
Pandispanyası için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
İç kreması için:
1 paket çikolatalı pasta kreması
veya1 paket sade kremşanti
Üzeri için:
dondurma
1 paket sade krem şanti
½ paket çikolata sosu
1 kutu dondurma külahı
Yapılışı:
Bir kabın içerisine oda ısısındaki yumurtalarımızı ve toz şekerimizi koyup mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
daha sonra başka bir kap içerisine unumuzu eleyelim kabartma tozu,vanilya ve kakaomuzu da ilave edelim.
Unlu karışımımızı sıvı karışımıza ilave edip mikser ile tekrar çırpalım.
Yağladığımız baton kek kalıbımıza kek karışımımızı döküp önceden ısıttığımız 180C fırınımızda pişirelim
pandispanyamız pişerken ara kremamızı hazırlayalım. Kremşantimizi 1 su bardağı soğuk sütle çırpıp dolapta 15 dakika kadar bekletelim. üzeri içinde krem şantimizi hazırlayıp dolaba koyabiliriz. Çikolata sosunu da pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
Pandispanyamızın katlarını sütle ıslatalım daha sonra ara kremamızdan bir miktar koyalım diğer katı üzerine yerleştirip pastanın her yerini kremşanti ile kaplayalım.
en son üzerine soğuk çikolata sosumuzu gezdirelim. Dondurma külahlarını pastamızın kenarlarına dizip üzerlerine dondurma veya kremşanti koyabilirsiniz.Pastamızı 1 gece dinlendirirsek lezzet açısından daha güzel olur Afiyet olsun.

