Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

--->>DEPRESYON<<--- hakkinda düsündügünüzü alabilirmiyim (6 Kullanıcı)

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
Selmün aleyküm ablacığım
Rabbim kalplerimizi ferahlatsın inşallah

gurbettesiniz orada doğmadıysanız sıkıntılarınızın nedeni o da olabilir mi acaba*

şifayı diğer kardeşlerim çok güzel ifade etmişler benim aklıma da bu soru geldi

Selam ve dua ile :H
Allah razi olsun, rabbim hepimizin kalblerini ferahlatsin insallah......
Ben almanyada dogdum büyüdüm, 2 kültür arasinda büyümekte bana cok SIKICI geldi. Dogru dürüst türkcem yok, güzel yurdumuzdan hic bir bilgim yok gibi....Yani burada yabanci oldugum gibi ( köksüz), malesef güzel yurduma tatil icin geldigimdede bana ve benim gibilere yabanci ( köksüz ) muamelesi yapiliyor.
Her yere mecburen ayak uydurmamiz gerekiyor, simdi kara kara bunlari düsünmek istemiyorum, ve güzel sitemizle ilgileneyim.

Yazilarin ve düsüncen icin Allah razi olsun güzel kardesim.

ALLAH MEKANLARIMIZA; DIN IBADET ASKI YAGDIRSIN; NUR YAGDIRSIN ; BEREKET VE HUZUR YAGDIRSIN: ALLAH MEKANLARIMIZI HER TÜRLÜ BELADAN-KAZADAN-HASTALIKTAN-YANGINDAN VE SELDEN; DÜSMAN VE SEYTAN SARINDAN KORUSUN; ALLAHIM GECIM SIKINTISINDAN KORU; HASTALARA ACIL SIFA; DERTLILERE ACIL SEFA IHSAN EYLE; EVLATLATRIMIZI SANA LAIK BIR NESIL OLARAK YETISTIRMEMIZI NASIP EYLE.....................AMIN

SELAMÜN ALEYKÜM.....................

A.Y.

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar
kizim dogdugunda maalesef bende birtakim sorunlar yasadim.fakat benimki cok güzel bir hamilelik sonunda, dogumun ve dogum sonrasini toz pembe olacagini düsünmemden kaynaklandi.tamamen toparlanmam 6 ay sürdü.allah kimseye yasatmasin.

benim asil paylasmak istedigim konu annemle ilgili.annem altmis yasinda. on gündür hastanede yatiyor depresyondan dolayi.kendi kendine gitmesi icin onu ikna edemedik, dolayisiyla polisi ve ambulansi cagirdik. daha dogrusu ben cagirdim. bu yüzden kesinlikle vicdan azabi cekmiyorum.keske bunu üc yil önce yapsaydim.
annem cok kücük yasindan beri ibadetini aksatmayan bir insan.üc yil önce bu problem basladiginda bile asla ibadetlerinden geri kalmadi.ellibes yasinda kur`an okumayi ögrendi.
demek istedigim su:depresyonun veya herhangi bir ruhi rahatsizligin ilaci illaki ibadet degil.
bazen böyle olabilir fakat cogu zaman bu yeterli degildir.allah akil vermis, ilim vermis, onlari kullanip sifani arayacaksin.problemin kaynagi arastirilmali, bunuda en iyi kisi kendisi ve uzmani bulur.bu gibi rahatsizligi olanlardan rica ediyorum, insanlar hakkimda ne düsünürler diye profesyonel yardimdan cekinmeyin.
allah bana yeter deyip, isin icinden cikamayiz.

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı
A.Y. Kardeşim çok geçmiş olsun annenize
Rabbim şifalar versin
İnsanın yaşadıklarının birikimi olarak geliyor bu tür sorunlar başına
İnşallah daha iyidir şimdi

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı
selamlar
demek istedigim su:depresyonun veya herhangi bir ruhi rahatsizligin ilaci illaki ibadet degil.
bazen böyle olabilir fakat cogu zaman bu yeterli degildir.allah akil vermis, ilim vermis, onlari kullanip sifani arayacaksin.problemin kaynagi arastirilmali, bunuda en iyi kisi kendisi ve uzmani bulur.bu gibi rahatsizligi olanlardan rica ediyorum, insanlar hakkimda ne düsünürler diye profesyonel yardimdan cekinmeyin.
allah bana yeter deyip, isin icinden cikamayiz.

Selamün aleyküm A.Y Kardesim, allah sifalar versin....................
Ne demek istediginizi cok iyi anliyorum.......Bende depresyondan SIK SIK rahatsizlikta bulunuyorum, 'Allah hepimize bol sifalar versin, ben son care olarak, kendim icin, namazda duada Allaha siginmakta care buldum, ama daha önce namaz kilmiyordum, ve herkesin bakis acisi farklidir.

Tabiiki depresyon hastaliginin cok dallari cesitleri oldugu icin, ben sadece kendimden anlatabilirim, nasil basladigini ve neden basladigini zaten yazmistim buraya.
Ilac tedavisi, Konusma tedavisi, hatta tekrar gündelik yasama katilabilme ögrenmek icin-hastaneye bile kac defa yattim.
Haplarin bagimliligindan korktugum icin, kendimi iyi hissetigim zaman birakiyordum, ama malesef bir kac ay sonra yine karanliklarda kendimi buluyordum, su an ve psikologumun tavsiyesi, haplara devam edilmesi. Ben bunu seneler sonra ancak kabullenebildim.
CÜNKÜ- cenabi Allah yinede care veriyorki, demek ilaclarla tedavisi oluyormus.
Insallah kendimden bahsederek size ve annenize azicik olsun yardimci olabilmisimdir. Daha bilgi isterseniz, tabiiki memnuniyetle yazisabiliriz. Ancak bu konuda rahatsizlik görenler birbirini daha iyi anlayabilir.

Allah dularimizi kabul etsin ellerimizi bos cevirmesin, güzel Allahim isteyene verir, Allaha emanet olun güzel dostlarim..........:H

A.Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm A.Y Kardesim, allah sifalar versin....................
Ne demek istediginizi cok iyi anliyorum.......Bende depresyondan SIK SIK rahatsizlikta bulunuyorum, 'Allah hepimize bol sifalar versin, ben son care olarak, kendim icin, namazda duada Allaha siginmakta care buldum, ama daha önce namaz kilmiyordum, ve herkesin bakis acisi farklidir.

Tabiiki depresyon hastaliginin cok dallari cesitleri oldugu icin, ben sadece kendimden anlatabilirim, nasil basladigini ve neden basladigini zaten yazmistim buraya.
Ilac tedavisi, Konusma tedavisi, hatta tekrar gündelik yasama katilabilme ögrenmek icin-hastaneye bile kac defa yattim.
Haplarin bagimliligindan korktugum icin, kendimi iyi hissetigim zaman birakiyordum, ama malesef bir kac ay sonra yine karanliklarda kendimi buluyordum, su an ve psikologumun tavsiyesi, haplara devam edilmesi. Ben bunu seneler sonra ancak kabullenebildim.
CÜNKÜ- cenabi Allah yinede care veriyorki, demek ilaclarla tedavisi oluyormus.
Insallah kendimden bahsederek size ve annenize azicik olsun yardimci olabilmisimdir. Daha bilgi isterseniz, tabiiki memnuniyetle yazisabiliriz. Ancak bu konuda rahatsizlik görenler birbirini daha iyi anlayabilir.

Allah dularimizi kabul etsin ellerimizi bos cevirmesin, güzel Allahim isteyene verir, Allaha emanet olun güzel dostlarim..........:H

dualariniz icin cok tesekkür ederim
görüyorumki sizde almanyadan katiliyorsunuz, benim gibi.burada bulunmanin dezavantaji su an annemin doktorlarla iletisim kuramamasi.almancasi yeterli olmadigi icin.maalesef halen bu konunun uzmani olan yeterince türk doktorumuz yok burada.büyük sehirlerde mutlaka var fakat yeterli degil.

anayüregi

Kayıtlı Kullanıcı

Degerli A.Y Kardesim, ben 8 yildan beri tedavideyim, ve gecen sene Allaha cok sükür türk bayan psikologla tanistim, tedavi gördügüm Klinik te. Benim almancan yeterli olmasina ragmen, ben yine türk doktoruna gitmemin sebebi söyle ; cünkü ben almanyada dogup büyüdüm ama, alman kültürü, türk kültürü, derken ben bu konuda kendime cok SIKINTI yaptim. Bu konuda tabiiki türk doktorum bana daha faydali olabiliyor. Ikimizde almanca türkce konusabiliyoruz, Allaha cok sükür, buradada bu meslekte bile türklemiz cogaliyor.
Sorabilirmiyim; almanyanin hangi eyaletindensiniz? maksuru yoksa.

Allah yar ve yardimcimiz olsun, degerli Kardesim annenize slmlar ve bol sifalar, hayirli aksamlar !!!

beyza3

Kayıtlı Kullanıcı
Tedavinizde başarılar
Rabbim şifalar versin herkese ve herkesin Cuması mübarek olsun. dualarımız kabul buyurulsun inşallah.....

sudelet

Kayıtlı Kullanıcı
selam-ün aleyküm Allah yar ve yardimcimiz olsun, Kardesim annenize Allah sağlık sıhat ve afiyet versin..amin

muhammed sidar

Kayıtlı Kullanıcı
ablacım bilmsel olarak ne faydalıdır depresyona onu bilemem ama sabah namazından sonra günün doguşunu izlemek kuş seslerini dinlemek ...rabbimizin yartmış oldugu güzelliklerin farkına vara vara tevekkül ederek o anları geçirmek faydalı olur her dogan günde yeniden dogmak güzel olur sanıyorum... gülümsemek aglamak yok o işaret yok ..

çok güzel ifade etmişsin ..ellerine sağlık ALLAH razı olsun.

A.Y.

Kayıtlı Kullanıcı

Degerli A.Y Kardesim, ben 8 yildan beri tedavideyim, ve gecen sene Allaha cok sükür türk bayan psikologla tanistim, tedavi gördügüm Klinik te. Benim almancan yeterli olmasina ragmen, ben yine türk doktoruna gitmemin sebebi söyle ; cünkü ben almanyada dogup büyüdüm ama, alman kültürü, türk kültürü, derken ben bu konuda kendime cok SIKINTI yaptim. Bu konuda tabiiki türk doktorum bana daha faydali olabiliyor. Ikimizde almanca türkce konusabiliyoruz, Allaha cok sükür, buradada bu meslekte bile türklemiz cogaliyor.
Sorabilirmiyim; almanyanin hangi eyaletindensiniz? maksuru yoksa.

Allah yar ve yardimcimiz olsun, degerli Kardesim annenize slmlar ve bol sifalar, hayirli aksamlar !!!

kuzeyren westfalya`da yasiyorum.

nevin2007

Kayıtlı Kullanıcı
ana yüregi kardeşim ALLAH size ve nerde varsa sinir sıkıntı kısacası depresyon hastalarına ALLAH tez zamanlarda şifasını versin.tekrarrını göstermesin.çünkü çok zor benim ablacımda panik atak hastası çok üzülüyorum.şu an tedavide ihşalah şifasını bulur.A.E.O.

kübragündoğdu

Kayıtlı Kullanıcı
inanın acınızı anlamak isterim ama hiç yaşamadımbence doğanın güzelliklerinin farkına varın etrafınızı gözetlein allahın yarattıuklarının farkına varın.....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt