Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

""Dinler Arası Diyolog Caiz mi?"" (2 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
3,521
Tepki puanı
2
Puanları
0
Konum
Fatih - İstanbul
Dinler arası diyalogu ilk defa kim ortaya atmış?
Bu güne kadar bunu savunanlar kimler olmuş?

Bu işi başlatanların gerçek gayeleri ne olabilir?

Bu yolda şimdiye kadar neler yapılmış?


Bütün bu ve benzeri soruları bir an için bir tarafa bırakıp, böyle bir fikirle ilk defa karşılaştığımızı düşünelim ve diyaloga karşı tavrımızın nasıl olması gerektiğini belirlemeye çalışalım.

Hemen ifade edeyim ki bu soruya, hemen çala kalem, müspet yahut menfi cevap vermek doğru değildir. Yer yüzündeki tek hak dinin mensupları olarak böyle bir diyaloga, öncelikle, "Evet" dememiz beklenir; ancak, burada önemli olan söz konusu diyalogu kimlerin kimlerle yapacağıdır.

Bu görüşmelerde Müslümanları temsil edecek kişilerin İslâm'ın temel hükümlerini harfiyen yaşamaları, bu dinin güzellikleriyle kalplerini, akıllarını, bütün duygu ve latifelerini kemale erdirmeleri, muhtaçların karşısına böylece çıkmakla onlara fiilen ve hal diliyle ders vermeleri icap eder.. Bunu başarılabilirlerse, Üstad Bediüzzaman'ın şu şartlı müjdesi gerçekleşecek demektir:

"Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-i imaniyenin kemalâtını ef'alimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri, elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler. Belki, Küre-i Arzın bazı kıt'aları ve devletleri de İslâmiyete dehalet edecekler." (Tarihçe-i Hayat, 90)

İşte diyalog bu noktaya gelindikten sonra başlarsa faydalı olur. Gerçeği arayan, fakat ideal inanç sistemini ve onu sergileyen örnek insanları bulamadığından içine kapanıp kalan ve çareyi sefahatte ve inançsızlıkta bulan günümüz batı toplumu ancak böyle bir diyalog sonunda gerçeklerle tanıştırılabilir. Bütün ins ve cinin irşadı için nazil olan Kur'an-ı Kerim'e kavuşabilir; bütün alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e (asm.) ümmet olma şerefine erişebilir.

O halde, yeterli bilgi birikimine sahip olunduğu halde bu diyaloga karşı çıkmak, müslümanları "sadece kendi aralarında görüşen, başkalarına bir şeyler verme ihtiyacı duymayan, komşusu aç iken kendisi olasıya doyan ve muhtaçları aç bırakmayı sevap sanacak kadar egoist ve bir o kadar da İslâm’ın ruhuna ters düşen birer olumsuz tip" olarak sunmak demektir.Bunun vebali de oldukça büyüktür.

Allah Resulüne (asm.) yapılan şu İlâhî hitap, günümüzde de aynen geçerliğini korumaktadır. .

"De ki, "Ey ehl-i kitap! Sizinle bizim aramızda ortak bir kelimeye gelin: Allah'tan başka bir mâbut tanımayalım. Ona hiçbir şeyi ortak koşmayalım. Allah'ı bırakıp da bazımız bazımızı Rab edinmesin." (Âl-i İmran, 64)

Şimdi şöyle bir düşünelim:

Teslis inancı, günümüzde de Hıristiyan aleminde hâlâ hüküm sürmüyor mu? Bu inanç, "Allah'tan başkalarını mabud tanımak, Ona ortak koşmak" manasına gelmiyor mu? Hastalık devam ettiğine göre, Peygamber Efendimize yapılan bu davet emri, günümüz Müslümanlarını da ehl-i kitapla görüşmeler yapmaya çağırmış olmuyor mu?

Müslüman'a her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük görevler düşüyor. Nitekim, dinî ilimlerde gerekli bilgi birikimine sahip, hamiyetli, gayretli ve şefkatli insanlar, İslâm'ın nurunu bütün muhtaç gönüllere ulaştırmak için çaba gösteriyorlar ve her fırsatı en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyorlar. Dinler arası diyalog da bu fırsatlardan birisi olarak görülebilir.

Şu da var ki, muhataplarımız da bizi kendi gizli emellerine alet etmek için aynı aracı kullanmak isteyebilirler. Burada Müslüman’ın basiretli olması büyük önem taşır.

Tarafların hepsinde ortak gaye, "gerçeği bulmak ve müşterek düşmanlarına karşı işbirliği yapmak" olursa, sonunda hak üstün gelecek ve böyle bir diyalogdan zaferle çıkan taraf , Müslümanlar olacaktır.

Müslümanlar, diyalogdan kaçan taraf olmamalı, diyalogun bütün bir insanlığın ortak menfaati için yürütülmesini savunmalıdırlar. Ancak, karşı taraf konuyu dinî olmaktan çıkarıp, Hıristiyan aleminin siyasî ve ekonomik menfaatleri namına bir alet olarak kullanmaya kalkıştığı taktirde, onlarla fazla zaman kaybetmek yerine mesailerini ateizme kaymış gençlikte yoğunlaştırmalıdırlar. Yani, diyaloglarını gençlerle yapmalıdırlar.

Bu açıklamalardan sonra konuyu ana hatlarıyla ve ön yargılardan uzak olarak ele almaya çalışalım:

İyi niyetle yapılacak böyle bir diyalogun birkaç boyutu vardır.

Bunlardan birisi bütün dinlerin müşterek düşmanı olan menfiliklere karşı iş birliği yapmaktır.

Nedir bu olumsuzluklar?

Hemen akla gelenlerden bir kaçını sıralayalım:

- Ateizmin özellikle Avrupa'da büyük boyutlara ulaşması.

-Ahlak buhranı sonucu namus mefhumunun ortadan kalkması, aile hayatının sönmesi.

-Ahiret inancının zayıflamasıyla dünya menfaati için her türlü yolsuzluğun, zulmün, ihanetin rahatlıkla işlenmesi.

-Kalp ve ruhların gıdasız kalmasının bir göstergesi olarak içki ve uyuşturucu alışkanlığının gittikçe yayılması.

- İnanç boşluğunu "şeytana tapma" gibi bir takım sapık görüşlerin doldurma çalışmaları.

- Ve herkesi rahatsız eden anarşi. Kimi niçin öldürdüğünü bilmeyen robot insanların döktükleri oluk oluk kan. İnsanlığın huzur ve refahına gideceğine silah şebekelerine akan paralar.

Bu son madde bana, Risale-i Nur müellifinin, çok istismar edilen bir konuya getirdiği açıklamayı hatırlattı. Kısaca değinmek isterim:

"Yahudi ve Nasara ile muhabbetten Kur'anda nehiy vardır...Bununla beraber nasıl dost olunuz dersiniz?" sorusuna verdiği öz, fakat çok doyurucu cevabında şöyle diyordu:

"Bu nehiy, Yahudi ve Nasara ile Yahudiyet ve Nasraniyet olan ayineleri hasebiyledir."

Buna göre Kur'anda yasaklanan muhabbet, Hak din olan İslâm'a kavuştuktan sonra Yahudiliğe yahut Hıristiyanlığa meyletmek ve sevgi beslemektir. Bu yasaktan kaçınmak şartıyla, bir Hıristiyan'la iyi komşuluk ilişkileri kurulabilir, ticaret yapılabilir, ortak düşmanlara karşı birlikte hareket edilebilir. Bütün bunlar Hıristiyanlığı sevmek demek değildir.

Konunun devamında bu noktaya şöyle açıklık getiriliyordu:

"Bir adam zatı için sevilmez. Belki muhabbet, sıfat ve san'atı içindir... Binaenaleyh, Müslüman bir sıfatı veya san’atı istihsan etmekle iktibas etmek neden câiz olmasın? Ehl-i kitaptan bir haremin olsa elbette seveceksin!" (Münâzarât, 40)

Son cümle gerçekten çok harika ve konuya son noktayı koyuyor. Ehl-i kitaptan bir kadınla evlenen Müslüman, hanımını elbete sevecektir, ama bu sevgi onun dinini sevmesi manasına gelmez.

Bu ince ölçüden uzak kalmak bize bazen çok pahalıya mal oluyor.

Konunun devamında, ehl-i kitapla dost olmanın gerekçesi, şu cümlelerde net olarak ortaya konuluyor:

"Onlarla dost olmamız, medeniyet ve terakkilerini istihsan ile iktibas etmektir. Ve her saadet-i dünyeviyenin esası olan âsâyişi muhafazadır. İşte bu dostluk kat'iyen nehy-i Kur'ânî de dahil değildir." (Münâzarât, 41)

Bu cümleler, dinler arası diyalogun da iki önemli yönünü nazara vermiş oluyor: Birisi, birbirlerinden medeniyet ve terakki dersi almak, bu sahadaki gelişmeleri paylaşmak. Diğeri ise, asayişi yani dünya barışını korumak. Bu ikinci maddenin dünya saadetinin de esası olduğu özellikle vurgulanıyor.

Şimdi şöyle bir düşünelim: Yukarıda bir kısmını sıraladığımız müşterek düşmanlara ve dertlere karşı, farklı dinlere mensup insanların bir araya gelip ortak bir strateji belirlemelerine niçin karşı çıkılsın? Böyle bir işbirliğine Müslümanların değil, ancak sözünü ettiğimiz menfi fikirleri taşıyanların karşı çıkmaları gerekmez mi?.

Bu soru sürekli olarak zihnimi kurcalar durur ve "İslam dininin cihanşümul oluşu" gerçeğiyle, böyle bir anlayışı bir türlü bağdaştıramam.

Bu konuda iki ayet-i kerime:

"Şüphesiz ki, Allah katında (hak) din İslâm'dır." Âl-i İmran Suresi, 19

"İşte bu gün sizin dininizi kemâle edirdim ve üzerinizdeki nimetimi tamamladım. Sizin için din olarak İslâm'ı seçtim." Maide Sûresi, 3

Peygamberimiz (asm.) ahir zaman peygamberidir ve İslâm, bütün inanlığın kıyamete kadar tek rehberidir. O halde, bu dinin esaslarını bütün insanlığa ulaştırmak bizim görevimiz değil mi? Sözünü ettiğimiz diyalog, toplumun yaralarını sarmak için bir araya gelen çeşitli din mensuplarına İslam'ı anlatmamıza bir vesile olamaz mı?

Örnek alarak Hıristiyanlık üzerinde konuşalım: Böyle bir diyalog ile ya onlar bizden tevhid inancını alacaklar, yahut biz onların teslis görüşüne kayacağız. Bu ikinci şıktan bir endişemiz mi var ki diyalogdan kaçınalım. Kaldı ki, bugün birçok Hıristiyan din adamının teslisi bırakıp tevhide döndüğü bir gerçek iken, böyle bir diyalogdan karşı kesimin korkması daha makul değil mi?

Geliniz tahminleri, yanlış teorileri bir yana bırakıp realiteye bir göz atalım:

İşsizliğin büyük boyutlara ulaştığı, geri kalmışlığın olabildiğine hüküm sürdüğü dönemlerde ülkemizden Avrupa'ya, özellikle de Almanya'ya çok sayıda işçi göç etti. Bunlardan acaba kaçı İslam'ı terk edip Hıristiyan oldu? Birkaç aşk macerası dışında, bir Müslüman'ın din değiştirmesi vakasına istatistiklerde rastlamıyoruz. Avrupa'ya ilk defa gelen bir kısım gurbetçilerimiz, batı kültürüne kapılmış, o aşırı serbesti ortamında içkiye, sefahate düşmüştür, ama bunlar yine de imanlarını korumayı başarmışlardır. Bir sonraki nesil ise işin vahametini anlayıp yeniden kendi öz benliklerine dönme savaşı vermeye başlamışlardır. Şimdi ise durum oldukça iç açıcı ve ümit vericidir.

O gün Avrupa'ya göç etmiş vatandaşlarımızı batının dini değil, hayat düzeni etkilemiş, kiliseleri değil meyhaneleri kendine çekmişti. Burada gurbetçi vatandaşlarımızın kabahatleri ve zaafları bir tarafa, şu gerçek de açıkça ortaya çıkıyordu: Avrupa'da Hıristiyanlık değil sefahat hakimdi.

Bugünün Avrupa'sında Hıristiyanlık açısından müspet denebilecek bir gelişme olmamıştır. Gençlik, bazı üniversitelerde, yüzde doksanlara varan vahim bir oranla ateist olmaktadır. Avrupa'da yeni kilise yapmak bir yana eskiler, özellikle tarihi değeri olmayanlar bir bir yıkılmakta ve işyeri yapılmakta, bir kısmı da cami haline getirilmektedir. Artık, içkinin yerini uyuşturucunun süratle almağa başladığı bir Avrupa ile karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda bizim dinler arası diyalogdan İslam dini adına bir tehlike vehmetmemiz gerçeklere ters düşmektedir. Dinimiz açısından değil de, milletimizin ve devletimizin menfaatleri açısından bir zarar görüyor, bir gizli oyun hissediyorsak, bunu da göz ardı etmemek ve gerekli tedbirleri almak aklın gereğidir. Bu ayrı bir konudur.

Nur Külliyatından diyalog çalışmalarına ışık tutacak iki önemli mesajı aktarmak istiyorum:

Birisi bizzat Peygamber Efendimizin bir haberini bize ulaştıran şu ifadeler: "Hadis-i sahihle, âhir zamanda Îsevîlerin hakiki dindarları ehl-i Kur'an ile ittifak edip müşterek düşmanları olan zındıkaya karşı dayanacakları gibi..." ( Lem'alar, 151)

Bir ittifaktan söz ediliyor; Îsevîlerin hakiki dindarları ile Müslümanlar arasında gerçekleşecek bir işbirliği haber veriliyor. "Hakiki dindar" ifadesi çok önemlidir ve siyasi oyunlar sergilemek, maddi menfaat temin etmek için değil, doğrudan din namına yapılacak bir ittifak söz konusu. Düşman olarak da zındıka gösteriliyor. Bütün dinsizlik cereyanları ve her türlü ahlaksızlık şebekeleri bu terimin içine girer.

Üstadın şu ifadelerini de aynı mantık içinde değerlendirebiliriz:

"Şimdi bu acib zamanda, îmanı bulunan ve hatta fırak-ı dâlleden bile olsa onlarla uğraşmamak; ve Allah'ı tanıyan ve âhireti tasdik eden, hırıstiyan bile olsa onlarla medar-ı niza noktaları medar-ı münakaşa etmemeyi hem bu acib zaman, hem mesleğimiz, hem kudsî hizmetimiz iktiza ediyor." Kastamonu Lahikası, 247

Bu mesajın, diyalog olmaksızın uygulama sahasına gireceğini bekleyebilir miyiz?

İkinci mesaj:

"Nasraniyet, ya intifa ya ıstıfa bulacak. İslam'a karşı teslim olup terk-i silah edecek." ( Sözler, 703)

Hıristiyanlığın ya tamamen söneceği, yahut teslis ve benzeri yanlışlıklardan temizlenerek İslam’a teslim olacağı haber veriliyor.

Bunun tahakkuku için de diyalog şart değil mi?

Îsâ aleyhisselamın yer yüzüne ineceğini haber veren hadis-i şerif konusunda, yine Nur Külliyatında yapılan şu açıklamalar da sözünü ettiğimiz ikinci mesajı desteklemektedir:

"Tabiiyyun, maddiyun felsefesinden tevellüd eden bir cereyan-ı Nemrudane, gittikçe âhirzamanda felsefe-i maddiyye vasıtasiyle intişar ederek kuvvet bulup, Ulûhiyeti inkâr edecek bir dereceye gelir.

İşte böyle bir sırada, o cereyan pek kuvvetli göründüğü bir zamanda, Hazret-i Îsâ Aleyhisselâmın şahsiyet-i maneviyesinden ibaret olan Îsevîlik dîni zuhur edecek, yâni rahmet-i İlâhiyyenin semasından nüzûl edecek; hâl-i hâzır Hıristiyanlık dîni o hakikate karşı tasaffi edecek, hurâfattan ve tahrifattan sıyrılacak, hakaik-i İslâmiye ile birleşecek; mânen Hıristiyanlık bir nevi İslâmiyete inkılâb edecektir… Ve Kur'ana iktida ederek, o Îsevîlik şahs-ı manevisi, tâbi; İslamiyet, metbû' makamında kalacak. Dîn-i Hak, bu iltihak neticesinde azîm bir kuvvet bulacaktır." (Mektûbât, 57)

Konunun bir başka boyutuna da kısaca değinmek istiyorum:

Bir Müslüman olarak, bizim gibi düşünmeyen din kardeşlerimiz hakkında "su-i zan, tecessüs, gıybet, iftira ve tekfir"den hassasiyetle sakınmamız gerekir. Şahsî kanaatimiz, dinler arası diyalogun Müslümanlara zarar vereceği istikametinde olabilir. Bunu fikir hürriyeti içinde değerlendirir ve hürmetle karşılarız. Ancak, aksini düşünen bir Müslüman'ı hemen tenkit ve itham etmek yerine, kendisiyle bizzat görüşüp gerekçelerini dinlememiz gerekir. Bu karşı fikrin gerekçesinde, "İslâm dininin intişarı ve Müslümanların bütün dünyada daha bir rahat ortamda dinlerini yaşamaları ve başkalarına da tebliğ etme imkanı bulmaları" gibi ulvî gayeler varsa, kendilerini itham etmeye hiç hakkımız yok demektir. Bir kişi söz konusu diyalogu, "İslâm'a ve Müslümanlara zarar verme" niyetiyle desteklemiş olacak ki, kendisine karşı çıkalım ve onunla gerekli fikir mücadelesine girişelim.

Bazılarının bu hususta çok aşırı giderek kendileri gibi düşünmeyenleri tekfir ettiklerini, küfürlerine hükmettiklerini işitiyoruz. Tekfir konusunda, alimlerimiz şöyle bir kural ortaya koymuşlardır:

"İman, kalbin kabulü ve dilin ikrarıyla sabit olduğu gibi, küfür de kalbin reddi ve dilin bunu ifade etmesiyle tahakkuk eder."

Buna göre, bir mümin, İslâm'ın ruhuna ters düşen bir takım davranışların içine girmişse onun küfrüne hemen hükmedemeyiz. Çünkü ne kalbine nüfuz edebilmiş, ne de dilinden İslâm'ı reddeden bir söz işitmişizdir.

Ehl-i sünnet itikadına göre, "Bir kişinin küfrüne doksan dokuz delil bulunsa, imanına ise bir tek delil olsa, müftü bu tek delile göre hükmeder."

Bu konuda Allah Resulünün (asm.) şu hadis-i şerifi tüyler ürperticidir ve hepimizi azami dikkate davet eder:

"Bir kişi diğerine kâfir dediğinde, o söz havada kalmaz. Eğer karşısındaki gerçekten kâfir ise söz ona ulaşır. Eğer değilse geri döner ve o sözü söyleyeni kâfir yapar."

Son söz:

Müslüman, içine kapalı bir tip değildir. Kur'an-ı Kerim'de "en hayırlı ümmet" olduğumuz haber verilirken, bunun gerekçesi de "doğruyu ve güzeli başkalarına anlatmamız ve onları yanlışlardan ve yasaklardan men etmemiz" şeklinde ortaya konulmuştur. Bütün peygamberlerin ortak yolu, Allah'ın kullarını irşat etmek, onları küfürden, şirkten ve isyandan kurtarmağa çalışmaktır.

O halde, kendimizi, batıl yolda gidenleri öldüren bir katil tip olarak değil, onları doğruya ulaştırmaya çalışan bir ıslahçı olarak takdim etmeli ve bunu yaşayışımızla da sergilemeliyiz.

Şimdi iç alemimize dönelim ve kendimizle şöyle bir hesaplaşalım:

"Ben İslâm'ın nurundan mahrum kalan insanlara acıyıp onları kurtarmaya mı çalışıyorum; yoksa onları hayatlarına son vererek cehenneme göndermek için fırsat mı kolluyorum? Eğer nefsim bu ikinciden yana ise ben "Peygamberlerin ortak çizgisinden sapma gösteriyorum." demektir. Kendime gelmeli, görevimi iyi belirleyip ona göre çalışmalıyım.

Bir doktorun hastaya değil hastalığa düşman olması gibi, Peygamberimiz de şirke düşmandı, ama müşrike acıyor ve onu kurtarmaya çalışıyordu. Ben sevgili peygamberimin bu sünnetine ne ölçüde uyum gösteriyorum?

Böyle bir iç diyalog bizi diyalog konusunda da en isabetli kararı vermeğe götürecektir.



Kaynak: Alaaddin Başar (Prof.Dr.)
 

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Nis 2007
Mesajlar
3,771
Tepki puanı
77
Puanları
48
Yaş
38
Konum
vakt-i seher
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

"Ben İslâm'ın nurundan mahrum kalan insanlara acıyıp onları kurtarmaya mı çalışıyorum; yoksa onları hayatlarına son vererek cehenneme göndermek için fırsat mı kolluyorum? Eğer nefsim bu ikinciden yana ise ben "Peygamberlerin ortak çizgisinden sapma gösteriyorum." demektir. Kendime gelmeli, görevimi iyi belirleyip ona göre çalışmalıyım.
Bir doktorun hastaya değil hastalığa düşman olması gibi, Peygamberimiz de şirke düşmandı, ama müşrike acıyor ve onu kurtarmaya çalışıyordu. Ben sevgili peygamberimin bu sünnetine ne ölçüde uyum gösteriyorum?


S.ALEYKÜM ABİ RABBİM RAZI OLSUN SİZDEN..MÜHİM BİR MESELE GERÇEKTEN..ÇOK GÜZEL AÇIKLANMIŞ MESELE..ELBETTE BİZLERİN O İNSANLARA DÜŞMANLIK YAPMASI DEĞİL DE ONLARI BU YÜCE DAVAYA DAVET ETMESİ GEREKİR..ALINTI YAPTIĞIM KISIM DA DA BELİRTİLDİĞİ GİBİ HASTAYA DEĞİL DE HASTALIĞA KARŞI OLMALI,ONLARI BU SAPKINLIKTAN VE ŞİRKTEN KURTARMAYA ÇALIŞMALIYIZ İNŞAALLAH..İSLAMİYET BİR TEBLİĞ DİNİYSE BİZLERİN DE BİR MÜSLÜMAN OLARAK EN ÖNEMLİ GÖREVİ SÜNNETİ YERİNE GETİRMEK VE TEBLİĞE ÇALIŞMAK..GAYEMİZİN EN BAŞTA BU OLMASI GEREKİR..İNSANLARA DÜŞMANLIKLA DEĞİL DE DOSTANE YAKLAŞARAK ONLARIN DOĞRULARI GÖRMESİNE VESİLE OLMALIYIZ ALLAHIN İZNİYLE..RABBİM BU UĞURDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..İNŞAALLAH MUVAFFAK OLABİLİRİZ..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM
 

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Tem 2006
Mesajlar
1,474
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
46
Konum
ALMANYA/MANISA
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

"Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-i imaniyenin kemalâtını ef'alimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri, elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler. Belki, Küre-i Arzın bazı kıt'aları ve devletleri de İslâmiyete dehalet edecekler." (Tarihçe-i Hayat, 90)

eline emegine saglik.cok faydali bir paylasim.Allah razi olsun
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

DİNLER ARASI DİYALOG

Ilk insan ve ilk peygamberle başlayan din olayı bugünlere kadar gelmiş, günümüzden dünyanın son gününe kadar da devam edecektir. Ilk anında nasıl başladı ise, son anına kadar aynı ölçüde ilkelerle devam edecektir. Neydi ALLAH tarafından ilk insana verilen dinin özü?
Bir olan Allah'a iman etmek.. Her türlü noksan sıfattan beri olan, hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şeyin O'na muhtaç olduğu Allah'ın, kullarına gönderdiği ve muhteviyatında her iki cihan mutluluğu bulunan ve daha çok ebedî hayatı kazanmak için konulmuş olan birçok emir ve yasağın bulunduğu kurallar bütünü, bir kurum, din.
Ilk insan Âdem Aleyhisselâm ile başlayan insanlık tarihi boyunca, ALLAH tarafından gönderilen din, ilke ve prensip olarak tektir. Âdem Aleyhisselâm'a gönderilen din ile Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e gönderilen din aynı dindir. Ilk ve son peygamberin arasında gelip geçen peygamberlerin dini de aynıdır. Nitekim Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır..."
"Göklerde ve yerlerdekiler, ister istemez O'na teslim olduğu hâlde onlar (Ehl-i kitap), Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki O'na döndürüleceklerdir."
"De ki: Biz, Allah'a, bize indirilene, Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub ve Yakub'un oğullarına indirilenlere, Musa, Isa ve (diğer) peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik. Onları birbirinden ayırdetmeyiz. Biz ancak O'na teslim oluruz."
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."

Ilâhî dinler - semavî
dinler yanılgısı

Günümüzde sıkça kullanılan ve büyük çoğunluğun inanıp söylem hâline getirdiği bir husus var ki, bilinçle ve şuurla söylendiğinde Müslümanın dinden çıkmasına sebep olacak türdendir. Ilâhî dinler ya da üç semavî din. "Üç ilâhî din", "üç semavî din" demek, ALLAH tarafından gönderilen üç çeşit, üç değişik din demektir ki, bu bir noktada küfürdür. ALLAH Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyuruyor:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır." ALLAH kendi katında tek din olduğunu ve bu tek dinin de Islâm dini olduğunu açıkça beyan ediyor. Bu beyan karşısında, üç ilâhî dinden bahsetmenin ne anlama geleceğini akıl sahiplerine havale ediyoruz.
Müslümanların bu cümleleri kullanmaktan kaçınmaları gerekir. Islâm dininden başka bir din arayan ya da Islâm dininden başka bir dine meşruluk kazandırmaya çalışanlara, bakın Rabbimiz nasıl sesleniyor:
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."
Tek gerçek ve hak din Islâm'dır. Onun dışındaki dinlerin tamamı batıldır, sahtedir, uydurmadır. Bu durum son derece açık ve nettir.

Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog kavramı son derece yanlış, hatalı ve tehlikeli bir sözdür. Bu sözün perde arkasında, arka planında hangi samimi niyet, hangi haklı gerçek saklı olursa olsun, "dinler arası diyalog" kavramını meşru kılmaya gerekçe olamaz.
Yukarıda açıkladığımız üzere birkaç sebepten dolayı dinler arası diyalog olamaz.
Birinci sebep: ALLAH "Islâm'dan başka din yok" buyuruyor. Allah'ın kabul etmediği, reddettiği, sahte, uydurma dinleri, meşru kılarak, muhatap almak, Islâm dinine uygun bir hareket değildir.

Ikinci sebep: Hiçbir haklı gerekçe, bir asılın, sahtesini muhatap almasını gerektirmez. Bir asıl, bir gerçek, kendisinin sahtesini muhatap aldığında kendi varlığını kendi gerçekliğini tartışma konusu yapmış olur. Bugün itibarıyla baktığımızda dinler arası diyalog çalışmalarının sonucu, bu tezimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır.

Üçüncü sebep: Bir asıl, bir gerçek, bir hakikat, kendisinin sahtesini muhatap aldığında, sahtesine meşruluk kazandırmış olur. Tek hak din olan Islâm, bâtılı muhatap aldığında, bâtıl dinlere meşruluk kazandırmış olur. Bugün özelikle ülkemizde bu durumu yaşamaktayız.

Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu

Dinler arası diyalog iki gerekçe ile yapılabilir. Bu iki gerekçenin zahirî ve bâtınî boyutları olabilir. Arka plandaki gerekçesi, Hıristiyan ve Yahudî âlemi ile yakınlık kurarak, onların Müslüman olmalarını sağlamak olabilir. Kalpleri ve niyetleri bilen Allah'tır. Niyetlerin hâlis ve samimi olduğunu düşünerek, dinler arası diyaloga öncülük edenlere şu soruyu sormaya mecburuz: Üç beş papaz, haham Müslüman olacak diye (!) yüz binlerce Müslümanın Islâm dininden uzaklaşmasına zemin hazırladığınızın farkında mısınız? Muhatapları bu sorunun cevabını vermek durumundadır.
Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Her mü'minin beşerî noktada tek gerçek lideri, önderi ve ışığı olan Kâinatın Efendisi bu konuda ne yaptı? Bize neyi miras bıraktı? Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin, dinler arası diyalog noktasında hiçbir faaliyeti olmadığı gibi, bu hareketi önerecek bir söz de ondan sadır olmamıştır. Bu konuda Resûlullah'a atfedilen ve dinler arası diyaloga zemin teşkil ettirmeye çalışılan mübarek mektuplar vardır.
Onun yazdığı mektuplar vardır. Ama bu mektuplar, bir diyalog çağrısı değil; davet mektuplarıdır. Dinler arası diyalog yerine, "dinlere tebliğ", "dinlere davet" sözleri kullanılsa ve bu sözlerin de içerikleri doldurulsa, amaç hâsıl olur. Fakat ne yazık, görünen o ki, dinler arası diyalog faaliyetlerinde Hıristiyan ve Yahudî din âlimlerinin ve dinlerinin reklam ve tanıtımları yapılarak, Islâm topraklarında onlara meşrutiyet sağlanmaktadır. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.

DİNLER ARASI DİYALOGUN SONUÇLARI

Dinler arası diyaloğun sonuçları ülkemizde yaşanmaya başlamıştır. Dinler arası diyalog çalışmaları başladığı tarihlerden itibaren, ülkemizdeki misyonerlik faaliyetleri de hızlanmıştır. O gün bu gündür yapılan çalışmalar artık çok korkunç boyutlara gelmiştir. Bugün itibarıyla ülkemizde Hıristiyanlaştırılan vatan evlatlarının sayıları yüz binlerle ifade edilmektedir. Özellikle Doğu ve Güney Doğu'da son beş yıl içinde sayılarının yüz binleri aştığı ifade edilen vatan evladının Hıristiyan olduğu tespit edilmiştir. Bu çok dehşetli ve acı bir durumdur.
Yıllardır manevî eğitim ve öğretimden mahrum kalan insanımız, dinine babadan dededen kalma bir miras misali baktığından, şuursuzca bir inanç içinde bulunuyordu. Bu şuursuzca inanç, zaman içinde sosyal ve ekonomik sorunların artmasından dolayı iyice zayıfladı. Zayıfladıkça, inanıp inanmama noktasına gelindi. Işte tam bu noktada Misyonerlik faaliyetleri ortaya çıktı. Sıkıntı ve problemleri ile uğraşan, bir arayışta olan insanlara bir yenilik ve cazibe içinde Hıristiyanlık sunulmaya başlandı.
Dinler arası diyalog bu duruma zemin hazırladı. Öyle ki, ilmi olmayan, şuursuz Müslümanlar üzerinde Misyonerler, dinlerinin meşruluğu inancını oluşturdular. Insanlar şunu demeye başladılar: "Evet, üç ilâhî din var. Mademki, dinler arası diyalog kuruluyor, mademki bu dinler de meşrudur ve onlar birbirleriyle aralarında diyalog kuruyorlar, o hâlde babamın, dedemin dininden olmama gerek yok. Bir değişiklik olsun, biraz da diğer ilâhî dinlere bağlanayım."
Bu düşüncenin oluşmasının temelinde dinler arası diyalog yatmaktadır.
 

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
3,521
Tepki puanı
2
Puanları
0
Konum
Fatih - İstanbul
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

RECEB BOZKUS yazdı:
"Ben İslâm'ın nurundan mahrum kalan insanlara acıyıp onları kurtarmaya mı çalışıyorum; yoksa onları hayatlarına son vererek cehenneme göndermek için fırsat mı kolluyorum? Eğer nefsim bu ikinciden yana ise ben "Peygamberlerin ortak çizgisinden sapma gösteriyorum." demektir. Kendime gelmeli, görevimi iyi belirleyip ona göre çalışmalıyım.
Bir doktorun hastaya değil hastalığa düşman olması gibi, Peygamberimiz de şirke düşmandı, ama müşrike acıyor ve onu kurtarmaya çalışıyordu. Ben sevgili peygamberimin bu sünnetine ne ölçüde uyum gösteriyorum?


S.ALEYKÜM ABİ RABBİM RAZI OLSUN SİZDEN..MÜHİM BİR MESELE GERÇEKTEN..ÇOK GÜZEL AÇIKLANMIŞ MESELE..ELBETTE BİZLERİN O İNSANLARA DÜŞMANLIK YAPMASI DEĞİL DE ONLARI BU YÜCE DAVAYA DAVET ETMESİ GEREKİR..ALINTI YAPTIĞIM KISIM DA DA BELİRTİLDİĞİ GİBİ HASTAYA DEĞİL DE HASTALIĞA KARŞI OLMALI,ONLARI BU SAPKINLIKTAN VE ŞİRKTEN KURTARMAYA ÇALIŞMALIYIZ İNŞAALLAH..İSLAMİYET BİR TEBLİĞ DİNİYSE BİZLERİN DE BİR MÜSLÜMAN OLARAK EN ÖNEMLİ GÖREVİ SÜNNETİ YERİNE GETİRMEK VE TEBLİĞE ÇALIŞMAK..GAYEMİZİN EN BAŞTA BU OLMASI GEREKİR..İNSANLARA DÜŞMANLIKLA DEĞİL DE DOSTANE YAKLAŞARAK ONLARIN DOĞRULARI GÖRMESİNE VESİLE OLMALIYIZ ALLAHIN İZNİYLE..RABBİM BU UĞURDA YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN..İNŞAALLAH MUVAFFAK OLABİLİRİZ..ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..S.ALEYKÜM


Aleykümselam... Recep kardeşim Allah senden de hizmetinden de emeğinden de razı olsun inşAllah. Rabbim utandırmasın düşüncelerin için teşekkür ederim paylaşım gereği duyduğun içnde ayrı teşekkür ederim. Rabbime emanet ol selam ve sağlıkla kal
 

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
3,521
Tepki puanı
2
Puanları
0
Konum
Fatih - İstanbul
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

gurbetten yazdı:
"Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-i imaniyenin kemalâtını ef'alimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri, elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler. Belki, Küre-i Arzın bazı kıt'aları ve devletleri de İslâmiyete dehalet edecekler." (Tarihçe-i Hayat, 90)

eline emegine saglik.cok faydali bir paylasim.Allah razi olsun

Amin Ecmain olsun inşAllah... teşekkür ederim gurbetten kardeşim Allah'a emanet ol selam ve sağlıkla kalın
 

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
3,521
Tepki puanı
2
Puanları
0
Konum
Fatih - İstanbul
RE: Diyolog Hizmeti

RE: Diyolog Hizmeti

aliye_aliye yazdı:
DİNLER ARASI DİYALOG

Ilk insan ve ilk peygamberle başlayan din olayı bugünlere kadar gelmiş, günümüzden dünyanın son gününe kadar da devam edecektir. Ilk anında nasıl başladı ise, son anına kadar aynı ölçüde ilkelerle devam edecektir. Neydi ALLAH tarafından ilk insana verilen dinin özü?
Bir olan Allah'a iman etmek.. Her türlü noksan sıfattan beri olan, hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şeyin O'na muhtaç olduğu Allah'ın, kullarına gönderdiği ve muhteviyatında her iki cihan mutluluğu bulunan ve daha çok ebedî hayatı kazanmak için konulmuş olan birçok emir ve yasağın bulunduğu kurallar bütünü, bir kurum, din.
Ilk insan Âdem Aleyhisselâm ile başlayan insanlık tarihi boyunca, ALLAH tarafından gönderilen din, ilke ve prensip olarak tektir. Âdem Aleyhisselâm'a gönderilen din ile Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e gönderilen din aynı dindir. Ilk ve son peygamberin arasında gelip geçen peygamberlerin dini de aynıdır. Nitekim Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır..."
"Göklerde ve yerlerdekiler, ister istemez O'na teslim olduğu hâlde onlar (Ehl-i kitap), Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki O'na döndürüleceklerdir."
"De ki: Biz, Allah'a, bize indirilene, Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub ve Yakub'un oğullarına indirilenlere, Musa, Isa ve (diğer) peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik. Onları birbirinden ayırdetmeyiz. Biz ancak O'na teslim oluruz."
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."

Ilâhî dinler - semavî
dinler yanılgısı

Günümüzde sıkça kullanılan ve büyük çoğunluğun inanıp söylem hâline getirdiği bir husus var ki, bilinçle ve şuurla söylendiğinde Müslümanın dinden çıkmasına sebep olacak türdendir. Ilâhî dinler ya da üç semavî din. "Üç ilâhî din", "üç semavî din" demek, ALLAH tarafından gönderilen üç çeşit, üç değişik din demektir ki, bu bir noktada küfürdür. ALLAH Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyuruyor:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır." ALLAH kendi katında tek din olduğunu ve bu tek dinin de Islâm dini olduğunu açıkça beyan ediyor. Bu beyan karşısında, üç ilâhî dinden bahsetmenin ne anlama geleceğini akıl sahiplerine havale ediyoruz.
Müslümanların bu cümleleri kullanmaktan kaçınmaları gerekir. Islâm dininden başka bir din arayan ya da Islâm dininden başka bir dine meşruluk kazandırmaya çalışanlara, bakın Rabbimiz nasıl sesleniyor:
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."
Tek gerçek ve hak din Islâm'dır. Onun dışındaki dinlerin tamamı batıldır, sahtedir, uydurmadır. Bu durum son derece açık ve nettir.

Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog kavramı son derece yanlış, hatalı ve tehlikeli bir sözdür. Bu sözün perde arkasında, arka planında hangi samimi niyet, hangi haklı gerçek saklı olursa olsun, "dinler arası diyalog" kavramını meşru kılmaya gerekçe olamaz.
Yukarıda açıkladığımız üzere birkaç sebepten dolayı dinler arası diyalog olamaz.
Birinci sebep: ALLAH "Islâm'dan başka din yok" buyuruyor. Allah'ın kabul etmediği, reddettiği, sahte, uydurma dinleri, meşru kılarak, muhatap almak, Islâm dinine uygun bir hareket değildir.

Ikinci sebep: Hiçbir haklı gerekçe, bir asılın, sahtesini muhatap almasını gerektirmez. Bir asıl, bir gerçek, kendisinin sahtesini muhatap aldığında kendi varlığını kendi gerçekliğini tartışma konusu yapmış olur. Bugün itibarıyla baktığımızda dinler arası diyalog çalışmalarının sonucu, bu tezimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır.

Üçüncü sebep: Bir asıl, bir gerçek, bir hakikat, kendisinin sahtesini muhatap aldığında, sahtesine meşruluk kazandırmış olur. Tek hak din olan Islâm, bâtılı muhatap aldığında, bâtıl dinlere meşruluk kazandırmış olur. Bugün özelikle ülkemizde bu durumu yaşamaktayız.

Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu

Dinler arası diyalog iki gerekçe ile yapılabilir. Bu iki gerekçenin zahirî ve bâtınî boyutları olabilir. Arka plandaki gerekçesi, Hıristiyan ve Yahudî âlemi ile yakınlık kurarak, onların Müslüman olmalarını sağlamak olabilir. Kalpleri ve niyetleri bilen Allah'tır. Niyetlerin hâlis ve samimi olduğunu düşünerek, dinler arası diyaloga öncülük edenlere şu soruyu sormaya mecburuz: Üç beş papaz, haham Müslüman olacak diye (!) yüz binlerce Müslümanın Islâm dininden uzaklaşmasına zemin hazırladığınızın farkında mısınız? Muhatapları bu sorunun cevabını vermek durumundadır.
Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Her mü'minin beşerî noktada tek gerçek lideri, önderi ve ışığı olan Kâinatın Efendisi bu konuda ne yaptı? Bize neyi miras bıraktı? Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin, dinler arası diyalog noktasında hiçbir faaliyeti olmadığı gibi, bu hareketi önerecek bir söz de ondan sadır olmamıştır. Bu konuda Resûlullah'a atfedilen ve dinler arası diyaloga zemin teşkil ettirmeye çalışılan mübarek mektuplar vardır.
Onun yazdığı mektuplar vardır. Ama bu mektuplar, bir diyalog çağrısı değil; davet mektuplarıdır. Dinler arası diyalog yerine, "dinlere tebliğ", "dinlere davet" sözleri kullanılsa ve bu sözlerin de içerikleri doldurulsa, amaç hâsıl olur. Fakat ne yazık, görünen o ki, dinler arası diyalog faaliyetlerinde Hıristiyan ve Yahudî din âlimlerinin ve dinlerinin reklam ve tanıtımları yapılarak, Islâm topraklarında onlara meşrutiyet sağlanmaktadır. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.

DİNLER ARASI DİYALOGUN SONUÇLARI

Dinler arası diyaloğun sonuçları ülkemizde yaşanmaya başlamıştır. Dinler arası diyalog çalışmaları başladığı tarihlerden itibaren, ülkemizdeki misyonerlik faaliyetleri de hızlanmıştır. O gün bu gündür yapılan çalışmalar artık çok korkunç boyutlara gelmiştir. Bugün itibarıyla ülkemizde Hıristiyanlaştırılan vatan evlatlarının sayıları yüz binlerle ifade edilmektedir. Özellikle Doğu ve Güney Doğu'da son beş yıl içinde sayılarının yüz binleri aştığı ifade edilen vatan evladının Hıristiyan olduğu tespit edilmiştir. Bu çok dehşetli ve acı bir durumdur.
Yıllardır manevî eğitim ve öğretimden mahrum kalan insanımız, dinine babadan dededen kalma bir miras misali baktığından, şuursuzca bir inanç içinde bulunuyordu. Bu şuursuzca inanç, zaman içinde sosyal ve ekonomik sorunların artmasından dolayı iyice zayıfladı. Zayıfladıkça, inanıp inanmama noktasına gelindi. Işte tam bu noktada Misyonerlik faaliyetleri ortaya çıktı. Sıkıntı ve problemleri ile uğraşan, bir arayışta olan insanlara bir yenilik ve cazibe içinde Hıristiyanlık sunulmaya başlandı.
Dinler arası diyalog bu duruma zemin hazırladı. Öyle ki, ilmi olmayan, şuursuz Müslümanlar üzerinde Misyonerler, dinlerinin meşruluğu inancını oluşturdular. Insanlar şunu demeye başladılar: "Evet, üç ilâhî din var. Mademki, dinler arası diyalog kuruluyor, mademki bu dinler de meşrudur ve onlar birbirleriyle aralarında diyalog kuruyorlar, o hâlde babamın, dedemin dininden olmama gerek yok. Bir değişiklik olsun, biraz da diğer ilâhî dinlere bağlanayım."
Bu düşüncenin oluşmasının temelinde dinler arası diyalog yatmaktadır.


Selamünaleyküm... Emeğiniz zaii olamasın Elleriniz dert görmesin Her kesimin görüş farklılıkları var'dır. Ama ortak yönleride çoktur. Katkınızdan dolayı Şükranlarımı sunarım Farklı bakış açınızla formuma zahmet verdiniz Allah razı olsun Selam sağlıkla kalın
 

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
528
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Selamün Aleyküm.
çokça tartışılan bir konuya net bir izahla açıklık getirilmiş. emeğinize sağlık . Allah razı olsun. hayırlı geceler
 

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ağu 2007
Mesajlar
528
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
Hasan Basri Hazretleri Hastalanınca bitişikteki Mecusî komşusu ziyaretine gelir. Bakar ki kendi tarafındaki duvardan sızan tuvalet suyu evin içinde koku meydana getirmekte, rahatsız etmektedir.

- Efendi hazretleri der, neden şikayetçi olmadınız, ikaz etseydiniz de bir çare bulsaydık? Cevap ibretli:

- Sizi incitmekten endişe ettik de... Mecusi komşunun gönlünde sevgi ışıkları yanmaya başlar, "Ver de şu mübarek elini öpeyim efendi hazretleri" der. Bundan sonra beni Mecusîlerin ateşliğinde değil, Müslümanların namazgahında bulacaksın. Bu sabır ve anlayış ancak hak dine inanmışlarda olur, başka değil...
 

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Haz 2008
Mesajlar
161
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
50
Dinlerarası Diyaloğa karşı çıkan zümrelerin bazıları, bundan tam olarak neyin kastedildiğini bilmediklerinden, bilmedikleri bir konu hakkında yorum yapıyor ve “Bir de hiç bilmediğin bir şeyin ardınca gitme; çünkü kulak, göz, gönül; bunların herbiri ondan sorumludur.” Ayeti Kerimenin mesuliyetine muhatab oluyor!

Dinlerarası Diyalog

a) Dinlerin birleştirilmesi veya bir potada eritilip yeni bir “din “ üretme teşebbüsü değildir.
b) Bir taviz verme veya taviz koparma hareketi değildir.
c) Bir münazara veya polemik oluşturma ortamıda değildir.
d) Bir misyonerlik faaliyeti olmamakla beraber, bir mümin muhatabının hidayetini ümit etme teşebbüsü olabilir.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun Dinlerarası Diyalog ile ilgili Görüşü:

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan Din İşleri Yüksek Kurulu, halk tarafından yoğun bir şekilde sorulan Dini endeksli sorulara cevaplama merci’ olarak., bir din dörevlisinin sormuş olduğu sorya verdiği cevabta, Dinlerarası Diyaloğun gerekli olduğunu, Kuran ve Sünnet perspektifinde bir sakıncasının olmamasının yanısıra, İslam’ın temsil edilmesi noktasında bir zaruret olduğunu belirterek ,özetle şöyle tamamlamaktadır:

'Sonuç olarak dünya barışı ve insanlığın problemlerinin çözümü için diğer din mensublarıyla dialog, dinimizin öngördüğü bir faaliyet olup, İslamın temel ilkeleri ve tevhit inancından taviz verilmesi anlamına gelmez!!

 

B3y4N

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Eki 2008
Mesajlar
23
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
33
Allah çoklarca razı olsun.Bizim ilmimiz yetmedi bazılarına bunu anlatmaya.

"Bir kişi diğerine kâfir dediğinde, o söz havada kalmaz. Eğer karşısındaki gerçekten kâfir ise söz ona ulaşır. Eğer değilse geri döner ve o sözü söyleyeni kâfir yapar.''
Herşeyi bu sözler anlatıyor zaten.Müslümanlar olarak en büyük sorunlarımızdan biri de karşı tarafı dinlememek anlamaya çalışmamak.
Gülen hakkında her yerde aynı şeyler yazıyor.Herkes kopyalayıp getirip yapıştırıyor hadi katılmıyorsunuzdur bu görüşe amenna ama kafir demek böle müslüman olmaz demek saygısızlık etmek.....

Teşekkür ederim içimi dökmüşünüz adeta.
 

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Kas 2007
Mesajlar
758
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
selamün aleyküm çok güzel bir konuya çok hassas bi şekilde deginilmiş ALLAH katkıda bulunanlardan razı olsun çok faydalı bir konu olmuş
 

kjviespe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Tem 2008
Mesajlar
68
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
56

Aşka mecnun kardeşim birincisi o büyük yazılan harfleri pek anlayamadım.2. si verdiğiniz ayetin tamamıda şu şekilde
64 - De ki: Ey kitap ehli! Sizinle bizim aramızda ortak olan bir söze geliniz. Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi eş tutmayalım ve Allah'ı bırakıp da kimimiz kimimizi ilâhlaştırmasın. Eğer onlar yine yüz çevirirlerse, deyin ki: "Şahit olun biz müslümanlarız".
3.sü İslamda bu bahsedilen anlanda takiyeyle aslını gizleyerek dialog diye birşey yoktur tebliğ vardır.Tebliğinde şekilleri ve nasıl olacağı zannımca malumunuzdur.Ehli kitapla dostluğa gelince ben 16 senedir ortodox ve katolik inancının ağırlıkta olduğu ülkelerde yaşamaktayım onlarca dostum vardır.Din vakit geçsin diye yapılacak konuşma malzemesi değildir ya adam gibi la İlahe İllallah Muhammedün Resulullahı tebliğ edr getirisini götürüsünü açıklarsın yada yemiyorsa uzar gidersin Amerika süper devlet Avrupa bizden güçlü bu adamlara böyle diyelim sonra kıvırırız olmaz tebliğ dosdoğru yapılır Dine gelen gelir işine gelmeyen girmez Hidayet yalnız ve yalnız Allahın kudreti elindedir hile ile takiye ile yalanla tebliğ olmaz.Muhammedün Emin de böyle yapmamıştır Bediüzzamanda bunu kast etmemiştir milleti de saf yerine koymanın alemi yok bunu yapanların böyle yaptığını cumadan hutbenindeki Allah indindeki hak din islamdırın neden kaldırıldığını 10 yaşındaki çocukta biliyor.Bu işi böyle yapanlar apaçık dalalet içindedir.O dalaletler yazılarımda açık açık beyan edilmiştir zahmet edip okuyanlar tafsilatı öğrenir.burda kesiyorum anlaşılmayan birşey varsa yarın devam ederim.
Allahın selamı rahmeti ve bereketi müminlerin üzerine olsun.


 

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Eyl 2008
Mesajlar
177
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
Önceki konu kapanmış cevabı buraya yazayım ki arkadaşlar kendileri haklı sanmasın

SELAM VE DUA İLE.
Cihadın kimle edileceği gerekçeleriyle sıralandı.
DİNİMİZE SALDIRANLAR.
VATANIMIZA SALDIRANLAR.
NAMUSUMUZA SALDIRANLAR.
ÇOCUKLARIMIZI KATLEDENLER.
Eyvallah.

mesele yok o zaman bu zulüm ü yapanlara karşı cihat etmeyin dediğim bir cümle yok ve zaten Size karşı savaşanlar ifadesi bunların hepsini içeriyor aynı şeyi neden tekrarladığınızı anlamış değilim.Bunlara karşı cihat yapmanız gayrimüslimlerle diyalog kurmanız veya tebliğ etmenize mani değil.

Amerikada islam neden artışa geçti 11 eylül olaylarından sonra.İnsanlar uyandı artık Hakkı gördü....

Okan kardeş hangi meşrebe hizmet ettiğini biliyoruz konuyu baltalama.
Buna sadece gülebiliriz.11 Eylül ün İslam a değil de İslam Düşmanlığına çok büyük hizmetler ettiği kesin.Benim hangi meşreve hizmet ettiğim kişisel yorumundur beni bağlamaz ama senin niyetin üzüm yemek değil bağcıyı dövmekse konuyu baltalayanın kim olduğunu bence samimiyetle sorgulama ihtiyacın var.

Ayrıca EL MUNTAKİM-İNTİKAM Alıcı Allahcc ün bir ismidir.
BİLGİLERİNİZE SUNARIM.
SELAMETLE.

Amerikada islam neden artışa geçti 11 eylül olaylarından sonra.İnsanlar uyandı artık Hakkı gördü....
Allahcc senden razı olsun senatör gönüldaş.
100 BİN KİŞİLİK STADYUMLAR GÜNEY AMERİKA ÜLKELERİNDE LADİN-LADİN-LADİN DİYE İNLEDİ.
ZULME KARŞI ÇIKAN TARAFTAR TOPLAR.
HAKSIZLIĞA KARŞI SAVAŞAN HAK KAZANIR.
NAMUSUN HESABINI SORMAK DİNİMİZ İCABIDIR.
Vesselam.

O statlar 60 yıl önce Adolf Hitler diye de inliyordu.Hatta o statlar yanlış bir karar verdiğine hakemin cinsel tercihini bile sorgulayabiliyor,annesi veya eşleri hakkında hoş olmayacak sözlerde sarfedebiliyor.Siz siz olun doğru ile yanlışı tribünlere göre ayırmayın ..

Selam ve Dua..
 

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mar 2008
Mesajlar
6,076
Tepki puanı
15
Puanları
38
نعىمة;663769' Alıntı:
İnsanoğlunun önünde iki seçenek vardır : ya Alemlerin Rabbine iman etmek, gönderdiği Peygambere Hz. Muhammede (sav) tabi olmak ya da ehli kitaba ve başka müşriklere-kafirlere katılmak..

Dinlerarası diyalogun amacı belli .Bu diyalogu başlatanlar , Vatikandır, papalar boğaz boğaz bağırıyo : Papa VI. Paul'un onayıyla ilan edilen, "Papalığın 3. bin yıl hedefi olarak açıkladığı Asya'nın hristiyanlaştırılması projesi'nin bir yöntemidir.


Dinlerarası diyalog, Papalığın II. Vatikan Konsili'nin 4. oturumunda kabul edilen, "Nostra Aetate" diye maruf Konsil metninde aktarılan ve 28 Ekim 1965'te Papa VI. Paul'un onayıyla ilan edilen, "Papalığın 3. bin yıl hedefi olarak açıkladığı Asya'nın hristiyanlaştırılması projesi'nin bir yöntemidir. Papalığın "çağdaş hristiyanlaştırma ve misyonerlik usulü” dür.
( Bakınız; John W. O'Malley, "Reform, Historical Conciousness And Vatikan li's Aggiornamento, Theological studies, 1971 xxx11/4; M. Raukanen, The catholic Doctrin of Non-Christian Religions According to the Second Vatikan Council, New york 1992, 35; The Second Vatikan Council, Nostra Aetate, 1-4)





İslam İttikadına göre ise Dinlerarası diyaloğun, hakiki isevilerle ittifakın hükmü bellidir :

http://forum.islamiyet.gen.tr/fikih...sunnet-akaidine-gore-dinlerarasi-diyalog.html

Ne kadar "İslami" terimlerle süslemeye çalışsalarda yaptıklarının tek adı vardır : papazlara iltihak edip müslümanlar arasında hristiyan misyonerliği yapmaktır.


---------------------------------------




Nitekim Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır..."

"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."


Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu


Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.



Allah razı olsun sizlerden.
 

mir_erhan

Moderator
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
6,148
Tepki puanı
502
Puanları
83
Yaş
44



Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog kavramı son derece yanlış, hatalı ve tehlikeli bir sözdür. Bu sözün perde arkasında, arka planında hangi samimi niyet, hangi haklı gerçek saklı olursa olsun, "dinler arası diyalog" kavramını meşru kılmaya gerekçe olamaz.
Yukarıda açıkladığımız üzere birkaç sebepten dolayı dinler arası diyalog olamaz.
Birinci sebep: ALLAH "Islâm'dan başka din yok" buyuruyor. Allah'ın kabul etmediği, reddettiği, sahte, uydurma dinleri, meşru kılarak, muhatap almak, Islâm dinine uygun bir hareket değildir.

Ikinci sebep: Hiçbir haklı gerekçe, bir asılın, sahtesini muhatap almasını gerektirmez. Bir asıl, bir gerçek, kendisinin sahtesini muhatap aldığında kendi varlığını kendi gerçekliğini tartışma konusu yapmış olur. Bugün itibarıyla baktığımızda dinler arası diyalog çalışmalarının sonucu, bu tezimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır.

Üçüncü sebep: Bir asıl, bir gerçek, bir hakikat, kendisinin sahtesini muhatap aldığında, sahtesine meşruluk kazandırmış olur. Tek hak din olan Islâm, bâtılı muhatap aldığında, bâtıl dinlere meşruluk kazandırmış olur. Bugün özelikle ülkemizde bu durumu yaşamaktayız.

Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu

Dinler arası diyalog iki gerekçe ile yapılabilir. Bu iki gerekçenin zahirî ve bâtınî boyutları olabilir. Arka plandaki gerekçesi, Hıristiyan ve Yahudî âlemi ile yakınlık kurarak, onların Müslüman olmalarını sağlamak olabilir. Kalpleri ve niyetleri bilen Allah'tır. Niyetlerin hâlis ve samimi olduğunu düşünerek, dinler arası diyaloga öncülük edenlere şu soruyu sormaya mecburuz: Üç beş papaz, haham Müslüman olacak diye (!) yüz binlerce Müslümanın Islâm dininden uzaklaşmasına zemin hazırladığınızın farkında mısınız? Muhatapları bu sorunun cevabını vermek durumundadır.
Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Her mü'minin beşerî noktada tek gerçek lideri, önderi ve ışığı olan Kâinatın Efendisi bu konuda ne yaptı? Bize neyi miras bıraktı? Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin, dinler arası diyalog noktasında hiçbir faaliyeti olmadığı gibi, bu hareketi önerecek bir söz de ondan sadır olmamıştır. Bu konuda Resûlullah'a atfedilen ve dinler arası diyaloga zemin teşkil ettirmeye çalışılan mübarek mektuplar vardır.
Onun yazdığı mektuplar vardır. Ama bu mektuplar, bir diyalog çağrısı değil; davet mektuplarıdır. Dinler arası diyalog yerine, "dinlere tebliğ", "dinlere davet" sözleri kullanılsa ve bu sözlerin de içerikleri doldurulsa, amaç hâsıl olur. Fakat ne yazık, görünen o ki, dinler arası diyalog faaliyetlerinde Hıristiyan ve Yahudî din âlimlerinin ve dinlerinin reklam ve tanıtımları yapılarak, Islâm topraklarında onlara meşrutiyet sağlanmaktadır. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.

.




Allah celle celalüh senden razı olsun Aliye kardeşim.

selam ve dua il
 

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
5,816
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
44
DİNLER ARASI DİYALOG

Ilk insan ve ilk peygamberle başlayan din olayı bugünlere kadar gelmiş, günümüzden dünyanın son gününe kadar da devam edecektir. Ilk anında nasıl başladı ise, son anına kadar aynı ölçüde ilkelerle devam edecektir. Neydi ALLAH tarafından ilk insana verilen dinin özü?
Bir olan Allah'a iman etmek.. Her türlü noksan sıfattan beri olan, hiçbir şeye muhtaç olmayan, her şeyin O'na muhtaç olduğu Allah'ın, kullarına gönderdiği ve muhteviyatında her iki cihan mutluluğu bulunan ve daha çok ebedî hayatı kazanmak için konulmuş olan birçok emir ve yasağın bulunduğu kurallar bütünü, bir kurum, din.
Ilk insan Âdem Aleyhisselâm ile başlayan insanlık tarihi boyunca, ALLAH tarafından gönderilen din, ilke ve prensip olarak tektir. Âdem Aleyhisselâm'a gönderilen din ile Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e gönderilen din aynı dindir. Ilk ve son peygamberin arasında gelip geçen peygamberlerin dini de aynıdır. Nitekim Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır..."
"Göklerde ve yerlerdekiler, ister istemez O'na teslim olduğu hâlde onlar (Ehl-i kitap), Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki O'na döndürüleceklerdir."
"De ki: Biz, Allah'a, bize indirilene, Ibrahim, Ismail, Ishak, Yakub ve Yakub'un oğullarına indirilenlere, Musa, Isa ve (diğer) peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik. Onları birbirinden ayırdetmeyiz. Biz ancak O'na teslim oluruz."
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."

Ilâhî dinler - semavî
dinler yanılgısı

Günümüzde sıkça kullanılan ve büyük çoğunluğun inanıp söylem hâline getirdiği bir husus var ki, bilinçle ve şuurla söylendiğinde Müslümanın dinden çıkmasına sebep olacak türdendir. Ilâhî dinler ya da üç semavî din. "Üç ilâhî din", "üç semavî din" demek, ALLAH tarafından gönderilen üç çeşit, üç değişik din demektir ki, bu bir noktada küfürdür. ALLAH Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyuruyor:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır." ALLAH kendi katında tek din olduğunu ve bu tek dinin de Islâm dini olduğunu açıkça beyan ediyor. Bu beyan karşısında, üç ilâhî dinden bahsetmenin ne anlama geleceğini akıl sahiplerine havale ediyoruz.
Müslümanların bu cümleleri kullanmaktan kaçınmaları gerekir. Islâm dininden başka bir din arayan ya da Islâm dininden başka bir dine meşruluk kazandırmaya çalışanlara, bakın Rabbimiz nasıl sesleniyor:
"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."
Tek gerçek ve hak din Islâm'dır. Onun dışındaki dinlerin tamamı batıldır, sahtedir, uydurmadır. Bu durum son derece açık ve nettir.

Dinler arası diyalog

Dinler arası diyalog kavramı son derece yanlış, hatalı ve tehlikeli bir sözdür. Bu sözün perde arkasında, arka planında hangi samimi niyet, hangi haklı gerçek saklı olursa olsun, "dinler arası diyalog" kavramını meşru kılmaya gerekçe olamaz.
Yukarıda açıkladığımız üzere birkaç sebepten dolayı dinler arası diyalog olamaz.
Birinci sebep: ALLAH "Islâm'dan başka din yok" buyuruyor. Allah'ın kabul etmediği, reddettiği, sahte, uydurma dinleri, meşru kılarak, muhatap almak, Islâm dinine uygun bir hareket değildir.

Ikinci sebep: Hiçbir haklı gerekçe, bir asılın, sahtesini muhatap almasını gerektirmez. Bir asıl, bir gerçek, kendisinin sahtesini muhatap aldığında kendi varlığını kendi gerçekliğini tartışma konusu yapmış olur. Bugün itibarıyla baktığımızda dinler arası diyalog çalışmalarının sonucu, bu tezimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır.

Üçüncü sebep: Bir asıl, bir gerçek, bir hakikat, kendisinin sahtesini muhatap aldığında, sahtesine meşruluk kazandırmış olur. Tek hak din olan Islâm, bâtılı muhatap aldığında, bâtıl dinlere meşruluk kazandırmış olur. Bugün özelikle ülkemizde bu durumu yaşamaktayız.

Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu

Dinler arası diyalog iki gerekçe ile yapılabilir. Bu iki gerekçenin zahirî ve bâtınî boyutları olabilir. Arka plandaki gerekçesi, Hıristiyan ve Yahudî âlemi ile yakınlık kurarak, onların Müslüman olmalarını sağlamak olabilir. Kalpleri ve niyetleri bilen Allah'tır. Niyetlerin hâlis ve samimi olduğunu düşünerek, dinler arası diyaloga öncülük edenlere şu soruyu sormaya mecburuz: Üç beş papaz, haham Müslüman olacak diye (!) yüz binlerce Müslümanın Islâm dininden uzaklaşmasına zemin hazırladığınızın farkında mısınız? Muhatapları bu sorunun cevabını vermek durumundadır.
Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Her mü'minin beşerî noktada tek gerçek lideri, önderi ve ışığı olan Kâinatın Efendisi bu konuda ne yaptı? Bize neyi miras bıraktı? Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizin, dinler arası diyalog noktasında hiçbir faaliyeti olmadığı gibi, bu hareketi önerecek bir söz de ondan sadır olmamıştır. Bu konuda Resûlullah'a atfedilen ve dinler arası diyaloga zemin teşkil ettirmeye çalışılan mübarek mektuplar vardır.
Onun yazdığı mektuplar vardır. Ama bu mektuplar, bir diyalog çağrısı değil; davet mektuplarıdır. Dinler arası diyalog yerine, "dinlere tebliğ", "dinlere davet" sözleri kullanılsa ve bu sözlerin de içerikleri doldurulsa, amaç hâsıl olur. Fakat ne yazık, görünen o ki, dinler arası diyalog faaliyetlerinde Hıristiyan ve Yahudî din âlimlerinin ve dinlerinin reklam ve tanıtımları yapılarak, Islâm topraklarında onlara meşrutiyet sağlanmaktadır. Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.

DİNLER ARASI DİYALOGUN SONUÇLARI

Dinler arası diyaloğun sonuçları ülkemizde yaşanmaya başlamıştır. Dinler arası diyalog çalışmaları başladığı tarihlerden itibaren, ülkemizdeki misyonerlik faaliyetleri de hızlanmıştır. O gün bu gündür yapılan çalışmalar artık çok korkunç boyutlara gelmiştir. Bugün itibarıyla ülkemizde Hıristiyanlaştırılan vatan evlatlarının sayıları yüz binlerle ifade edilmektedir. Özellikle Doğu ve Güney Doğu'da son beş yıl içinde sayılarının yüz binleri aştığı ifade edilen vatan evladının Hıristiyan olduğu tespit edilmiştir. Bu çok dehşetli ve acı bir durumdur.
Yıllardır manevî eğitim ve öğretimden mahrum kalan insanımız, dinine babadan dededen kalma bir miras misali baktığından, şuursuzca bir inanç içinde bulunuyordu. Bu şuursuzca inanç, zaman içinde sosyal ve ekonomik sorunların artmasından dolayı iyice zayıfladı. Zayıfladıkça, inanıp inanmama noktasına gelindi. Işte tam bu noktada Misyonerlik faaliyetleri ortaya çıktı. Sıkıntı ve problemleri ile uğraşan, bir arayışta olan insanlara bir yenilik ve cazibe içinde Hıristiyanlık sunulmaya başlandı.
Dinler arası diyalog bu duruma zemin hazırladı. Öyle ki, ilmi olmayan, şuursuz Müslümanlar üzerinde Misyonerler, dinlerinin meşruluğu inancını oluşturdular. Insanlar şunu demeye başladılar: "Evet, üç ilâhî din var. Mademki, dinler arası diyalog kuruluyor, mademki bu dinler de meşrudur ve onlar birbirleriyle aralarında diyalog kuruyorlar, o hâlde babamın, dedemin dininden olmama gerek yok. Bir değişiklik olsun, biraz da diğer ilâhî dinlere bağlanayım."
Bu düşüncenin oluşmasının temelinde dinler arası diyalog yatmaktadır.

Allah razı olsun kardeşim
Yazdıklarına tamamen katılıyorum çok güzel izah etmişsin emeğine sağlık..
Dinler arası diyalog olmaz..olamaz...
selametle kalın...
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
çok güzel örnek sunmuşsun tebrik ederim inşallah bu güzel yazılarını bize sunmaya devam edersin
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Alıntı:
نعىمة´isimli üyeden Alıntı
İnsanoğlunun önünde iki seçenek vardır : ya Alemlerin Rabbine iman etmek, gönderdiği Peygambere Hz. Muhammede (sav) tabi olmak ya da ehli kitaba ve başka müşriklere-kafirlere katılmak..

Dinlerarası diyalogun amacı belli .Bu diyalogu başlatanlar , Vatikandır, papalar boğaz boğaz bağırıyo : Papa VI. Paul'un onayıyla ilan edilen, "Papalığın 3. bin yıl hedefi olarak açıkladığı Asya'nın hristiyanlaştırılması projesi'nin bir yöntemidir.


Dinlerarası diyalog, Papalığın II. Vatikan Konsili'nin 4. oturumunda kabul edilen, "Nostra Aetate" diye maruf Konsil metninde aktarılan ve 28 Ekim 1965'te Papa VI. Paul'un onayıyla ilan edilen, "Papalığın 3. bin yıl hedefi olarak açıkladığı Asya'nın hristiyanlaştırılması projesi'nin bir yöntemidir. Papalığın "çağdaş hristiyanlaştırma ve misyonerlik usulü” dür.
( Bakınız; John W. O'Malley, "Reform, Historical Conciousness And Vatikan li's Aggiornamento, Theological studies, 1971 xxx11/4; M. Raukanen, The catholic Doctrin of Non-Christian Religions According to the Second Vatikan Council, New york 1992, 35; The Second Vatikan Council, Nostra Aetate, 1-4)





İslam İttikadına göre ise Dinlerarası diyaloğun, hakiki isevilerle ittifakın hükmü bellidir :

İslam inancı ve Ehli Sünnet akaidine göre dinlerarası diyalog

Ne kadar "İslami" terimlerle süslemeye çalışsalarda yaptıklarının tek adı vardır : papazlara iltihak edip müslümanlar arasında hristiyan misyonerliği yapmaktır.



---------------------------------------



Alıntı:
aliye_aliye´isimli üyeden Alıntı


Nitekim Rabbimiz şöyle buyurmaktadır:
"ALLAH nezdinde hak din Islâm'dır..."

"Kim, Islâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki, kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, âhirette ziyan edenlerden olacaktır."


Üç beş papaz
müslüman olacak
diye yüz binlerce
insan hıristiyan oldu


Görünüşte hangi haklı sebebe dayandırmaya çalışılırsa çalışılsın, dinler arası diyalogun haklılığını hiçbir tez ortaya koyamaz.

Resûlullah dinler
arası diyalog yapmadı

Resûlullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz, hayatının hiçbir döneminde böyle bir diyaloga girmiş değildir. Bırakın diyalogu, ALLAH ve Resûlü, Yahudî ve Hıristiyanları dost edinmeyi bile yasaklamıştır.




ALLAH razı olsun sizlerden.
ALLAHCC yar ve yardımcınız olsun gönüldaşlar.
HERŞEY GÖZÖNÜNDE.
GÖRMEK İSTEYENE HERŞEY APAÇIK.
MÜSLÜMAN KATLİAMI HERYERDE.
İSLAM VE ALLAH DÜŞMANI SİYONİST-HAÇLI KATİLLERLE YAPILACAK DİYOLOG CİHADDIR.
VESSELAM.
 

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Tem 2009
Mesajlar
6,952
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
53
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
ILIMLI DİYOLOGÇULARDAN KATİL İSRAİLE ÇİÇEK VERİLDİ.
İsrail çetesinin Başkonsolusu Fatih Üniversitesi’nde ağırlandı. Üniversite’de dün bir konferans veren Siyonist terör rejiminin Başkonsolosu Mihail Gur Aryeh, Fatih Üniversitesi Politika Kulübü’nün hazırladığı bir konferansta Türkiye ve İsrail ilişkilerini anlattı. Her iki ülkenin de terörle mücadele ettiğini iddia eden Aryeh, iyi derecede Türkçe bildiği halde, İngilizce konuşması da dikkati çekerken, Öğrencilerin çocuğunun tam manasıyla anlayamadığı gözlemlendi. İran’ın nükleer programının Bölge için bir tehdit oluşturduğunu da iddia eden Aryeh'in, konferansında öğrencilerin soru sormasına da izin verilmedi.

Öğrencilerin soru sormamaları için mazeretler üreten yetkililer, bir sonraki konuşmacının rötarlı olarak geldiğini, saygın biri olduğunu, iptal edemediklerini ve yetişmesi gereken yer olduğunu söylediler. Konsolosa bu sefer iyi davranılması telkinlerinin yapıldığı konferansta, Konsolosun Üniversiteye bir kez daha çağrılacağını ve soruların o zaman sorulması gerektiğini ifade ederek, herhangi bir tepki verilmemesini istediler.

İsrail Başkonsolosu Aryeh Türkiye’nin yemeklerinden bahsederek, kültürümüzün yakın olduğunu da iddia etti.

Haber 5'in kamuoyuna sunduğu kirli oyuna ev sahipliği yapan Fatih Üniversitesi’nde Başörtülü bir üniversite öğrencisi eli kanlı İsrail Çetesi’nin başkonsolosuna çiçek verdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt