Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dini konuşarak yaşamak ? (1 Kullanıcı)

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Yüzü dost,özü düşmandan usandım.Dili mü'min kalbi şeytandan usandım.Dostum,herkesin kahrı çekilir amma,Ben bu dini sadece konuşandan usandım..Bizi usandırmayacak,yanlışlarımızı düzeltecek,oturduğumuz yerden bizi kaldıracak konuştuklarını hayatının her noktasında yansıtacak dostlar ,kardeşler olmalı etrafımızda.Ve onlarıda bulduğumuzda sıkı sıkıya sarılmalı terketmemeliyiz.Şurası bir gerçekki,Ömür,bazı gerçekleri akledebilecek kadar uzun,yapılması gerekenleri de ertelemeyecek kadar kısadır.Aslında insan,doğumla ölüm arasındaki kısa zaman dilimini yaşayan bir varlık.Bu kısa zamanı keşkeler yerine olması gerektiği gibi Rasul örnekleyerek yaşayarak değerlendirmek varken.....Son olarak eklemek istediğim bir açıklama ;

Ne ; mükemmel bir şekilde

Güzel konuşmak!

Ne ; edebi üslupla

Bir yazı yazmak!

Aslında marifet

Güzel yaşamak...!

Güzel konuşmaya ve güzel yazmaya talip olanlara sadece soruyorum, güzelde yaşıyormusunuz?...Yazdıklarınız sizin evlerinize, eşlerinize yatak odalarınıza,ana babalarınıza hakim mi? Çocuklarınıza ulaştırabilmişmisiniz bunları? Komşuluk ilişkilerinizde yazdıklarınızın rolü var mı? Güzel bir makale yazıp yada yayınlayıp daha sonra bunu okuduğunuzda ben şunu yapmıyorum yapmadığım bir şeyide insanlara tavsiye edemem diyerek siliyormusunuz?

....Dediğim gibi güzel kardeşim ;
Önceden İslamı sadece yaşıyorlardı.Sonra hem yaşayıp hem konuşmaya başladılar.Şimdi ise sadece konuşuyorlar...

"41-FUSSİLET/33 - Allah'a davet eden, salih amel işleyen ve: "Ben gerçekten müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? "

Bu konu hakkında destan yazılır ama,İslamla tanışma aşamasında bir çok Müslümanla tanışıp bu kararından vaz geçme aşamasına gelmiş birinin sözüyle bitirmek istiyorum varın gerisini siz düşünün."İnsanlar söylemleriyle İslamı sevdirdiler de,yaşantılarıyla nefret ettirmeye çalışıyorlar...Allahü Teala cümlemize halimizle vaaz etmeyi nâsib etsin...Amin.Amin.Amin..

Abdullah ibni Mesud (r.a.): *ilim çok şeyler bilip rivayet etmek değil Allahdan korkmaktır.* buyurmuştur.

Hasanı Basri (r.a.): *istediğiniz kadar okuyun. Allaha yemin ederim ki amel etmedikçe size ecir yoktur. Ahmakların gayeleri rivayet, alimlerin gayeleri ise dirayettir. Yani bildiklerine riayet etmektir.* buyurmuştur.

Mekhul (rh.), Abdurrahman bin Ganemden (rh.) rivayet ederek şöyle anlatıyor:
*Sahabeden on kişi bana şöyle anlattı. Kuba mescidinde ilim müzakere ederken Rasulüllah Efendimiz (s.a.v.) çıkageldi ve buyurdu ki: *istediğiniz kadar okuyun, bildiğinizle amel etmedikçe Allahü Teala size mükafat vermez.*
Hz. İsa (a.s.) *ilmiyle amel etmeyenler, gizli zina edip de aşikare doğurmak suretiyle rezil olan kadınlara benzerler. ilmiyle amel etmeyenleri kıyamet gününde bütün mahlukatın huzurunda Allahü Teala rezil eder.* buyurmuştur.

Hz. Ömer (r.a.) *Alim hataya düşdüğü zaman alemden bir cemaat de onunla beraber hataya düşer.* Yine Hz. Ömer (r.a.) *Zamanın bozulması üç sebebledir, bunlardan biri de alimin hatasıdır* buyurmuşlardır.

Hatemi Esam (r.a.): *Kıyamette en büyük hasreti (Pişmanlık) çe*ke*cek olan, öğrettiği ile başkası amel edip kurtulduğu halde, kendisi amel etmeyip helak olan alimdir* buyurmuştur.

Malik bin Dinar (r.a.): *Alim bildiği ile amel etmediği zaman yağmur damlasının yalçın kayadan kayması gibi vaaz ve nasihati gönüllerden kayar gider.* buyurmuştur.

Hz. Huzeyfe (r.a.) *Öyle bir zamanda bulunuyorsunuz ki, sizden biriniz bildiğinin onda dokuzu ile amel edip birini terk ederse helake gider. Öyle bir zaman gelecek ki, o zaman bildiğinin yalnız onda biriyle amel eden kurtulacaktır. Çünkü, o zaman amel edenler çok azalacaktır.
Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık çok güzel olmuş

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
bu da çok güzel omuş emeğine sağlık

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
__________selamun aleykum...
hali pür melalimiz böyle.. konuştugumuz kadar yaşıyormuyuz..??
gerçek manada yaşayanlar boş! konuşmazki zaten...

Siz Kitabı (Tevrat'ı) okuyup durduğunuz halde, kendinizi unutup başkalarına iyiliği mi emrediyorsunuz? (Yaptığınızın çirkinliğini) anlamıyor musunuz? bakara /44

iyiligi emredip kötülükten sakındırmak...
başkalarına söylerken kendimize söylememek...bildigiyle amel etmemek . dilde alim kalbte cahil olmak ...

rabbim bizleri gaflete düşmekten korusun...bildiklerimizi ögrrendiklerimizi.. dilimizden kalbimize indirmeyi... hayatımızın her alanında yaşamayı yaşatmayı nasip etsin..

rabbim razı olsun..kardeşim önceki paylaşımlarınızda imzanınz gerçekten çok manidar gelmişti bana... iki elimizi başımızın arasına alıp uzunca düşünülmesi gereken bir cümle... acaba bu cümlenin ben neresindeyim!!

rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile_________

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
... acaba bu cümlenin ben neresindeyim!!
Ve Aleyna Aleyküm Selâm ve Rahmetullâhi ve Berekâtühü..Bu konu hakkında destan yazılır ama,İslamla tanışma aşamasında bir çok Müslümanla tanışıp bu kararından vaz geçme aşamasına gelmiş birinin sözüyle bitirmek istiyorum varın gerisini siz düşünün."İnsanlar söylemleriyle İslamı sevdirdiler de,yaşantılarıyla nefret ettirmeye çalışıyorlar...Allahü Teala cümlemize halimizle vaaz etmeyi nâsib etsin...Amin.Amin.Amin..
Esselâmü aleyküm ve rahmetullàhi ve berekâtühû!

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim.

hayırlı ve faydalı bir çalışma olmuş.Konu hakkında dediğiniz gibi destanların yazılma olasılığı oldukça yüksek.Dilde yaşayıp kalpte ölmek,kul rızasını gözetmek ve desinler diye helak olmak.

yapmadığı ve ailesinede etki edemediği farzlarda,ortalarda aslan kesilen hanımları beyleride gördük umar ve ümid ederim ki yanılan biz oluruz.

sizinde tekrardan dediğiniz gibi çok şeyler yazılır.selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli geceler olsun değerli kardeşim.selametle inşaALLAH.

acem_kizi

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim..gerçekten de çok önemli bir konu

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
emegıne saglık kardesım selam ve dua ıle

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı

Ne ; mükemmel bir şekilde

Güzel konuşmak!

Ne ; edebi üslupla

Bir yazı yazmak!

Aslında marifet

Güzel yaşamak...!

yazınızı tekrar tekrar okdm bilmem kaç defa actım
hakıkatler bunlar nasipleniriz inşa-ALLAH az laf cok iş
saolun saolun hak teala razı olsun umarım faydalanırız hepimiz.
selam ve dua ile..

mervenur1

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyküm selam kardeşim doğru söze ne hacet evet önceleri sadece islamsadece yasnırdı şimdi ise sadece konusuluyo yasamak nerdeeeeeeeeeeeeeeee

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt