Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DİLEKÇENİ ALLAH'A SUN VE BEKLE (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

DİLEKÇENİ ALLAH’A SUN VE BEKLE
"Birkaç yıl önce, bağlı bulunduğumuz Genel Müdürlük; dört arkadaşımla birlikte, beni bir ilimizde, memur statüsünde işçi almak üzere görevlendirmişti. Sözünü ettiğim ilde on personel alacaktık ve bunlar il müdürlüğü bünyesinde görevlendirilecekti. Biz beş arkadaş birleşerek, sözünü ettiğim ile gittik.

Önceden ayrılan bir misafirhaneye indik. Ile gelişimizi kimsenin duymasını istemiyorduk. Beşimizin de kanaati oydu ki, hak edeni kazandıralım, siyasi ve diğer baskılara boyun eğmeyelim.

Biliyorduk ki, katılım yoğun olacak ve herkes bir referansla bizi rahatsız edecekti, çünkü Türkiye'nin gerçeği buydu. Bunun için çok dikkatli davranıyorduk.

Ile ikindi vakti gittik. Ikindi namazını kılmak için tarihi bir cami olup olmadığını sorduk. Biliyorduk ki bu ilimiz cami bakımından biraz fakirdi. Tarihi bir cami olduğunu söylediler. Beş arkadaş, arabamıza atlayarak oraya gittik.

Kimse bizi tanımıyor, zaten cami de şehrin biraz dışında. Ikindi namazı kılınmış, caminin avlusu boş. Beşimiz de şadırvana oturarak abdest almaya başladık. Ayakkabılarımı çıkarıp çoraplarımı da sıyırmaya başlamıştım ki, ayaklarımın önüne bir takunya kondu.Bu takunyaları önüme kim bıraktı diye başımı kaldırınca, yüzüme tebessümle bakan, yirmibeş yaşlarında bir gençle karşılaştım:

"Ben buraları bilirim, siz yabancıya benziyorsunuz; namaz kılana hizmet, Allah?ın rızasını kazandırır. Allah kabul etsin!" dedi.

Gencin tebessümü, davranışı bizi çok etkiledi.
Sordum: "Sen kimsin? Adın nedir?"
"Adım Bilâl. Bu mahallede oturuyorum."
Bir an abdest almayı bırakarak, gençle ilgilenmeye başladım.
"Ne işle meşgulsün Bilâl?"
"Şimdilik işim yok. Ama inşallah yakında işe gireceğim."
"Nasıl olacak o?" dedim.
Yüzüne huzurun ve mutluluğun tebessümünü kuşanarak:
"Üç gün sonra ......... Müdürlüğünde sınavla adam alınacak. Rabbim, oraya girmeyi nasip edecek inşallah" dedi.
Arkadaşlarım da abdest alırlarken, Bilâl'le aramızda geçen bu diyaloğa kulak vermişlerdi.
"Peki Bilâl, bu zamanda işe girmek zor, senin torpilin var mı? Referansın kim? Işe nasıl gireceksin?"
Bilâl'in o mütevekkil halini hiç unutamıyorum! Hepimizin üzerinde bomba tesiri oluşturacak sözü söyleyiverdi:
"Benim referansım Allah (cc)'tır; ne güzel vekildir O. Dün gece O'na dilekçemi sundum. Hiç yetimin duasını geri çevirir mi O?"
Yâ Rabbi! Ne işe tutulmuştuk! Ağlamamak için kendimi zor tutuyordum. Gözlerimin buğulandığını ona göstermemeliydim.
"Bilâl, baban yokmu?"
Yok, ben üç yaşındayken ölmüş. Anneciğim büyüttü beni."
Temiz bir saflık üzerindeydi. Bütün söylediklerini gönülden söylüyordu. Bu, o kadar meydanda idi ki, kalbi adeta yüzüne vurmuştu.
"Askerliğini yaptın mı?"
"Yaptım ya, hem de çavuş olarak."
"Evli misin Bilâl?" Bir anda gözleri yere düştü. Yine o mütevekkil hâli bütün yüzünü kaplamıştı.
"He ya, evli değil de sözlüyüm. Inşallah, işe girer girmez hemen düğünümü yapacağım!"
"Ama Bilâl, üç gün sonraki sınav için o kadar kesin konuşuyorsun ki, sanki kazanmış gibisin!"
Gözlerini ufka dikti, daldı, sustu ve biraz sonra:
"Ben Rabbimi seviyorum, inanıyorum ki O da beni seviyor. Seven sevene yardım etmez mi?"
Ona söyleyecek lâf bulamıyordum.
Allah, bizi kocaman kocaman(!) müdürleri, Bilâl kuluna hizmet etmek için oraya göndermişti, adeta.
Kim müdür, kim garibandı?
Bilâl dilekçesini büyük makama verince, melekler harekete geçtiler, daireler, müdürler harekete geçtiler ve hep birlikte ona koşmaya başladılar; çünkü emir büyük makamdandı.
Allah'a malik olan insanın mahrumiyeti söz konusu olabilir miydi?
Sormaya devam ettim:
"Bari Bilâl, evlenecek kız bulabildin mi? Bu zamanda hem yetim, hem de işsize kim kız verir ki?"
Başını salladı ve "doğru" diyerek ekledi:
"Zor nişanlandım ya. Allah razı olsun, kayınpederim olacak olan insan, "Sözde Müslüman" değil, hakiki mü'min.
"Bu zamanda namazında-niyazında damat nerde bulunur, hem rızkı veren Allah'tır" dedi ve kızını bana verdi. Rabbim rızkımızı verecek inşallah."
Bilâl lise mezunuydu. Üçyüz kişinin katıldığı yazılı sınavı
başarıyla geçti. Ve bizler, önümüze sunulan -Bakanlık dahil- tüm referansları bir kenara koyarak, Bilâl'in referansını en öne koyduk.
Mülakât gününe kadar bizi göremedi. Mülâkata girdiğinde karşısında bizi görünce birden şaşırdı, yüzü kızardı ve gözleri yere düştü.
Sessizliği bozdum: "Bilâl, bizi tanıdın mı?" "Evet!" "Peki ne diyeceksin şimdi?" Ağlamaya başladı. Çocuk gibi ağlıyordu. Ister istemez bizler de ona uyduk. Sabah makamında hıçkırıklar boğazımızda düğümlenmişti. Bilâl, ellerini kaldırdı ve dua etmeye başladı:
"Ey Rabbim, ben niyazımı Sana sunmuştum. Hâlimi Sana açmıştım. Şimdi burdaki müdürlerime karşı mahcubum. Ey Allah'ım, ben Sen'den başkasından istememeyi istedim, Sen'den, yine de öyleyim."
Sessizlik odayı doldurmuştu. "Ne olur bana izin verin çıkayım" dedi. "Peki Bilâl" dedik, "Güle güle, Allah işini, aşını, eşini mübârek kılsın!"
Allah'tan isteyenler muratlarına erdiler de gayrısından isteyenler helâk oldular.
Allah dilerse bütün dünyayı Bilâllere hizmetçi yapar.
Bilâl yüreğine ve saflığına ulaşmak gerek."

Kaan Erdem

Yönetici
RE: DİLEKÇENİ ALLAH'A SUN VE BEKLE

S.A HAFİZE ANNE.ALLAH CC RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN.....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
S.A HAFİZE ANNE.ALLAH CC RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN.....

ALEYKÜMSELAM B) Üç haslet evliyâ sifatidir: Allah`a tevekkül etmek, Allah`tan baskasina niyazda bulunmamak, kanaat eylemek. (Yahya Bin Muaz)44 S.A

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM EMEGINE SAGLIKB)B)B)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

:( sa. abla emeğine sağlık o kadar güzel bir paylaşımki
bunun üzerine daha nedenebilrki ALLAH razı olsun a.e.o

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.Hafize annem gerçekten çok güzeldi vede çok etkilendim.Her işini Aallah ısmarlamak nekadar ulvi bir durum,bir seferinde zor bir durumda kalmıştık ve bir abiyi aramıştıkta oda bize siz önce bir Allah dilekçenizi verin,kalkın bir namaz kılın gözyaşın dökün ondan isteyin sonra ben size yarıdmcı olayım demişti,arkadaşlarımız söylenmişlerdir işte bu yazıyıda okuyunca gerçek anlaşılıyor,
dua ile AEO

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
S.A.Hafize annem gerçekten çok güzeldi vede çok etkilendim.Her işini Aallah ısmarlamak nekadar ulvi bir durum,bir seferinde zor bir durumda kalmıştık ve bir abiyi aramıştıkta oda bize siz önce bir Allah dilekçenizi verin,kalkın bir namaz kılın gözyaşın dökün ondan isteyin sonra ben size yarıdmcı olayım demişti,arkadaşlarımız söylenmişlerdir işte bu yazıyıda okuyunca gerçek anlaşılıyor,
dua ile AEO

Ravzacım önce katıldığın için Allah razı olsun bizler hepimiz derdimizi ona buna anlatıyoruz derdimize derman mı oluyor oysa dediğin gibi ellerimizi açıp halimizi rabbimize anlatsak ki ( o yarattığı kulunu herkezden daha iyi bilir) istesek veriri selam ve dua ile S.A :D

ayse karatas

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ELLERİNE SAĞLIK HAFİZE KARDEŞ.
İHTİYACIMI SANA SUNDUM DİLEKÇEMİ SANA VERDİM DİYEN BİR KİMSEYE ALLAH YARDIM ETMEZ Mİ HİÇ?

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleyküm ,Hafize abla bu olayın benzerini t.v.de seyretmiştim.Çok etkilenmiştim,kimin bu olayı yaşadığını merak ediyordum.Sizi tanıdığıma çok memnun oldum .Tekrar okumaktan zevk aldım.Allaha emanet olun.Elinize sağlık.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
Selamun aleyküm ,Hafize abla bu olayın benzerini t.v.de seyretmiştim.Çok etkilenmiştim,kimin bu olayı yaşadığını merak ediyordum.Sizi tanıdığıma çok memnun oldum .Tekrar okumaktan zevk aldım.Allaha emanet olun.Elinize sağlık.

Aleykümselam bende tanıştığıma memnun oldum halimizi rabbimize anlatalım derdimizin dermanı onda biz istiyeceğiz :D

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

Emeğine saglık Hafize Anne aglamamak elde degil selam ve dua ile ........

omer58

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm güzel ablam,inanın okurken gözlerim doldu tüylerim diken diken oldu.ALLAH(C.C.)SİZDEN RAZI OLSUN

yesil_03

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE. ÇOK GÜZELDİ ÇOK ETKİLENDİM.B)B)B)

siyah_inci87

Kayıtlı Kullanıcı

rabbim raz-i olur inşallah..emeğinize sağlık selametle....;););)

B)B)B)dua müminin silahıdırB)B)B)

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Hafize Annam Rabbim senden razı olsun. İnan o kadar içten ve o kadar samimi bir paylaşım ki insan kendini bir derya denizinde hissediyor. Rabbim her dileğinizi kabul buyursun bizlere de dualarınızda yer vermez misiniz?
Selam ve dua ile.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
:( sa. abla emeğine sağlık o kadar güzel bir paylaşımki
bunun üzerine daha nedenebilrki ALLAH razı olsun a.e.o

Hehalimizi Cenabıallaha arzedicez Alla cümlemizden razı olur inş :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ayse karatas yazdı:
S.A ELLERİNE SAĞLIK HAFİZE KARDEŞ.
İHTİYACIMI SANA SUNDUM DİLEKÇEMİ SANA VERDİM DİYEN BİR KİMSEYE ALLAH YARDIM ETMEZ Mİ HİÇ?

Ve Aleykümselam Peygamber (s.a.v.) İbn Abbas’a :

«İstediğin zaman Allah’tan iste. Yardım dilediğin zaman da O’ndan. dile» (Tirmizî,.:D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

edaalican yazdı:
Emeğine saglık Hafize Anne aglamamak elde degil selam ve dua ile ........

ellerimizi açıp dua ve istekte bulunurken bile nekadar duygulanıyoruz değilki okurken ağlamayalım selam ve dua ile :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

omer58 yazdı:
selamünaleyküm güzel ablam,inanın okurken gözlerim doldu tüylerim diken diken oldu.ALLAH(C.C.)SİZDEN RAZI OLSUN

Ve Aleykümselam evet okurken bile duygulanıyoruz rabbim sizden de razı olur inş :D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt