Malzemeler:
500 gr. domates
3 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
10-11 bardak et suyu ya da küp şeklinde kesilmiş 3-4 dilim bayat ekmek
1 bardak kaşar rendesi
Yapılışı:
Çekirdekleri çıkarılmış domatesleri ince ince rendeleyin. 2 kaşık margarinle unu hafifçe pembeleştirin, domates salçasını katın, 1 dakika kadarunla birlikte karıştırın. Domates rendesini ilave edin. 5 dakika daha karıştırdıktan sonra soğuk et suyu ya da suyu azar azar ilave ederek top top olmamasına özen gösterin. Un topaklanacak olursa tel süzgeçten geçirmeniz uygun olur.
Çorbayı kaynamaya bırakın. Öte yanden küp şeklinde kesilmiş ekmekleri 1 kaşık margarinle kızartın. Servis yaparken porsiyonların üzerine kızarmış ekmekleri ve kaşar rendesini koyun. Afiyet olsun.
500 gr. domates
3 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
10-11 bardak et suyu ya da küp şeklinde kesilmiş 3-4 dilim bayat ekmek
1 bardak kaşar rendesi
Yapılışı:
Çekirdekleri çıkarılmış domatesleri ince ince rendeleyin. 2 kaşık margarinle unu hafifçe pembeleştirin, domates salçasını katın, 1 dakika kadarunla birlikte karıştırın. Domates rendesini ilave edin. 5 dakika daha karıştırdıktan sonra soğuk et suyu ya da suyu azar azar ilave ederek top top olmamasına özen gösterin. Un topaklanacak olursa tel süzgeçten geçirmeniz uygun olur.
Çorbayı kaynamaya bırakın. Öte yanden küp şeklinde kesilmiş ekmekleri 1 kaşık margarinle kızartın. Servis yaparken porsiyonların üzerine kızarmış ekmekleri ve kaşar rendesini koyun. Afiyet olsun.