Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dizilerde Kullanılan ve Allah'a Hakaret Edildiği Tespit Edilen Bazı İsimler ( HAŞA!) (2 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı

Avrupa Yakası, Beyaz Gelincik, Hayat Bilgisi gibi dizilerde, kötü, piskopat, aşağılık tiplere kasten Allah’ın 99 isminden biri verildiği iddia edildi. İşte o diziler ve o isimler : ( Haberi başka bir siteden okudum ve sizlerin de bilmesi gerektiğini düşünerekden konuyu açıyorum. )

Bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

"Sayın yetkili;

"% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir.

"Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, komşunun karısına göz dikmiş tipleme.

"Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur’ân-ı Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adı.

"Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, salak, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı.

"Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayınlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, aşağılık dizi karakterinin adı…

"Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. ATV’de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her türlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu…

"Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

"Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, "Mennan gel lan buraya hayvan" demekte, Allah’ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması
kesinlikle kabul edilebilir değildir.

"Bu isimler toplumumuzda "Allah’ın kulu" mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak Allah’ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler
gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmektedir.

"Bu milletin başına ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve değerlerine sahip çıkanlardan olursunuz. Saygılar."

Bu yazıyı gönderen okuyucumuz sadece bize değil, RTÜK’e de göndererek bilgilendirmiş.

Diyanet: Allah İsmiyle Alay Dinden Çıkartır :

Diyanet yetkililerinden dehşet açıklama geldi. Diyanet, Allah’ın isimleriyle alay edilmesinin dinden çıkma nedeni olduğu belirterek, "Allah’ın ismi ile alay çok tehlikeli bir durumdur. Yalnızca alay etmek değil alay edilmesine gülmek bile tehlikelidir. Böyle durumdaki bir kişinin imanı gider ve Amentü’yü okuyup tekrar şahadet getirmesi gerekir" dedi. """""

DİPNOT: ALINTIDIR...

su misali

Kayıtlı Kullanıcı
verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun hiç dikkat etmemiştim daha önce dizilerdeki isimlere
Allah'a emanet olun

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için Allah razı olsun kardeşim hiç dikkat etmemiştim

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
verdiğiniz bilgiler için Allah razı olsun hiç dikkat etmemiştim daha önce dizilerdeki isimlere
Allah'a emanet olun

Allah senden de razı olsun kardeşim böyle bir olayın müslüman bir ülkede yapılacağı aklına bile gelmez insanın. Bize düşen bu filmleri izlemeyip asla ve asla bu yoldan çıkar sağlayamamalarını sağlamak. Böyle birşey var mı ya? Allah bildiği gibi yapsın onları! Sen de Allah'a emanet ol kardeşim.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
yazıklar olsun böyle müslümanlara herşeyin en güzelinin en mükemmelinin layık olduğu Rabbimizin adını nasıl karakterlerde kullanıyorlar zaten izlemiyorum Rabbimiz böyle insanlara fırsat vermsein inşaallah hayırlı güğnler kardeşim Rabbimize emanet ol

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Kardeşim Allah razı olsun bilgilendirdiğin için Dizilerle Aram iyi değildir Hiç izlemem ama Çoğunu duydum ( gaffur İsmini gerizekalı bir tipe verip alaycı bir ifade kullanmaları :( ) Allah sonumuzu hayır etsin inşallah .... birde Türkiyeyi Ben Müslüman bir ülke olarak görmüyorum Açıkçası .... Allaha emanet ol selametle....

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
yazıklar olsun böyle müslümanlara herşeyin en güzelinin en mükemmelinin layık olduğu Rabbimizin adını nasıl karakterlerde kullanıyorlar zaten izlemiyorum Rabbimiz böyle insanlara fırsat vermsein inşaallah hayırlı güğnler kardeşim Rabbimize emanet ol

Sana aynen katılıyorum kardeşim. Ben de izlemiyorum. Sırlar dünyasını izlerim sadece vakit bulursam. Rabbim ıslah eylesin. Bizi onların ve onlar gibilerin şerrinden korusun. Amin.
Sen de Rabbimize emanet ol kardeşim.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Kardeşim Allah razı olsun bilgilendirdiğin için Dizilerle Aram iyi değildir Hiç izlemem ama Çoğunu duydum ( gaffur İsmini gerizekalı bir tipe verip alaycı bir ifade kullanmaları :( ) Allah sonumuzu hayır etsin inşallah .... birde Türkiyeyi Ben Müslüman bir ülke olarak görmüyorum Açıkçası .... Allaha emanet ol selametle....

Ve aleyküm selam kardeşim. Rabbim yolumuzdan ayırmasın. AMİN. Ben de Türkiye'yi müslüman bir ülke olarak görmüyorum baş örtüsü yasak, diziler bir çeşit, yalancılar, sahtekarler v.s.
SELAM VE DUA İLE...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.hiç dikkatimi çekmemişti.Allah razı olsun.rabbime emanet ol canım kardeşim.

nilgun

Kayıtlı Kullanıcı
çok Ilginç Ve Korkunç Bir şey Bu. Benimde Hiç Ilgimi çekmemişti. Zaten Hiçte Izlemem Ama Gafur Pijamasini Bile çikarttiklarina Göre Demekki Izleyen Ve O Saçmaliklara Gülen Kesimimiz Bayaği çok. Bilgilndirdiğin Için Allah Razi Olsun Kardeşim. Emeğine Sağlik.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.hiç dikkatimi çekmemişti.Allah razı olsun.rabbime emanet ol canım kardeşim.

Ve aleyküm selam ablacığım. Rabbim hepimizden razı olsun. Rabbim ıslah eylesin yolundan ayırmasın bizleri. Çok tehlike arz ediyor bu gibi diziler.
Selam ve dua ile...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Bilgilendirdiğin Için Rabbim Razi Olsun Benimde Hiç Dikkatimi çekmemişti. Rabbim Islah Etsin Bilerek Veya Bilemyerek Böyle Günahlari Işlemekten Hepimizi Korusun. Rabbimize Emanetsin Kardeşim Selam Ve Dua Ile:.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
çok Ilginç Ve Korkunç Bir şey Bu. Benimde Hiç Ilgimi çekmemişti. Zaten Hiçte Izlemem Ama Gafur Pijamasini Bile çikarttiklarina Göre Demekki Izleyen Ve O Saçmaliklara Gülen Kesimimiz Bayaği çok. Bilgilndirdiğin Için Allah Razi Olsun Kardeşim. Emeğine Sağlik.

Selamun aleyküm abla. O dizileri izlemediğine çok sevindim. İzleyen olmasa o kadar ileri gidemezler ama en azından buradaki kardeşlerimiz izlemeyecek inşallah. Ben inanıyorum izlemeyeceklerine. Allah senden de razı olsun.
Selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
FAZLA TV İZLEYEN BİRİ DEĞİLİM AMA.KONUYU BURAYA TAŞIYIP.BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN SELAM VE DUA İLE

Selamun aleyküm kardeşim Rabbim hepimizden razı olsun inşallah. Ben okudum ve sizleri de bilgilendirmek istedim. İnşallah izleyenler varsa bundan sonra izlemezler.
Selametle kalın.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşim Bilgilendirdiğin Için Rabbim Razi Olsun Benimde Hiç Dikkatimi çekmemişti. Rabbim Islah Etsin Bilerek Veya Bilemyerek Böyle Günahlari Işlemekten Hepimizi Korusun. Rabbimize Emanetsin Kardeşim Selam Ve Dua Ile:.

Ve aleyküm selam kardeşim .
İşte öyle dikkat çekmeden sinsice hareket ediyorlar. Rabbim onların ve şeytanın şerrinden bizleri korusun her daim. Amin.
ALLAH hepimizden razı olsun.
SELAM VE DUA İLE...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Hepiniz Okuyun Inşallah.
Bu Iğrenç Dizileri Kimse Izlemesin .
Selamun Aleyküm.

B)B)B)B)​

NSBBZN

Kayıtlı Kullanıcı
bilgilendirdiğiniz Için Allah Razi Olsun.daha önce Hiç Dikkatimi çekmemişti.selam Ve Daimi Dua Ile.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ,ALLAH RAZI OLSUN...
BU TİP PROĞRAMLARI SEYRETMİYORUM AMA İZLEYEN KARDEŞLERİMİZ İÇİN FAYDALI OLMUŞTUR.SELAMETLE KALINIZ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt