Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dikkat! Dua Dilimizden Düşüyor!!! (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
İbrahim b. Edhem, Basra çarşısında gezerken şöyle bir soruya muhatap olmuş: “Ey Ebu İshak! Allah, Kur'an'da ‘Bana dua edin, dualarınızı kabul edeyim’ buyuruyor. Biz dua ediyoruz; ama Allah dualarımıza karşılık vermiyor.”

Bunun üzerine İbrahim b. Edhem (ks) şöyle buyurmuş: “Çünkü sizin kalplerinizi on şey öldürmüş: Allah'ı biliyorsunuz; ama O'nun hakkını vermiyorsunuz, eda etmiyorsunuz. Kur'an'ı okuyorsunuz; ama onunla amel etmiyorsunuz. Allah Resulünü sevdiğinizi iddia ediyorsunuz; ama O’nun sünnetini terk ediyorsunuz. Şeytanın, düşmanınız olduğunu iddia ediyorsunuz, sonra da ona uygun hareket ediyorsunuz. Cennete istekli olduğunuzu ifade ediyorsunuz, onun için çalışmıyorsunuz. Cehennemden korktuğunuzu söylüyorsunuz, ondan kaçmıyorsunuz. Ölümün hak olduğunu söylüyor; fakat onun için hazırlık yapmıyorsunuz. İnsanların ayıplarıyla uğraşıp kendi ayıplarınızı unutuyorsunuz. Allah'ın nimetlerini yiyor; fakat şükrünü eda etmiyorsunuz.”

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
İnsana bir zarar dokunduğunda, yan yatarken, otururken ya da ayaktayken Bize dua eder; zararını üstünden kaldırdığımız zaman ise, sanki kendisine dokunan zarara Bizi hiç çağırmamış gibi döner-gider. İşte, ölçüyü taşıranlara yapmakta oldukları böyle süslenmiştir.

(Yunus Suresi, 12)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum kardesim Allah c.c. razi olsun.Güzel bir konuya deginmissin.Dua insani Allah'a ( c.c.) yaklastirir.Insanin bazen kimseye söyliyemiyecegi seyleri en güzel bir sekilde duayla Rabbimize söyleriz. Ben Duasiz bir gün düsünemiyorum.Allah c.c. ye emanet olun.Dua ile....

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntılı iken duasının kabul edilmesini isteyen kimse, refahta iken çok dua etsin! [Tirmizi]

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum kardesim Allah c.c. razi olsun.Güzel bir konuya deginmissin.Dua insani Allah'a ( c.c.) yaklastirir.Insanin bazen kimseye söyliyemiyecegi seyleri en güzel bir sekilde duayla Rabbimize söyleriz. Ben Duasiz bir gün düsünemiyorum.Allah c.c. ye emanet olun.Dua ile....

ve aleyküm selam güzel kardeşim..amin, cümlemizden inşaAllah.. Dua ile kul yalnız olmadığını hisseder biiznillah. Haklısınız kardeşim, Rabbul alemin dillerimizi duasız bırakmasın, duaları kabul olanlardan eylesin cümlemizi.
Siz de Rabbimize c.c. emanetsiniz inşaAllah kardeşim.selam ve dua ile..B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Dua ; Küçük Mavi Bir Kelebek Gibi ...

Kelebeği bilirsiniz, baharın taze çiçek kokularına eşlik eder..

bugün de köyümde küçük bir kelebekle tanıştım.. küçük ve mavi bir kelebek.. küçük bir otun üzerinde ilk gördüğümde onu mavi bir çiçek sandım. ama çiçek uçtu...
ardı sıra ben de koştum.. nazlı nazlı kanat çırpıp başka çiçeksiz bir otun üzerine konu verdi..
birden o ot da kelebeğin konuşuyla çiçek açmış gibi oldu.

anladım ki, kelebek sadece çiçekleri dolaşıyor değil,gittiği yeri çiçekleştiriyor. anladım ki çiçek sadece baharda geliyor değil, vardığı zamanı bahar eyliyor..

belki, dedim, dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım,

dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa,

o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor.

en zor zamanlarda, en büyük acılarımızda, korku ve ürperti anlarında

yaptığımız o güzel yakarışlar, sonucu ne olursa olsun,

ebedî baharımızın çiçeği olacak değil mi?

bir kelebek gibi uçurun ellerinizden duayı..

hafifçe ve fısıltıyla...

SENAİ DEMİRCİ

leyla-1

Altın Üye
Selam Aleyküm kardeşim emeğinize sağlık Allah razı olsun.Bilmiyorum ama elimizden geldiğince iabdetlerimizi yapıyoruz ve duamızı yapıyorruz sadece Allah rızası için başlarına gösteriş olsun başkaları görsün diye değil kendi içimizden geldiğince ama herşey öyle bir hal almış ki neyse ben bu konuda yorum yapamayacağım herkes kendinden sorumlu Rabbim herkein kalbine göre mukafatını versin hiç kimseyi yargılamak yada onun hakkında karar vermek bize düşmez en iyi bilen Rabbimdir Allah o kadar bağışlayıdır ki Rahim'dir Rahmandır affedicidir O'nun herşeye gücü yeter Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip edip hepimize cennetinden bir köşk nasip etsin ellerimizde dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin inşallah.AMİN.Selam ve dua ile...

leyla-1

Altın Üye
Rabbimizi sadace sıkıntılı zamanlarde değil her zaman anacağız şükür edeceğiz Allah'a ne kadar şükür etsek azdır sağlığımıza verdiğine vereceğine kendinden gelene herşeye sonsuz şükürler Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin inşallah.

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
dua terkin sebelerinden kibir oluğu için dua terki çok kötü bir alamettir

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim emeğinize sağlık Allah razı olsun.Bilmiyorum ama elimizden geldiğince iabdetlerimizi yapıyoruz ve duamızı yapıyorruz sadece Allah rızası için başlarına gösteriş olsun başkaları görsün diye değil kendi içimizden geldiğince ama herşey öyle bir hal almış ki neyse ben bu konuda yorum yapamayacağım herkes kendinden sorumlu Rabbim herkein kalbine göre mukafatını versin hiç kimseyi yargılamak yada onun hakkında karar vermek bize düşmez en iyi bilen Rabbimdir Allah o kadar bağışlayıdır ki Rahim'dir Rahmandır affedicidir O'nun herşeye gücü yeter Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bu dünyada ve ahirette sevdiği razı olduğu kullar olmak nasip edip hepimize cennetinden bir köşk nasip etsin ellerimizde dergahından boş çevirmeyip dualarımızı kabul etsin inşallah.AMİN.Selam ve dua ile...

ve aleyna aleyküm selam leyla kardeşim. haklısınız, Mevla ü Teala ibadetlerimizi riyadan, gösterişten uzak eylesin inşaAllah. Allah razı olsun kardeşim yorumunuz ve güzel dualarınız için. Hepsine yürekten "amin" diyorum. Rabbimiz c.c. El Mucib ismiyle icabet etsin inşaAllah.. Hakka emanetsiniz güzel kardeşim..
Cumanız mübarek ve hayırlı olsun inşaAllah.. selam ve dua ile..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizi sadace sıkıntılı zamanlarde değil her zaman anacağız şükür edeceğiz Allah'a ne kadar şükür etsek azdır sağlığımıza verdiğine vereceğine kendinden gelene herşeye sonsuz şükürler Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin inşallah.

Elhamdülillahi ala külli hal B)
Amin inşaAllah, Allahu Teala sizden ebeden razı olsun güzel kardeşim..
selametle..

<<< B)B)>>>

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm niğdeli kardeşim;
emeğinize sağlık olsun inşAllah..gerçekten dua bizler için mükemmel bir fırsat,bitmek tükenmek bilmeyen bir hazine muhakkak..dua vesilesi ile en bilinmeyen,en yakın arkadaşımıza dahi söyleyemediğimiz sırlarımızı Rabbimizle paylaşma vesiledir dua..işlediğimiz kusurlardan ötürü af dileme,bir daha tekrarlamamak üzere istekte bulunmaktır,yalvarıştır,verdiği nimetlerden ötürü hamd etme vesilesidir DUA..bu yüzdendir ki büyüklerimiz;''yer gök dua'' derler..bu söz ile bi kez daha anlıyoruz ki dua bizler için mükemmel bir servet,bir sermayedir..gel gör ki bizler yalancı dünyanın yalan sevdasına aldanarak bu mükemmel sermayeyi hakkıyla kullanamıyor yahutta yazıda da belirtildiği üzre formalite gibi kullanıyoruz adeta..halbuki duanın ne büyük hikmetler içerdiğini anlayabilsek mübalağasız söylüyorum yemez,uyumaz her daim dua,şükür halinde olurduk hepimizde..efendiler efendisi(s.a.v.)dahi her daim dua ve şükür halinde oluyor ve ''Rabbime şükreden kul olmak istiyorum''diyorsa biz halimizi düşünelim artık..sanki cennetle müjdelenmiş gibi sadece ve sadece geçici dünya hayatı için vargücümüzle çalışıyorsak oturup düşünmemiz gerekir düşüncesindeyim..Rabbimiz her daim bu hakikatleri hatrımızda tutabilmek,yaşayabilmek ve yaşatabilmek nasib eylesin biz aciz,nisyana mübtela kullarına..duamız ile biz biz oluruz elbette..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..dua sermayesini layıkıyla işleyen bahtiyar kullarından eylesin bizleri inşAllah..Rabbime emanet olunuz,selamun aleyküm..dua ediniz kardeşim

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;532575' Alıntı:
dua terkin sebelerinden kibir oluğu için dua terki çok kötü bir alamettir

Resulullah (sav): "Dua ibadetin kendisidir" buyurdular ve sonra şu ayeti okudular. (Mealen): "Rabbiniz: "Bana dua edin ki size icabet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alçalmış olarak cehenneme gireceklerdir" buyurdu." (Gafir 60).

Kütübü Sitte

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm niğdeli kardeşim;
emeğinize sağlık olsun inşAllah..gerçekten dua bizler için mükemmel bir fırsat,bitmek tükenmek bilmeyen bir hazine muhakkak..dua vesilesi ile en bilinmeyen,en yakın arkadaşımıza dahi söyleyemediğimiz sırlarımızı Rabbimizle paylaşma vesiledir dua..işlediğimiz kusurlardan ötürü af dileme,bir daha tekrarlamamak üzere istekte bulunmaktır,yalvarıştır,verdiği nimetlerden ötürü hamd etme vesilesidir DUA..bu yüzdendir ki büyüklerimiz;''yer gök dua'' derler..bu söz ile bi kez daha anlıyoruz ki dua bizler için mükemmel bir servet,bir sermayedir..gel gör ki bizler yalancı dünyanın yalan sevdasına aldanarak bu mükemmel sermayeyi hakkıyla kullanamıyor yahutta yazıda da belirtildiği üzre formalite gibi kullanıyoruz adeta..halbuki duanın ne büyük hikmetler içerdiğini anlayabilsek mübalağasız söylüyorum yemez,uyumaz her daim dua,şükür halinde olurduk hepimizde..efendiler efendisi(s.a.v.)dahi her daim dua ve şükür halinde oluyor ve ''Rabbime şükreden kul olmak istiyorum''diyorsa biz halimizi düşünelim artık..sanki cennetle müjdelenmiş gibi sadece ve sadece geçici dünya hayatı için vargücümüzle çalışıyorsak oturup düşünmemiz gerekir düşüncesindeyim..Rabbimiz her daim bu hakikatleri hatrımızda tutabilmek,yaşayabilmek ve yaşatabilmek nasib eylesin biz aciz,nisyana mübtela kullarına..duamız ile biz biz oluruz elbette..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..dua sermayesini layıkıyla işleyen bahtiyar kullarından eylesin bizleri inşAllah..Rabbime emanet olunuz,selamun aleyküm..dua ediniz kardeşim

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullah Recep kardeşim.
sağolasınız, güzel yorumunuz için teşekkür ederim, Mevla Teala sevabınızı yazsın inşaAllah.

Büyüklerin dediği gibi kardeşim; Yer gök duadır..Yerleri, gökleri aydınlatan nurdur dualarımız..
Ellerimizi kaldırıp bir şey istediğimizde, Rabbimizin c.c. elimizi boş çevirmekten haya ettiğini Efendimiz sav. buyuruyorlar. Bunun ne ifade ettiğinin idrakinde olanlardan eylesin Rabbul alemin bizleri. Dualarımızla; karşı karşıya kaldığımız -kolay veya zor- her durumu Kainatın Hakimi Rabbimizin takdirine bırakmış oluyoruz inşaAllah..Tüm işlerimizi ona havale etmek ve yalnız ondan dilemek, bizler için ferahlık kaynağı oluyor adeta..Sadece sıkıntı halinde değil, her daim duada olanlardan eylesin Rabbimiz c.c biz acizleri..

Dualarınıza da kalbi aminler diyorum kardeşim. Rabbimiz c.c. nasip eylesin bu eşsiz servetten her daim istifadelenmemizi inşaAllah..ve aleyküm selam. Siz de Rabbul alemine emanetsiniz inşaAllah kardeşim. Selam ve dualar ile..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
MİSAKI MİLLİ SINIRLARI İÇİNDE YAŞAYAN YÜCE TÜRK MİLLETİNE…

Ey gerçek Müslümanlar ,
Ey Allaha kalben inananlar,
Ey Türklüklerinden emin olanlar,
Ey bu vatan uğrunda şehidi olmayan hiçbir ailenin bulunmadığı yüce Türk milletinin Türk evlatları, eğer fikrinize, zikrinize, inancınıza, namusunuza, edebinize, aile terbiyenize güveniyorsanız bu yazıyı okuyarak kendinizi sorgulayın, doğru bildiğiniz değerlerin, sadece kendi yaşadığınız daracık dünyanın içinde doğru olabileceğini düşünün.
Sizin kendilerine ve fikirlerine inandığınız kişilerin, yani sizi yönetenlerin, sizin gibi düşündüğüne, sizin doğrularınıza inandıklarına mı inanıyorsunuz?
Sizi yönetenlerin icraatlarına bir bakın, o kadar imanlı iseler, nasıl bu kadar zengin olabiliyorlar. Doğrulukla çalışan bir kişinin kul hakkı yemeden bu kadar zengin olabileceğine inanıyormusunuz? Sizce bu kişiler kendilerine güvenen ve inanan, temiz, imanlı, saf insanlar sayesinde bu servetleri elde etmiş olamazlar mı?
Yoksa, Allahın Şehid (Allahın 99 adından biri, herşeye şahit olan, her şeyi hakkıyla gören, bilen) ve Basir (her şeyi her yönüyle eksiksiz gören) olduğunu bildiğiniz halde, Allahın sizin düşüncelerinizi okuyamadığını mı, fikrinizle zikrinizin bir olmadığını göremeyeceğini mi sanıyorsunuz?
Yoksa siz Allahın sadece Arap dilinden mi anladığını sanıyorsunuz?
Ey Kuran’ın anlamını bilmeden, onun Türkçesini bilmeden, Allaha sadece Arapça ile ulaşılabileceğini sanan, giyimiyle, görünüşüyle dini imanı tammış gibi görünüp de, kalbindeki imanın tam olduğunu sanan insanlar, mahşer günü geldiğinde bu riyakarlığın hesabını verebileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Yoksa Kuran’ın bütün insanlık alemi için gönderildiğini bildiğiniz halde, ibadetlerinizi dini menfaatlerine alet eden kişilerin Kuranı yorumlamalarına göre mi yapıyorsunuz? Bozulmuş Hırıstiyanlık ve Yahudilikte olduğu gibi, İslamın başka dinden veya mezhepten olan insanlara tahammülsüzlük göstererek “silahlı ,kanlı, cihad” ile mi yayılması gerektiğine inanıyorsunuz?
Yoksa bilginiz ve görgünüzün Kuranı anlayamayacak kadar az ve bu yüzden birilerinin, onu sizin adınıza yorumlayarak, sizin doğrularınızı belirlemesinin doğru olduğuna inanacak kadar kendinizi aşağılık mı buluyorsunuz?
Ey türbanla kandırılmış beyinler, kaçınız ibadetinizi düzgün yapıyorsunuz?
Kaçınız imanın ve islamın şartlarının tamamını uyguluyorsunuz?
İbadetinizi tam yaptınız da, bir eksik türban kaldı değil mi?
Türbanla beyninizi meşgul ederek kime uşaklık ettiğinizin farkında mısınız? Acaba türban takarak cennete daha da mı yaklaştığınızı sanıyorsunuz? Yoksa daha dindar ve namuslu görünerek çevre baskısından kurtulmaya mı çalışıyorsunuz? Yoksa bir işe girebilmek veya işinizde kalabilmek için mi takmak zorunda kalıyorsunuz? Daha önce takmazken, yoksa kocanızın telkinleri ile mi türban takıyorsunuz? Tabii, kocanızın çevre baskısına maruz kalmaması için onun için fedakarlık yaptığınıza inanıyorsunuz.
Sadece çevreme uyum sağlayacağım, mahalle baskısına maruz kalmayacağım diye, sizi topluca bir kalıba sokmaya çalıştıklarının farkında değil misiniz?
Aynı çatı altında yaşayan ana, baba ve çocukları birbirine düşüren türbanın ne faydasını gördünüz?
Kendinize bir sorun bakalım, türbanı takarak farkında olmadan hizmet ettiğiniz kişi veya kişiler acaba karşılığında bir menfaati olmasa sizin kalbinizi küçük yardımlarla kazanmaya çalışırlarmıydı?
Sizi yönetenleri siz seçmediniz mi? O halde onlar sizin için var.
Siz değerlisiniz. Kimse varlığını kullara, kişilere borçlu değildir. Eğer hayatta iseniz, yaşıyorsanız, kendi ayaklarınız üzerinde duruyorsanız,siz de bu dünyada hakkı ve hukuku olan bir bireysiniz.
Kendinizi ve düşüncelerinizi aşağılamayın, hiçbir Amerikalı veya Avrupalı bizden üstün değildir. Onların nasıl “medeni “ olduklarını herhalde biliyorsunuzdur. Zayıf milletlerin kanını emerek bu seviyelerine ulaştılar. Onları bir arada tutan şey dünya malı değil mi? Onlar bizim manevi değerlerimizle güçlenebileceğimizi bildiklerinden Türk’ü Türk’e, Müslümanı Müslümana kırdırmıyorlar mı?
Basına bir bakın; her haberin altında, her dizinin arkasında bölücülük ve kültürel bozulma yatmıyor mu? Peki neden koyun gibi bu basını zengin etmeye çalışıyoruz. Yoksa basının, sizin gibi dini imanı bütün, vatansever insanların elinde olduğunu mu sanıyorsunuz?
ASLINDA SİZ BUNLARIN HEPSİNİ BİLİYORDUNUZ DEĞİL Mİ? PEKİ NEDEN HALA MİLLETÇE BİRBİRİMİZE TAHAMMÜL EDEMİYORUZ? NEDEN DÜŞÜNMEDEN, SORGULAMADAN, ŞÜPHELENMEDEN BİZE SÖYLENEN HERŞEYE İNANIYORUZ? NEDEN ORTAK DOĞRULARI BULUP ONLARIN PEŞİNDEN GİDEMİYORUZ?
YOKSA GİDECEK BAŞKA BİR ÜLKE, KAÇACAK BAŞKA BİR YER Mİ VAR? O HALDE BİNDİĞİN DALI KESME, EKMEĞİNİ YEDİĞİN MEMLEKETE, VATANINA KİMİN HAİNLİK YAPTIĞINI İYİ TESPİT ET! SENİN DİNİNİ, DUYGULARINI, HAYATINI SÖMÜREN DİNDAR GÖRÜNÜMLÜ GERÇEK DİNSİZLERE VE RİYAKARLARA İNANMA VE ONLARA DUR DE!

İMZA: VATANINI SEVEN,
ŞEHİTLERİNİ UNUTMAYAN
BİR TÜRK VATANDAŞI

tüm forumlar aynı yazıyla kirlenmiş..
imza ise çok manidar !!!
yanlış adrestesiniz..geldiğiniz kapıya geri dönün bir zahmet..!!!

fikretc

Kayıtlı Kullanıcı
Samimiyyet kardeşim, Samimiyyet. Allah C.C. olanlardan eylesin.

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
haklısın niğdeli günümüzde dualar genelde zor duruma düşüldüğü zaman aklına geliniyo ama dua etmek gerekir

es selamu aleyküm..
Yalnız zorlukta değil, ferah ve rahat içindeyken de O'na c.c. sığınan,
O'nu anan mü'minlerden olmamız duasıyla..amin..selametle..

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
Dua..

Dua..

BAHAUD'DİN NAKŞİBENDİ HAZRETLERİNİN

DUASI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla;

Allah'ım !
Sen,diri,yönetici,apaçık gerçek hükümdarsın,
Sen'den başka ilah yoktur.

Ey Rabbim !
Ben Sen in kulunum.Elimden geldiği kadar Sen in ahdinde ve vaadindeyim,kulluk etme hususunda Sana verdiğim sözdeyim.Peygamberin aracılığı ile gönderdiğin emirlerine uyuyor,emrini tutanlara vaad ettiğin mükafatlara güveniyorum.
Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım.Senin bana olan sonsuz nimetlerini itiraf ediyorum.Günahlarımı da itiraf ediyorum.
Beni affet,zira Senden başka günahları affedecek yoktur, ey affedici !

Allah'ı tesbih eder,Allah'a hamd ederim.
Allah'tan başka ilah yoktur,Allah her şeyden büyüktür.
Hareket ve kudret,yalnız Allah iledir.

O,evveldir-ahirdir.
O,her şeyi bilendir.
Allah'tan başka ilah yoktur.
Mülk O'nundur,hamd O'nundur,yaşatır-öldürür.
O,ölmeyen diridir.
Hayır O'nun elindedir.
O,her şeye kadirdir.

Ey büyük Allah'ım !
Sen bütün eksikliklerden münezzehsin !
Ey bütün keremlerin sahibi olan yönetici,ey sırları, gizlileri bilen,Sen eksikliklerden münezzehsin.

Ey toprakta ve gökte olanları diriltecek olan,Sen eksikliklerden münezzehsin.Ey bütün yaratıkların Mabudu, Seni tenzih ederim.Ey Vecdi olayların Sahibisin.Nimetini dilediğinden alırsın,amellere karşılık verirsin.

Şahidlik ederim ki,
kendinden başka ilah olmayan Allah'sın.

Sen benim Rabbim ve her şeyin Rabbisin.

Gökleri ve yeri yoktan var eden,gizliyi ve açığı bilen Yüce, büyük-Ulusun.

"Taha/Ta-sin-mim/Ta-sin/Ya-sin/Ha-mim-ayn-sin-kaf"

İki denizi salıverdi,birbirine kavuşuyorlar,fakat aralarında bir engel vardır,birbirlerine kavuşmuyorlar.

O,daima diri ve yarattıkalarını koruyup yöneticidir. Kendisini ne bir uyuklama ne de bir uyku tutmaz.

Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur.O'nun izni olmadan kendisinin katında kim şefaat edebilir?
Onların ilminden başka bir şey kavrayamazlar.O'nun kürsüsü,gökleri ve yeri kaplamıştır.Onları koruyup-gözetmek Kendisine ağır gelmez.

O,yücedir,büyüktür...

* * *

EsselamuAleyküm Rabia Yeğenim,Can Kızım..

Daha uzunca bir dua..inşaAllah bir başka sefere yine yazmaya gayret edeceğim..
Hiç değilse içinden nasipleneceğimiz dua nidalarını bu vesileyle,dualarımıza katabilme-istifade edebilme, nasiblenebilme adına bizlere faydalı olur inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun..dua kapısında her daim durmayı bizlere hatırlatan-uyaran güzel sunumunuz için.

Bismillahirrahmanirrahim;

"Dua ibadetin ta kendisidir"(BAKARA:186)

"İbadetin en üstünü duadır."(Ebu Davud-Tırmizi)

Bir ayet ve bir hadis ile tamamlamış olalım şimdilik..

Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
BAHAUD'DİN NAKŞİBENDİ HAZRETLERİNİN

DUASI

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla;

Allah'ım !
Sen,diri,yönetici,apaçık gerçek hükümdarsın,
Sen'den başka ilah yoktur.

Ey Rabbim !
Ben Sen in kulunum.Elimden geldiği kadar Sen in ahdinde ve vaadindeyim,kulluk etme hususunda Sana verdiğim sözdeyim.Peygamberin aracılığı ile gönderdiğin emirlerine uyuyor,emrini tutanlara vaad ettiğin mükafatlara güveniyorum.
Yaptıklarımın şerrinden Sana sığınırım.Senin bana olan sonsuz nimetlerini itiraf ediyorum.Günahlarımı da itiraf ediyorum.
Beni affet,zira Senden başka günahları affedecek yoktur, ey affedici !

Allah'ı tesbih eder,Allah'a hamd ederim.
Allah'tan başka ilah yoktur,Allah her şeyden büyüktür.
Hareket ve kudret,yalnız Allah iledir.

O,evveldir-ahirdir.
O,her şeyi bilendir.
Mülk O'nundur,hamd O'nundur,yaşatır-öldürür.
O,ölmeyen diridir.
Hayır O'nun elindedir.
O,her şeye kadirdir.

Ey büyük Allah'ım !
Sen bütün eksikliklerden münezzehsin !
Ey bütün keremlerin sahibi olan yönetici,ey sırları, gizlileri bilen,Sen eksikliklerden münezzehsin.

Ey toprakta ve gökte olanları diriltecek olan,Sen eksikliklerden münezzehsin.Ey bütün yaratıkların Mabudu, Seni tenzih ederim.Ey Vecdi olayların Sahibisin.Nimetini dilediğinden alırsın,amellere karşılık verirsin.

Şahidlik ederim ki,
kendinden başka ilah olmayan Allah'sın.

Sen benim Rabbim ve her şeyin Rabbisin.

Gökleri ve yeri yoktan var eden,gizliyi ve açığı bilen Yüce, büyük-Ulusun.

"Taha/Ta-sin-mim/Ta-sin/Ya-sin/Ha-mim-ayn-sin-kaf"

İki denizi salıverdi,birbirine kavuşuyorlar,fakat aralarında bir engel vardır,birbirlerine kavuşmuyorlar.

O,daima diri ve yarattıkalarını koruyup yöneticidir. Kendisini ne bir uyuklama ne de bir uyku tutmaz.

Göklerde ve yerde olanların hepsi O'nundur.O'nun izni olmadan kendisinin katında kim şefaat edebilir?
Onların ilminden başka bir şey kavrayamazlar.O'nun kürsüsü,gökleri ve yeri kaplamıştır.Onları koruyup-gözetmek Kendisine ağır gelmez.

O,yücedir,büyüktür...

* * *

EsselamuAleyküm Rabia Yeğenim,Can Kızım..

Daha uzunca bir dua..inşaAllah bir başka sefere yine yazmaya gayret edeceğim..
Hiç değilse içinden nasipleneceğimiz dua nidalarını bu vesileyle,dualarımıza katabilme-istifade edebilme, nasiblenebilme adına bizlere faydalı olur inşaAllah..

Allah(CC) razı olsun..dua kapısında her daim durmayı bizlere hatırlatan-uyaran güzel sunumunuz için.

Bismillahirrahmanirrahim;

"Dua ibadetin ta kendisidir"(BAKARA:186)

"İbadetin en üstünü duadır."(Ebu Davud-Tırmizi)

Bir ayet ve bir hadis ile tamamlamış olalım şimdilik..

Selam ve dua ile Allah(CC)'a emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatuhu ebeden daimen kesira inşaAllah Can Talip amcam..

Mevla Teala razı olsun sizden her daim amcam..Rabbimiz c.c. bu güzel duaya El- Mucib ismiyle icabet etsin inşaAllah..MUHAMMED BAHAUD'DİN NAKŞİBENDİ Hazretleri'nden de (k.s) Rabbul alemin razı olsun..cümlemizi şefaatlerine nasil eylesin inşaAllah..Devamını bekleriz inşaAllah değerli amcam..Rabbim c.c. gayretlerinizin, emeklerinizin ecrini en hayırlı şekilde versin, sevabınızı yazsın inşaAllah..selam ve acizane dualarım ile..Emanetin sahibine emanet olun inşaAllah..B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt