Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinimiz için ALLAH bize yeter! (2 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ellerine sağlık kardeşim.sizden birşey rica edeceğim.DUHA SURESİ diye bir konu açtım.eğer gönül rızanız olursa orayı okuyup yardımcı olurmusunuz.ALLAH a emanet olun....

Aleykümselam kardeşim...şimdiye kadar bakmadığım için özür dilerim...Hakkınızı helal ediniz...
ALLAHa emanet olunuz...

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN.sağolsun cevdet kardeşim listeyi yapmış.20 den fazla okursanız yok demem:H

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimiz için ALLAH bize yeter.
Dünyamız için ALLAH bize yeter.
Hoş geldin! Safa geldin! Ey sabah ve Ey yeni gün.
Merhaba! Ey mutlu gün ve Merhaba Ey Katip ve Şahit melek. Şu söylediklerimizi bizim için yaz.
Ezelden ebede kadar varlıkların halleriyle ve dilleriyle yaptıkları sonsuz hamdler, senalar ve övgüler yalnız kendisine ait olan HAMİD
Her şeyin üstünde sonsuz derece bir şeref sahibi ve sonsuz takdis ve senalara layık olan MECİD
Dilediğini dilediği şekilde yükselten yücelten ve herkese layık olduğu rütbeyi ve mertebeyi veren REFIĞ
Yarattığı varlıkları çok seven ve onlara da kendisini her vesileyle sevdiren VEDUT
Bütün sıfat isim ve fiilleriyle her şeyi kuşatan MUHİD
Mahlûkatı hakkında dilediğini yapan faal ALLAH’ın adıyla; O kuluna şah damarından daha yakındır.
ALLAH’a iman etmiş. O’na kavuşmaya inanmış ve delillerini kabul etmiş,
ALLAH’ın uluhiyeti dışında başka ilahları inkar etmiş ve ALLAH’a tevekkül etmiş olarak sabahladık.
ALLAH’ı, Meleklerini, Kitaplarını, Peygamberlerini arşı taşıyan Meleklerini şahit tutuyoruz ki; O bütün mükemmel sıfatlara sahip ve noksan sıfatlardan münezzeh olan ALLAH’tır.
Kendisinden başka hiçbir ilah yoktur.
O tektir.
O’nun ortağı yoktur.
Ve yine şahadet ediyoruz ki Hz. MUHAMMED sallallahu aleyhi ve selem O’nun kulu ve Resulüdür.
Cennet haktır.
Cehennem haktır.
Kevser havuzu haktır.
Şefaat haktır.
Kabirde sorguya çeken Münker Nekir melekleri haktır.
ALLAHın verdiği söz haktır.
Muhakkak kıyamet günü gelecektir.
Ve bunda hiçbir şüphe yoktur.
ALLAH kabirde yatanları da diriltecektir.
İşte biz bu inançla yaşıyor, bu inançla öleceğiz, bu inançla yarın diriltileceğiz ve azap da görmeyeceğiz;
İNŞALLAH

(D. Ali ERZİNCANLI)​

Insallah kardesim emegine eline saglik Allah c.c emanet ol :H

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm

kardeşim çıkmadan bir siteye tekrar bakıyım dedim ne oldu anlamadım neden oldu böyle şaşırdım

SAMASTRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben yeniyim Bu site eminimki çoğu kişiye yardımcı oldu banada oldu.Allah sizden razı olsun.Allahın rahmeti müslümanlara olsun.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ben yeniyim Bu site eminimki çoğu kişiye yardımcı oldu banada oldu.Allah sizden razı olsun.Allahın rahmeti müslümanlara olsun.

ve aleykümselam kardeşim. hoşgeldiniz üyeliğiniz hayırlı olsun...
Evet bu site paylaşmak adına birbirimize yardımcı olmak adına çok çok güzel
gözlerinize sağlık..
ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve dua ile kalın

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...
çok güzel bir paylaşım...
emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun...
selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun...

çok güzel bir paylaşım...
emeğinize sağlık...ALLAH c.c. emanet olun...

selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

Ve aleykümselam kardeşim...RABBİM cümlemizden razı olsun inşaallah..
Sizlerinde gözlerinize sağlık.
ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM İM MÜSLİM KARDEŞİM RABBİMİN KUDRETİNİ BİZLERE BİR KEZ DAHA HATIRLATMIŞSIN EMEĞİNE SAĞLIK RABBİM SEVABINI KAT KAT VERSİN İNŞALLAH . BENDE RIZAN OLURSA BİR HİKAYEYİ PAYLAŞMAK İSTERİM

Allah Yeter

Ebû Hüreyre’den rivayet edildiğine göre; Resûlullah Efendimiz (sav), İsrailoğullarından bir adamı anlattı. O adam, İsrailoğullarından birinden ödünç olarak bin dinar vermesini istedi.

Para sahibi:
- Şahit tutacağım şahitleri bana getir, dedi.

Ödünç isteyen adam:
- Şahit olarak Allah yeter, dedi.

Para sahibi bu defa da:
- O halde bana kefil getir, dedi.

Adam:
- Kefil olarak Allah yeter, dedi.

Bunun üzerine para sahibi:
- Gerçekten doğru söyledin, dedi ve belli bir süreye kadar ona bin dinar verdi.

Derken, borç alan adam deniz yolculuğuna çıktı ve işini gördü. Sonra borçlandığı adama gelmek üzere binmek için bir gemi aradı. Çünkü belirledikleri ödeme tarihi geliyordu. Fakat adam, bir gemi bulamadı.

Bunun üzerine kalın ve kuru bir ağaç parçası alıp onu oydu. İçine bin dinar ile o arkadaşına yazdığı bir mektubu koydu. Sonra o oyuk yeri sıkıca kapatıp düzeltti.

Ve onu deniz kenarına getirerek; “Allahım! Sen biliyorsun ki, falan kimseden ben bin dinar ödünç istedim. O benden bir kefil istediğinde ben ‘Kefil olarak Allah yeter’ dedim. O, Sen’in kefaletine razı oldu. Benden bir şahit istediğinde, ben yine ‘Şahit olarak Allah yeter’ dedim. O da Sen’in şahitliğine razı oldu. Vadesi gelen şu parayı ona ulaştırmak için bir gemi bulmaya çalıştım, ama bulamadım. Artık ben şu bin dinar borcumu Sana emanet ediyorum“ dedi ve onu denize attı.

Nihayet o emanet denize girdi ve kendisi oradan ayrıldı. Adam, kendisini memleketine götürecek bir gemi bulmaya çalışırken; alacaklı da onun dönmesini umarak kıyıya gelmiş, onu gözlüyordu.

O sırada aniden içinde para olan tahta parçasını kıyıda gördü. Yakacak niyetiyle onu alıp evine götürdü. Evde onu parçalayınca içindeki parayı ve mektubu gördü.

Sonra borçlu adam geldi ve alacaklıya bin dinarı uzatarak:
- Vallahi, paranı zamanında sana getirebilmek için devamlı gemi aradım, fakat bundan önce bulamadım, dedi.

Alacaklı adam:
- Sen bana bir şey göndermedin mi, diye sordu.

Borçlu:
- Şu geldiğim günden önce bir gemi bulamadığımı sana söylüyorum, cevabını verdi.

Bunun üzerine alacaklı:
- Şüphesiz Allah, tahta parçası içinde gönderdiğin borcunu senin namına ödedi. Artık getirdiğin şu bin dinarı güle güle götür ve harca, dedi.

ALINTIDIR​

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam SAFİYE kardeşim...ALLAH senden de razı olsun. çok güzel bir hikayeydi.
emeğine sağlık...Evet ALLAH şahit olarakta Kefil olarakta bize yeter..

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
DİNİMİZ İÇİN ALLAH BİZE YETER.....

musalli

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.ennsevgiliye.tr.gg
we Aleykümselam....
Allah razı olsun....
ben bu dua severek dinliyordum hep... artık :) yazılı elimin altında olacak...
çok teşekkürler...

Selametle ve Dua ile....
musalli........

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
we Aleykümselam....
Allah razı olsun....
ben bu dua severek dinliyordum hep... artık :) yazılı elimin altında olacak...
çok teşekkürler...

Selametle ve Dua ile....
musalli........

ALLAH sizlerden de razı olsun kardeşim...Çok sevindim inanın.
ALLAHım dualarımızı huzurunda kabul buyursun inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm muhterem hocam.
Değerli emeğinize sağlık olsun inşallah.. Çok güzel bir çalışmaydı.. Bizlerle paylaştığınız için, mükafatlandıranların en hayırlısı olan Rahman c.c sizden razı olsun, ecrinizi cennetül bakisiyle versin inşallah.. Bu dini kemale erdiren, kulları için İslam'ı beğenen ve seçen, kurtuluşun ancak bu dinde olduğunu hemen hemen her ayet-i kerimesiyle bizlere bildiren, yalnızca bu dine mensup olup hakkıyla iman etmiş olanları, ''kendi dostu'' olma şerefine nail edecek olan Rabbimiz c.c, bu dine düşmanlık gösterecek olanları, kendine düşman olarak kabul ederek, İslam'a ne kadar da değer verdiğini yine her biri birbirinden sarsıcı olan ayetlerle bizlere sunuyor.. Bu güzel dinin de tek sahibi ve hükümranı olan Allah, her şeyde bizlere yeter.. Biz bu dinin yegane sahibini kendimize vekil, malik, nasır, hükmedici ve yargılayıcı seçtik.. Seçtiğimiz, sahibimizdir.. Sahibimiz, bize güç ve izzet bahşedendir.. İzzet ve şan sahibi olan Rabbimiz c.c de, uhrevi alemde de, fani alemde de bizlerin tek Dostu ve tek Kurtarıcısıdır.. Şanı hürmetine Rahman c.c, bizleri dostluğuna kabul etsin inşallah.. ''O NE GÜZEL BİR VEKİLDİR..'' O'na sığınan, en aciz bile olsa KUVVETLİDİR, en yalnız bile olsa KALABALIKTIR..

Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah hocam..Dinin Tek Sahibi'ne emanet olunuz..Selam ve baki dua ile, hayırlı ve bereketli akşamlarınız olsun inşallah..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm muhterem hocam.

Değerli emeğinize sağlık olsun inşallah.. Çok güzel bir çalışmaydı.. Bizlerle paylaştığınız için, mükafatlandıranların en hayırlısı olan Rahman c.c sizden razı olsun, ecrinizi cennetül bakisiyle versin inşallah.. Bu dini kemale erdiren, kulları için İslam'ı beğenen ve seçen, kurtuluşun ancak bu dinde olduğunu hemen hemen her ayet-i kerimesiyle bizlere bildiren, yalnızca bu dine mensup olup hakkıyla iman etmiş olanları, ''kendi dostu'' olma şerefine nail edecek olan Rabbimiz c.c, bu dine düşmanlık gösterecek olanları, kendine düşman olarak kabul ederek, İslam'a ne kadar da değer verdiğini yine her biri birbirinden sarsıcı olan ayetlerle bizlere sunuyor.. Bu güzel dinin de tek sahibi ve hükümranı olan Allah, her şeyde bizlere yeter.. Biz bu dinin yegane sahibini kendimize vekil, malik, nasır, hükmedici ve yargılayıcı seçtik.. Seçtiğimiz, sahibimizdir.. Sahibimiz, bize güç ve izzet bahşedendir.. İzzet ve şan sahibi olan Rabbimiz c.c de, uhrevi alemde de, fani alemde de bizlerin tek Dostu ve tek Kurtarıcısıdır.. Şanı hürmetine Rahman c.c, bizleri dostluğuna kabul etsin inşallah.. ''O NE GÜZEL BİR VEKİLDİR..'' O'na sığınan, en aciz bile olsa KUVVETLİDİR, en yalnız bile olsa KALABALIKTIR..

Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın inşallah hocam..Dinin Tek Sahibi'ne emanet olunuz..Selam ve baki dua ile, hayırlı ve bereketli akşamlarınız olsun inşallah..

Ve aleykümselam ALİYE kardeşim. ALLAH sizi KENDİSİne dost eylesin inşaallah. Yazdıklarınız o kadar güzel ve yerli yerindeki inanın bunu daha öncede söylemiştim her cevabınız ayrı bir konu mahiyetinde.
ALLAHım ilminizi artırsın ve ilminizle amel etmeyi nasip eylesin...

O Güzel dualarınıza AMİN diyorum inşaallah kardeşim. ALLAHım cümlemize nasip eylesin...

ALLAH katında en makbul DUAlarla uğurluyorum inşaallah kardeşim...
ALLAHa emanet olunuz değerli kardeşim...
selam ve dua ile...
hayırlı geceler...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim
Rahman razı olsun tevekkülümüzü artıran çok güzel bir paylaşımdı.
Emeğinize sağlık.Selam ve dua ile...
ALLAH BİZE YETER.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm kardeşim

Rahman razı olsun tevekkülümüzü artıran çok güzel bir paylaşımdı.
Emeğinize sağlık.Selam ve dua ile...

ALLAH BİZE YETER.

Aleyna ve aleykümselam kardeşim. ALLAH razı olsun...
ALLAHım tevekkülümüzü artırsın inşaallah

ALLAHa emanet olunuz...
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt