Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dertlerimle bogusuyorum :( (1 Kullanıcı)

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
Allaha yine sükürler olsunki dert denilmese bile kalbimi sizlatan bazi olaylar oluyor kadeslerim.

basimdan gecen bir olayi anlatmak istiyorum sizlere.

Cevremde ayni evi paylastigim bazi kisiler tarafindan sürekli dislaniyorum, sürekli huzursuzluk icindeyim buda beni cok bunaltiyor icim daraliyor.

benim söyledigim bir laf var " sevdigin kadar sevilirsin" diye bunun dogruluk payini söyledim akrabamiza bir konusma esnasinda hayir dedi

Annen annesini cok severdi evlatlarindan hangisi annesini seviyor dedi
buda bana cok dokunda ben annemi cok seviyorum dedim nerden biliosun niyetimi icimi bilemezsinki dedim sonra verdigi cevap su oldu yaptigin davranislara bakarim, yaptigin islere bakarim dedi kalp benim icin hic önemli degil dedi.

Bilmiyorum kardeslerim sürekli bi sogukluk icerisinde, sürekli igneleyici hazir cevap icerisinde, kücük görme icerisinde kendimi bazen tutamiyorum cok doluyorum kalbini kirmamak icin susuyorum bu verdigim örnek cok kisa ufak bi örnek olabilir ama benim kalbim gercekten cok kirildi. Sonucta o benim "ANNEM". Sürekli kusur ariyorlar bende cok mutsuz oluyorum ayni ortama katildigim zaman. ister istemez paronayak oluyorum acaba hakkimda ne düsünüolar nedicek nasil davransamda kalbini kirmasam sabretsem diye düsünüp duruyorum. Birzaman sonra patlak vermesinden cok tedirginim. :(

KENZÜL ARŞ

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim hayırlı geceler..fiziksel bir eksikliğiniz varmı yani bir özürünüz..çok kişi bundan dolayı kendini soyutlar ve dışlar hep acaba bana birşey mi diyorlar diye detirgin davranırlar

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim hayırlı geceler..fiziksel bir eksikliğiniz varmı yani bir özürünüz..çok kişi bundan dolayı kendini soyutlar ve dışlar hep acaba bana birşey mi diyorlar diye detirgin davranırlar

aleyküm selam. hayir allaha sükür fiziksel bi sorunum yok ama. Belki verdigim örnek öyle aman buda neymis denilecek bir örnek degil ama icimi gercekten cok acitan bir örnek sanirim bir birikinti oldugundan böyle oluyorum :(
karsimdakine deger veriyorum ama deger bulamiyorum ama rabbim büyük diyorum eger karsimdaki beni kirmissa ben onu kirmayim istiyorum ama nekadar dayanabilirim ve dayanmak icin ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. :a08:

KENZÜL ARŞ

Kayıtlı Kullanıcı
zor bir durum açıkcası, evdeki huzursuz geçen anlarınızı gece yatağa yattığınız zaman tekrar tekrar düşünüp uykusuz kalmışsınızdır ve bu bunalıma dahada çok iter dahada çok şüphe ve kendi içinizde dışlanmışlık gibi duygular ortaya çıkar..
bazı insanlar hayal kurarken gerçekmiş gibi ağlayada bilir sinirlenede bilir. kendi kendinize çok hayal kurarmısınız bilmiyorum.hayalsiz yaşanmaz ama bazen gerçek hayata dönmek gerekir.
bence kendinizi o evde yaşayan biri gibi hissetmeyin misafirsiniz ve uzaktan izliyormuşsunuz gibi düşünün.
kısaca: evdeki olayları günlük tutarak neyin eksik neyin fazla olduğunu iyice belirleyin ve çıkardığınız sonuca göre evde hareket edin.

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
zor bir durum açıkcası, evdeki huzursuz geçen anlarınızı gece yatağa yattığınız zaman tekrar tekrar düşünüp uykusuz kalmışsınızdır ve bu bunalıma dahada çok iter dahada çok şüphe ve kendi içinizde dışlanmışlık gibi duygular ortaya çıkar..
bazı insanlar hayal kurarken gerçekmiş gibi ağlayada bilir sinirlenede bilir. kendi kendinize çok hayal kurarmısınız bilmiyorum.hayalsiz yaşanmaz ama bazen gerçek hayata dönmek gerekir.
bence kendinizi o evde yaşayan biri gibi hissetmeyin misafirsiniz ve uzaktan izliyormuşsunuz gibi düşünün.
kısaca: evdeki olayları günlük tutarak neyin eksik neyin fazla olduğunu iyice belirleyin ve çıkardığınız sonuca göre evde hareket edin.

Kardesim Söylemek istediklerinizi gayet güzel anladim. hayal perest olusum olmustur. Ama yasadiklarima göre sirf ben onlarin istedikleri onlarin yaptiklari gibi yapmayip kendi fikrimi söyledigim icin kendimi kücük gördürtmek istemioyrum hakkimi savunmak istiyorum bunu yaparkende kalp kirmak istemiyorum. Karsimdaki kisi beni sevmiyor diye düsünüyorum buda beni cok üzüyor bi bakiyor cok iyi oluyorum bi bakiyor cok kötü oluyorum son yarim senedir bu cok devam etti böyle :(

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
Kendimi kötü düsüncelerden huzursuzluktan ali koymak icin yapabilecegim bir dua varmi aceba :(

en azindan böyle tür düsünceleri aklima getirmeyecek :a43:

körük

Kayıtlı Kullanıcı
vesvesedir, daha cok ibadet eden durum kendiliginden duzelir

________
لا تخاف لن أكلك اليوم سأكلك بعد غد

körük

Kayıtlı Kullanıcı
Öyle yapmaya calisiyorum. Rabbim insallah hepimizin dularini kabul eder :a12:

dunya hali , bir dert gidiyor oburu geliyor
derdi olmayan insanda da hayir yoktur
cunku dertler bizi ayiktirmak icin ibadete yoneltmek icin
Allahtan baska kimsemiz olmadigini anlamamiz icin geliyorlar

selam selam Allaha yaklastiran butun belalara ( bela gorunen nimetlere )
kiyamette en yuksek dereceye cikartan butun dertlere selam olsun
yeterki gonlumuz Onun aski ile dolsun , avunmak icin yeter bize

Allahumme salli ala seyydina Muhammed ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
dunya hali , bir dert gidiyor oburu geliyor
derdi olmayan insanda da hayir yoktur
cunku dertler bizi ayiktirmak icin ibadete yoneltmek icin
Allahtan baska kimsemiz olmadigini anlamamiz icin geliyorlar

selam selam Allaha yaklastiran butun belalara ( bela gorunen nimetlere )
kiyamette en yuksek dereceye cikartan butun dertlere selam olsun
yeterki gonlumuz Onun aski ile dolsun , avunmak icin yeter bize

Allahumme salli ala seyydina Muhammed ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Cok dogru söylüyorsun kardesim. Insanin basina gelince o anki durum en felaket durum gibi hal alabiliyor okadar yük tasiyormusum gibi oluyorumki belkide en ufacik bisey rabbim daha beter musibetlerle karsilastirmasin insallah!
Ben sabretmeyi dayanabilmeyi ögrenmek istiyorum ama neyazikki sabirsiz biriyim. Rabbim ihlasla beni ve tüm müslüman kardeslerimi kendi yolunda ilerlemesini saglar ins.

körük

Kayıtlı Kullanıcı
Cok dogru söylüyorsun kardesim. Insanin basina gelince o anki durum en felaket durum gibi hal alabiliyor okadar yük tasiyormusum gibi oluyorumki belkide en ufacik bisey rabbim daha beter musibetlerle karsilastirmasin insallah!
Ben sabretmeyi dayanabilmeyi ögrenmek istiyorum ama neyazikki sabirsiz biriyim. Rabbim ihlasla beni ve tüm müslüman kardeslerimi kendi yolunda ilerlemesini saglar ins.

amin
evet, Abdulkadir Geylani Hz.leri soyle diyor bu konuda ` eger belalar olmasaydi munafiklar da `Allahi seviyoruz` iddialarini kazanirdi. ` Yani belalar bu yuzden geliyor ve gelecek. Kalbimizde huzur yoksa butun dunya bizim olsa bile huzursuzuz , ve kalbimiz Onun huzurunda ise basimiz belada olsa bile huzurlu ve mutluyuz demekki, huzursuzlugumuz belalardan degildir
Hakikati anlayan insanlar ` Sensiz cennet istemiyorum ` dediler Allaha dua ederken

Allah dayanamiyacak kadar imtihan etmesin ama bu dunyaya biz canimizi malimizi herseyimizi Ona feda etmeye gelmedikmi ?
Bunlar birer sermayedir, omrumuz bir sermayedir . Bununla cenneti alabilriz cemalullahi alabiliriz , karsiligi sonsuz cehennemde olabililir nasil kullanacagimiza baglidir

`sabir imanin yarisidir`

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
sevmek ve sevilmek ilgilenilmek benim de içine düştüğüm sıkıntılı bir durumdu. sevme ve sevilme özünde kalpler arasında ünsiyeti yaratan(CC) dilemesiyle oluyor. kişi önce çevresindekileri mümmin kardeşi gibi görürse bu iş başlıyor. ALLAH(cc) kulunu severse hz.cibril(AS) da onu seviyor o da yer ve gök ehline o kişiyi sevdiriyor. huzur ve sevgi HAK(cc) ölçüleri içinde dupduru geliyor. evvela namaz şart ve yakınlaşmak için nafileler. mümkünse çevrenizdekiler için tevbe namazı. bu namaz tanımadığınız kimseleri bile bir şekilde hak(CC) izniyle kalpleri yumuşatarak karşı karşıya getiriyor. haftalık nafile oruçlar. bunlar ibadet gibi de gözükse de kişinin nefsini ıslah yolu ne kadar erken başlanırsa o kadar kısa zamanda mesafe katedersin. anne ve baba namaza başlatılmalı. kılıyorsa nafileye teşvik edilmeli. toplu olarak tevbe namazı kılınmalı. birlikte camiye gidilmeli. ya rab bize birbirimizi sevdirin her türlüsü yapılmalı. ancak genç arkadaşlar evvela nefsini ıslah etmeli. öteki türlü istenen dayanışma sağlanamayabilir. evvela namaz diyorum onsuz olmaz olamaz. burda sevdiklerimizle kolaylık içinde kılamazssak, o sevdiklerimizin bize karşı kötü halet besleyeceği hallerde kılmak zorunda kalabiliriz. derhal namaza başlanmalı kılınıyorsa nafileye devam etmeli. dışarıda da selam hususu önemli mümkün mertebe selamün aleykümlerle bir mekana girip çıkılmalı. bu dünya ALLAH(cc) dilemesiyle halk oldu ve onun emri çerçeveisnde döner. sünnete ittibanın en temeli selamı yaymak. böylece hem içeride ailene karşı hem de dışarıda diğer insanlara karşı saygıdeğer bir pozisyonda olursun. işlerini ALLAH(cc) rızası için yaparsan o da seni mahcup etmeyecektir inşaallah. ALLAH(cc) sizden ve benden razı olsun. sağlıcakla kal. rabbim(CC) hakkında hayır olanı versin.

*DuruDiren*

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
sevmek ve sevilmek ilgilenilmek benim de içine düştüğüm sıkıntılı bir durumdu. sevme ve sevilme özünde kalpler arasında ünsiyeti yaratan(CC) dilemesiyle oluyor. kişi önce çevresindekileri mümmin kardeşi gibi görürse bu iş başlıyor. ALLAH(cc) kulunu severse hz.cibril(AS) da onu seviyor o da yer ve gök ehline o kişiyi sevdiriyor. huzur ve sevgi HAK(cc) ölçüleri içinde dupduru geliyor. evvela namaz şart ve yakınlaşmak için nafileler. mümkünse çevrenizdekiler için tevbe namazı. bu namaz tanımadığınız kimseleri bile bir şekilde hak(CC) izniyle kalpleri yumuşatarak karşı karşıya getiriyor. haftalık nafile oruçlar. bunlar ibadet gibi de gözükse de kişinin nefsini ıslah yolu ne kadar erken başlanırsa o kadar kısa zamanda mesafe katedersin. anne ve baba namaza başlatılmalı. kılıyorsa nafileye teşvik edilmeli. toplu olarak tevbe namazı kılınmalı. birlikte camiye gidilmeli. ya rab bize birbirimizi sevdirin her türlüsü yapılmalı. ancak genç arkadaşlar evvela nefsini ıslah etmeli. öteki türlü istenen dayanışma sağlanamayabilir. evvela namaz diyorum onsuz olmaz olamaz. burda sevdiklerimizle kolaylık içinde kılamazssak, o sevdiklerimizin bize karşı kötü halet besleyeceği hallerde kılmak zorunda kalabiliriz. derhal namaza başlanmalı kılınıyorsa nafileye devam etmeli. dışarıda da selam hususu önemli mümkün mertebe selamün aleykümlerle bir mekana girip çıkılmalı. bu dünya ALLAH(cc) dilemesiyle halk oldu ve onun emri çerçeveisnde döner. sünnete ittibanın en temeli selamı yaymak. böylece hem içeride ailene karşı hem de dışarıda diğer insanlara karşı saygıdeğer bir pozisyonda olursun. işlerini ALLAH(cc) rızası için yaparsan o da seni mahcup etmeyecektir inşaallah. ALLAH(cc) sizden ve benden razı olsun. sağlıcakla kal. rabbim(CC) hakkında hayır olanı versin.

arkadasim güzelcene yazmissin allah razi olsun. Cok sükür ailem ve bizler namazlarimizi kiliyoruz. Toplum icinde selamlarimizi kimseden esirgemiyoruz. ama neoluyorsa tüm kötülüklermi desem tüm olumsuz davranislar basimda gibi hissediyorum son zamanlarda. bilmiyorum rabbim insallah bu sIKINTILI günlerimi yok eder biran önce.. allah tüm dualarimizi kabul eder insallah...

C

ceylin2009

nas ve felak suresi

allah yardimcin olsun..dogruyu bulman dileklerinle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt