Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Doğacak olan çocuğuma isim (1 Kullanıcı)

bir kulum

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm değerli kardeşlerim ismim serkan buradaki siz değerli din kardeşlerimden ve büyüklerimden bir ricam olacak eşim ALLAH (C.C) nasip eder ise bu ocak ayı içerisinde doğum yapacak ALLAH (C.C)herkeze nasip etsin ama bir konuda çok terettüdde kaldık çocuğumuz erkek olacak ve ismini MÜBAREK EFENDİMİZ HZ.MUHAMMED (S.A.S) MÜBAREK ismini koymayı düşünüyoruz ancak hani derler ya her kafadan bir ses çıkıyor diye işte şuan o aşamadayım kimisi günah diyor kimisi ismin yanına başka bir isimde koyman lazım diyor araştırdım bir sonuç alamadım siz büyüklerimden bir yardım istiyorum bu konuyla ilgili

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun..inşallah sag salim dünyaya gelir..Allaha layık kul olur...Allah olucak cocugnuzu salilhlerden etsin...

Muhammed ismi çok güzel...o ada layık bir kardeş olur inşallah...günah digene ve s gelince ise bu söz bos söz..subhanallah ne gunahı...Mustafa da guzel isim arırndırılmış demek...

en önemlisi hayırlısıyla sag salim dogması ..Allah sizi mutlu etsin abim..

girljedi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamvedinler.azbuz.com
Kardeş haklı günah...vs değil olur mu öyle şey. Ahmet Mustafa Mehmet günah değil de, Abdullah günah değil de Muhammed mi günah?

Arzun Muhammed koymaksa Hz.Muhammed'i düşünerek koy kardeşim ama bence bir isim daha koy zira çok Muhammed ismi var,en azından ileride sıkıntı olmasın karışma gibi veya belki büyüklerinden birinin istediği bir isim vardır gönlünü hoşnut edersin.

Lakin benim babamın yaptığını yap daha önceden başına geldiğinden tecrübe edinmiş ben doğar doğmaz gitmiş ismimi koymuş kimlik çıkartmış hoş siz daha doğmadan koyuyorsunuz o açıdan zor iş :)

Bu arada Allah analı babalı, ailesine,vatanına milletine hayırlı, sağlıklı, dini bütün,yararlı bir evlat nasip eder sizlere,herkese inşallah

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Kardeşim.
Rabbım sıhhatli doğmayı nasip etsin,hayırlı evlat olsun kardeşim inşaallah.
Mus'ab,Talha,Enes,Ensar,Selman....

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim.
Rabbim sağlıklı,sıhhatli,hayırlı bir evlat nasip eder inşaallah..

Mus'ab, Eymen, Talha..

bir kulum

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepinizden razı olsun görüş ve bilgilerinizi paylaştığınız için gerçekten gönlüm bir nebze rahatladı diyebilirsiniz belki yazılan iki satırlamı rahatladı diye ama gerçekten gönlüm ferah şimdi dilerimki HAK'tan çocuğu olmayanlarada nasip etsin bu muhteşem duyguyu

bir kulum

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH hepinizden razı olsun kardeşlerim sizlerinde önermiş olduğunuz isimler çok güzel ama hep gönlümde RESURULLAH EFENDİMİZİN O MÜBAREK İSMİ vardı onu koymayı arzu ediyorum inşallah O MÜBAREK İSMEDE layık olur

Azerbaycan_li

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah,..sizin adınıza mutluyum...Allah sizi ve ailenizi dunya ve ahiret saadetine ulaştırsın..

KÖRDÜĞÜM

Kayıtlı Kullanıcı
ne garip bende sizin adınıza mtluyum devir giderek kötüleşiyor ama RABBİM inşALLAH dini için bilali habeşi gibi kızgın çöllerde bile yatmayı taş taş üstüne konulduğu halde bile RABBİM deyecek kadar güçlü bi iman versin evladınıza bilzerede nasip etsin inşALLAH.hep beraber bu zamanın sahabe ailelerinden biride siz olursunuz zamanımız gelincede bizelr oluruz inşALLAH.
MUHAMMED ismi çok güzel ben bunun la ilgili bildiğim bşy var oda hanı olurda kızgınlık anında çocuğa kötü keam edersenız sakıncalı olur diye bşy duymuştum ne kadar doğru ne kdar yalnış bilmem.
mesela eniştemin ismi MAHMUT.eniştemi babası isminin hürmetine hiç dövmemiş.dayağı hep abisi hüsnü yemiş :)
ben benden isim önerenlere kız için ESLEM-ALLAH cc kendini adamış kul demek- erkek içinde EBRAR-HZ OSMAN HZ HÜSEYİN HZ ALİ HZ EBUBEKİR HZ HASAN HZ ÖMER bu altı sahabeye verilen isimmiş arapçada şeş ebrar olarak geçiyor şeş altı demekmiş yanı 6 güzel hayır sahibin bir ismi.
yaniiiii MUHAMMED EBRAR olabilir.sanki yakıştıda hee :)

ÖMEREFE

Kayıtlı Kullanıcı
allah analı babalı büyütsün insallah yusuf yüzlü çocuklarınız olsun sağ salim kurtulsun eşinizde oğlunuzda bizim oralarda hamile bayanlara bir nefeste kurtulsun inşallah denir bir nefeste kurtulsun bende oğluma hz ömer efendimizin adını koydum oğlum 2,5 yaşında adı ömer efe size tavsiyem isim gerçekten kişiliğini etkiliyor insanın peygamber efendimizin izinde onun huyunda bir çocuk olsun inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt