaksınız? MÜZZEMMİL SURESİ 17.

ALLAH YAR VE YOLDAŞINIZ OLSUN
(AKIN ÖRSMEN 11.8.2009)
YOL GÖSTERİCİ
 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,425
Tepki puanı
27
Puanları
0
Yaş
54
Konum
istanbul
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu"
allah razı olsun çok anlamlı bir paylaşımdı.selametle kalın.emeğinize sağlık.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt