BAHAUD'DİN NAKŞİBENDİ HAZRETLERİNİN
DUASI
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla;
Allah'ım !
Sen,diri,yönetici,apaçık gerçek hükümdarsın,
Sen'den başka ilah yoktur.
Ey Rabbim !
Ben Sen in kulunum.Elimden geldiği kadar Sen in ahdinde ve vaadindeyim,kulluk etme hususunda Sana verdiğim sözdeyim.Peygamberin aracılığı ile gönderdiğin emirlerine uyuyor,emrini tutanlara vaad ettiğin mükafatlara güveniyorum.
Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım.Senin bana olan sonsuz nimetlerini itiraf ediyorum.Günahlarımı da itiraf ediyorum.
Beni affet,zira Senden başka günahları affedecek yoktur, ey affedici !
Allah'ı tesbih eder,Allah'a hamd ederim.
Allah'tan başka ilah yoktur,Allah her şeyden büyüktür.
Hareket ve kudret,yalnız Allah iledir.
O,evveldir-ahirdir.
O,her şeyi bilendir.
Allah'tan başka ilah yoktur.
Mülk O'nundur,hamd O'nundur,yaşatır-öldürür.
O,ölmeyen diridir.
Hayır O'nun elindedir.
O,her şeye kadirdir.
Ey büyük Allah'ım !
Sen bütün eksikliklerden münezzehsin !
Ey bütün keremlerin sahibi olan yönetici,ey sırları, gizlileri bilen,Sen eksikliklerden münezzehsin.
Ey toprakta ve gökte olanları diriltecek olan,Sen eksikliklerden münezzehsin.Ey bütün yaratıkların Mabudu, Seni tenzih ederim.Ey Vecdi olayların Sahibisin.Nimetini dilediğinden alırsın,amellere karşılık verirsin.
Şahidlik ederim ki,
kendinden başka ilah olmayan Allah'sın.
Sen benim Rabbim ve her şeyin Rabbisin.
Gökleri ve yeri yoktan var eden,gizliyi ve açığı bilen Yüce, büyük-Ulusun.
"Taha/Ta-sin-mim/Ta-sin/Ya-sin/Ha-mim-ayn-sin-kaf"
İki denizi salıverdi,birbirine kavuşuyorlar,fakat aralarında bir engel vardır,birbirlerine kavuşmuyorlar.
Allah'tan başka ilah yoktur.
O,daima diri ve yarattıkalarını koruyup yöneticidir. Kendisini ne bir uyuklama ne de bir uyku tutmaz.
Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur.O'nun izni olmadan kendisinin katında kim şefaat edebilir?
Onların ilminden başka bir şey kavrayamazlar.O'nun kürsüsü,gökleri ve yeri kaplamıştır.Onları koruyup-gözetmek Kendisine ağır gelmez.
O,yücedir,büyüktür...
* * *
EsselamuAleyküm Rabia Yeğenim,Can Kızım..
Daha uzunca bir dua..inşaAllah bir başka sefere yine yazmaya gayret edeceğim..
Hiç değilse içinden nasipleneceğimiz dua nidalarını bu vesileyle,dualarımıza katabilme-istifade edebilme, nasiblenebilme adına bizlere faydalı olur inşaAllah..
Allah(CC) razı olsun..dua kapısında her daim durmayı bizlere hatırlatan-uyaran güzel sunumunuz için.
Bismillahirrahmanirrahim;
"Dua ibadetin ta kendisidir"(BAKARA:186)
"İbadetin en üstünü duadır."(Ebu Davud-Tırmizi)
Bir ayet ve bir hadis ile tamamlamış olalım şimdilik..
Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..