Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

^Dikkat!!! GIYBET var!^ (1 Kullanıcı)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ^Dikkat!!! GIYBET var!^

[big]
Gıybet günahından kurtulmanın kefareti ise, üzülmek, tevbe etmek ve gıybetini yaptığı kimse ile helalleşmektir. Pişman olmadan helalleşmek riya olur ki, bu da ayrı bir günahtır. Ne mutlu kendi hatalarını düzeltmeye çalışmaktan başkasının hatalarını, kusurlarını görmeye fırsat bile bulamayan müminlere.
[/big]

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı

Rabbim razı olsun. inş. bu hastalık haline gelmiş günahtan uzak dururuz.selam ve dua ile...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

siyah_beyaz yazdı:
Gıybet dinimizce yasaklandığı halde buna uymayan o kadar çok insanımız var ki ... Bi arkadaş toplantısına katılsam ister istemez o ortam oluşuyor..:( katılmıyorum ama uzaklaşamıyorum, kulak tıkayamıyorum ...En güzel yöntem duymamazlık gelmek, başka şeylerle uğraşmak ... Rabbim öyle ortamda bulunduğum için affetsin beni, samimi olduğum bir ortamsa zaten engel oluyorum ama bazen engel olamayacağım mekanlarda bulunuyor ...
Allah razı olsun, güzel bir konuyu daha paylaştınız Mustafa kardeşim ...
Sağol, selametle ...

Evet kardeşim insan bi yere gitmek bile istemiytor her yerde başkasının hakkında konuşmalar dedikodu Allah yardımcımız olsun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

serife07 yazdı:
İNSANLAR KENDİ KUSURLARIYLA UĞRAŞSALAR BAŞKALARININ YAPTIĞI KUSURLARI GÖREMEYECEKLER BİLE. AMA ÖYLE NORMAL GELİYOR Kİ ONLARA BAŞKALARININ GIYBETİNİ YAPIYORLAR. BUNU DİNDAR DEDİĞİMİZ BU GIYBET YAPMAZ DEDİĞİMİZ İNSANLARR BİLE YAPABİLİYOR. İBADET EDİYORLAR, BAŞKALARINA İYİLİK YAPIYORLAR SEVAP KAZANIYORLAR SONRA GIYBET YAPIYORLAR. KENDİ SEVAPLARINI O GIYBETİNİ YAPTIĞI KİŞİYE,O GIYBETİNİ YAPTIĞI KİŞİNİN DE GÜNAHLARINI ALIYORLAR. SEVABI VERİP GÜNAHI ALMAK NE KÖTÜ NE AKILSIZCA BİR İŞTİR. YİNE DE BİLE BİLE GIYBET YAPILABİLİYOR.ALLAH HEPİMİZİ ISLAH ETSİN. KONU İÇİN TEŞEKKÜRLER. ÖYLE DERİN ÖYLE GÜZEL BİR KONU Kİ SAĞAOLUN KARDEŞİM.

Allah razı olsun kardeşim biz teşekür ederiz katkılarınızdan dolayı Allaha emanet olun

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
Fahr-i Alem s.a.v. bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: Gıybetten sakının. Muhakkak gıybet zinadan daha kötüdür. Zira kişi zina eder sonra tevbe ederse, Allah tevbelerini kabul edebilir. Halbuki gıybet ettiği kişi affetmedikçe Allah da affetmez.
[/big]

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

[big]
Günümüz müslümanlarının birbirlerini sevememesinde, birbirlerine kardeş ve dost olamamasında, fert ve toplum olarak dağınıklığında, bu kötü huy temel sebeplerden biridir. İslâmı bir bütün olarak kavrayıp güzelliklerine nüfuz edemeyenler ve hayatlarında uygulama alanına koyamayanlar, bu ve benzeri kötü huylarla ibadet ve taatlerini de boşa çıkartırlar.
[/big]

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Fahr-i Alem s.a.v. bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmuşlardır: Gıybetten sakının. Muhakkak gıybet zinadan daha kötüdür. Zira kişi zina eder sonra tevbe ederse, Allah tevbelerini kabul edebilir. Halbuki gıybet ettiği kişi affetmedikçe Allah da affetmez.

Ölü kardeşinizin etini yemek istermisiniz yüzüne karşı söyleyemediğimiz şeyi arkasından konuşuyoruz sonra ne söylediğimizi anlatmadan hakkını helal et diyoruz yani ne kadar konuşmamaya gayret etsekte bunu yapıyoruz RABBİM bizi affetsin :(:(:(

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mustafa_xtar yazdı:
semos yazdı:
allah razı olsun kardeşim. içim öylesine yandıki anlatamam. nedeni ise anneme birtürlü bu gıybet etme alışkanlığını bıraktıramamak.inanın kardeşlerim çok üzülüyorum bu duruma.bazen bende bu hataya düşüyorum elbette.çünkü annem bu günahın hastası diyebilirim.allah rızası için kardeşlerim dua edin bize. selam ve dua ile....

Kardeşim hepimizde az da olsa var ama bayanşarda gerçekten ileri derecede. Rabbim yardımcımız olsun.

EVET YA İTİRAF EDELİM BAYANLARDA ÇOK VAR BU GIYBET BELASI.ÇOK MERAKLILAR,YOLCULUKTA YANIMA OTURACAK BAYANDAN ÜRKÜYORUM,KABİR SORGUSU GİBİ ÖYLE ŞEYLER SORUYORLARKİ BEN 40 YILLIK DOSTUMA SORMAM.DİŞLERİMİ SIKIYORUM YOL BOYUNCA AMA BUNDAN SONRA İLK BÖYLE KONUŞUP DURANA PATLIYCAM GÜNAHA GİRİCEM.

tebessumd

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
[big]
Günümüz müslümanlarının birbirlerini sevememesinde, birbirlerine kardeş ve dost olamamasında, fert ve toplum olarak dağınıklığında, bu kötü huy temel sebeplerden biridir. İslâmı bir bütün olarak kavrayıp güzelliklerine nüfuz edemeyenler ve hayatlarında uygulama alanına koyamayanlar, bu ve benzeri kötü huylarla ibadet ve taatlerini de boşa çıkartırlar.
[/big]

ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.EN ÇOK AKRABALARDA OLUYOR BU VE AKRABALIK BAĞLARINI TAMAMEN KOPARIYOR.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
semos yazdı:
allah razı olsun kardeşim. içim öylesine yandıki anlatamam. nedeni ise anneme birtürlü bu gıybet etme alışkanlığını bıraktıramamak.inanın kardeşlerim çok üzülüyorum bu duruma.bazen bende bu hataya düşüyorum elbette.çünkü annem bu günahın hastası diyebilirim.allah rızası için kardeşlerim dua edin bize. selam ve dua ile....

Kardeşim hepimizde az da olsa var ama bayanşarda gerçekten ileri derecede. Rabbim yardımcımız olsun.

EVET YA İTİRAF EDELİM BAYANLARDA ÇOK VAR BU GIYBET BELASI.ÇOK MERAKLILAR,YOLCULUKTA YANIMA OTURACAK BAYANDAN ÜRKÜYORUM,KABİR SORGUSU GİBİ ÖYLE ŞEYLER SORUYORLARKİ BEN 40 YILLIK DOSTUMA SORMAM.DİŞLERİMİ SIKIYORUM YOL BOYUNCA AMA BUNDAN SONRA İLK BÖYLE KONUŞUP DURANA PATLIYCAM GÜNAHA GİRİCEM.

Allah razı olsun kardeşim bezmi safanın konusundaki soruna acizane bişeyler yazdık. İnşallah faydalı olur.

Ya ben kadınlar çok konuşuyor diyorum ama boşuna demiyorum. Ya ilgi çekmek için, ya dedikodu için, yade senelerin içinde biriktirdiği sıkıntıları haykırmak için konuşuyorlar.

Bay veya bayan samimi olmadığınız arkadaşlarımız gıybet veya malayani konuştuğu zaman cevap vermeyin. o ısrar etsede cevap vermeyin veya suratınızı asın. o ozaman anlayacaktır hatasını.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:

Ölü kardeşinizin etini yemek istermisiniz yüzüne karşı söyleyemediğimiz şeyi arkasından konuşuyoruz sonra ne söylediğimizi anlatmadan hakkını helal et diyoruz yani ne kadar konuşmamaya gayret etsekte bunu yapıyoruz RABBİM bizi affetsin :(:(:(

Allah razı olsun ablam eline sağlık

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

tebessumd yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
[big]
[/big]

ÇOK DOĞRU KARDEŞİM.EN ÇOK AKRABALARDA OLUYOR BU VE AKRABALIK BAĞLARINI TAMAMEN KOPARIYOR.

evet kardeş sağol,akrabalar arasında hep küslük vardır ve deş sorunu altından çok irdeleyip laf taşıyan kadınlar çıkar,var olan bir sorunu ya da ne bileyim bir hatayı büyütüp tüm aileye yayıp yıllarca küs duruluyor.O yüzden gıybet zinadan da kötü.Rabbim her şeyin en doğrusunu bilir,bizi bizim nefsimizden koruyor da biz anlamıyoruz.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
tebessumd yazdı:
mustafa_xtar yazdı:
[big]
[/big]

evet kardeş sağol,akrabalar arasında hep küslük vardır ve deş sorunu altından çok irdeleyip laf taşıyan kadınlar çıkar,var olan bir sorunu ya da ne bileyim bir hatayı büyütüp tüm aileye yayıp yıllarca küs duruluyor.O yüzden gıybet zinadan da kötü.Rabbim her şeyin en doğrusunu bilir,bizi bizim nefsimizden koruyor da biz anlamıyoruz.

Evet hele hele aile konusunda insanlar açıklarını kapayacağına sanki karşı tarafın açığını millete anlatınca büyük bir zenginliğe erişircesine seviniyor. Bu hasedliktir işte. Çekememezlik. Allah muhafaza

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Başkalarının hatalarını araştırmak yerine şu ahir zamanda Dinim için ne yapabilirim, müslüman kardeşlerime nasıl faydalı olabilirim? Şu maddi ve manevi buhrandaki mümin kardeşlerimin bu duruma düşmesinde benim bir mesuliyetim var mı veya onu bu durumdan kurtarmak için bana ne gibi bir görev düşüyor? şuuruyla hareket eden ve dedikodu muhabbetlerine yabancı olan müminlere ne mutlu!.. Rabbimiz bir ayet-i celilede şöyle buyuruyor: ... Birbirinizin kusurunu araştırmayın, biriniz diğerini arkasından çekiştirmesin. Sizden biriniz ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allahr17;tan korkun. Şüphesiz Allah tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyendir. (Hucurat, 12)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
Kişinin yüzüne karşı söylendiği zaman hoşlanmayacağı, kalbinin kırılacağı bir sözü, hali veya hareketi, onun bulunmadığı yerde söylemek, hareketiyle göstermek veya ima etmek, yazıyla duyurmak gibi durumlar Yüce Dinimizde gıybet adını alır ve Rabbimiz tarafından şiddetle yasaklanmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt