Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Doğu kültürümüzün, düğünleri (muhteşemmmm) :) (4 Kullanıcı)

_YUSUF_

Yönetici
Ya ben o düğünü gördüm, gördüm de...
Neyse, emeğine sağlık güzel kardeşim :)

gnsrblls

Kayıtlı Kullanıcı
bir grup insan halay çekiyor
hepsi bu...
forumun adı ismiyet.gen.tr diye bu halayı islami düğün diye lanse etme kardeşim.
hepi topu yüzlerce adam birlikte halay çekiyor.

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
bir grup insan halay çekiyor
hepsi bu...
forumun adı ismiyet.gen.tr diye bu halayı islami düğün diye lanse etme kardeşim.
hepi topu yüzlerce adam birlikte halay çekiyor.
abi ben kendim katılıyorum bu düğünlere

bak bu videoya ortadaki sanatçıyı tanırsın belki seyfullah

hani şu kane muhammed mustafayı söyleyen sanatçı berat tvde süreklli çıkıyo
http://www.youtube.com/watch?v=ynajpYTfHy4

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Allah'u teala Ala süresinde şöyle buyurur
Yüce Rabbinin adını tespih et. 'Ala 1''
Peki tesbih ne anlama geliyor?
Tesbih Allah'u tealayı tenzih etmedir.Müfessirle buna Rabbini tenzih eyle.Yani tenzih Allah'u tealaya laik olmayan sıfatlardan tenzih etmektir.Yine bazı müfessirler bura Rabbini Azametle büyükle anlamı vermektedir.Ve bu anlama görede Rabbinin ismini azamete göre, tanzim ile saygı ile an anlamına geliyor.Demekki Allah'u tealanın ismini andığımız zaman mutlaka bir tanzim azamatleme büyükleme bir sevgi gerekiyor ve hatta bazı müfessirlere göre gafil olmamak gerekiyor.
Bunun için fukahalar şöyle buyuruyorlar.Bir kimse Allah'u tealanın ismini bir eğlence olarak şaykı türkü gibi okursa bu haram olur buyuruyorlar.Yine bazılarına göre özellikle çalgı aletleri ile yani müzik aletleri ile bir kimse Allah'u tealanın ismini anarsa bu daha büyük günah haram buyuruyorlar.
Sonuç olarak Allah'u tealanın ismini anarken insan gafil durumda olmamalı ve onun ismini saygı ile tanzim ile anmalıdır.Bu şekilde olan (yani düğünde) bir tesbih tanzim islam uygun bir davranış değildir.O nedenle bunu islami bir düğün olarak izafe etmemiz mümkün değildir.
Bu nedenle.Konunun ismini islami düğün olarak değil duğu kültürümüzün düğünü olarak değiştiriyor ve düğün içeriğininde islama uygun olmadığını yukarıda açıklamış bulunuyoruz.
Hayırlı günler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt