Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dilde Alim,Kalpte Cahil Olmak.. (1 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Tamamen fayda vermesi gereken ilmin nasıl zararlı hale geldiğini ve vardırdığı sonuçları Efendimiz (A.S.) şöyle anlatıyor: “Adi kimselerle mücadele, alimlere karşı üstünlük taslamak ve bu suretle yalnız insanların teveccühüne mazhar olmak için ilim öğrenmeyin! Bu gaye için ilim öğrenenler cehennemdedir.” (İbn-i Mace). “Sizin için Deccal’den ziyade Deccal olmayanlardan korkarım.” “Onlar kimdir?” sorusuna “Saptıran imamlardır” buyurdu. (Ahmed b. Hanbel). “Kıyamet gününde alim getirilir ve cehenneme atılır; bağırsakları dışarı dökülür ve değirmen çeviren merkep gibi onunla döner. Cehennem halkı etrafına toplanır ve ‘Bu çektiğin nedir?’ diye sorarlar. Alim şöyle cevap verir: İyiliği emrettim, kendim yapmadım; kötülükten menettim, fakat onu kendim yaptım (da onun için).” (Buharî, Müslim)
Hz. Ömer (R.A.): “Bu ümmet hakkında en çok korktuğum, ilim sahibi olan münafıktır.” buyurarak en büyük endişesini dile getirir. “Bilgili münafık nasıl olur?” sorusuna, “Dilleri ile alim, kalp ve amelleri ile cahil olmakla!” şeklinde cevap verir.
Faydasız ilme sahip olanlar, ilimlerinin gereğini yerine getirmedikleri için genellikle ALLAH’ın zikrinden de uzak kalırlar ve arzularına mağlup olurlar. Bu tür kişilere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini şu ayet ortaya koyar: “Kalbini zikrimizden gafil kıldığımız, keyfinin peşine düşen ve işi haddini aşmak olan kimseye itaat etme!” (Kehf/2
Faydalı ilim, yaşanan ve ALLAH’a ulaştıran ilimdir. Faydalı ilme sahip olan yeryüzünde takva üzere dolaşır, hiçbir şey onu şımartmaz. Bütün gayreti ALLAH’ın kitabına, Rasulü’nün Sünneti’ne uymak ve bu dünyadan göçünceye kadar ALLAH’ın ölçülerini aşarım endişesi ve hassasiyeti içerisinde yaşamaktır. Bu haliyle o, Resul-i Ekrem (A.S.)’ın şu hadislerini canlandırmaktadır: “İlim üçtür: Konuşan kitap (Kur’an), yaşanan sünnet, bir de ‘bilmem’ demektir.” (İbn-i Mace). “İslam garip olarak doğdu ve garip olarak gidecektir. Gariplere müjdeler olsun.” “Garibler kimdir?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Benim sünnetimden insanların bozduğunu ve terkedilen sünnetlerimi yaşatanlardır.” (Müslim)
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!” :A:A

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm değerli kardeşim.. Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..Çağımızda örneklerine sıkça rastlar olduğumuz ve 1429 yıl öncesinden, zamane ilim kazalarına ışık tutan bir paylaşımdı..Sahih bir hadiste, kıyamet gününde ilim öğrenen ve öğretenlere, ''Siz ilmi ne için öğrendiniz?'' diye sorulacak, onlar da, ''Yalnız Senin rızan için Ya Rabbi diyecekler..'' Kalplere vakıf olan Rabbimiz ise, ''Hayır siz ilmi benim rızam için değil, insanlar size çok bilgili desinler diye, insanlar nezdinde itibarınız artsın diye veya bununla ukalalık taslamak amacıyla ilim öğrendiniz..'' diyecek..(Müslim'den rivayetle) İlim başlı başına bir sorumluluktur bizler için..Öğrenmekle yükümlü olduğumuz gibi, öğrendikten sonra da iş bitmiyor ve asli sorumluluğumuz o zaman başlıyor..''Anlatmak ve öğretmek'' sorumluluğu...Rabbimiz c.c bizlere, bildiklerimizle amel etmeyi nasip eylesin, Faydasız ilimden ise kendisine sığınanlardan eylesin inşallah..Amin.Cumanız mübarek olsun kardeşim..Selam ve dua ile..:H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyna aleykum selam kardesim Katkilarinizdan dolayi Rabbim razi olsun.Duaniza canu gönülden amin diyorum.Allah (c.c.) razi olsun.sizinde cumaniz hayirli olsun insaAllah.Kainatin efendisine emanet olun.B)B)B) :H

ZaRiNa/MeDiNe

Kayıtlı Kullanıcı
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”

AMİNNN!!
_Mevlam razı olsun kardeşim,saolun...

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
“ALLAH’ım! Faydasız ilimden, ürpermeyen kalpten, doymayan nefisten ve karşılık görmeyen duadan sana sığınırız!”

AMİNNN!!
_Mevlam razı olsun kardeşim,saolun...

Essalamun aleykum kardesim AMIN ecmain insaAllah.Allah (c.c.) sizden de razi olsun.Dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt